![]() |
|
|||||||
| Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz. |
| Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...? | |||
| kesinlikle karşıyım |
|
10 | 22.22% |
| yasal bir süreç,kişiye bağlıdır |
|
31 | 68.89% |
| kararsızım |
|
4 | 8.89% |
| Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz. | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#11 | ||
|
şirincee
Giriş Tarihi: Jul 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kım verıyo pekı yada kımmvermıyo cocugu olmayanlara
eger cocugun alınıp alınmamasaı konusunda bu mantıgın düşünülmemesınden bahsedıyorsan bence buda yalnış alınıp alınmaması konusunda celışkıde kalan bır cok ınsan allaha olan korkusu ve vıcdanı arasında sıkıştıgından aldıramıyor bence somut olarak cok basıt bır olay fakat manevıyatı hem cok agır hem cok buyuk
|
|
|
|
#12 | ||
|
don ki$ot
|
Bana gore; kurtaj bazi yerlerde gerekli. Nedir bunlar?
1) Eger ki o bebek bir tecavuz sonucu olusmussa 2) Eger ki ikizse ve biri alinmasa ikisi olecekse 3) Eger ki cocuk sakat dogacaksa, yahut fonksiyonlari tam degilse 4) Eger ki anne cocuksa. (11 ve 12 gibi) Onun disinda ben kurtaja karsiyim, yani onlem alinsin, bin cesit dogum kontrol yontemi var. Gamsee istemiyorsa dogurmaz diyorsun, haklisin ama istemiyorsa korunsun. Yukaridaki yazi abartili ve sacma ama sadece kan pihtisi olarak degil eli yuzu olan bebekleri de kurtaj edenler var. Bilinclenmek lazim. Bakamayacagin onceden bellidir, hamile kaldigin an iflas etmedigin surece, yani onlem alinsin. Kadin hazir degildir dogurmaz diyorsun, mesela ben su anda ikinci cocuga hazir hissetmiyorum kendimi, bu yuzden ne yapiyorum? Korunuyorum. Yani madde seklinde belirttigim sebebler disindaki kurtajlara ben de Portakalos'un deyisine katiliyorum ve 'cinayet' diyorum.
|
|
|
|
#13 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Giriş Tarihi: Nov 2004
Alıntı:
Hayir bahsettigim ornegin 15. cocugunu doguracak bir annenin veya ailenin Allah verdi gerekcesiyle cocugu dogurmalari...? Yani hep Allah veriyor denilirse, ortalama yas'a bakarsak sanirim rahat bir 40-50 cocuk sahibi olunur. Bu mantigi anlamis degilim. |
|||
|
|
|
|
|
#14 | |||
|
şirincee
Alıntı:
yukarında kyd cok guzel sekılde aldırmanın gereklı oldugu durumları saydı bu durumlar harıcındekılere kızıyorum ben 8-10 cocugu doguran annelerde emınmkı bu düşünce ile aldırmamıştır
|
|
|
|
#15 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Insanlara bakamadiginiz halde neden cocuk yapiyorsunuz sorunu sordum, buyuk cogunlugu su cevabi verdi 'Cocugu veren Allah riskini da birlikte verir.' Genelde bu yaklasim hakim, hala degismemis bir sey. Allah sana akil vermis, bilim vermis. Her sey ortada on besinci cocugu ne doguruyorsun? Burdaki Turk ve Fasli kadinlar da acayipler bu konuda. Habire doguruyorlar. Cocuklar sokakta buyuyor, kendileri cunku hep hamile. Ustelik hani Avrupa'dasin korunma yontemin cok, bilincin de vardir. Ama iste dogurup duruyorlar.
|
|
|
|
#16 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Giriş Tarihi: Nov 2004
Alıntı:
Bak mesela kyd hazir hissetmiyorum kendimi ikinci cocuga diyor dikkat edersen...Yani maddiyat hersey demek degil cocuk icin.. |
|||
|
|
|
|
|
#17 | |||
|
şirincee
Alıntı:
40-50 ye kalmıyo bı dogumda kadın artık dayanamıyo ölüyo yada uzerıne kuma gelıyo vs... bu tıp aılelerde durum bu ha isteyerek 5- 6 cocuk yapanlarda var fakat bakabılecegıne guvenıyo yapıyo yapabılecegın kadar dgıl bakabılecegın kadar dogurmalı
|
|
|
|
#18 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Zaten annenin hamilelik surecinde ve dogum sonrasi ilk ayda depresif olma olasiligi var eger ki onceden boyle bir psikolojin varsa bu donemlerde ikiye katlanabilir. Bence hem anne hem de cocuk icin zararli olur. Bu yuzden sadece maddi degil manevi olarak da hazir olunmali cocuk icin.
|
|
|
|
#19 | ||
|
Ruhum istemıyor..
Giriş Tarihi: Oct 2006
Kürtaja bakış açısı biraz insanların ailevi tutumuna göre ve çevresıne görede degışıklıkler gösterebılıyor.Konuya dını açıdan bakıldıgı zaman elbette hıç terreddüt edılmaden kabul edılemez bır olay olarak degerlendırılıyor.
Ülkemızde kesınlıkle bu konu hakkında bılınçsız çok fazla ınsan var.Çocuk dunyaya getırmek sadece çogalmak ve allah rıskını vereır demek onlar için .Bu çocuk aıle olarak ne baklerr bızlerden bız ne kadar karşılarız onların ısteklerını dıye düşünülmez amaç çocuk olsun kız olursa evlenır gıder daha 15 olmadan çogu zaman erkek olursa çalışır aıleye katkıda bulunur ne olacak mantıgı.Ve bu ınsanlar kadının yıpranması yada çocugun gelecegı ile ilgili bır kaygı ve düşüncelerı yok dolayısı ilede kürtaj gunah denılıp kurtulma yolunu tercıh edıyorlar yada ettırılıyorlar çok üzücü.Öyle yerler ve ınsanlarımız varkı korunmanın bıle gunah oldugunu düşünüyor lar kendımın bızzat şahıt oldugum bır konuşmadır . Aslında ülkemızde çocuklarımızın sorumluluklarını epey bır üstlendıgımız için yanı avrupa ülkelerındekı gıbı 18 ıne gelınce serbest bırakmadıgımız için o kadar agır ve zor şartlar beklıyorkı anne ve babları yaşadıkça ınsan dah iyi anlıyor. Bence çocuk çok iyi düşünülüp karar verılerek yapılmalı eslerın ısteklerı ıle.Gerekırsede kurtaj yapılmalı.Olaylara duygusallık katmamalıyız bu konuda çunku ılerkı yaşamında bu çocuklara bırsey verememış olmak bence dah duygusal ve daha gunah. Saglıklı ve mutlu bıreyler yetıştırmek için az ve öz olmalı çocukta.Maddıyat çok önemlı ama ülkemızde söyle bır ıncelenırse buyuk iş adamlarının iş kadınlarının yada çok degerlı sanatçı bazı kışılerın bıle (ibrahım tatlıses harıç)Çocuk sayısı 1 i geçmıyor yanı maddıyattan önce bilinç olmalı. Herkesın çok iyi düşünerek çocuk yapması ve kurtaja kesınlıkle duygusal bakılmaması taraftarıyım.Gereklıyse rahatlıkla yapılmalı.
|
|
|
|
#20 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Ben onlemden yanayim, oyle kurtaj yapilarak nereye gidilecek? Sonucta bilinclendirme yaparsan, dogum kontrol yontemlerini gelistirir ve de yayarsan boyle sorunlar yasanmaz.
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|