dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Mühürsüz Kuyu
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...?
kesinlikle karşıyım 10 22.22%
yasal bir süreç,kişiye bağlıdır 31 68.89%
kararsızım 4 8.89%
Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 05-03-2007   #11
şirincee

birsel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Kürtaja bakış açımız ...?

kım verıyo pekı yada kımmvermıyo cocugu olmayanlara
eger cocugun alınıp alınmamasaı konusunda bu mantıgın düşünülmemesınden bahsedıyorsan bence buda yalnış alınıp alınmaması konusunda celışkıde kalan bır cok ınsan allaha olan korkusu ve vıcdanı arasında sıkıştıgından aldıramıyor
bence somut olarak cok basıt bır olay fakat manevıyatı hem cok agır hem cok buyuk
Eski 05-03-2007   #12
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Bana gore; kurtaj bazi yerlerde gerekli. Nedir bunlar?
1) Eger ki o bebek bir tecavuz sonucu olusmussa
2) Eger ki ikizse ve biri alinmasa ikisi olecekse
3) Eger ki cocuk sakat dogacaksa, yahut fonksiyonlari tam degilse
4) Eger ki anne cocuksa. (11 ve 12 gibi)

Onun disinda ben kurtaja karsiyim, yani onlem alinsin, bin cesit dogum kontrol yontemi var.
Gamsee istemiyorsa dogurmaz diyorsun, haklisin ama istemiyorsa korunsun. Yukaridaki yazi abartili ve sacma ama sadece kan pihtisi olarak degil eli yuzu olan bebekleri de kurtaj edenler var.
Bilinclenmek lazim. Bakamayacagin onceden bellidir, hamile kaldigin an iflas etmedigin surece, yani onlem alinsin.
Kadin hazir degildir dogurmaz diyorsun, mesela ben su anda ikinci cocuga hazir hissetmiyorum kendimi, bu yuzden ne yapiyorum? Korunuyorum.
Yani madde seklinde belirttigim sebebler disindaki kurtajlara ben de Portakalos'un deyisine katiliyorum ve 'cinayet' diyorum.
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #13
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: birsel Mesajı Gör
kım verıyo pekı yada kımmvermıyo cocugu olmayanlara
eger cocugun alınıp alınmamasaı konusunda bu mantıgın düşünülmemesınden bahsedıyorsan bence buda yalnış alınıp alınmaması konusunda celışkıde kalan bır cok ınsan allaha olan korkusu ve vıcdanı arasında sıkıştıgından aldıramıyor
bence somut olarak cok basıt bır olay fakat manevıyatı hem cok agır hem cok buyuk

Hayir bahsettigim ornegin 15. cocugunu doguracak bir annenin veya ailenin Allah verdi gerekcesiyle cocugu dogurmalari...?

Yani hep Allah veriyor denilirse, ortalama yas'a bakarsak sanirim rahat bir 40-50 cocuk sahibi olunur. Bu mantigi anlamis degilim.
Deniz çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #14
şirincee

birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Hayir bahsettigim ornegin 15. cocugunu doguracak bir annenin veya ailenin Allah verdi gerekcesiyle cocugu dogurmalari...?

Yani hep Allah veriyor denilirse, ortalama yas'a bakarsak sanirim rahat bir 40-50 cocuk sahibi olunur. Bu mantigi anlamis degilim.
ama onlar aldırmak zorunda olanlar ıçerısınde bece ben bakabılcek durumda konumda olupta aldıranlara dıyorum bunu
yukarında kyd cok guzel sekılde aldırmanın gereklı oldugu durumları saydı bu durumlar harıcındekılere kızıyorum ben
8-10 cocugu doguran annelerde emınmkı bu düşünce ile aldırmamıştır
Eski 05-03-2007   #15
don ki$ot

kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:

Bu mantigi ben de anlamis degilim acikcasi. Lise donemlerinde bununla ilgili odevim vardi, anket yapmaliydim.
Insanlara bakamadiginiz halde neden cocuk yapiyorsunuz sorunu sordum, buyuk cogunlugu su cevabi verdi 'Cocugu veren Allah riskini da birlikte verir.'
Genelde bu yaklasim hakim, hala degismemis bir sey.
Allah sana akil vermis, bilim vermis. Her sey ortada on besinci cocugu ne doguruyorsun? Burdaki Turk ve Fasli kadinlar da acayipler bu konuda. Habire doguruyorlar. Cocuklar sokakta buyuyor, kendileri cunku hep hamile. Ustelik hani Avrupa'dasin korunma yontemin cok, bilincin de vardir. Ama iste dogurup duruyorlar.
Eski 05-03-2007   #16
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: birsel Mesajı Gör
ama onlar aldırmak zorunda olanlar ıçerısınde bece ben bakabılcek durumda konumda olupta aldıranlara dıyorum bunu
yukarında kyd cok guzel sekılde aldırmanın gereklı oldugu durumları saydı bu durumlar harıcındekılere kızıyorum ben
8-10 cocugu doguran annelerde emınmkı bu düşünce ile aldırmamıştır
Bak su da bir celiskidir. Cocuga maddi anlamda bakabilecek guce sahip olmak cocuk dogurmak icin yeterli sebep degildir ki...Cunku en onemlisi cocugun manevi gelisimidir.

Bak mesela kyd hazir hissetmiyorum kendimi ikinci cocuga diyor dikkat edersen...Yani maddiyat hersey demek degil cocuk icin..
Deniz çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #17
şirincee

Alıntı:

evet anladım demek ıstedıgını bende cok cocuklu aılelerın cogunda bu zıhnıyetın hakım oldugunu soyluyorum bu zıhnıyetten kaynaklandıgı ıçın aldırmıyorlar
40-50 ye kalmıyo bı dogumda kadın artık dayanamıyo ölüyo yada uzerıne kuma gelıyo vs... bu tıp aılelerde durum bu
ha isteyerek 5- 6 cocuk yapanlarda var fakat bakabılecegıne guvenıyo yapıyo
yapabılecegın kadar dgıl bakabılecegın kadar dogurmalı
Eski 05-03-2007   #18
don ki$ot

Alıntı:
Bak su da bir celiskidir. Cocuga maddi anlamda bakabilecek guce sahip olmak cocuk dogurmak icin yeterli sebep degildir ki...Cunku en onemlisi cocugun manevi gelisimidir.

Bak mesela kyd hazir hissetmiyorum kendimi ikinci cocuga diyor dikkat edersen...Yani maddiyat hersey demek degil cocuk icin..
Hatta maneviyat en onemlisi aslinda. Cunku, cocuklar sadece ye icir bakimlari bitmiyor. Onlarin gelisimi icin, onlarla oynaman, konusman, kitap okuman vs bin cesit sorumluluk gerektiriyor. Ustelik psikolojik olarak yorgunsan bu kotudur. Cunku cocuga yeterli ilgiyi gosteremesin, ilgi icecegi sut kadar onemlidir.
Zaten annenin hamilelik surecinde ve dogum sonrasi ilk ayda depresif olma olasiligi var eger ki onceden boyle bir psikolojin varsa bu donemlerde ikiye katlanabilir. Bence hem anne hem de cocuk icin zararli olur.
Bu yuzden sadece maddi degil manevi olarak da hazir olunmali cocuk icin.
Eski 05-03-2007   #19
Ruhum istemıyor..

123 123 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.

Kürtaja bakış açısı biraz insanların ailevi tutumuna göre ve çevresıne görede degışıklıkler gösterebılıyor.Konuya dını açıdan bakıldıgı zaman elbette hıç terreddüt edılmaden kabul edılemez bır olay olarak degerlendırılıyor.
Ülkemızde kesınlıkle bu konu hakkında bılınçsız çok fazla ınsan var.Çocuk dunyaya getırmek sadece çogalmak ve allah rıskını vereır demek onlar için .Bu çocuk aıle olarak ne baklerr bızlerden bız ne kadar karşılarız onların ısteklerını dıye düşünülmez amaç çocuk olsun kız olursa evlenır gıder daha 15 olmadan çogu zaman erkek olursa çalışır aıleye katkıda bulunur ne olacak mantıgı.Ve bu ınsanlar kadının yıpranması yada çocugun gelecegı ile ilgili bır kaygı ve düşüncelerı yok dolayısı ilede kürtaj gunah denılıp kurtulma yolunu tercıh edıyorlar yada ettırılıyorlar çok üzücü.Öyle yerler ve ınsanlarımız varkı korunmanın bıle gunah oldugunu düşünüyor lar kendımın bızzat şahıt oldugum bır konuşmadır .
Aslında ülkemızde çocuklarımızın sorumluluklarını epey bır üstlendıgımız için yanı avrupa ülkelerındekı gıbı 18 ıne gelınce serbest bırakmadıgımız için o kadar agır ve zor şartlar beklıyorkı anne ve babları yaşadıkça ınsan dah iyi anlıyor.
Bence çocuk çok iyi düşünülüp karar verılerek yapılmalı eslerın ısteklerı ıle.Gerekırsede kurtaj yapılmalı.Olaylara duygusallık katmamalıyız bu konuda çunku ılerkı yaşamında bu çocuklara bırsey verememış olmak bence dah duygusal ve daha gunah.
Saglıklı ve mutlu bıreyler yetıştırmek için az ve öz olmalı çocukta.Maddıyat çok önemlı ama ülkemızde söyle bır ıncelenırse buyuk iş adamlarının iş kadınlarının yada çok degerlı sanatçı bazı kışılerın bıle (ibrahım tatlıses harıç)Çocuk sayısı 1 i geçmıyor yanı maddıyattan önce bilinç olmalı.
Herkesın çok iyi düşünerek çocuk yapması ve kurtaja kesınlıkle duygusal bakılmaması taraftarıyım.Gereklıyse rahatlıkla yapılmalı.
123 123 çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #20
don ki$ot

Alıntı:
Yazan: 123 123 Mesajı Gör
Herkesın çok iyi düşünerek çocuk yapması ve kurtaja kesınlıkle duygusal bakılmaması taraftarıyım.Gereklıyse rahatlıkla yapılmalı.
Neden dogum kontrol vardir? Insanlar cocuk istemiyorsa korunsun, onlemini alsin. Sonucta eger ki bilinclendirme yapilirsa dedigin durumlar yasanmaz.
Ben onlemden yanayim, oyle kurtaj yapilarak nereye gidilecek? Sonucta bilinclendirme yaparsan, dogum kontrol yontemlerini gelistirir ve de yayarsan boyle sorunlar yasanmaz.
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı