![]() |
|
|||||||
| Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz. |
| Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...? | |||
| kesinlikle karşıyım |
|
10 | 22.22% |
| yasal bir süreç,kişiye bağlıdır |
|
31 | 68.89% |
| kararsızım |
|
4 | 8.89% |
| Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz. | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#21 | |||
|
Ruhum istemıyor..
Giriş Tarihi: Oct 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Kesınlıkle önce bilinç bu konuda tamamen aynı fıkırdeyım.Ama çokda karşı deyılım ben kendı adıma.Zaten herkes durmadan kurtaj yaptırır durumda deyıl ülkemızde.
|
|
|
|
#22 | ||
|
------------
Giriş Tarihi: Mar 2005
Portakalos ve KYD'yle cok paralel dusundugumu soylerek baslayayim .. Boylece tekrar etmeyeyim bazi seyleri..
Bir de regl donemiyle ilgili olarak dollenmemis yumurtaya cocuk ihtimali var demek bilimsel acidan yanlis , onu da bi ekleyeyim .. Sonra geleyim ayrica soylemek istediklerime .. Kurtaj zorunlu sartlar - ki kyd cok guzel maddelemis - disinda cok yanlis bir girisim.. (Ne kadar yanlis bulsam da yine de "cinayet " gibi bir sozcugu kullanamiyorum , uzgunum) Bu sadece bebek acisindan degil anne acisindan da cok kotu sonuclar doguran bir olay.. Annemin isinden dolayi (hemsire) epey vaka duymuslugum var ; bir kere kurtaj cok buyuk risk.. oyle kafama esti aman nolcak canim iliskiye girerim ertesi ay da aldiririm demekle olacak kadar basite indirilmemesi gereken bir is .. Cok buyuk yan etkileri var.. hem ruhsal hem fiziksel.. Bir kere kurtaj basli basina cok zor bir operasyon ..Vakalarin %25'inde geri donulemez tehlikeler gerceklesiyor ; ölüm , dogum yetisinin kaybolmasi , rahmin alinmak zorunlulugunun ortaya cikmasi , erken menopoz , enfeksiyon , virutik hastaliklar vs.. ve %25 olasilik cok yuksek bir olasilik..Dunya istatistiklerine bakildiginda karsiniza muazzam rakamlar cikar .. Ozellikle de saglikli gebeliklerin sonlandirilmasi ruhsal acidan cok yara alinacak olaylara sebep olabiliyor .. Ben cok bilirim ; gayet rahat kurtaj yaptirmaya gelip de sonradan ciddi bunalimlar yasayan hastalar.. O yuzden kyd'nin belirttigi sartlarin disinda ruhsal bunalim yasama riski kisi ne kadar kendine guvenirse guvensin akildan cikarilmamasi gereken bir gercek.. bunun atlanmamasi gerek .. Hele ki gunumuzde bilincsiz olarak saglikli gebelik icine girip de sonradan sonlandirilmasini dogru bulmuyorum ..Bu kadar korunma yontemi varken bilincsiz olmak imkansiz gibi bisey.. Elbetteki istisnalari her zaman vardir .. Bununla ilgili cok da net cizgiler belirlemek de dogru degil..Istisnai vakalar da duydugum icin keskin cizgilerle bunu kesip atamiyorum.. Ama Allah rizkini verir deyip cocuk sahibi olmak bence daha buyuk cinayet .. O cocugu yetistirecek manevi olgunluk olusmadiysa ve maddi yeterlilik yoksa o cocugun toplumsal gelisiminde önünü bir anda kesiyorsun demektir.. Dunyada bu sekilde dogan ac, egitimsiz , suca egilimli milyonlarca cocuk var.. Cok guzel bir hikaye vardir araba lastigi patlamasi konusunda ..Anlatmayayim ama cikarilacak dersi soyledigimde anlasilacaktir zaten .. Arabanizin lastigi patladiginda Allah'a dua edip lastik isteyeceginize; onlem alin.. Allah bana niye gokten lastik indirmedi diye soylenmek kadar sacma bisey olamaz .. Diger hususlar konusunda tamamen portakalos ve kyd'ye katildigim icin ek biseyler soylemek istedim (farkli acilari da hesaba katmak adina ) .. Siz onlarin soylediklerini de soylemisim sayin
|
||
|
|
|
|
|
#23 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Ayrica dicelly cok guzel bir aciklama yapmis ben o konuyla ilgili birkac yazi okudum ve film izledim hatta. Kurtajin tehlikesi hakikaten kucumsememeli. Ozellikle hazir degilim diyenler bunu iyi dusunsun, kurtajdan sonra hazir olsan da kimi zaman cocugun olmayabilir, rahmin alinabilir, dogurkanligini kaybedersin vs. Yani sen bastan onlemini al, hazir oluncaya kadar da hamile kalma. Onun disinda hijyen cok onemlidir, cok steril ortamda yapilabilmeli kurtaj, aksi takdirde zarari cok. Hulasa, bir seyi yaparken satranc gibi diger adimi hesap edebilmeli insan. Kisacasi senin dedigin cumleye katilmiyorum 'kurtaj rahat yapilabilmeli, duygusallik katilmamali.'
|
|
|
|
#24 | |||
|
Ruhum istemıyor..
Giriş Tarihi: Oct 2006
Alıntı:
Tabıkı benım düşüncelerıme katılamaya bılırsın çunku benimde katılmadıgım düşünceler var ama çokda fazla illa benım dedıgım demem çunku herkesın konuyu degerlendırmesı farklı boyutlarda.Evet kurtaj sonucu çok üzücü ve acı olayların yaşanmış yada yaşana bılecegını bende çok iyi bılıyorum efendım ama sırf hadı oldu kaza allah verır rıskını deyıp dunyaya getırılıp sonradan bakılamayan ve ortalıkta buyuyen bır ınsan kaç hayatı mahfedebılır bılmıyorum tabı bu benım fıkrım yıne. Üstüne basa basa tekrar edıyorum gereklı durumlarda yapılmalı duygusallık katılmamalı.Olasılık yuzde kaç olursa olsun.
|
|
|
|
#25 | ||
|
imparator penguen
Giriş Tarihi: Nov 2006
sadece sana demiyorum, genele hitaben söylüyorum ama o zaman kadınlar hiç regl olmasın, sürekli hamile kalsın. böyle mi olmalı?
|
|
|
|
#26 | |||
|
por favor, matarme
Giriş Tarihi: Apr 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk sayfadaki yazımda kendi duygularımı ve düşüncelerimi belirtmeden sadece iki yazı ekledim.birinde kürtajın ne olduğu diğerinde ise bir kaç kişiye göre duygu sömürüsü bir yazı..
evet hayatı seçme sansı verilmeden yok edilen canlı bir kalıntı içimizde kendi ellerimizle öldürülürken..daha duygusuzunu kendimden bekleyemezdim. yukarıda bazı arkadaslarımız cok guzel acıklamış kürtajın sağlık açısından yapılması gereken durumları.Kesinlikle buna karşı bir tepkim yoktur. Tepkim sadece bilinçsiz bir gençliğin kürtajı cok kolay bir olay gibi gormesı ve bi anlık zevkleri uğruna bir cana kıyabilecek konumda olmalarıdır. Üniversitede okuyorum ve bircok yasanan olaylar bundan daha iyimser değil.Bilinçlenmek yerine cinayeti secmek cözüm değil. aşağıda yine bir yazı bulabilirsiniz Türkiyedeki oranlar hakkında Alıntı:
''bir gün yolda yürüyordum... bir şarkı duydum, kalbim acıdı ... bu kadar ...'' U.U. Son düzenleyen: kafayi yemis dusler : 05-03-2007 04:58 PM Neden: alintilanan yazinin adresi eklendi. |
|||
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
miracle (MUCİZEVİ)
|
arkadaşlar geçen aylarda sabah gazetesinde bu konuda bir yazı okudum.yazı aşağıda var.ama benim şahsi fikrim kürtajın çok zor durumda olmadıkça yapılmaması sonuçta bir can varsa ve o canın kısmeti elbette çıkacaktır.sonuçta bu konuda insanların eğitilmesi şart ama bir sosyal gerçek varki kürtaj yaptıran bir çok kişi eğitimli insanlar diye duymaktayım.bu önemli konuyu açan arkadaşımıza teşekkürü bir borç biliyorum çünki çok önemli bir konu... Diyanet'ten kürtaja şartlı vize
Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, "kürtaj, yumurta-sperm nakli, cinsiyet seçimi, kök hücre tedavisi" gibi konularda yaptığı çalışmayla, Katolik Kilisesi'nin yaklaşımını andıran görüşler ortaya attı. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem'in kaleme aldığı ve Diyanet'in yayın organında yayımlanan yazıda, kürtaj konusunda, dört aylık olmayan gebeliğe son verilebileceği görüşünde olan bazı İslam bilginlerinin bulunduğu belirtildi. Yazıda, "Gebelik gerçekleştikten sonra, 4 aylık süre içinde de olsa, bir zaruret olmaksızın rahimdeki nutfe ve ceninin gerek ilaç, gerekse diğer etki ve işlemlerle düşürülmesi veya aldırılması (kürtaj) İslam ulemasının büyük çoğunluğu tarafında uygun görülmemiştir" denildi. Ancak kürtaja, "annenin hayatının kurtarılması" durumunda izin verilebileceği belirtildi. Yazıda, İslam dininin, ceninin ana rahmine düştüğü andan itibaren, miras, nesep, vakıf ve vasiyet gibi hakların saklı tutulmasını kabul ettiği vurgulandı. Bülent AYDEMİR / ANKARA
|
||
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Compos sui!
Giriş Tarihi: Mar 2005
Bu konu tıpkı bekaret gibi, eşcinsellik gibi asla bir sonuca varılamayacak ne kadar tartışılsa da kimsenin savunduğundan vazgeçmeyeceği konulardan.. Ben fikrimi söyledim.. Kürtaj yasal süreç içindeyken yani henüz 10 haftadan küçükken keyfi olarak yapılsa da karşı değilim.. O çocuk kimin rahmindeyse, karar verme hakkı da onda ve belki bir de eşindedir.. Başkalarının hayatlarına müdahele bu kadar basit değil benim nazarımda.. Bir kadını günah, cinayet, Allah verdi onu gibi saçma savlarla zorla çocuk doğurma hakkının kimsede olduğuna da inanmıyorum.. Hamile kadınlar için dışardan yorum yapanlardan çok daha zor bir hadise kürtaj.. Ben böyle düşündüğüm için de her ne şartla olursa olsun bu konuda bir kadına katil sıfatının yakıştırılmasını da çok ama çok yanlış buluyorum..
|
|
|
|
|
#29 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Anlamadığım nokta şu, eğer çocuk sakat doğacaksa, genetik bir bozukluğa sahip olacaksa kürtaj hatalı bir seçim değildir kanaatimce. Öte yandan tecavüz sonucu gerçekleşen hamilelik veya benzeri durumlar da bu şekilde incelenebilir, bunlarda kürtaj kişinin hakkı değilse nedir?
Başka bir nokta da şu, sanıyorum birçoğumuz daha doğum olayının bilincinde olmadan bu konuda fikir sahibi olmaya çalışıyor ki bu oldukça garip. Yumurta sahibi olmak demek, hamile olmak demek değildir, regl durumunun zıddı hamilelik değildir.Ayrıca tecavüz veya benzer durumlar haricinde kürtaj konusunu sadece kadınların üzerine yıkmak, sadece onların sorumluluğu şeklinde değerlendirmek de bence çok doğru değil, eşinin / sevgilisinin kürtaj olmasını isteyen veya bunu destekleyen erkek eşinini / sevgilisini ne kadar seviyordur, ne kadar değer veriyordur onun yaşamına?
|
|
|
|
#30 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Feb 2007
bir cana kıymak...
ne ifade ediyor size ? konuyu açan arkadaşın yazıdıklarını okuyunca hiç birşey hissetmediniz mi ? eger tecavüz,annenin yaşının küçük olması,dogacak cocugun saglıksız olması gibi bir durum varsa elbette yapılmalı.. ancak bunun haricinde "istemiyorum ben bu çocugu"diyerek Allah'ın verdigi cana kıymak ne kadar dogru ? sen mi verdin o canı ki sen alasın ? |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|