dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Mühürsüz Kuyu
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...?
kesinlikle karşıyım 10 22.22%
yasal bir süreç,kişiye bağlıdır 31 68.89%
kararsızım 4 8.89%
Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 06-03-2007   #31
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.
Varsayılan Ynt: Kürtaja bakış açımız ...?

Alıntı:
Yazan: Adsiz Mesajı Gör
sadece sana demiyorum, genele hitaben söylüyorum ama o zaman kadınlar hiç regl olmasın, sürekli hamile kalsın. böyle mi olmalı?
Ne adina bana cevap verdin hem de genele anlamis degilim ama mesajlari bir daha oku.. Daha onceki mesajlarimda boyle bir egilim gosteren cumleler mi sarfetmisim?

Ben de seninle ayni seyi soyluyorum zaten
Deniz çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-03-2007   #32
raki,peynir,Kevin

Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: dicelly Mesajı Gör
Portakalos ve KYD'yle cok paralel dusundugumu soylerek baslayayim .. Boylece tekrar etmeyeyim bazi seyleri..

Bir de regl donemiyle ilgili olarak dollenmemis yumurtaya cocuk ihtimali var demek bilimsel acidan yanlis , onu da bi ekleyeyim ..

Sonra geleyim ayrica soylemek istediklerime .. Kurtaj zorunlu sartlar - ki kyd cok guzel maddelemis - disinda cok yanlis bir girisim.. (Ne kadar yanlis bulsam da yine de "cinayet " gibi bir sozcugu kullanamiyorum , uzgunum) Bu sadece bebek acisindan degil anne acisindan da cok kotu sonuclar doguran bir olay..

Annemin isinden dolayi (hemsire) epey vaka duymuslugum var ; bir kere kurtaj cok buyuk risk.. oyle kafama esti aman nolcak canim iliskiye girerim ertesi ay da aldiririm demekle olacak kadar basite indirilmemesi gereken bir is .. Cok buyuk yan etkileri var.. hem ruhsal hem fiziksel.. Bir kere kurtaj basli basina cok zor bir operasyon ..Vakalarin %25'inde geri donulemez tehlikeler gerceklesiyor ; ölüm , dogum yetisinin kaybolmasi , rahmin alinmak zorunlulugunun ortaya cikmasi , erken menopoz , enfeksiyon , virutik hastaliklar vs.. ve %25 olasilik cok yuksek bir olasilik..Dunya istatistiklerine bakildiginda karsiniza muazzam rakamlar cikar .. Ozellikle de saglikli gebeliklerin sonlandirilmasi ruhsal acidan cok yara alinacak olaylara sebep olabiliyor .. Ben cok bilirim ; gayet rahat kurtaj yaptirmaya gelip de sonradan ciddi bunalimlar yasayan hastalar.. O yuzden kyd'nin belirttigi sartlarin disinda ruhsal bunalim yasama riski kisi ne kadar kendine guvenirse guvensin akildan cikarilmamasi gereken bir gercek.. bunun atlanmamasi gerek ..

Hele ki gunumuzde bilincsiz olarak saglikli gebelik icine girip de sonradan sonlandirilmasini dogru bulmuyorum ..Bu kadar korunma yontemi varken bilincsiz olmak imkansiz gibi bisey.. Elbetteki istisnalari her zaman vardir .. Bununla ilgili cok da net cizgiler belirlemek de dogru degil..Istisnai vakalar da duydugum icin keskin cizgilerle bunu kesip atamiyorum..

Ama Allah rizkini verir deyip cocuk sahibi olmak bence daha buyuk cinayet .. O cocugu yetistirecek manevi olgunluk olusmadiysa ve maddi yeterlilik yoksa o cocugun toplumsal gelisiminde önünü bir anda kesiyorsun demektir.. Dunyada bu sekilde dogan ac, egitimsiz , suca egilimli milyonlarca cocuk var.. Cok guzel bir hikaye vardir araba lastigi patlamasi konusunda ..Anlatmayayim ama cikarilacak dersi soyledigimde anlasilacaktir zaten .. Arabanizin lastigi patladiginda Allah'a dua edip lastik isteyeceginize; onlem alin.. Allah bana niye gokten lastik indirmedi diye soylenmek kadar sacma bisey olamaz ..

Diger hususlar konusunda tamamen portakalos ve kyd'ye katildigim icin ek biseyler soylemek istedim (farkli acilari da hesaba katmak adina ) .. Siz onlarin soylediklerini de soylemisim sayin
Su yumurta isine bir aciklik getirelim yanlis anlamissin sanirim.

Yani gunde milyonlarca kadin regl oluyor. Regl ne demektir? Dollenmemis yumurtanin disa atim seklidir.Kuskusuz tum kadinlarin dogurgan oldugunu dusunmek manasiz olur. Ama yuzdeye vurdugunda o giden yumurta (bir kesime gore-) cocuk olasiligidir. Yani dollenme sansi olsaydi sonucta bebek varolacakti.

Bilimsel dunya da farkli birsey soylemez zaten... Hic regl olmayan kadin veya menapoza(regl ozelligini kaybetmis) girmis kadin zaten cocuk sahibi olamaz.
Eski 06-03-2007   #33
raki,peynir,Kevin

Alıntı:
Yazan: Gri Mesajı Gör
Anlamadığım nokta şu, eğer çocuk sakat doğacaksa, genetik bir bozukluğa sahip olacaksa kürtaj hatalı bir seçim değildir kanaatimce. Öte yandan tecavüz sonucu gerçekleşen hamilelik veya benzeri durumlar da bu şekilde incelenebilir, bunlarda kürtaj kişinin hakkı değilse nedir?

Başka bir nokta da şu, sanıyorum birçoğumuz daha doğum olayının bilincinde olmadan bu konuda fikir sahibi olmaya çalışıyor ki bu oldukça garip. Yumurta sahibi olmak demek, hamile olmak demek değildir, regl durumunun zıddı hamilelik değildir.

Ayrıca tecavüz veya benzer durumlar haricinde kürtaj konusunu sadece kadınların üzerine yıkmak, sadece onların sorumluluğu şeklinde değerlendirmek de bence çok doğru değil, eşinin / sevgilisinin kürtaj olmasını isteyen veya bunu destekleyen erkek eşinini / sevgilisini ne kadar seviyordur, ne kadar değer veriyordur onun yaşamına?
Cok pardon Gri bey, regl durumunun ziddi hamilelik degil de nedir acaba? Belli bir yas sonrasi girilen menapoz disinda?

Siz hamile olan bayanlarin regl gordugunu mu dusunuyorsunuz?
Eski 06-03-2007   #34
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Cok pardon Gri bey, regl durumunun ziddi hamilelik degil de nedir acaba? Belli bir yas sonrasi girilen menapoz disinda?

Siz hamile olan bayanlarin regl gordugunu mu dusunuyorsunuz?
Hayır bunu sadece bu zıtlıkta düşünen insanlar var efendim konuya bakarsanız, elbette biri varken diğeri olmaz ama tanım olarak bazılarımız zıt görüyor...

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-03-2007   #35
------------

Giriş Tarihi: Mar 2005
yeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Su yumurta isine bir aciklik getirelim yanlis anlamissin sanirim.
Yanlis anlamadim, sadece butun konunun özü olmadigi icin kisaca gectim ..Bir kesime gore oyle olmasi bilimsel acidan cocuk ihtimali olmadiginin kabulunu degistirmiyor... "Bilimsel olarak yanlis" ifadesini cok bilincli kullandim .. Halktan belli bir kesimin cocuk ihtimali olarak gormesi bir gorustur..

Son düzenleyen: yeşil : 06-03-2007 02:23 PM
yeşil çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-03-2007   #36
Kuyucan

qualin nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
qualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: GamSee Mesajı Gör
... Kürtaj yasal süreç içindeyken yani henüz 10 haftadan küçükken keyfi olarak yapılsa da karşı değilim.. O çocuk kimin rahmindeyse, karar verme hakkı da onda ve belki bir de eşindedir.. Başkalarının hayatlarına müdahele bu kadar basit değil benim nazarımda.. Bir kadını günah, cinayet, Allah verdi onu gibi saçma savlarla zorla çocuk doğurma hakkının kimsede olduğuna da inanmıyorum.. Hamile kadınlar için dışardan yorum yapanlardan çok daha zor bir hadise kürtaj.. Ben böyle düşündüğüm için de her ne şartla olursa olsun bu konuda bir kadına katil sıfatının yakıştırılmasını da çok ama çok yanlış buluyorum..
Galiba haklısın, bu konuda en azından seninle anlaşmam zor görünüyor. Ama yine de kendi görüşlerimi anlatmak isterim. Baştan söyleyeyim Kafayı Yemiş Düşler'in gayet güzel açıklamış olduğu zorunlu nedenlere kesinlikle katılıyorum. Ama bunların dışında her türlü keyfi kürtaja karşıyım. Yazı biraz uzun oldu ama yaptığım alıntıların gerekli olduğunu düşünüyorum.

Bir kere hiçbir yasa insan üstü değildir, her yasa insani ihtiyaçlara, zorunluluklara göre düzenlenir, yani her yasanın bir nedeni vardır. Bu durumda sormak lazım; neden kürtaj için bir süreç belirlenme gereği duyulmuştur ? Ve neden bu süreç 10 haftadır ? Bu süreden sonra yapılan kürtajlar yasal ifadesiyle bir suçtur. Bunun nedeni nedir ? Cevabı çok basit: Sen diyemeyebilirsin ama 10 haftadan sonra yapılan kürtaj bir cinayettir. Bir cana son vermektir.

10 haftaya kadar kürtaj keyfi olarak yapılsa da karşı değilim demişsin. Yani bir kadın hiçbir şey düşünmeden, "ne olacak kürtaj yaptırırım" diyerek korunmasız ilişkiye girecek ben de buna doğru diyeceğim. Evet asla anlaşamayız bu konuda. Madem hazır değil, madem çocuk istemiyor, bunun için pek çok korunma yöntemi var, onları denesin (tabii belirtmem gerekir ki bu konuda erkek de en az kadın kadar suçludur)... Ben başka bir şeye değinmek istiyorum. Eğer o kişi korunma yöntemlerini bilemeycek kadar cahilse, hiç merak etme, ne zaman çocuk doğurursa doğursun çocuğun sonu aynı olacaktır. Eğer korunma yöntemlerini bildiği halde, bir anlık zevk için korunmayı deneyemeyecek kadar akıl ve sorumluluk sahibi değilse, yine hiç merak etme, ne zaman çocuk sahibi olursa olsun böyle birinin çocuğunun sonu da farklı olmaz. Sen bu kadar cahil ya da sorumsuz birinin çocuğuna hakkıyla bakabileceğine inanıyor musun ? O halde, bu kişiler çocuklarını iyi yetiştiremeycek diye bütün cahil ve sorumsuz kadınları hamile olur olmaz kürtaj mı yapacağız ?.. Henüz çocuk istemeyen ve çocuğuna hakkıyla bakabilecek niteliklere sahip bir anne adayının ne yapması gerektiğini anlamak için Kafayı Yemiş Düşler'in yazdıklarına bakmak yeterlidir.

Ayrıca buna karar verme hakkının anne ve babada olduğunu söyleyip hemen ardından başkalarının hayatlarına müdahale etmenin basit bir şey olmadığını nasıl söyleyebildiğini de anlayamıyorum. O rahimdeki fetus da başkası değil midir ? Anne ve baba o çocuğun sahibi midir ki ? Elbette değildir. Birinin hayatına en büyük müdahale de o hayata son vermek olduğuna göre, o halde o fetusun hayatına son vermek de basit, hele keyfi olsa da kabul edebilecek bir şey olarak görülemez. Anne-baba çocuğun sahibi değil (ki bence düşüncelerimiz dışında hiçbir şeyin sahibi değiliz), sadece ailesidir, ona bakmakla yükümlü kişilerdir. Yani kendi çocukları da olsa muhtemel bir canı yoketme hakkına sahip değillerdir. Zaten anne-baba olmak çok farklı bir olaydır. Çocuğunuzun üzerinde hiçbir tasarruf etme, yönlendirme hakkınız olmadan ona bakmakla yükümlüsünüzdür. Yani almadan vermeyi, hak iddia etmeden ödev kabul etmeyi gerektirir (Bu konuda miras güzel bir örnek. Kendi talep etmedikçe çocuğun mirası anne babaya verilmez ama anne babanın mirası çocuğa verilir)... Ayrıca ne şartla olursa olsun bu konuda bir kadına katil denemeyeceğini söylerken ne demek istediğini de anlayamadım. 7 aylık hamileyken kürtaj yaptırana da katil demeyecek misin ?... Ve bakalım 10 hafta sonunda fetus ne haldeymiş:

[COLOR=#0080ff]Gebelik 40 hafta devam eden bir süreçtir ve her biri yaklaşık üçer aydan oluşan toplam üç ayrı bölüme ayrılır. [/COLOR][COLOR=#ff00ff]Trimester (trimester=latince üç ay)[/COLOR][COLOR=#0080ff] adı verilen bu bölümlerin her biri gebelikte birer dönüm noktasıdır.[/COLOR]
[COLOR=#0080ff]İlk trimester (üç ay=12-13 hafta), bebeğinizin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, sizin bedeninizin gebeliğe uyum sağladığı dönemdir...[/COLOR]

[COLOR=#008080]10. GEBELİK HAFTASI [/COLOR]
[COLOR=#0000ff]BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER[/COLOR]
Bu hafta sonuna doğru en önemli değişikliklerden biri bebeğinizin böbreklerinin idrar üretmeye başlamasıdır. Üretilen bu idrar bebeğiniz tarafından amniyos kesesi içine boşaltılır. Bebeğiniz çıkardığı bu sıvıyı yutar ve bu hafta çalışmaya başlayan bağırsaklar bu sıvıyı emerler. Bağırsaklardan kana ve buradan tekrar böbreklere geçen sıvı bebeğinizin idrar yapmasıyla tekrar ortama bırakılır. Bebeğinizin gelişimi ve korunması açısından son derece önemli olan amniyos sıvısının sürekliliği bu şekilde sağlanır.

Normalde idrar zehirli atık maddeler içermesine rağmen bebeğinizin böbrekleri bu haftalarda atık maddeleri vücuttan uzaklaştırma görevini henüz üstlenmediklerinden bebeğinizin idrarı zararsızdır ve bakteri de içermez.

Karaciğer bu günlerde çalışmaya başlar ve kan üretimi görevini üstlenir.

Zehirli maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya görevli karaciğer ve böbreklerin rahim içi yaşamdaki bu görevlerini plasenta üstlenir.

Bebeğinizin genital organları bu haftadan itibaren giderek belirginleşir. Genital tüberkül ("tepe") adı verilen yapı bu hafta kız ve erkek bebekte aynı görünümdedir, ancak gelecek haftanın sonuna doğru klitoris ya da penis olarak farklılaşmaya başlayacaktır.

[COLOR=#0000ff][/COLOR]
[COLOR=#0000ff]resim: bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsü [/COLOR]
[COLOR=#0000ff](© 2005 Dr. Kağan Kocatepe)[/COLOR]

Bu günlerde bebeğinizin göz rengini belirleyecek olan iris tabakası da oluşur. Yine göz kapakları da bu haftanın sonunda oluşacak ancak ileri gebelik haftalarına kadar kapalı kalacaklardır.
Bu hafta bebeğinizin boyu 5.5 cm. ve ağırlığı tam 6 gramdır!..

...

Kan pıhtısı mı demiştiniz ?

gurur iki ucu keskin bir bıçaktır (değnekli olanı da olur); gerekenden fazlası pişman ettirir, gerekenden azı değersizleştirir.
qualin çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-03-2007   #37
şirincee

birsel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

4/4 luk bır acıklama kesınlıkle katılıyorum butun soyledıklerıne daha ne soyulenırkı umarım bır cok kadın okur bu yazını ve dikkatlı davranır
Eski 06-03-2007   #38
Yasaklı

Giriş Tarihi: Dec 2005
serkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandırserkan911 herkesin tanıdığı bir insandır

kürtaj bir çeşit ötenazi hakkı değil midir?
serkan911 çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-03-2007   #39
şirincee

birsel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: serkan911 Mesajı Gör
kürtaj bir çeşit ötenazi hakkı değil midir?
ötenazı kişinin kendı ıstegı ıle tercıh edılır bunda cocugun hakkı olan seyı ona soramıyorlar bıle nasıl ötenazı hakkı oluyo ?
Eski 06-03-2007   #40
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: serkan911 Mesajı Gör
kürtaj bir çeşit otanazi hakkı değil midir?
Ah ah serkan nerelere ucmussun oyle. ötanazi ile alakasi ne kurtajin ayol?
ötanazi insanin kendi istegi ile yasamina son vermesidir. Tabii bu genelde saglikli olmayan yasamsal fonksiyonlarini yitirmis mesela makineya bagli insanlarin istegi olup doktor kontrolunde yapilan bir cesit mudahale. (yasama, hastaya..)
Kurtaj bebegin aldirilmasi, bebekler rahimden 'ben olmek istiyorum' diye haber ucuramaz degil mi? Yani burada kimse kendi istegiyle ölmüyor.

Edit: Burada islenmis bu konu, ayrintili konusmak isteyen varsa:
Ötanazi
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı