![]() |
|
|||||||
| Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz. |
| Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...? | |||
| kesinlikle karşıyım |
|
10 | 22.22% |
| yasal bir süreç,kişiye bağlıdır |
|
31 | 68.89% |
| kararsızım |
|
4 | 8.89% |
| Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz. | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#31 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Giriş Tarihi: Nov 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Ben de seninle ayni seyi soyluyorum zaten
|
|||
|
|
|
|
|
#32 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Alıntı:
Yani gunde milyonlarca kadin regl oluyor. Regl ne demektir? Dollenmemis yumurtanin disa atim seklidir.Kuskusuz tum kadinlarin dogurgan oldugunu dusunmek manasiz olur. Ama yuzdeye vurdugunda o giden yumurta (bir kesime gore-) cocuk olasiligidir. Yani dollenme sansi olsaydi sonucta bebek varolacakti. ![]() Bilimsel dunya da farkli birsey soylemez zaten... Hic regl olmayan kadin veya menapoza(regl ozelligini kaybetmis) girmis kadin zaten cocuk sahibi olamaz. |
|||
|
|
|
|
|
#33 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Alıntı:
Siz hamile olan bayanlarin regl gordugunu mu dusunuyorsunuz?
|
|||
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Hayır bunu sadece bu zıtlıkta düşünen insanlar var efendim konuya bakarsanız, elbette biri varken diğeri olmaz ama tanım olarak bazılarımız zıt görüyor...
|
|
|
|
#35 | ||
|
------------
Giriş Tarihi: Mar 2005
Yanlis anlamadim, sadece butun konunun özü olmadigi icin kisaca gectim ..Bir kesime gore oyle olmasi bilimsel acidan cocuk ihtimali olmadiginin kabulunu degistirmiyor... "Bilimsel olarak yanlis" ifadesini cok bilincli kullandim .. Halktan belli bir kesimin cocuk ihtimali olarak gormesi bir gorustur..
Son düzenleyen: yeşil : 06-03-2007 02:23 PM |
||
|
|
|
|
|
#36 | |||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Feb 2007
Alıntı:
Bir kere hiçbir yasa insan üstü değildir, her yasa insani ihtiyaçlara, zorunluluklara göre düzenlenir, yani her yasanın bir nedeni vardır. Bu durumda sormak lazım; neden kürtaj için bir süreç belirlenme gereği duyulmuştur ? Ve neden bu süreç 10 haftadır ? Bu süreden sonra yapılan kürtajlar yasal ifadesiyle bir suçtur. Bunun nedeni nedir ? Cevabı çok basit: Sen diyemeyebilirsin ama 10 haftadan sonra yapılan kürtaj bir cinayettir. Bir cana son vermektir. 10 haftaya kadar kürtaj keyfi olarak yapılsa da karşı değilim demişsin. Yani bir kadın hiçbir şey düşünmeden, "ne olacak kürtaj yaptırırım" diyerek korunmasız ilişkiye girecek ben de buna doğru diyeceğim. Evet asla anlaşamayız bu konuda. Madem hazır değil, madem çocuk istemiyor, bunun için pek çok korunma yöntemi var, onları denesin (tabii belirtmem gerekir ki bu konuda erkek de en az kadın kadar suçludur)... Ben başka bir şeye değinmek istiyorum. Eğer o kişi korunma yöntemlerini bilemeycek kadar cahilse, hiç merak etme, ne zaman çocuk doğurursa doğursun çocuğun sonu aynı olacaktır. Eğer korunma yöntemlerini bildiği halde, bir anlık zevk için korunmayı deneyemeyecek kadar akıl ve sorumluluk sahibi değilse, yine hiç merak etme, ne zaman çocuk sahibi olursa olsun böyle birinin çocuğunun sonu da farklı olmaz. Sen bu kadar cahil ya da sorumsuz birinin çocuğuna hakkıyla bakabileceğine inanıyor musun ? O halde, bu kişiler çocuklarını iyi yetiştiremeycek diye bütün cahil ve sorumsuz kadınları hamile olur olmaz kürtaj mı yapacağız ?.. Henüz çocuk istemeyen ve çocuğuna hakkıyla bakabilecek niteliklere sahip bir anne adayının ne yapması gerektiğini anlamak için Kafayı Yemiş Düşler'in yazdıklarına bakmak yeterlidir. Ayrıca buna karar verme hakkının anne ve babada olduğunu söyleyip hemen ardından başkalarının hayatlarına müdahale etmenin basit bir şey olmadığını nasıl söyleyebildiğini de anlayamıyorum. O rahimdeki fetus da başkası değil midir ? Anne ve baba o çocuğun sahibi midir ki ? Elbette değildir. Birinin hayatına en büyük müdahale de o hayata son vermek olduğuna göre, o halde o fetusun hayatına son vermek de basit, hele keyfi olsa da kabul edebilecek bir şey olarak görülemez. Anne-baba çocuğun sahibi değil (ki bence düşüncelerimiz dışında hiçbir şeyin sahibi değiliz), sadece ailesidir, ona bakmakla yükümlü kişilerdir. Yani kendi çocukları da olsa muhtemel bir canı yoketme hakkına sahip değillerdir. Zaten anne-baba olmak çok farklı bir olaydır. Çocuğunuzun üzerinde hiçbir tasarruf etme, yönlendirme hakkınız olmadan ona bakmakla yükümlüsünüzdür. Yani almadan vermeyi, hak iddia etmeden ödev kabul etmeyi gerektirir (Bu konuda miras güzel bir örnek. Kendi talep etmedikçe çocuğun mirası anne babaya verilmez ama anne babanın mirası çocuğa verilir)... Ayrıca ne şartla olursa olsun bu konuda bir kadına katil denemeyeceğini söylerken ne demek istediğini de anlayamadım. 7 aylık hamileyken kürtaj yaptırana da katil demeyecek misin ?... Ve bakalım 10 hafta sonunda fetus ne haldeymiş: [COLOR=#0080ff]Gebelik 40 hafta devam eden bir süreçtir ve her biri yaklaşık üçer aydan oluşan toplam üç ayrı bölüme ayrılır. [/COLOR][COLOR=#ff00ff]Trimester (trimester=latince üç ay)[/COLOR][COLOR=#0080ff] adı verilen bu bölümlerin her biri gebelikte birer dönüm noktasıdır.[/COLOR] [COLOR=#0080ff]İlk trimester (üç ay=12-13 hafta), bebeğinizin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, sizin bedeninizin gebeliğe uyum sağladığı dönemdir...[/COLOR] [COLOR=#008080]10. GEBELİK HAFTASI [/COLOR] [COLOR=#0000ff]BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER[/COLOR] Bu hafta sonuna doğru en önemli değişikliklerden biri bebeğinizin böbreklerinin idrar üretmeye başlamasıdır. Üretilen bu idrar bebeğiniz tarafından amniyos kesesi içine boşaltılır. Bebeğiniz çıkardığı bu sıvıyı yutar ve bu hafta çalışmaya başlayan bağırsaklar bu sıvıyı emerler. Bağırsaklardan kana ve buradan tekrar böbreklere geçen sıvı bebeğinizin idrar yapmasıyla tekrar ortama bırakılır. Bebeğinizin gelişimi ve korunması açısından son derece önemli olan amniyos sıvısının sürekliliği bu şekilde sağlanır. Normalde idrar zehirli atık maddeler içermesine rağmen bebeğinizin böbrekleri bu haftalarda atık maddeleri vücuttan uzaklaştırma görevini henüz üstlenmediklerinden bebeğinizin idrarı zararsızdır ve bakteri de içermez. Karaciğer bu günlerde çalışmaya başlar ve kan üretimi görevini üstlenir. Zehirli maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya görevli karaciğer ve böbreklerin rahim içi yaşamdaki bu görevlerini plasenta üstlenir. Bebeğinizin genital organları bu haftadan itibaren giderek belirginleşir. Genital tüberkül ("tepe") adı verilen yapı bu hafta kız ve erkek bebekte aynı görünümdedir, ancak gelecek haftanın sonuna doğru klitoris ya da penis olarak farklılaşmaya başlayacaktır. [COLOR=#0000ff] [/COLOR][COLOR=#0000ff]resim: bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsü [/COLOR] [COLOR=#0000ff](© 2005 Dr. Kağan Kocatepe)[/COLOR] Bu günlerde bebeğinizin göz rengini belirleyecek olan iris tabakası da oluşur. Yine göz kapakları da bu haftanın sonunda oluşacak ancak ileri gebelik haftalarına kadar kapalı kalacaklardır. Bu hafta bebeğinizin boyu 5.5 cm. ve ağırlığı tam 6 gramdır!.. ... Kan pıhtısı mı demiştiniz ?
|
|
|
|
#39 | ||
|
şirincee
Giriş Tarihi: Jul 2006
ötenazı kişinin kendı ıstegı ıle tercıh edılır bunda cocugun hakkı olan seyı ona soramıyorlar bıle nasıl ötenazı hakkı oluyo ?
|
|
|
|
#40 | ||
|
don ki$ot
|
Ah ah serkan nerelere ucmussun oyle.
ötanazi ile alakasi ne kurtajin ayol? ötanazi insanin kendi istegi ile yasamina son vermesidir. Tabii bu genelde saglikli olmayan yasamsal fonksiyonlarini yitirmis mesela makineya bagli insanlarin istegi olup doktor kontrolunde yapilan bir cesit mudahale. (yasama, hastaya..) Kurtaj bebegin aldirilmasi, bebekler rahimden 'ben olmek istiyorum' diye haber ucuramaz degil mi? Yani burada kimse kendi istegiyle ölmüyor. ![]() Edit: Burada islenmis bu konu, ayrintili konusmak isteyen varsa: Ötanazi
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|