dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Mühürsüz Kuyu
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...?
kesinlikle karşıyım 10 22.22%
yasal bir süreç,kişiye bağlıdır 31 68.89%
kararsızım 4 8.89%
Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 06-03-2007   #41
Kuyucan

qualin nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
qualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Kürtaja bakış açımız ...?

Ama arada fark var. Ötanazinin bir nedeni vardır. Kişi tıbben kurtarılamaz bir hastalığa yakalanmıştır ve acı çekmek istemiyordur (ki bu durumun kürtajla bir ilgisi yok). Ya da bilinci yerinde değilse yakınları bunu talep eder. Yakınlarının da can alma hakkı yoktur tabii ki ama ötanazi zaten tıbben kurtarılamaz biri için geçerli olduğundan en azından her kürtaj için ötanazidir denemez. Ötanazi niteliğinde olan (tıbben kurtarılamaz bir hastalığı olan fetuslara uygulanan) kürtajlar için de zaten kimse itiraz etmiyor burada. Kendi adıma söylersem benim itirazım keyfi kürtajlaradır.

gurur iki ucu keskin bir bıçaktır (değnekli olanı da olur); gerekenden fazlası pişman ettirir, gerekenden azı değersizleştirir.
qualin çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-03-2007   #42
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: dicelly Mesajı Gör
Yanlis anlamadim, sadece butun konunun özü olmadigi icin kisaca gectim ..Bir kesime gore oyle olmasi bilimsel acidan cocuk ihtimali olmadiginin kabulunu degistirmiyor... "Bilimsel olarak yanlis" ifadesini cok bilincli kullandim .. Halktan belli bir kesimin cocuk ihtimali olarak gormesi bir gorustur..
Peki bilimsel acidan, bilim dunyasina gore cocuk ihtimalinin aciklamasi nedir?

Sadece erkek ve kadinin cinselligi mi gerekir?

Mesela bir kadin regl doneminde neden hamile kalamaz bilimsel acidan?

Veya bircok kez cocuk sahibi olmak icin gayret eden ciftler, neden regl doneminde hamile kalamadiklarini anlarlar mesela? Neden genel gosterge budur?

Bilimsel acidan yanlis olan kisim nedir?

Yok bahsettigin yuzde riski ise zaten onu bir onceki sayfada yazmistim.
Deniz çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-03-2007   #43
------------

Giriş Tarihi: Mar 2005
yeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalıyeşil kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Peki bilimsel acidan, bilim dunyasina gore cocuk ihtimalinin aciklamasi nedir?

Sadece erkek ve kadinin cinselligi mi gerekir?

Mesela bir kadin regl doneminde neden hamile kalamaz bilimsel acidan?

Veya bircok kez cocuk sahibi olmak icin gayret eden ciftler, neden regl doneminde hamile kalamadiklarini anlarlar mesela? Neden genel gosterge budur?

Bilimsel acidan yanlis olan kisim nedir?

Yok bahsettigin yuzde riski ise zaten onu bir onceki sayfada yazmistim.

SoyledikleriMle alakalandiramadim Portakalos senin sorularini.. Birimizden birimiz dediklerimizi anlamadik baska sekilde aciklamalar ve sorulara yoneliyoruz ..

Bak cok basitce bi daha anlatiyorum

Sen benim soyledigimden regl olayiyla cocuk olayini bilim eslestirmiyor anlamissin

Ama ben boyle bisey demiyorum ..

Ben diyorum ki ;

Bilimsel acidan dollenmemis yumurta uzerinde "cocuk ihtimali"nden bahsedilemez ... Yani her ay regl olan kadin, cocuk ihtimalini cope atiyor savi bilimsel acidan yanlistir .. Cunku burdaki yumurtalar cocuk ozelligi tasiyan yumurtalar degildir ... Yani cift, spermle dolleyip cope atiyosa burda bir çöp hadisesinden bahsedilir(bkz: bir konunun suyu nasil cikarilir ).. Ama tek basina yumurtayla, cocuk ifadeleri kullanilamaz ..

Ya varya 3 kilo verdim Portakalos.. Hayir cok ekstra bisey desem icim yanmicak

Son düzenleyen: yeşil : 07-03-2007 10:50 AM
yeşil çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-03-2007   #44
Yasaklı

Giriş Tarihi: May 2006
karatoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandır

üzücü bir olay
karatoprak1975 çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-03-2007   #45
Yasaklı

karatoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandırkaratoprak1975 herkesin tanıdığı bir insandır

dinen çocuğun anne karnındayken belirli bir süreden sonra alınması çocuk sakat bile olsa caiz değildir bende böyle düşünüyorum sizlerde söyleyeceklerinizi güzelce anlatmışınız zaten
Eski 07-03-2007   #46
şirincee

birsel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: karatoprak1975 Mesajı Gör

üzücü bir olay
ay cok kotu oldum bunları gorunce berbat bişe ya
nasıl yapabılırkı bır ınsan bunu yaa
Eski 07-03-2007   #47
Compos sui!

Taedium nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Taedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: qualin Mesajı Gör
Bir kere hiçbir yasa insan üstü değildir, her yasa insani ihtiyaçlara, zorunluluklara göre düzenlenir, yani her yasanın bir nedeni vardır. Bu durumda sormak lazım; neden kürtaj için bir süreç belirlenme gereği duyulmuştur ? Ve neden bu süreç 10 haftadır ? Bu süreden sonra yapılan kürtajlar yasal ifadesiyle bir suçtur. Bunun nedeni nedir ? Cevabı çok basit: Sen diyemeyebilirsin ama 10 haftadan sonra yapılan kürtaj bir cinayettir. Bir cana son vermektir.
Peki ben 10. haftadan sonra da yapılabilsin mi demişim?

"Kürtaj yasal süreç içindeyken yani henüz 10 haftadan küçükken keyfi olarak yapılsa da karşı değilim.."

Daha fazla bir şey söylememe gerek yok sanıyorum..

Alıntı:
10 haftaya kadar kürtaj keyfi olarak yapılsa da karşı değilim demişsin. Yani bir kadın hiçbir şey düşünmeden, "ne olacak kürtaj yaptırırım" diyerek korunmasız ilişkiye girecek ben de buna doğru diyeceğim. Evet asla anlaşamayız bu konuda. Madem hazır değil, madem çocuk istemiyor, bunun için pek çok korunma yöntemi var, onları denesin (tabii belirtmem gerekir ki bu konuda erkek de en az kadın kadar suçludur)... Ben başka bir şeye değinmek istiyorum. Eğer o kişi korunma yöntemlerini bilemeycek kadar cahilse, hiç merak etme, ne zaman çocuk doğurursa doğursun çocuğun sonu aynı olacaktır. Eğer korunma yöntemlerini bildiği halde, bir anlık zevk için korunmayı deneyemeyecek kadar akıl ve sorumluluk sahibi değilse, yine hiç merak etme, ne zaman çocuk sahibi olursa olsun böyle birinin çocuğunun sonu da farklı olmaz. Sen bu kadar cahil ya da sorumsuz birinin çocuğuna hakkıyla bakabileceğine inanıyor musun ? O halde, bu kişiler çocuklarını iyi yetiştiremeycek diye bütün cahil ve sorumsuz kadınları hamile olur olmaz kürtaj mı yapacağız ?.. Henüz çocuk istemeyen ve çocuğuna hakkıyla bakabilecek niteliklere sahip bir anne adayının ne yapması gerektiğini anlamak için Kafayı Yemiş Düşler'in yazdıklarına bakmak yeterlidir.
Ne anlatmak istediğini anlayamıyorum açıkçası.. Ben diyorum ki varsayalım ki kadın keyfi için korunmadı ya da herhangi bir aksilikten dolayı hamile kaldı yasal süreç içindeyken kürtaj hakkı vardır ve bu bir cinayet değildir..

Alıntı:
Ayrıca buna karar verme hakkının anne ve babada olduğunu söyleyip hemen ardından başkalarının hayatlarına müdahale etmenin basit bir şey olmadığını nasıl söyleyebildiğini de anlayamıyorum. O rahimdeki fetus da başkası değil midir ? Anne ve baba o çocuğun sahibi midir ki ? Elbette değildir. Birinin hayatına en büyük müdahale de o hayata son vermek olduğuna göre, o halde o fetusun hayatına son vermek de basit, hele keyfi olsa da kabul edebilecek bir şey olarak görülemez. Anne-baba çocuğun sahibi değil (ki bence düşüncelerimiz dışında hiçbir şeyin sahibi değiliz), sadece ailesidir, ona bakmakla yükümlü kişilerdir. Yani kendi çocukları da olsa muhtemel bir canı yoketme hakkına sahip değillerdir.
Kusura bakma ama eğer benim karnımdaysa ve reşit olana kadar tüm sorumluluğu benim üzerimde olacaksa, bakımını ben üstleneceksem karar verme hakkım vardır.. O bebek dünyaya gelmeden ve henüz tam anlamıyla bir bebeğe dönüşmeden onu aldırıp aldırmamaya karar verebilirim..

Alıntı:
Zaten anne-baba olmak çok farklı bir olaydır. Çocuğunuzun üzerinde hiçbir tasarruf etme, yönlendirme hakkınız olmadan ona bakmakla yükümlüsünüzdür. Yani almadan vermeyi, hak iddia etmeden ödev kabul etmeyi gerektirir (Bu konuda miras güzel bir örnek. Kendi talep etmedikçe çocuğun mirası anne babaya verilmez ama anne babanın mirası çocuğa verilir)... Ayrıca ne şartla olursa olsun bu konuda bir kadına katil denemeyeceğini söylerken ne demek istediğini de anlayamadım. 7 aylık hamileyken kürtaj yaptırana da katil demeyecek misin ?... Ve bakalım 10 hafta sonunda fetus ne haldeymiş:
Bebek doğduktan sonrası ya da 10 haftayı aştıktan sonrası için konuşmuyorum ben ama ya siz dikkatli okumuyorsunuz ya da ben anlatamıyorum..

Alıntı:
10. GEBELİK HAFTASI
BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Bu hafta sonuna doğru en önemli değişikliklerden biri bebeğinizin böbreklerinin idrar üretmeye başlamasıdır. Üretilen bu idrar bebeğiniz tarafından amniyos kesesi içine boşaltılır. Bebeğiniz çıkardığı bu sıvıyı yutar ve bu hafta çalışmaya başlayan bağırsaklar bu sıvıyı emerler. Bağırsaklardan kana ve buradan tekrar böbreklere geçen sıvı bebeğinizin idrar yapmasıyla tekrar ortama bırakılır. Bebeğinizin gelişimi ve korunması açısından son derece önemli olan amniyos sıvısının sürekliliği bu şekilde sağlanır.

Normalde idrar zehirli atık maddeler içermesine rağmen bebeğinizin böbrekleri bu haftalarda atık maddeleri vücuttan uzaklaştırma görevini henüz üstlenmediklerinden bebeğinizin idrarı zararsızdır ve bakteri de içermez.

Karaciğer bu günlerde çalışmaya başlar ve kan üretimi görevini üstlenir.

Zehirli maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya görevli karaciğer ve böbreklerin rahim içi yaşamdaki bu görevlerini plasenta üstlenir.

Bebeğinizin genital organları bu haftadan itibaren giderek belirginleşir. Genital tüberkül ("tepe") adı verilen yapı bu hafta kız ve erkek bebekte aynı görünümdedir, ancak gelecek haftanın sonuna doğru klitoris ya da penis olarak farklılaşmaya başlayacaktır.

resim: bebeğin bu haftadaki 3 boyutlu ultrasonografi görüntüsü
(© 2005 Dr. Kağan Kocatepe)

Bu günlerde bebeğinizin göz rengini belirleyecek olan iris tabakası da oluşur. Yine göz kapakları da bu haftanın sonunda oluşacak ancak ileri gebelik haftalarına kadar kapalı kalacaklardır.
Bu hafta bebeğinizin boyu 5.5 cm. ve ağırlığı tam 6 gramdır!..

...

Kan pıhtısı mı demiştiniz ?
[COLOR=#008080]
[/COLOR]Zaten kürtaj bu haftaya kadar yapılır sonrasında o yüzden yapılmaz, ve o yüzden benim için henüz evrimini tamamlamamış, bir bebeğe dönüşmemiz bir pıhtıdır..
Eski 07-03-2007   #48
Yasaklı

Vakti evvelde cahiliye döneminde kız evlatlarının dogumu sebebiyle bir çok kişi üzüntü yaşar belirli bir kısmı ise o çocukları diri diri gömerlermiş bunlardan biriside hazreti ömerdir hazreti ömer ozaman islamla şereflenemşti islamla şereflendiginde sorulan bir soru vardır kendisine soru şöyledir seni güldüren ve ağlatan olay nedir güldügüm şey helvadan yaptığımız putu açıkınca yemek düşündükçe üzüldügüm ve agladıgım olay ise kızımı diri diri topraga gömmüştüm

işte şimdide bazı kimseler doguda kızımı sattım diyerek manen öldürmeleri gibi

kürtajda bir bebenin yaşama hakkına cinayettir aslında dinen dünyaya gelmeyen bebek bile ahirete namzet olup ebedileşilecektir yinede hayat hakkına müdahele edilmemeli
Eski 07-03-2007   #49
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jun 2006
karakule adını yakında herkese duyuracak

kürtaji savunan arkadaşlara soruyorum siz kimseye zarar vermeyecek bir yerde olsanız ve sizi alıp etkisiz hale getirip bu bana ilerde zarar verebilir ya da bunu sevmiyorum düşüncesiyle harman makinasında biçseler canilik olur mu? böyle biseyin yapılmasıyla aciz bir cocugun anne rahminde parcalanmasından hiç bir farkı yoktur hatta belki sizin hatalarınız olmustur ve karsı tarafın sabrını zorlamıs olabilirsiniz ama savunmasız herseyi ile size baglı masum bir cucugu kürtajla öldürmek caniliğin önde gidenidir.
karakule çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-03-2007   #50
Kuyucan

qualin nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
qualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandırqualin herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: GamSee Mesajı Gör
Peki ben 10. haftadan sonra da yapılabilsin mi demişim?

"Kürtaj yasal süreç içindeyken yani henüz 10 haftadan küçükken keyfi olarak yapılsa da karşı değilim.."

Daha fazla bir şey söylememe gerek yok sanıyorum..

Ben en sonda yazdığın "ne şartla olursa olsun bu nedenle bir kadına katil diyemem" sözüne karşılık dedim onu. "Ne şartla olursa olsun" sözü genel bir ifade olduğundan, 10 haftadan sonra olsa da farketmez şeklinde anladım bu sözünü. Zaten senin gibi cümle cümle cevaplamadığım için de genel bir cevap verdim, o da genel olarak cevabımın girişiydi. Anlatmak istediğim başka bir şey de yasaların insanlar tarafından ve insanlar için yapıldığından bir şeyin yasal olup olmamasıyla doğru olup olmamasının aynı şey olmadığıydı. Yasalara uyabilirim ama yasal olan her şeyi kabul edemem...

Alıntı:
Ne anlatmak istediğini anlayamıyorum açıkçası.. Ben diyorum ki varsayalım ki kadın keyfi için korunmadı ya da herhangi bir aksilikten dolayı hamile kaldı yasal süreç içindeyken kürtaj hakkı vardır ve bu bir cinayet değildir..

Ben de diyorum ki bir kadın keyfi için korunmadıysa (aksilik konu dışı benim için) o zaten annelik sorumluluğuna sahip biri değildir, ileride doğursa da bir şey değişmez. Ama böyle diye o kadına hamilelik yasağı koyamayacağımıza göre, bu da demektir ki annelik sorumluluğuna sahip olmayan, ya da anneliğe hazır olmayan anneler her zaman olacaktır, kürtaj buna bir çözüm değildir. Ayrıca evet yasal olarak kürtaj hakkı vardır ama yasal diye kabul etmek zorunda değilim (ki bunu da giriş dediğim bölümde yazmıştım).

Alıntı:
Kusura bakma ama eğer benim karnımdaysa ve reşit olana kadar tüm sorumluluğu benim üzerimde olacaksa, bakımını ben üstleneceksem karar verme hakkım vardır.. O bebek dünyaya gelmeden ve henüz tam anlamıyla bir bebeğe dönüşmeden onu aldırıp aldırmamaya karar verebilirim..

Hayır veremezsin dememi belemiyorsun heralde. Tabii verebilirsin, senin tercihin. Ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Bence yanlış diyorum. Sen de kusura bakma ama bana göre aldırmak çözüm değil, korunmak gerekir (yine hatırlatayım keyfii kürtajdan bahsediyorum). Şu şekilde anlatayım o zaman. Ben ne olacak canım aldırırım kurtulurum mantığıyla kürtaja güvenerek hiçbir önlem alınmamasına karşıyım, önlem almak istemeyen kadın da erkek de olsun farketmez. 10 haftada henüz bebeğe dönüşmüyor ama organları oluşmaya başlıyor. Yani onun bebek olmasa da bir canlı olduğu inkar edilemez sanırım. Dikkat edersen ben de 10 haftaya kadar olan kürtaja bebek öldürmek ya da cinayet demedim, bir cana son vermek dedim. Buna da anne-baba da olsa kimsenin hakkı yok dedim. Kendi görüşüm bu, katılmak zorunda değilsin tabii ki.

Alıntı:
Bebek doğduktan sonrası ya da 10 haftayı aştıktan sonrası için konuşmuyorum ben ama ya siz dikkatli okumuyorsunuz ya da ben anlatamıyorum..

Zaten ben de ne şartla olursa olsun derken ne demek istediğini anlayamadım yazdım dikkat edersen. Gerçekten anlayamamıştım, çünkü daha önce de dediğim gibi "ne şartla olursa olsun" ifadesi genel bir ifade olduğundan 10 haftadan sonrasını da kapsadığını düşünmüştüm Yanlış anlaşılma olmuş, kusura bakma.

Alıntı:
Zaten kürtaj bu haftaya kadar yapılır sonrasında o yüzden yapılmaz, ve o yüzden benim için henüz evrimini tamamlamamış, bir bebeğe dönüşmemiz bir pıhtıdır..

Tamam işte bu haftaya kadar yapılır, ben de bu haftaya kadar olan gelişmelerin açıklandığı bir yazı alıntıladım. Ne var bunda onu anlamadım ? Bundan sonrasından bahsetmiyor ki o yazıda. Ama işte karaciğeri, genital organları, göz kapakları, iris tabakası... oluşmaya başlamışken ona artık pıhtı denemez. Pıhtı cansızdır, ama 10 haftalık bir fetus canlıdır. Ben karaciğeri olan bir pıhtı görmedim!

Bir de sadece fikirlerine katılmadığımı, kendi fikirlerimi söyleyerek anlatmaktan başka bir niyetim de yoktu. Yanlış anlamamışsındır umarım..

gurur iki ucu keskin bir bıçaktır (değnekli olanı da olur); gerekenden fazlası pişman ettirir, gerekenden azı değersizleştirir.
qualin çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı