![]() |
|
|||||||
| Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz. |
| Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...? | |||
| kesinlikle karşıyım |
|
10 | 22.22% |
| yasal bir süreç,kişiye bağlıdır |
|
31 | 68.89% |
| kararsızım |
|
4 | 8.89% |
| Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz. | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#41 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Feb 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ama arada fark var. Ötanazinin bir nedeni vardır. Kişi tıbben kurtarılamaz bir hastalığa yakalanmıştır ve acı çekmek istemiyordur (ki bu durumun kürtajla bir ilgisi yok). Ya da bilinci yerinde değilse yakınları bunu talep eder. Yakınlarının da can alma hakkı yoktur tabii ki ama ötanazi zaten tıbben kurtarılamaz biri için geçerli olduğundan en azından her kürtaj için ötanazidir denemez. Ötanazi niteliğinde olan (tıbben kurtarılamaz bir hastalığı olan fetuslara uygulanan) kürtajlar için de zaten kimse itiraz etmiyor burada. Kendi adıma söylersem benim itirazım keyfi kürtajlaradır.
|
|
|
|
#42 | |||
|
raki,peynir,Kevin
Giriş Tarihi: Nov 2004
Alıntı:
Sadece erkek ve kadinin cinselligi mi gerekir? Mesela bir kadin regl doneminde neden hamile kalamaz bilimsel acidan? Veya bircok kez cocuk sahibi olmak icin gayret eden ciftler, neden regl doneminde hamile kalamadiklarini anlarlar mesela? Neden genel gosterge budur? Bilimsel acidan yanlis olan kisim nedir? Yok bahsettigin yuzde riski ise zaten onu bir onceki sayfada yazmistim. |
|||
|
|
|
|
|
#43 | |||
|
------------
Giriş Tarihi: Mar 2005
Alıntı:
SoyledikleriMle alakalandiramadim Portakalos senin sorularini.. Birimizden birimiz dediklerimizi anlamadik baska sekilde aciklamalar ve sorulara yoneliyoruz .. ![]() Bak cok basitce bi daha anlatiyorum ![]() Sen benim soyledigimden regl olayiyla cocuk olayini bilim eslestirmiyor anlamissin ![]() Ama ben boyle bisey demiyorum .. Ben diyorum ki ; Bilimsel acidan dollenmemis yumurta uzerinde "cocuk ihtimali"nden bahsedilemez ... Yani her ay regl olan kadin, cocuk ihtimalini cope atiyor savi bilimsel acidan yanlistir .. Cunku burdaki yumurtalar cocuk ozelligi tasiyan yumurtalar degildir ... Yani cift, spermle dolleyip cope atiyosa burda bir çöp hadisesinden bahsedilir(bkz: bir konunun suyu nasil cikarilir ).. Ama tek basina yumurtayla, cocuk ifadeleri kullanilamaz .. Ya varya 3 kilo verdim Portakalos.. Hayir cok ekstra bisey desem icim yanmicak
Son düzenleyen: yeşil : 07-03-2007 10:50 AM |
|||
|
|
|
|
|
#47 | |||||||
|
Compos sui!
Giriş Tarihi: Mar 2005
Alıntı:
"Kürtaj yasal süreç içindeyken yani henüz 10 haftadan küçükken keyfi olarak yapılsa da karşı değilim.." Daha fazla bir şey söylememe gerek yok sanıyorum.. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
[/COLOR]Zaten kürtaj bu haftaya kadar yapılır sonrasında o yüzden yapılmaz, ve o yüzden benim için henüz evrimini tamamlamamış, bir bebeğe dönüşmemiz bir pıhtıdır..
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Yasaklı
Giriş Tarihi: May 2006
Vakti evvelde cahiliye döneminde kız evlatlarının dogumu sebebiyle bir çok kişi üzüntü yaşar belirli bir kısmı ise o çocukları diri diri gömerlermiş bunlardan biriside hazreti ömerdir hazreti ömer ozaman islamla şereflenemşti islamla şereflendiginde sorulan bir soru vardır kendisine soru şöyledir seni güldüren ve ağlatan olay nedir güldügüm şey helvadan yaptığımız putu açıkınca yemek düşündükçe üzüldügüm ve agladıgım olay ise kızımı diri diri topraga gömmüştüm
işte şimdide bazı kimseler doguda kızımı sattım diyerek manen öldürmeleri gibi kürtajda bir bebenin yaşama hakkına cinayettir aslında dinen dünyaya gelmeyen bebek bile ahirete namzet olup ebedileşilecektir yinede hayat hakkına müdahele edilmemeli |
||
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Jun 2006
![]() |
kürtaji savunan arkadaşlara soruyorum siz kimseye zarar vermeyecek bir yerde olsanız ve sizi alıp etkisiz hale getirip bu bana ilerde zarar verebilir ya da bunu sevmiyorum düşüncesiyle harman makinasında biçseler canilik olur mu? böyle biseyin yapılmasıyla aciz bir cocugun anne rahminde parcalanmasından hiç bir farkı yoktur hatta belki sizin hatalarınız olmustur ve karsı tarafın sabrını zorlamıs olabilirsiniz ama savunmasız herseyi ile size baglı masum bir cucugu kürtajla öldürmek caniliğin önde gidenidir.
|
||
|
|
|
|
|
#50 | |||||||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Feb 2007
Alıntı:
Ben en sonda yazdığın "ne şartla olursa olsun bu nedenle bir kadına katil diyemem" sözüne karşılık dedim onu. "Ne şartla olursa olsun" sözü genel bir ifade olduğundan, 10 haftadan sonra olsa da farketmez şeklinde anladım bu sözünü. Zaten senin gibi cümle cümle cevaplamadığım için de genel bir cevap verdim, o da genel olarak cevabımın girişiydi. Anlatmak istediğim başka bir şey de yasaların insanlar tarafından ve insanlar için yapıldığından bir şeyin yasal olup olmamasıyla doğru olup olmamasının aynı şey olmadığıydı. Yasalara uyabilirim ama yasal olan her şeyi kabul edemem... Alıntı:
Ben de diyorum ki bir kadın keyfi için korunmadıysa (aksilik konu dışı benim için) o zaten annelik sorumluluğuna sahip biri değildir, ileride doğursa da bir şey değişmez. Ama böyle diye o kadına hamilelik yasağı koyamayacağımıza göre, bu da demektir ki annelik sorumluluğuna sahip olmayan, ya da anneliğe hazır olmayan anneler her zaman olacaktır, kürtaj buna bir çözüm değildir. Ayrıca evet yasal olarak kürtaj hakkı vardır ama yasal diye kabul etmek zorunda değilim (ki bunu da giriş dediğim bölümde yazmıştım). Alıntı:
Hayır veremezsin dememi belemiyorsun heralde. Tabii verebilirsin, senin tercihin. Ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Bence yanlış diyorum. Sen de kusura bakma ama bana göre aldırmak çözüm değil, korunmak gerekir (yine hatırlatayım keyfii kürtajdan bahsediyorum). Şu şekilde anlatayım o zaman. Ben ne olacak canım aldırırım kurtulurum mantığıyla kürtaja güvenerek hiçbir önlem alınmamasına karşıyım, önlem almak istemeyen kadın da erkek de olsun farketmez. 10 haftada henüz bebeğe dönüşmüyor ama organları oluşmaya başlıyor. Yani onun bebek olmasa da bir canlı olduğu inkar edilemez sanırım. Dikkat edersen ben de 10 haftaya kadar olan kürtaja bebek öldürmek ya da cinayet demedim, bir cana son vermek dedim. Buna da anne-baba da olsa kimsenin hakkı yok dedim. Kendi görüşüm bu, katılmak zorunda değilsin tabii ki. Alıntı:
Zaten ben de ne şartla olursa olsun derken ne demek istediğini anlayamadım yazdım dikkat edersen. Gerçekten anlayamamıştım, çünkü daha önce de dediğim gibi "ne şartla olursa olsun" ifadesi genel bir ifade olduğundan 10 haftadan sonrasını da kapsadığını düşünmüştüm Yanlış anlaşılma olmuş, kusura bakma. Alıntı:
Tamam işte bu haftaya kadar yapılır, ben de bu haftaya kadar olan gelişmelerin açıklandığı bir yazı alıntıladım. Ne var bunda onu anlamadım ? Bundan sonrasından bahsetmiyor ki o yazıda. Ama işte karaciğeri, genital organları, göz kapakları, iris tabakası... oluşmaya başlamışken ona artık pıhtı denemez. Pıhtı cansızdır, ama 10 haftalık bir fetus canlıdır. Ben karaciğeri olan bir pıhtı görmedim! Bir de sadece fikirlerine katılmadığımı, kendi fikirlerimi söyleyerek anlatmaktan başka bir niyetim de yoktu. Yanlış anlamamışsındır umarım..
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|