dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Mühürsüz Kuyu
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Anket Sonuçlarını Gör: Kürtaja Bakış Açımız...?
kesinlikle karşıyım 10 22.22%
yasal bir süreç,kişiye bağlıdır 31 68.89%
kararsızım 4 8.89%
Oy Kullananlar: 45. Bu ankete oy veremezsiniz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 05-03-2007   #1
por favor, matarme

titania nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
titania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyortitania çevresine ışık saçıyor
Question Kürtaja bakış açımız ...?

Alıntı:
kürtaj Nedir?

Kürtaj veya küretaj (rahim tahliyesi) rahim içindeki bir gebeliğin özel yöntemlerle sonlandırılmasıdır. Kürtaj Kadının arzusuyla 10. gebelik haftasına kadar yasal olarak uygulanabilir.

Evli kadınlarda kürtaj uygulamasında eşler de müdahaleye rıza vermelidirler.

Evli olmayan ve 18 yaşın üzerinde olan kadınlar kürtaj konusunda kendi isteklerine göre hareket ederler.

"Yasal Tahliye" adından da anlaşılacağı gibi ülkemizde reşit kadınlarımıza tanınmış tümüyle yasal ve çağdaş bir haktır.

Kürtaj yalnızca ve ancak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanınca uygulanır. Yapılan kürtaj işlemi gizli kalır
.

Kürtaj

5 Ekim:

Bugün var edildim. Buradayim. Varim. Müthi$ bir duygu bu. Var oldugumu henüz annem ve babam bilmiyor.
Bir elma çekirdeginden bile küçügüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varim ya! Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varligimi ve benligimi hissedebiliyorum. Bir kiz olacagim ve baharda çiçekleri sevecegim.

19 Ekim:

Biraz büyüdüm. Kimildamam mümkün degil. Annem henüz farkinda degil ama onun kaniyla besleniyorum. Kalbini dola$ip gelen simsicak kan bana geliyor. Beni sevecek bir kalbin kipirtilarini $imdiden hissediyorum. Annem beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacagim.

23 Ekim:

Hiç göremedigim bir el agzimi biçimlendirmeye ba$ladi. Dudaklarimda onun dokunu$unu hissediyorum. Bu "el"in dokundugu yerler dudagim damagim oluyor. Dü$ünün bir yil sonra bu elin dokundugu yerde tebessümler açacak, gülecegim. Dudagimdan ve dilimden sözler dökülecek. Herhalde önce "Anne!" diyecegim. Anne duyuyor musun beni? Seninle konu$acagim. Sana gülecegim. Kimilerine göre hâlâ daha var degilmi$im… Nasil olur? Varim ve gülücükler sunacak dudaklarim da olmak üzere ya… Hem sonra bir ekmek kirintisi ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle degil mi annecigim? Ah bir konu$abilsem!

27 Ekim:

Bugün pek mutluyum. Ýçimde tatli bir kipirti ba$ladi. Artik bir kalbim var. Kalbim atmaya ba$ladi. Hayatim boyunca böyle atip duracak. Sevgilerle dolduracagim kalbimi. Tipki anneminki gibi... Annem bedeninde iki kalbin birden atmaya ba$ladigini bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor musun anne?

2 Kasim:

Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarim ve bacaklarim da biçimlenmeye ba$ladi. Hele bir büyüsün kollarim bak nasil kucaklayacagim seni annecigim. $u ayaklarim da tamamlansin da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasim:

Ah evet… Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük $eyler. Aman Allah'im parmaklarim da çikmaya ba$ladi. Bunlarla çiçek toplayacagim, annemin elini tutacagim, kalem tutacagim. Belki de güzel bir $iir yazacagim. Annecigim, orada misin? Ellerimi ellerinin arasina koymak için sabirsizlaniyorum.

20 Kasim:

Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada oldugumu ögrendi.. Ya$asin! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmi$. Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun annecigim? Seneye kalmaz kollarinin arasinda olacagim…

25 Kasim:

Artik babam da burada oldugumu biliyor. Fakat henüz kiz oldugumun farkinda degiller. Onlara sürpriz yapacagim..

10 Aralik:

Bugün yüzüm tamamlandi. Artik iki güzel gözüm, bir küçük burnum, dudaklarim ve yanagim var… Anneme benziyorum galiba…

13 Aralik:

Artik çevreme bakabiliyorum. Etrafim çok karanlik ama olsun. Yine de mutluyum. Ya$iyorum ve varim. Kisa bir süre sonra gün i$igini görebilecegim, renkleri ve çiçekleri taniyacagim. Rüyamda gördüm. Dünyada gökku$agi diye bir $ey varmi$.. Onu çok merak ediyorum.. Annecigim, babacigim sizin yüzünüzü de görecegim. Tani$acagiz…. Mutlu olacagiz. Gülü$ecegiz..

24 Aralik:

Kulaklarim daha iyi duyuyor artik. Annecigim, senin kalbinin seslerini duyuyorum. Benim kalbimin ati$larini da sen duyabiliyor musun? Hatta sesini bile taniyabiliyorum. Sesin ne kadar tatli… Hiç duymadigim bir $ey bu… Güzel ve saglikli bir kiz olacagim. Kollarinda uyuyacagim, yüzüne bakacagim, o tatli sesini dinleyecegim. Benim için ninni de söyleyecek misin annecigim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka… Beni koklayacaksin.. Çok seveceksin, degil mi?

28 Aralik: (84 gun sonra)

Anne burada bir $eyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakiyor böyle... Sen aci çekiyor gibisin. Kalp seslerin degi$ti... Sustun. Benimle niye konu$muyorsun anne? Anne… Anne… Annecigim… Yüzümde soguk bir $ey hissediyorum. Anne, yüzümü parçaliyorlar... Anne bir $eyler yap… Anne… Kolumu çekiyorlar anne… Canim yaniyor anne... Anne… Ayaklarimi parçaliyor bu $ey anne... Beni sana baglayan damari kopardilar anne… Anne kalbimi parçaliyorlar… Annecigim… Anne… Anne… An… Ah!

-Kürtajiniz tamamlandi hanimefendi.

-Geçmi$ olsun!

titania çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #2
soluk...

Badeperest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2007
Badeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandırBadeperest herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Kürtaja bakış açımız ...?

kürtaj cinayettir ve buna katkısı olan herkes bu tabirin içindedir.madem istemiyorsun korunma yolları var,korun olmasın çocuk.nasıl bi canlının hayatına son verebilirsin?kim verdi sana bu hakkı?bırak yaşasın ve o karar versin.sağlık koşullarının uygun olmaması dışında kürtaj canilerin işidir.

bir hayat saf,korumasız,hiçbi şeyden haberi yok...
bu tatlı varlığa nasıl kıyabilir insan.hadi yaptı diyelim daha sonra ben bi insanım diye dolaşabilcek mi...
saçma çok saçma;olmaması gerektiği durumlarda olmasına izin verme olmaz zaten;ama bi hayatı daha başlamadan sonlandırmak en büyük kötülüktür...
Eski 05-03-2007   #3
Compos sui!

Taedium nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Taedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalı

İlk önce şu saçma, duygu sömürüsünden başka hiçbir şey yapamayan yazıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.. İnsanların hassas olduğu bir konuda onların duygularını sömürmeye hazır bekleyen birkaç mantıksızın oturup saçmalamasından başka bir şey değil.. Kadının karnında kürtaj süresine kadar bebek yoktur arkadaşlar, pıhtı vardır.. Öyle yok eli, ağzı biçimlenecek, çiçek toplama hayalleri kuracak filan fantezi bunlar.. Çok da gereksiz..

Alıntı:
Yazan: Badeperest Mesajı Gör
kürtaj cinayettir ve buna katkısı olan herkes bu tabirin içindedir.madem istemiyorsun korunma yolları var,korun olmasın çocuk.nasıl bi canlının hayatına son verebilirsin?kim verdi sana bu hakkı?bırak yaşasın ve o karar versin.sağlık koşullarının uygun olmaması dışında kürtaj canilerin işidir.

bir hayat saf,korumasız,hiçbi şeyden haberi yok...
bu tatlı varlığa nasıl kıyabilir insan.hadi yaptı diyelim daha sonra ben bi insanım diye dolaşabilcek mi...
saçma çok saçma;olmaması gerektiği durumlarda olmasına izin verme olmaz zaten;ama bi hayatı daha başlamadan sonlandırmak en büyük kötülüktür...
Kürtaj cinayet değildir.. Aksine bazen hayat kurtarmaktır.. Hayata getirip de bakamayacğın bir çocuğa işkence çektirmemektir ve bunun kararını sadece o çocuk doğdurduğu takdirde ondan sorumlu olacak kişi verir, başkasını ilgilendirmez.. Varsayalım ki çocuk doğsa da şahane bakılabilecek parasal açıdan bir sorun yok, yine cinayet değildir.. Kadın hazır değildir doğurmaz bu da kimseyi bağlamaz.. Kürtaj yalnızca doktor kontrolünde gerçekleşen, ilerde bebeğe dönüşme ihtimali olan bir pıhtının anne rahminden alınması işlemidir, abartacak, yok cinayettir filan diye de sürekli tartışacak bir durum yoktur aslında ama insanlar garip hakkaten..

Kadınlar regl dönemlerinde de milyonlarca çocuk olasılığını çöpe atıyorlar mesela, onlar da cinayetten sayılabilir mi?
Eski 05-03-2007   #4
raki,peynir,Kevin

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: GamSee Mesajı Gör
İlk önce şu saçma, duygu sömürüsünden başka hiçbir şey yapamayan yazıyla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum.. İnsanların hassas olduğu bir konuda onların duygularını sömürmeye hazır bekleyen birkaç mantıksızın oturup saçmalamasından başka bir şey değil.. Kadının karnında kürtaj süresine kadar bebek yoktur arkadaşlar, pıhtı vardır.. Öyle yok eli, ağzı biçimlenecek, çiçek toplama hayalleri kuracak filan fantezi bunlar.. Çok da gereksiz..

Kürtaj cinayet değildir.. Aksine bazen hayat kurtarmaktır.. Hayata getirip de bakamayacğın bir çocuğa işkence çektirmemektir ve bunun kararını sadece o çocuk doğdurduğu takdirde ondan sorumlu olacak kişi verir, başkasını ilgilendirmez.. Varsayalım ki çocuk doğsa da şahane bakılabilecek parasal açıdan bir sorun yok, yine cinayet değildir.. Kadın hazır değildir doğurmaz bu da kimseyi bağlamaz.. Kürtaj yalnızca doktor kontrolünde gerçekleşen, ilerde bebeğe dönüşme ihtimali olan bir pıhtının anne rahminden alınması işlemidir, abartacak, yok cinayettir filan diye de sürekli tartışacak bir durum yoktur aslında ama insanlar garip hakkaten..

Kadınlar regl dönemlerinde de milyonlarca çocuk olasılığını çöpe atıyorlar mesela, onlar da cinayetten sayılabilir mi?
Simdi seni cok iyi anliyorum ancak;

Kurtaj donemine kadar bebek yoktur agiz bicimlenmesi fantezi filan demissin buna katilmiyorum. Yukaridaki yazi duygu somurusu iceriyor olabilir bu konuda hemfikirim seninle...

Dogmamis henuz anne karnindaki bebek, dogmus bir bebegin birkac versiyon dusuk minyaturudur Gamsee'cim. Agzi, burnu, tirnaklari bile bellidir belli bir surec icinde...Sadece bir minyatur seklindedir buyukluk acisindan... Bugunku tibbi yontemlerle zaten resmi dahi cekiliyor ultrason yardimiyla..

Keyfe keder kurtaja kesinlikle karsiyim cinayetten farki yok.

Ancak dogacak bebek sagliksiz dogacaksa herhangi bir genetik bozuklugu varsa, alinmasi tibben gerekiyorsa buna karsi degilim.

Ben, annenin keyfe keder istememesi halinde 6. ayda dahi yasal olarak bebek kurtaji yapilabilen bir yerde yasiyorum ve bu cok cok uzucu resmen cinayet benim nazarimda...

Onceden onlem alinmasi, dogum kontrol yontemlerine basvurulmasi en dogrusu bence...

Ha bir de regl donemini ornek vermissin ama bu cok baska bir duzen ayni sekilde bir erkek de her cinsel iliski sonrasi dogmamis bebek cope atiyor ona bakarsan.. Ama duzen boyle insan vucudu sistemi bu sekilde isliyor.
Deniz çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-03-2007   #5
şirincee

birsel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: GamSee Mesajı Gör
Varsayalım ki çocuk doğsa da şahane bakılabilecek parasal açıdan bir sorun yok, yine cinayet değildir.. Kadın hazır değildir doğurmaz bu da kimseyi bağlamaz.. Kürtaj yalnızca doktor kontrolünde gerçekleşen, ilerde bebeğe dönüşme ihtimali olan bir pıhtının anne rahminden alınması işlemidir, abartacak, yok cinayettir filan diye de sürekli tartışacak bir durum yoktur aslında ama insanlar garip hakkaten..

aile gercekten aldırmak zorundaysa bakamayacaksa cocuk sakatsa vs. bu gıbı durumlarda aldırması dogru olabılır ama ne olursa olsan kürtaj cınayettır bence
evet o surec içerisinde pıhtıdan ibarettır yanı bır bebegın zerrecıgıdır sonuçta kesınlıkle bır canlı olacaktır o
ileride bebege dönüşmesi ihtimal degıl kesın bı olay o zerre kesınlıkle canlıya dönüşecektır
regl kadınların gebe kalamadıgı bır donemdır fakat cıkan dışkı cocuk yapmaya yardımcı bır sıvı degıldırkı
ne olursa olsun Allah sana layık gormuş o varlıgı ve sana bahşetmiş onu cok yüce bır hedıye bana gore eger istemıyorsan gebe kalmayı dikkat edeceksin sonuçta caresız yollar yokkı bu konuda bıcok sekılde korunma yolları var
Eski 05-03-2007   #6
raki,peynir,Kevin

Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: birsel Mesajı Gör
regl kadınların gebe kalamadıgı bır donemdır fakat cıkan dışkı cocuk yapmaya yardımcı bır sıvı degıldırkı

Regl olayi zaten dollenmemis olan yumurtanin disa atilimidir. O yumurta dollenme icin gerekendir.

Regl sadece kan akmasi olarak algilanmamali...
Eski 05-03-2007   #7
şirincee

birsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandırbirsel herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Regl olayi zaten dollenmemis olan yumurtanin disa atilimidir. O yumurta dollenme icin gerekendir.

Regl sadece kan akmasi olarak algilanmamali...
oyle algılamıyorum zaten ama senın gıbı acıklayamadım saol
Eski 05-03-2007   #8
raki,peynir,Kevin

Alıntı:
Yazan: birsel Mesajı Gör
oyle algılamıyorum zaten ama gamsee bu sekılde acıklamadı bende bu olmadıgını soyledım
Yok aciklamis aslinda demiski;

Milyonlarca cocuk olasiligini cope atiyorlar.

Yani o yumurta dollenseydi bir cocuk olacakti nihayetinde... O olasilik da regl donemi ile cope gidiyor.
Eski 05-03-2007   #9
şirincee

Alıntı:
Yazan: Portakalos Mesajı Gör
Yok aciklamis aslinda demiski;

Milyonlarca cocuk olasiligini cope atiyorlar.

Yani o yumurta dollenseydi bir cocuk olacakti nihayetinde... O olasilik da regl donemi ile cope gidiyor.
ben daha farklı algıladıom eger buysa denılmek ıstenen regl ne oldugu konusunda hem fikiriz
Eski 05-03-2007   #10
raki,peynir,Kevin

Bir de ben Allah verdi mantigini anlayamiyorum. Bir cocugun dunyaya getirilmesi veya cesitli sebepler yuzunden alinmasi icin gerekce midir bu mantik?
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı