![]() |
|
|||||||
| Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
Yasaklı
Giriş Tarihi: Jan 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nazım Hikmet'ten bir anektod!
Nazım Hikmet'in Bursa Cezaevi'de tutsaklık günleri.Koğuş arkadaşlarını okuma yazmaya yönlendiren Nazım,aynı zamanda cezaevi yönetimine de yardım etmektedir. Cezaevi denetimine Adalet Bakanlığı'ndan bir müfettiş gelir.Birkaç gün denetim yaptıktan sonra müdüre: -Nazım'da buradaymış,çağır da görelim nasıl biridir?der. Nazım'ı odaya getirirler.Müdür koltuğuna iyice kurulan müfettiş Nazım'ı tepeden tırnağa süzer ve: -Demek Nazım sizsiniz? der. Nazım'a oturması için yer göstermez.Kısa bir konuşmadan sonra: -Gidebilirsiniz,der. Nazım tam kapıdan çıkarken durur ve müfettişe: -Ömer Hayyam adını duydunuz mu? diye sorar. Müfettiş hemen atılır: -Kim duymaz Hayyam'ı Nazım: -Hayyam zamanında İran hükümdarı kimdi? diye sorar. Müfettiş şaşırır.Nazım konuşmasını sürdürür, -Görüyorsunuz sanatçıyı anımsadınız ama hükümdarı anımsamadınız.Yıllar sonra beni dünya anımsayacak ama dönemin Adalet Bakanı'nı kimse anımsamıyacak,der çıkar. Müfettiş yaptığı yanlışı anlar,Nazım'ı geri çağırır,ama Nazım koğuşun yolunu tutmuştur... Sahi o dönemin adalet bakanı kimdi? ![]() |
||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
soluk...
Giriş Tarihi: Mar 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok güzel bi örnek
![]() tabi ki sanatçı büyüktür.sultan da güçlüdür-hükümranlığını sürerken-.insanlığa kalan büyük ve güçlü olansa sanatçıdır.düşünceleri ve eserleri insanlığı kavrar.hükümdarsa sadece ülkeyi yönetir.tepededir,işi gücü yönetmektir.sanatçının hiçbi zaman bir tane işi yoktur...
|
|
|
|
#3 | ||
|
Yasaklı
Buranın ilgisiz kalması,acaba konunun önemsiz olduğunun göstergesimi acaba?Ama bence tartışılması gereken bir konu.
Hey Amerika burayada mı ambargo koydun? ![]() Değerli dipsiz sakinlerinin yorumlarını bekliyorum. |
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Peki.
|
|
|
|
#6 | |||
|
don ki$ot
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 | ||
|
don ki$ot
|
Katiliyorum kesinlikle.
Mesela ta milattan once hatirlanan sultanlar diyelim vardir. Ama adi sani unutulmus sanatcilar da. Sebebi degisiktir, yazilmis cizilmis bir sey olmayanca bazi sanatcilar silinebiliyor.Bunun yanisira sanatci var sanatci var. Yani Nazim buyuk bir ustad tabii ki. Ismi her devir hatirlanacak. Ama ismi bu kadar guclu olmayan sanatci da en azindan herkesce hatirlanmayacak, ya da nasil ki o sultani arastirip okuyan ogrenecekse o sanatcinin kaderi de ayni olacak.
|
|
|
|
#8 | ||
|
Yasaklı
Tarih bu tür örneklerle doludur.Kendi sultasına zararı dokunur düşüncesiyle zindanlara atılan,baskı ve zulüm gören nice alimler sanatkarlar varmış.Dünya dönüyor dedi diye mahkemelerde sürünen Galile'nin mahkeme başkanına söylediği sözde akıllardadır.
"Siz kabul etmeseniz de de o yinede dönüyor." O nu zindnlara gönderen Papa V.Paul'u kitaplara bakmadan hangimiz bilebiliriz. Yasaklamalarla sanatçıların ve alimlerin, fikir ve düşüncelerinin toplum tarafından benimsenmesinin önüne geçmek pek te mümkün olmuyor. |
||
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
soluk...
Giriş Tarihi: Mar 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adamdan sayılmıyoz
|
|
|
|
#10 | ||
|
don ki$ot
|
Tamam da bu sultanlarin hep gucsuz oldugu anlamina gelmez, kitaplara bakmadan aklima gelen nice sultan ismi var benim.
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|