dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Mühürsüz Kuyu
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 30-03-2005   #11
Catlak Zurna

TheRain nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2005
TheRain kimdir bilen var mı?
Varsayılan Ynt: Tayyip Erdoğanın aşağlık kompleksi

demokrasi ab zart zurt diye yırtınsınlar onlar daha.. grrr sinirlendim bak smdi..
niye geldik kaldık, niye gidiyoruz bilmeden...
TheRain çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 30-03-2005   #12
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

"Demokrasi bizi gideceğimiz yere götüren bir araçtır."

Sözün sahibini anımsayan var mı?

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 30-03-2005   #13
Catlak Zurna

TheRain nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2005
TheRain kimdir bilen var mı?

ı ıh ama atıyorum tayyip mi?

merak ediyorum amacı ne bu adamın....
niye geldik kaldık, niye gidiyoruz bilmeden...
TheRain çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 30-03-2005   #14
Kuyucan

irmik nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2004
irmik farklılığını belli etmeye başlamış
ICQ ile mesaj gönder MSN ile mesaj gönder

http://www.penguen.com/haberler.asp

"Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 127. sayımızın kapağı üzerine açtığı hakaret davası hakkındaki görüşlerinizi bize yazın.
Olumlu ve olumsuz bütün düşüncelerinizi selcukerdem@penguen.com adresine gönderebilirsiniz"
Eski 30-03-2005   #15
Gri
Huge ego, sorry.

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Tabi ben arada protesto yememek için "Sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan" ifadesini de kullanıyorum, kullandım da hatta.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 31-03-2005   #16
Kuyucan

Çizilmiş karikatürün davası

Bu davayı Erdoğan kazanırsa, düşünce özgürlüğü ve mizah üretme hakkı açısından ülkemiz demokrasisi kaybedecektir.

Penguen mizah dergisi kendi yağıyla kavrulan, tüm gücünü okurlarından alan BAĞIMSIZ bir mizah dergisidir. Penguen Dergisi Yazar-Çizerleri olarak hayata her zaman çizginin büyülü gücüyle ve mizahın neşeli hoşgörüsüyle bakmaya çalışıyoruz. Tek amacımız daha katlanılır bir ülke ve dünyada yaşamak arzusu. Gecemizi gündüzümüze katıp, bütün yazıp çizmelerimiz hep bu arzumuzu bir nebze hayata geçirebilmek telaşından.

Belki yazılı ve görsel medyada rastlamışsınızdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dergimizin 127 sayılı kapağında meslekdaşımız Musa Kart’ın kedili karikatürüne açtığı davayı protesto etmek ve destek vermek amacıyla ortaklaşa hazırladığımız TAYYİPLER ALEMİ isimli kapağa 40.000 YTL’lik manevi tazminat davası açtı. Yani böylece bir nevi Başbakan, sermayeyi ve karizmayı kediye yüklemiş oldu. Evvela çıkardığımız dergilerin isimlerine bakılsaydı, hayvanları ve adlarını asla hakaret öğesi yapmadığımız, dolayısıyla Başbakan’ı da çeşitli hayvanlara benzeterek ona hakaret etmeyeceğimiz anlaşılabilirdi. Biz hayvanları bu dünyaya ait ve bu dünyada en az bizim haklarımıza sahip canlılar olarak görüyoruz. Ve Başbakan’a da her zaman söylediği “Yaradılanı sev, yaradandan ötürü” felsefesini hatırlatıyoruz.

Dava kişisel bir tazminat davası ve dava gerekçesi de Başbakan’ın kişilik haklarına saldırı olarak belirtiliyor. Başbakan konumundaki bir kişinin duygusal tepki vermesini, mizahi bir eleştiri karşısında manevi haklarını öne sürmesini, yani bir nevi küsmesini anlamakta güçlük çekiyoruz.

Dava gerekçesi komik ancak arkasındaki zihniyet çok ciddi. Ve hatta traji-komik. Bu davayla bir bakıma düşünce özgürlüğümüz ve mizah becerilerimiz sınırlandırılmaya çalışılıyor. Mizahçılar her dönemde buna benzer baskılarla karşılaşmıştır. Ancak hiçbir zaman taviz vermemişler ve bu nedenle iktidarlar gelmiş, geçmiş fakat güçlü mizah geleneğimize dayalı mizah dergileri hep ayakta kalmıştır.Bu davayı Başbakan kazanırsa, düşünce özgürlüğü ve mizah üretme hakkı açısından ülkemiz demokrasisi kaybedecektir.

Başbakan konumunda bulunan bir kişi alkış kadar gerektiğinde eleştiriye de açık olmalıdır. Üstelik bu süreç kendilerinin başlattığı bizim de mesleki onurumuzu, neşe özgürlüğümüzü savunmak ve bir meslektaşımıza destek vermek amacıyla katıldığımız bir süreçtir. Hiçbirimiz bir sabah uyanıp da ‘haydi başbakan kafalı çeşitli hayvanlar çizip, ona hakaret edelim’ diye düşünmedik. Bu bir etki tepki meselesi. Başbakan etkidi, biz de tepkidik.

Konu kısa sürede hem yerli, hem yabancı basında geniş yankı buldu. Başbakan’ın Avrupa turlarında çizdiği yenilikçi, özgürlükçü eda bu davayla birlikte büyük yara aldı. Bu duruma en çok bizler üzülüyoruz.

Penguen Dergisi iki yıllık geçmişe sahip genç bir mizah dergisidir. Ve bu dava da aslında dergimizi maddi ve manevi anlamda bitirme niteliğindedir. Bunu görüyor, gardımızı alıyor ve asla tavrımızdan ödün vermeyeceğimizi belirtip büyük ustamız Oğuz Aral’ın “Allah çocukları, sarhoşları ve mizahçıları korur” sözüyle güç kazanıyoruz.Bu vesileyle yanımızda yeralan tüm meslekdaşlarımıza, ustalarımıza, yazılı ve görsel medya mensuplarına ve en büyük destekçimiz siz sevgili Penguen okurlarına çok teşekkür ederiz. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da desteğinizi bizden esirgemeyeceğinize adımız gibi eminiz. Sağolun, varolun. İyi ki varız.

PENGUEN

http://www.penguen.com/yazilar.asp
Eski 31-03-2005   #17
Kuyucan

bu da son kapağı
Eklenmiş Önizlemeler
tayyip-erdo-n-l-k-kompleksi-kapak132-jpg hali için lütfen tıklayınız. Ad: kapak132.jpg Görüntülenme: 24 Boyut: 39.6 KB  

Eski 31-03-2005   #18
SIR
Kuyucan

SIR nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
SIR farklılığını belli etmeye başlamış

Ben bir an kendimi onun yerine koydum, baktımki bir hayvan karakteri olmak hiç de hoşnut verici bir durum değil. Başbakanın dava açması da onun doğal hakkı, sonuçta kişi olarak düşünmezsekT.C. Başbakanı Sıfatına da bir saygısızlık var.
SIR çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 31-03-2005   #19
Kuyucan

BlackWhite nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
BlackWhite saygın bir insandırBlackWhite saygın bir insandır

SIR yazıyı iyi okursan cevabıda bulursun... saygısızlık filan yok..
BlackWhite çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 31-03-2005   #20
kıdemli üye

hooijdonk nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2005
hooijdonk iyi bir üye değildir

daha önce cumhuriyet gastesi yazarı başbakanı hayvan olarak çizdi ve 5 milyar tazminat ödedi. penguen dergiside bunu bile bile başbakanı hayvan olarak çizdi. yani kendileri kaşındı , başbakanın dava açması onun en doğal hakkı. eğer haksızsa zaten tazminat felan alamaz.
hooijdonk çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı

Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 01:57 AM.