İnsan fareden evrimleşti
|
|
İnsanlar sürekli bir yerlere gidiyorlar. Şehirlerarası otobüs terminalleri hep kalabalık. sürekli bir kaçışma hali hüküm sürüyor sıçanlar gibi. farelerden evrimleştik bence. baksana labirentlerde dolaşıp duruyoz. maymun olsak ağaçta olurduk demek ki fareyiz.
bugün mavi korkuyu izledim. ne saçma sapan filmmiş o, ondan korkulur mu. ne korkacam ya adamlar suda köpek balığından kaçarken birbirlerinin testisleri hakkında espiri yapabiliyorlardı. ayrıca suda köpekbalşığından nası kaçcan. ben olsan dururum belki durunca saldıramaz. koşarak kaçıyodu herif ya. kaçtı hayvana fake attı. hayvan adam fırına girince fırını açıp herifi pişirecek kadar zeki ama adamdan yavaş yüzüyor. filmlerde olur o anca. siz hiç öle haber gördünüz mü. hep köpekbalığı adamı yedi diye haber çıkar. demek ki kaçılmıyo. bi de diyolar ki filmde ortalama bir yüzücü bi dakkada 60 metre yol alır ama bir köpek balığı 300. e o zaman bu kel kafalı zenci aşçı nasıl kaçtı. ayrıca koca köpek balığı olmuşsun, suda yaşıyon insandan sadece 5 kat mı hızlı yüzüyon. götü büyüttü tabii. sürekli yağlı fokla beslene beslene. katil balina olsa durum değişir ama. lan hayvana katil demiş bizimkiler. ne alakası var, hayret ya sensin katil. insanlar milyonlarca koyun kuzu koç kuş köpek kedi ne bulursa yesin ama balina fok yedi diye katil oldu. kendi türünü cezaevine atıp müebbet hapis verir mi ya balina? hayır. böyle salak bir tür işte. manyak işte. kaplanı kızdırıp kolunu kopardı diye cezalandıran bi tür insan zekası. salak mısın nesin illa sana efendi diyecek hayvan neymiş nasıl yaparmış bunu. yapar tabii. kafasız işte ne gidiyon hayvanı rahatsız ediyon. sordun mu kafese koyarken.
şeyi inceliyorlar neyşınıldakiler. son dönemde artan hayvan agresifliklerini. neden inceliyorlarsa gelsinler bize anlatalım. özellikle hindistandaki filleri. gece köye gelip uyuyan insanları öldürüyorlar. kızmışlar tabi. bok ettiniz ormanı mikrop tür. çevreyi koruyo hayvanlar bilinçli. hayvanın kafasını bozdular ya. sakin hayvandı o ne hale getirdiler orasına burasına çiçek taktılar. sonra bi tanesi sapıtmış o gösterilerin birinde nasıl kaçıyo bu insanlar. hayvan yakalamış bi tanesini çarpıyo azına, gevşek gevşek eğlenen ağzı yamuldu adamın. hayır kızacaklar çok fena zeka geliştirecekler o olcak sonunda. sabırlılar ama hala. töbe töbe diyip ses çıkarmıyorlar. doğanın bu şımarık türüne. görmüş geçirmişler. kesinlikle gaza gelmiyorlar. milyonlarca yıldır takılıyolar. insanlar daha toy çözemediler işi. kalabalığız diye bi bok sanıyolar kendilerini. halbuki bilmiyolar doğa öle değil. ama hayvanlar görmüş geçirmiş. bi de herifler 70 milyon yıl takılmış. biz kek gibi yok olmuş tür diye küçümsüyoz. lan 70 milyon yıl lan. bizim insanlar da hayvanlara uçak yaptık uçuyoz desin. sonra müzeler kursun dinazor kemiklerini orada birleştirip sergilesinler insanlar gezip mutlu olsun. zaten o kemikleri bulmak için köstebeğe dönmüşsün. bu hayvanların babası bu dinazorları görmüş. ondan bilinçliler zaten. zamanında dinozorlar demiş bunlara çünkü. "lan oğlum lan bütün geniş yapraklı bitkileri yedik bunlar yenmez tür oldu meteor falan da geliyo hava soğuyacak soğukkanlıyız biz boku yedik artık siz siz olun çeşit takılın" demişler. şimdi bakın timsahlara jenaratör gibiler hala. köşede durup uyuyor çok ısınınca da kalkıp gidiyo. tabi uyuyo tip öle abartmamış boyutu her bi şeyi yicem diye. bizim insan da dinozor oldu. herşeyi yiyo. dinozorla karşılaşmamış çünkü.
neyşınıl da sapıttı bu arada. bi defa ejderha belgeseli gördüm orda. neymiş ejderha olabilirmiş. nerde fosil o zaman. ateş çıkarma hikayesini de bilimsele bağlamışlar. neymiş aynı zamanda hafifliyomuş da ondan o kanatla uçabiliyomuş. herif makine yaptı. onlar dinazormuş biri bi dinazor kemiği bulmuş demiş ki bu ejderha. hayır o da dinazor. bakmışlar ortam müsait insan arasına karışmışlar ejderhayız biz diye ama mesela avrupa onları sevmediği için gizlenmişler orda. şimdi hala içimizde yaşıyolar. ama teknolojiyi süper ilerletmişler, bizden daha öndeler kendilerine insan derisi yapıyolar. arada gidip değiştiriyolar ama barışçıl ve az olduklarından girmiyolar bize kafa göz. mesela bi devlet kurumuna gitmişsindir de o sırada beklerken birinin işinde terslik olmuştur yapamıyolardır da bir görevli gelir hemen yardım eder ya işini çözer. işte o ikisi dinazordur. dinazorlar azlar ama toplumun önemli yerlerindeler. zekiler çünkü bi de yetileri var. bunlar saydam ama avlanırken görünmez oluyolar. ondan bizimkiler ayak izi bulup duruyo. kendini nasıl bulsun tip görünmez olmuş. evrim bu her şey olur.
daha yeni vurucu diyaloglar, replikler başlığında scarface'ten bir alıntı gördüm. şöyleydi; ''Neye bakıyorsunuz ha? Hepiniz lanet serserilersiniz. Neden biliyor musunuz? Olmak istediğiniz gibi olmaya cesaretiniz yok. Sizin gibi insanların bana ihtiyacı var; çünkü o s..ktiğimin parmaklarınızla beni gösterip ‘işte kötü adam’ diyebilirsiniz. Bu sizi ne yapar. İyi mi? İyi değilsiniz. Sadece nasıl saklanacağınızı ve yalan söylemeyi biliyorsunuz. benim böyle bir problemim yok. Ben her zaman doğruyu söylerim, yalan söylerken bile. Şimdi kötü adama iyi geceler dileyin.'' son yıllardaki filmlerde kötü adamların ne kadar haklı konuştuğunu farkettim. aslı onlar iyi adamlar ama iyi insan çok yaşamaz öldürüyolar o yüzden. kötü karakterler mesela bizim dediğimiz şeyleri derken gördüm. bu homo sapiems kendini ne sanıyor falan. bu x men de kötü manyeto vardı mıknatıs tiplerv buna silah çıkarıyo bu gülüyo homo sapiens ve onların silahları siz akıllanmayacaksınız diye. bi tane de hulk da hulk un kötü babası vardı. bu da oğluna kızıyo. nedir bu iyi adam tribi sendeki hulk olmuşun pişman oluyon bu yüzden. bu homo sapiens nedir. bağırıyolar çağırıyolar birbirlerine emirler yağdırıyorlar savaşıyorlar ne yapmamız gerektiğini söyleyip duruyorlar lanet olsun onları mı düşünüyosun salaksın sen diye.
bi yanda hayvanlar "lan bi adam olun olm" diyo diğer tarafta da insanlar birbirlerinin kaval kemiğini kemiriyor. sıçan lan bunlar, harbiden insanla maymunun atası ortak ağaçta dururdu insan. demek ki fareden evrimleştik.
Tembellik hakkımı verin ulan dümbükler!
|