![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Elizabeth Bathory
Giriş Tarihi: Nov 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Belki dediğin gibi aşk tanımlanamaz,kalıba sokulamaz ama insanlar hissettiklerini anlatmaya çalışarak bazı şeyleri görebilirler..
Belki bu hislerin kişiden kişiye farklılık gösterdiğini belkide evrensel olduğunu anlatacaktır konuşmalar.. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Gezgin
|
@Saburov,
Suyun saf halinin yüz derecede kaynadığını bilmek ile kaynamış su aynı şey değildir, aşk hakkında yazılan ve söylenen şeylerle de aşkın kendisi aynı şey değildir, ancak bunu dile getirmek en insanca harekettir, hatta suyla ilgili bir takım bilgilerden bile daha fazla. ![]() Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954) |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Caine
|
nasıl tanımlanamazmış, kim diyormuş aşk tanımlanamaz diye... Eğer tanımlanamıyorsa neden böyle bir kelime var arkadaşlar? Aşk dediğiniz şey aşk hakkında yazılan şeylerin bahsettiği ortak olan şeydir, yani hazdır, sevilen kişinin araçtan ziyade amaç olmasıdır, bir çeşit ruh kaynaşmasıdır veya kişilerin o an için bilinmeyen toprak olan ruhlarını ve bedenlerini tanıma sürecidir.
"X tanımlanamaz" demek sinirlendiren birşey beni, zira birşey tanımlanamazsa diğerlerini de tanımlayabildiğimiz ne malum? Gorgias'ın ünlü sözü "Bilgi bilinemez; bilinse de aktarılamaz;aktarılsa da anlaşılamaz" gibi birşeydir bu. Kendisi bir bilgi, hatta aktarılıp anlaşılan bir bilgidir ve bu yüzden kendisiyle çelişir. Ha "aşk" duygusu tanımlanamayabilir, kimse hiçbir duyguyu tanımlayamaz sadece parçalarını sayabilir, ama "aşk" kelimesi? |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Fa Anahtarı
Giriş Tarihi: Nov 2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşkın tanımlanamaması gibi bi söylem tarafımdan kabul edilemez.Zira yüzyıllarca düşünürler,ozanlar,şairler,yazarlar hatta aşıklar aşkı pek güzel tanımlamışlardır:
[color=white]mecnunum leylamı gördüm [/color] [color=white]bir kerece baktı geçti [/color] [color=white]ne sordum ne söyledi [/color] [color=white]kaşlarını yıktı geçti [/color] [color=white]soramadım bir çift sözü [/color] [color=white]ay mıydı gün müydü yüzü [/color] [color=white]sandım ki zühre yıldızı [/color] [color=white]şavkı beni yaktı geçti [/color] [color=white]ateşinden duramadım [/color] [color=white]ben bu sırra eremedim [/color] [color=white]seher vakti göremedim [/color] [color=white]yıldız gibi aktı geçit [/color] [color=white]bilmem hangi burç yıldızı [/color] [color=white]bu dertler yareler bizi [/color] [color=white]gamzen okun bazı bazı [/color] [color=white]yar sineme çaktı geçti [/color] [color=white]izzeti der ne hikmet iş [/color] [color=white]uyur iken gördüm bir düş [/color] [color=white]zülüflerin kemend etmiş [/color] [color=white]yar boynuma taktı geçti[/color] Aşık Veysel-Ali İzzet Özkan |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Konuk
|
Alıntı:
|
|||
|
![]() |
![]() |
|
Konuk
|
Alıntı:
|
|||
|
![]() |
![]() |
|
Konuk
|
Alıntı:
|
|||
|
![]() |
![]() |
|
Konuk
|
Arkadaşlar, yalnış anlaşılmamak için bazı konulara cevap vermek zorunda kaldım. Bunu yaparken kendimle çeliştim farkındayım. Bu yüzden bundan sonra daha fazla polemiğe girmek istemiyorum. Herkesin kafasında bu konuda farklı farklı düşünceler, tanımlamalar mevcut ve benim bunları değiştirmek gibi bir düşüncem yok, olamaz da. Düşüncelerimi yukarıda açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Bunun dışında da tartışmaya girmek anlamsız. O yüzden daha fazla cevap vermeyeceğim.
|
||
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |