Geri Dön   dipsizkuyu.net » Genel » Mühürsüz Kuyu

Mühürsüz Kuyu Her konuda rahatça tartışabileceğiniz, dilin kemiğine mühür vurulmayan kuyumuz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 18-09-2005
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 3
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: Sevdiğini görmediğinde aşk biter mi?

Alıntı:
Yazan: Deniz
Sabri destekleyen de o kisilerdir.Cifttir yani...Gokten zembille inen birsey desteklemez o sabri...O sabir da degildir aslinda..Inanctir.Karsindakine duydugun inanc...Bence tabii...
Evet çift destekler ben gökten iner demedim zaten. Fakat insanın da o sabrı destekleyebilmesi bir yere kadar sürer. Bir yerden sonra destekleyecek gücü kendinde bulamayabilir. O dakikadan sonra ne inanç kalır ne sabır.

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."

"
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların"
kurşun kalem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-09-2005
Bildigin su iste be!

Deniz nickli kullanıcının avatarı

Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: habbe
Aşıklar kavuşmayı ister bir an önce,ellerinden geleni yaparlar bunun için.Gün sayarlar askerin şafak saydığı gibi.Görmüyorum diye vazgeçmek nedir???

O zaman "uzak"sın diye hiçbir şey yapma.
İnsanız biz yaa,kemiklerimiz etle kaplı.İçimizde bir kalp var.Duygu var.Görmüyorum diye duygusuzlaşabiliyorsa bir yürek,karalar bağlasın o kişi artık.
Karalara bürünmüş kadınlar gibi yas tutsun,çünkü dizlerinin dibindekini de sevemeyecektir.
Gormuyorum diye duygusuzlasmaz kisi bence...Ama sevmeyi bilmek yazildigi kadar kolay degildir.Sevmek ozen ister, incelik ister, oncelik ister.Bir de boyle bakin...Yoksa bir esyayida sevebilirsiniz...O kadar basit degil yani...

"Ebemi de bulacagim facebook'tan allahin izniyle!"
Deniz Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-09-2005
Bildigin su iste be!

Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.Deniz nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: Craven
Evet çift destekler ben gökten iner demedim zaten. Fakat insanın da o sabrı destekleyebilmesi bir yere kadar sürer. Bir yerden sonra destekleyecek gücü kendinde bulamayabilir. O dakikadan sonra ne inanç kalır ne sabır.
Iste sorun orada belki tekil dusunmekte...Sabir'i inanc destekliyorsa kisi tek basina giymez o gomlegi...Iki kisinin de payi vardir o inancta veya senin deyiminle sabirda...

Bir de tum iliskilerde ne kadar "biz" olabildik diye olcmesi gerekir sanirim insanin...Bence...Ne kadar "ben" diye degil...Belki de hata burada..

Eski 18-09-2005
Gri
Gezgin

Gri nickli kullanıcının avatarı

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Aynı yıldızların altında bir balkona oturup da birbirini düşünmektir sevgi belki de, o aynı yıldızlara aynı anda baktığını bilmek, büyük mesafelerin bile bir anlamı olmuyor eğer iki insan o aynı yıldızlara aynı nedenle bakıyorsa...

Sevgi mesafelerle ölçülemez, suyun sıcaklığını ölçebiliriz, ağaçların uzunluklarını ölçebiliriz ama sevgiyi ölçebileceğimiz bir ölçü birimi yoktur.

Hükümetin görevi yurttaşı hataya düşmekten kurtarmak değildir; yurttaşın görevi hükümeti hataya düşmekten kurtarmaktır.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-09-2005
Bildigin su iste be!

Ve sevmeyi bilmenin bir recetesi yok olsa gerek...

Eski 18-09-2005
kılıçtan keskin

kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Iste sorun orada belki tekil dusunmekte...Sabir'i inanc destekliyorsa kisi tek basina giymez o gomlegi...Iki kisinin de payi vardir o inancta veya senin deyiminle sabirda...

Bir de tum iliskilerde ne kadar "biz" olabildik diye olcmesi gerekir sanirim insanin...Bence...Ne kadar "ben" diye degil...Belki de hata burada..
Olabilir. Ama insan biz diye düşünse de, ben diye düşünse de bir yere kadar dayanabiliyor uzaklığa. Bunlar bana da yabancı değil. Daha öncede dediğim gibi biz diye düşünerek yalan yere karşısındakini hala seviyomuş gibi yapmasındansa, kişinin ben diyerek ilişkiyi bitirmesi ve nedenlerini kendince dile getirmesi daha sağlıklı bi sonucu doğurur kanımca. Daha dürüst bir davranış olur.

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."

"
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların"
Eski 18-09-2005
Gri
Gezgin

Gri nickli kullanıcının avatarı

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Ve sevmeyi bilmenin bir recetesi yok olsa gerek...
Kesinlikle haklısın, hani televizyonda hep falanca ünlüyle falancanın büyük aşkı derler ya, sadece yalan, herkes kendince sever, herkes kendi bildiği, anladığı ve hissettiği gibi sever, aşkın büyüğü küçüğü olmaz, sevginin ateşlisi durgunu olmaz.

Hükümetin görevi yurttaşı hataya düşmekten kurtarmak değildir; yurttaşın görevi hükümeti hataya düşmekten kurtarmaktır.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 18-09-2005
kılıçtan keskin

Alıntı:
Yazan: Gri
Aynı yıldızların altında bir balkona oturup da birbirini düşünmektir sevgi belki de, o aynı yıldızlara aynı anda baktığını bilmek, büyük mesafelerin bile bir anlamı olmuyor eğer iki insan o aynı yıldızlara aynı nedenle bakıyorsa...

Sevgi mesafelerle ölçülemez, suyun sıcaklığını ölçebiliriz, ağaçların uzunluklarını ölçebiliriz ama sevgiyi ölçebileceğimiz bir ölçü birimi yoktur.
İyi de bu her insan için geçerli değil. Sen sevdiğin insanı yıllarca bekleyebilirsin. Fakat herkes senin gibi böyle düşünüp mesafenin önemi yok benim için diyip sırf aşkı için de olsa bekleme sabrını gösteremez. Bunun bu kadar kolay olmadığını anlatmöaya çalışıyorum bende. Yani özetle iş gerçekten sevip sevmemekle alakalı değil, sabır göstermekle bekleyebilmekle, bekleme olgusunu benimseyebilmekle alakalı.

"
Eski 18-09-2005
Bildigin su iste be!

Alıntı:
Yazan: Craven
Olabilir. Ama insan biz diye düşünse de, ben diye düşünse de bir yere kadar dayanabiliyor uzaklığa. Bunlar bana da yabancı değil. Daha öncede dediğim gibi biz diye düşünerek yalan yere karşısındakini hala seviyomuş gibi yapmasındansa, kişinin ben diyerek ilişkiyi bitirmesi ve nedenlerini kendince dile getirmesi daha sağlıklı bi sonucu doğurur kanımca. Daha dürüst bir davranış olur.
Kuskusuz baska kokenli sorunlar varsa elbet ben olacaktir.Ama benim soyledigim mesafeler icin...Insan yakin yerdeyken de mesafe olabiliyor cunku...Yalan cok baska birsey tabii..O konuda haklisin..

Eski 18-09-2005
kılıçtan keskin

Alıntı:
Kuskusuz baska kokenli sorunlar varsa elbet ben olacaktir.Ama benim soyledigim mesafeler icin...Insan yakin yerdeyken de mesafe olabiliyor cunku...Yalan cok baska birsey tabii..O konuda haklisin..
En kötüsü bence yakınken mesafe olmasıdır. Bir de gizlidir o görülmez ama usul usul hissettirir kendini. Onun acısı gözle göre göre yaşanır ve doğurduğu kötü sonuçlar ve hayal kırıklıkları daha fazladır.

Mesafe bahane değildir diyoruz fakat ciddi bir sorundur aslında. Yani insan bir şekilde ayrı kaldığı süre içinde kendi duygularınca sabrı ve inancı sınanıyor. Kimi erken pes ediyor ,kimi sonuna kadar diyor. Bu ayrımı görebilmek önemli. Buluşmayı bekleyen her iki insan için de zordur beklemek. Fakat biri pes ediyorsa ve daha fazla dayanamayacağını söylüyorsa kendince nedenleri vardır ve bana göre haklıdır da ilişkisini bitirmekte. Çünkü o bekleyişin hiç bitmeyeceğine inanmıştır bir defa ve çoğumuz inandığımız şeyler için neyi yapmıyoruz ki? Bu da başka türlü bir inanış ve bitirme kararı da neticesi. Her inanılan şeyin iyi sonuçlar doğuracağını ve sonunda iyi şeyler getireceğinin garantisini kim veriyor? Tabiki hiçkimse.

Özetlemek gerekirse ben her iki tarafa da hak veriyorum. Bitiren de kovalayan da haklı bence. İş sadece oturulup konuşma ile çözülür. Belki yeniden o inanç sağlanır yeniden köprüler kurulur mesafeler arasında. Hiçbirşey imkansız değil çünkü.

"
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı

Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 11:22 AM.
style developed @ GFXstyles