![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
telkâri
Giriş Tarihi: Mar 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
Aklıma gelen ilk örnekle anlatayım acının zamanla geçmesini ya da geçmemesini. Bir kış günü ana kız oturuyorlarmış birlikte.Anne bir yandan örgüsünü yapıyor, bir yandan da kızıyla geçmişi konuşuyorlarmış.Kimi yerde gülmekten ölüyorlar kimi yerde hüzünleniyorlarmış. Anne; "Kadere bak!!" demiş iç geçirerek. Kızı da o yıllar boyu süren acıyı hissetmiş yüreğinin en saklı kızıllığında.Demiş ki boğazında bir yumru ile; "Eğer beni orada, o kadar yıl koyup gitmeseydiniz ben şimdi çok farklı biri olabilirdim.Şu an hayatımda olan herşey çok daha iyi olabilirdi.O gün, kaderim değişti benim anne." [COLOR=red]"Zaten içimde sızlayan bir yara var evladım.Şimdi sen dersen böyle hafifletmeye çalıştığım acı ömrümce çıkmaz içimden..."[/COLOR] der annesi kızına ve o an ikisi de karar vermişler bir daha bu konunun açılmayacağına dair içlerinden. İşte çiviler öyle sağlam çakılmış ki o bir dönemde, sonra çıkarılmış ama izi kalmış.Zaman acıyı hiçbir şekilde unutturmaz kanımca, unutturmadı da.Ama hafifletti, görmezden gelmeyi öğretti, düşünmemeyi öğretti.Geriye sadece, dinlediğinde bir şarkıyı, izlediğinde bir filmi, dalıp gittiğinde ufka ince bir sızı bıraktı. Kadife kesede sarı lirasın ömürce saklanan "Dünya hayatının engebeli oluş nedeni, zaman zaman Allahın Kullarını imtihan etmesidir. İnsan her şeyin Hakktan geldiğini bilirse, geleni kabullenir ve ondan rahatsız olmaz. En büyük doktor zamandır." |
|||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |