![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
ağlak
|
Alıntı:
zevk meselesı bence..kötu kokma baglamında ben yolda yuruyen bırını öpmedıkce sıgara yuzunden koktugunu anlamam.. e gıdıp tek tek mılletı koklayacak halımde yok..ben kendımı bılırım bugune kadar kımse sıgara kullandıgım ıcın kötu kokuyorsun demedı.. tabı agzıyla ıcenler ıcın dıyorum bunu... |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Shiny
|
Evet,sigara kullanan kimse sigara kullanmayan biri kadar o kokuyu almaz.
İradesizlik olduğunu da kabul edin lütfen. Sigara bir bağımlılıktır.Zevk değil.Bağımlılığınıza karşı koyamıyorsanız da iradeniz pek güçlü değildir.Bir çok konuda iradesizlik sergilenebilir ama genelde manevi zararlar veren konular olur ve göz ardı edilebilir,bilindiği üzere sigaranın gayet somut zararları var ve kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekir. bir "ah!" tınısı dökülecek kurumuş ağzından, işte o vakit gözlerim veda edicek en günahkâr diyara. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Shiny
|
Bilimsel olarak açıklamaları mevcut sanıyorumki.
Sigara eroin ve esrarla karşılaştırıldığında 8 kat daha fazla bağımlılık yaparmış aslında.Bundan olsa gerek.Ki bunu bende sigara hakkında bir sunum yapmadan önce tahmin edemezdim. Bırakmak için istatistiklere göre en etkili yöntem birden bırakmaktır.Bu da güçlü bir iradeyle bağlantılı.Aniden bırakanların yüzde 80i başarırken azaltarak bırakanların sadece yüzde 6sı başarabiliyormuş bildiğim kadarıyla.Bu da küpe olsun. bir "ah!" tınısı dökülecek kurumuş ağzından, işte o vakit gözlerim veda edicek en günahkâr diyara. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Shiny
|
Sigara yavaş yavaş ölüm getirir.Her ne kadar nikotin beyine 15 snde ulaşsada.
Fakat eroin günden güne dozaşımına uğratır.Artan dozlardan dolayı bünye kaldıramaz ve ölüm hızlı gerçekleşir.Yani öyle deme sen en iyisi. Neyse dünyanın hali hal değil zaten.Sigara içen de yanmış içmeyen de diyip keseyim ya. bir "ah!" tınısı dökülecek kurumuş ağzından, işte o vakit gözlerim veda edicek en günahkâr diyara. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |