Geri Dön   dipsizkuyu.net » Genel » Güncel - Politika » Yaşamdan Haberler

Yaşamdan Haberler Gazetelerde, dergilerde, internette karşılaştığınız ilginç haberleri paylaşabileceğiniz bölümümüz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 29-06-2008
Poate

Kaptanos nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2008
Kaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandırKaptanos herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Suudi imamdan bir yaşında evliliğe onay

Sapıklıktır...
İşte bu yüzden Yaradana inanıyorum ama bu din denilen şeylerin isteklerini yerine getirmiyorum ben.

Saçma ahlaksızca benim bakış açıma benim anlayışıma aykırı
Hepsinden öte bana aykırı bu din denilen klişe

Gereksiz görüyorum kimse kimse hakkında karar veremez Yaradan herkese aynı beyni vermiş kimse kimseden üstün tutulamaz...

Benim yerime kimse karar veremez bu dünyada bütün hataları yaparım ama kendim yaparım

1 yaşında bir kızı evlendir o kızla evlenen kaç yaşında büyükse eğe o şerefsizin burada 1,5 yaşında kıza tecavüz edenlerden farkı ne.

Tecavüzcülerde pişman olduk evlenicez desinlerde serbest bırakalım

Bir ordunun istilasına karşı konulabilir, fakat zamanı gelmiş bir düşünceye karşı hiçbir şey yapılamaz.

Victor Hugo
Kaptanos Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
Kuyucan

deepest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

haaasss
diye başladım kendimi zor tuttum.islamı kendi kafalarına göre yorumlayanlara işine geldiği gibi uygulayanlara sapıklık konularında tabii ki son derece karşıyım .
ve kınıyorumm
deepest Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
Gri
Gezgin

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Bu zat-ı muhterem aslında çok önemli bir işlevi başarıyla yerine getirmiştir bence, İslam dünyasının neden geri kaldığını bir kez daha ortaya sermiştir.

Hükümetin görevi yurttaşı hataya düşmekten kurtarmak değildir; yurttaşın görevi hükümeti hataya düşmekten kurtarmaktır.

Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954)
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
MANTIKLI

2012 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır

[quote=hkbayram;507026]Peygamberimizin Hz. Aişe ile evlendiği zaman Hz. Aişenin yaşı ile ilgili bir çok rivayet vardır. Ancak biz Hz. Aişe'nin 16 - 17 yaşlarında iken Peygamberimizle evlendiğine dair rivayetleri kabul ediyoruz.

Âişe Vâlidemiz’in, altı veya yedi yaşındayken nişanlandığı, on yaşındayken de evlendiği yönündeki rivayetler,1 onun evlilik yaşıyla ilgili kanaatin oluşmasında bugüne kadar en önemli âmiller olagelmiştir. Bu kanaatin yerleşmesinde, erken yaşlarda evlenmenin o gün oldukça yaygın oluşu ve coğrafi yapının etkisiyle çocuklardaki fizikî gelişmenin daha erken yaşlarda tamamlanması gibi sebeplerin de belirleyici olduğunu unutmamak gerekir. Onun içindir ki konu, dün denilebilecek bir zamana kadar hiç gündeme gelmemiş ve tartışma konusu olmamıştır.

Söz konusu hususu bugün, o günkü şartları nazara almayan ve İslâm’ı da ‘dışarı’dan inceleme konusu yapanlar gündeme getirmekte ve meseleyi kendi zaviyelerinden değerlendirip tenkit etmektedir. Bu farklı duruşa İslâm Dünyası’nın tepkisi de aynı değildir; bir kısmı, meseleyi olduğu gibi kabul etmenin gerekliliği hususunda ısrar ederken2 az da olsa diğer bir kısmı, evlendiği dönemde Âişe Vâlidemiz’in, daha olgun bir yaşta olduğunu3 ifade etmektedir. Karşılıklı tepkilerin ağırlığını hissettirdiği bu tartışmalar esnasında, her zaman dengenin korunamadığı; tepkilere cevap teşkil etsin denilirken söz konusu rivayetlerin yok sayıldığı veya bu tavra tepki olarak diğer alter natifleri görmezden gelme yanlışlığına düşüldüğü de bir gerçek.

Bilindiği üzere herkes, kendi yaşadığı devrin çocuğudur ve arkadan gelen nesiller tarafından da, o devrin kültürü esas alınarak değerlendirmeye tâbi tutulmalıdır.

Herkes kendi yasadigi devrin cocugu degil, cocuk her devirde cocuktur. 1500 sene oncede cocuklar oyuncak ile oynuyormus simdi de oynuyorlar. Degisen sadece oyuncaklarin sekilleri...

Hadis No : 5597
Ravi: Aişe
Tanım: Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)('ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.
Kaynak: Buhari, Nikah 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Davud, Nikah 34, (2121), Edeb 63,

"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
2012 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
MANTIKLI

2012 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır2012 herkesin tanıdığı bir insandır

AKP nin cumhurbaskani da 30 yasinda olamasina ragmen 15 yasinda daha benim icin cocuk sayilacak yasta olan bir kizla evlenmistir. Ama kendilerinin boyle dusunmedigi ortada. Benim 15 yasinda bir kizim olsa ve eve 30 yasinda biri gelip onu istemeye kalksa herhalde adami sopayla kovalayarak arkasindan da "SAPIIIIIIIK git akranlarina sulan" diye bagirirdim...

"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
2012 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
I am the Walrus

The Beatles nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Blog Mesajları: 1
The Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandırThe Beatles herkesin tanıdığı bir insandır

işte bunun gibi şeyler yüzünden msülümanlıktan utanıyorum ...

When i get older,Losing my Hair
Will you still Need me ? Will you still feed me ?
When im sixty-four
- The Beatles
The Beatles Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
dost

FERİHA1961 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2008
FERİHA1961 farklılığını belli etmeye başlamış

Yorumlardan Bahsedİyorsunuz.yorumlarin İnaÇlarimizi İdare EttİĞİnİ DÜŞÜnÜyorsunuz.ama GÖz Ardi Edİlmeyecek Somut Şeyler Yokmu O Yorumlari Yapanlarin Ellerİnde Bİr DÜŞÜnÜn İstersenİz.peyganberİn Hayati BÜtÜn Dİn Kİtaplarinda Ayni Yorum Yokkİ GerÇek YaŞanan Olaylar Ama Bİz O Hayati Sorgularsak GÜnaha Gİrerİz DÜŞÜncesİ DÜŞÜnmemİzİ Bİle EtkİlememİŞmİdİr.savaŞa GÖnderdİĞİ Erkeklerİn EŞlerİnİ Kendİne Koruma Adi Altinda EŞ Olarak Almadimi, AyŞe'yİ 9 YaŞinda YataĞina Almadimi.bunlar Yalan Yorum DeĞİl YaŞanmiŞ Hayat Ve Bu Hayat TÜm İslamİyetİ YaŞayan Erkeklerİne Örnek TeŞkİl Etmİyormu.sonu İst'le Bİten Bİr Takim İsİmler Konuluyor GÖrÜŞlere Sonrada Siniflandiriliyoruz.bÖyle Yapmasakta Oha Ne ÇÜŞ Demeyİm Bu İnsanlarin Neden BÖyle DÜŞÜndÜklerİnİ ÇÖzmeye ÇaliŞip YetİŞtİrdİĞİmİz Çocuklarimiza DoĞru Olani Yanİ Kendİ DoĞrularimizi DeĞİlde Kendİ DoĞrularini Bulmanin Yollarini GÖstersek Dİyorum Ve İÇİm Aciyor BÖyle Haberlere Sİnİrlenmİyorum, Kizmiyorum Sadece Canim Çok Yaniyor.
FERİHA1961 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
Mai
mevt

Mai nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.Mai nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: Karl Marks Mesajı Gör
işte bunun gibi şeyler yüzünden msülümanlıktan utanıyorum ...
islamiyet bu değil, niye utanıyorsun? Delinin biri bir taş atmış...Bırakın ya, sapıklıklarına kılıf aramaya, meşru göstermeye çalışıyor. Bunu okuyan da inanıyor,var mı böyle bir şey? Her okuduğunuza inanır mısınız?

Ne cehennemi hak ettim,
Ne cennete layığım.
Mai Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 29-06-2008
LONGING..

Acıbadem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2006
Acıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandırAcıbadem herkesin tanıdığı bir insandır

mai haklı islamiyet bu değildir. herkes kendi çıkarlarına göre birşeyler katıyor. yazık ki böyle zavallıcıkların sözlerine inanıp uygulamada bulunan o kadar çok zavallı varki..

"..Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,/Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram./Gene bir cehennem var yastığımda,/ Gel artık..." Ahmed ARİF
Acıbadem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 30-06-2008
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı

islam'da evliliğin kaç yaşındaki kişilerle yapılacağına dair bir hüküm yoktur... hüküm yoksa yorum vardır...
ancak islam'ın özü itibariyle "insan" yaklaşımı bellidir... buradan dileyen bildiğince yorumlar çıkarır...

bununla birlikte sözkonusu küçük yaşta evlendirme meselesi tüm doğu külütürlerinde "sıradan" bir uygulamadır... anadolu'da ki beşik kertmesinin ya da berdel geleneğinin bundan yüce ya da yüksek bir tarafı yoktur...

mesele din meselesi değil yine çokça olduğu gibi kültür meslesidir...

tamamlanınca eksik kalıyor bir şeyler...
semazen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı