Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 01:23 AM.  

Geri Dön   dipsizkuyu.net » Genel » Güncel - Politika

Güncel - Politika Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen olayların tartışılabileceği, son dakika gelişmelerinin duyurulabileceği, politik görüşlerin değerlendirilebileceği fikir paylaşımı ortamı.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 28-06-2008
  post #1
gamlı baykuş..

pera nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
pera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Suudi imamdan bir yaşında evliliğe onay

Burada çüş mü denir yuh mu,oha mı?
Karar size kalsın....

Suudi bir imam, "Bir kızın bir yaşında, ancak cinselliği erteleme koşuluyla evlenebileceğini" söyledi. Haberi Lübnan televizyonundan aktaran Fox televizyonu, "Buna İslami stilde evlilik diyebilirsiniz" yorumunda bulundu

Suudi evlilik yetkilisi Dr. Ahmed El Mubi, evlilik için asgari yaş bulunmadığını, bir, yedi, sekiz ve dokuz yaşlarındaki kızların bir evlilik sözleşmesi yapabileceklerini belirtti. El Mubi, "Ama, kız cinsellik için hazır mı? Cinsellik için uygun yaş nedir? Bunlar çevre ve geleneklere göre değişir. Bu durumda babanın fikrinin alınması gerekir" dedi.

Dr. El Mubi şöyle devam etti: "Yemen'de kızlar sekiz, dokuz, 11 ve 13 yaşlarında evleniyorlar. Diğer ülkelerde ise bu 16. Bazı ülkelerin yasalarına göre 18 yaşından önce kıza seks yasağı var. Biz Peygamber'in modeline göre hareket ediyoruz. Ayşe, Peygamber'in eşi olduğunda altı yaşındaydı. İlk kez seks yaptıklarında ise Ayşe dokuz yaşındaydı.

Kasım CİNDEMİR / WASHINGTON

buyrun efendim;
günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız..
yine bekleriz bir ömür..
pera Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #2
tay of dı aygır

barondebar nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Blog Mesajları: 8
barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.
Varsayılan Ynt: burada çüş mü/yuh mu/ oha mı denir karar sizin...

çüş,oha,yuh'la başlayan cümleler yazıp yazıp siliyorum son 10 dakikadır...bu mudur islamiyet bunlar nasıl yorumlar,bu ne mantıkdır bir din bu kadar belden aşağı bir hale nasıl getirilir.Çok şey yazılır aslında ama en iyisi susup izlemek

BEN BİR ŞAŞKIN SEYİRCİSİYİM GÜLÜM
ALACA KARANLIĞIMDA OYNADIĞIM DRAMIN...
barondebar şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #3
Kuyucan

Giriş Tarihi: Oct 2006
Blog Mesajları: 1
D'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalıD'Leh kendisiyle gurur duymalı

musadenle ben hepsını bırden kullanıyorum..
D'Leh Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #4
Kuyucan

Giriş Tarihi: Feb 2007
maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.

bunlar midesiz kişiler bir de peygamberi kullanmış haysiyetsiz herif..bir de hangi ana baba bebeklerini evlendirir ya 18 bile çok erken bir yaş..dertleri ne bunların iğrenççççç....

maviprens Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #5
gamlı baykuş..

pera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalıpera kendisiyle gurur duymalı

dogruluk payının yuksek oldugunu düşünerek bir kez daha vurguluyorum ki din zararlıdır gereksizdir boştur...insanları sömürmekten başka birsey degildir zaten hersey buradan cıkmıştır...önüne gelen istediği şekilde cıkarları dogrultusunda kullanmıstır...evet ayse muhammede geldiğinde 6 yasındaydı ve 9 yasında karısı olmustur muhammedin.....ama bunların hepsi yardım koruma altına adı altında yapılmıstır...lütfen su gözlükleriniz, cıakrın ve olaylara birazda farkıl persfektiflerden bakın..kormayın sorgulayarak günaha felan girmezssiniz...sorgulayın inkar edin yine inanın neye inanacaksanız... *sorgulanmamış bir hayat yaşamaya degmez*

buyrun efendim;
günlük yüzünüz ve sırıtkanlığınız bir de beraber götürmek zorunda olduğunuz günahlarınız..
yine bekleriz bir ömür..
Eski 28-06-2008
  post #6
Kuyucan

Giriş Tarihi: Feb 2007
maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.maviprens nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: pera Mesajı Gör
*sorgulanmamış bir hayat yaşamaya degmez*
sokrates doğru demiş..

Hz.Ayşe ile koruma için evlendiğini bilmeyen kişilerin çıkarları için bu kadar adileşeceği aklıma gelmezdi..

Pera din gereksiz diyorsun ama bir şeylere inanma tapınma hissi insanların yaratılışında var öyle değil mi tamam sorgulayıp asıl doğruları öğrenmek gerek... böyle bir konu dinimizde yok zaten bunlar dediğim gibi çıkarcıların yorumlar iğrenççlerrrrrrrrrrrr...

hem ateistlerin bile bir inancı var..''hiç'' merkezli bir inanış..yani inanmadan yaşayamaz bence insanoğlu..bence sorun dinde değil dini yanlış yorumlayıp araştırmadan duyduğuna inanan bizlerde öyle değil mi??belki bu haberle kaç bebeğin hayatı kararacak ??

maviprens Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #7
Darko

therion nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2005
therion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyortherion çevresine ışık saçıyor

Bu haberleri duydukça dinden islamdan soğuyorum demicem inatla. Çünki bu olmadığını biliyorum dinin. Neymiş suudi bir imam demiş fox tvde islami stilde evlilik demiş. Dur gazı kaçmasın.

Bu tarz düşünen insanlar sapkındır. İslam öncesindeki yapılan şeyler tekrarlanabilir. Ama sanmasınlarki yeni bir daha gelecek.
therion Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
  post #8
gamlı baykuş..

ateistlerin gercekten tanrıya inandıklarını düşünüyorum..çünkü birseyin olmadıgına inanamak ona inanmamak en başta onun varlığını kabul etmek demek degilmidir....birseye inanmamak için önce inanmak gerek(benim düşüncem) kaldıki koruma amacı adı altında hersey yapılmıstır.. ve evet insanoğlu olarak ne kadar kendimizi üstün görsekte yaratılan canlılar arasında en aciz olanıyızdır....öyleki mutlaka inanıyoruz ateş peygamber kitap inek put bu örnekler çoğaltılabilir..en iyisi bunları bir kenara itip yaşamdan tat almak yasamı anlamlı kılmak..gerisi tefarruattır.....

buyrun efendim;
yine bekleriz bir ömür..
Eski 28-06-2008
  post #9
tay of dı aygır

barondebar nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Blog Mesajları: 8
barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.barondebar nefis bir insandır.

din gereksiz değil bence,dini bu şekilde iğrençlenştirip yorumlayanlar,çarpıtanlar gereksiz.Bu çarpık düşüncelere 'din' bu diye inananlar gereksiz.Zamanında çok sorguladığım için,din diye bize dayatılan sapkın arap kültürüne uzak kendi halinde bir müslümanım.He eğer beğenmezlerse beni ulema alemleri
-men müslüman değilem...

BEN BİR ŞAŞKIN SEYİRCİSİYİM GÜLÜM
ALACA KARANLIĞIMDA OYNADIĞIM DRAMIN...
barondebar şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-06-2008
Gri
Gezgin

Gri nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 1
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı

Valla ne denir bilmem ama böyle bir başlıktan ben hiçbir şey anlamadım.

Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.

Socrates (M.Ö. 470 - 399)
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı