Geri Dön   dipsizkuyu.net » Genel » Güncel - Politika

Güncel - Politika Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen olayların tartışılabileceği, son dakika gelişmelerinin duyurulabileceği, politik görüşlerin değerlendirilebileceği fikir paylaşımı ortamı.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 01-07-2008
  post #1
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jun 2008
Mengu Tuncbilen çok ince bir insandırMengu Tuncbilen çok ince bir insandırMengu Tuncbilen çok ince bir insandırMengu Tuncbilen çok ince bir insandırMengu Tuncbilen çok ince bir insandırMengu Tuncbilen çok ince bir insandır
Varsayılan Olta: 'Nüfusumuzun %75’inin evrim geçirdiğine inanılmıyor'

İSTANBUL – 34 ülkeyi kapsayan bir araştırmada Türk halkının yüzde 75’inin evrim sürecine inanmadığının ortaya çıkması üzerine, bilimadamları Türkiye nüfusunun yüzde 75’inin henüz evrim geçirip geçirmediğine dair şüphe duyduklarını belirtiyor.

‘Son yüzyılda genetik bilimin, DNA bigilerinin ve fosil bulgularının kanıtladığı ve artık bilim dünyasının topyekün tartışmasız kabul ettiği evrim sürecini Türk halkının yüzde 75’inin kabul etmemesi, bize Türk halkının yüzde 75’inin evrim sürecinden geçmemiş olabileceğini gösteriyor,’ dedi Michigan State Üniversitesinden Elliot Sanders.

Türkiye’deki bilimadamları da nüfusumuzun yüzde 75’inin evrim sürecinden nasibini alamadığını düşünüyor. Türkiye Biyologlar Birliği Başkanı Dr. Ahmet Yücesoy konuya şöyle değindi:

‘Ülke geneline baktığımızda doğru dürüst bilimsel eğitim almış, medeni ve çağdaş bir tahsil görmüş, okumuş, kültürlü insan olarak birer dünya vatandaşı sayabileceğimiz Türk vatandaşı sayısı zaten olsa olsa en fazla yüzde 25 civarındadır, ki bu bile fevkalade iyimser bir tahmin. Halkımızda bunlardan arda kalanların maalesef aynı evrimden geçmediğinden hep şüphe etmiştik. Şimdi bu araştırma sonuçları maalesef bu şüphemizi doğruladı.’

ODTÜ tarafından yürütülen bir başka araştırma sonucu ise Türkiye halkının yüzde 75’inin hala meleklere, cinlere, peygamberlere, hurilere inandığını ortaya çıkardı.

‘Evet doğru okudunuz,’ dedi ODTÜ Biyoloji Fakültesinden Dr. Nesime Karafikir. ‘Halkımızın yüzde 75’i – yani dörtte üçü – hadislere, ayetlere, Adem ile Havva'ya filan inanıyor. Üstelik bilimsel olarak kanıtlanmış gerçeklere inanmak bir yana, çoğumuz bu gerçekleri gözardı edip 7’nci yüzyıl Arabistan çöllerinde ortaya çıkmış dini hurafelere inanmayı, bunları gerçek kabul etmeyi tercih ediyor. Bu da tabii halkımızın % 75’inin evrim geçirmediğini, halen ortaçağlarda kaldığını apaçık ortaya koyuyor.’

TÜBİTAK Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Ertuğrul ise Türkiye’nin evrim sürecinden nasibini alamamış olmasının göstergelerinin etrafımızda fazlasıyla belirgin olduğunu söylüyor.

‘Yani şöyle bir bakın etrafınıza, 1.50 boyunda, kıllı kıllı neandertal türü insan çok. Kalabalık maganda nüfusumuz ise aynı şenpanze türü davranışlar sergiliyor. Ülkemizde ortaya çıkan kazalar, birbirimizi linç etme girişimleri, doğru dürüst görgülü, disiplinli, insan gibi bir halk kitlesinin nüfusumuzun toplamına oranla azınlıkta kalması, genelde birbirimize karşı saygısız ve kibirli olmamız, imamların ve tarikat liderlerinin hala önder ve alim olarak görülmesi, karşıt görüşlüleri tahammül edememe, okuma yazma oranının düşüklüğü, en ufak bir durumda sakin ve mantıksal bir tartışmadan ziyade hemen bağırtı ve şiddete başvurulması, silah merakımız, yani bunların hepsi bizim büyük bir kısmımızın evrim süreci tarafından teğet geçildiğini, halen neandertallere ve hatta şenpanzelere daha yakın olduğunu gösteriyor maalesef.’

Fakat herkes sayın Ertuğrul’a katılmıyor. Muhalif düşünceden olanlardan birisi de Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesinden Dr. Edibe Kurultay.

‘Ben sayın Ertuğrul’un bu teşhisine katılmıyorum,’ dedi sayın Kurultay. ‘Kanaatimce, halkımızın % 75’i neandertal veya şenpanzeden ziyade hala koyunlara daha yakın.’

(OHA)

Alıntı: OHA - Olta Haber Ajans: Nüfusumuzun %75’inin evrim geçirdiÄŸine inanılmıyor
Mengu Tuncbilen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 01-07-2008
  post #2
Kuyucan

hkbayram nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008
hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.
MSN ile mesaj gönder
Varsayılan Ynt: Olta: 'Nüfusumuzun %75’inin evrim geçirdiğine inanılmıyor'

Meleklere , cinlere , peygamberlere, hurilere inanıyorum.Demekki koyuna daha yakınım .Yaşasın kökenimi buldum.Diğerleride maymuna daha yakınmış demekki.Onlarda kökenini bulmuş .Ne mutlu bize.Zaten okuldada inek derlerdi bana .Az bir yanılmayla hakikati işaret ediyorlarmış.Daha evvelden dikkate almalıymışım onları ama kısmet bugüneymiş.

Işığa perde arama .İkiyüzlülük yeter.
Karanlığa ışık arama .Samimiyet yeter.
hkbayram Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 01-07-2008
  post #3
Fahri İnsan

chen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
chen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalı

tesadüfen oluşmuş bir tek canlı hücresinden şu ana kadar yaşamış ve yaşamaya devam eden tüm canlı türleri evrimleşerek oluşmuş olduğuna inanmayan insanlarla aynı ülekedemi yaşıyorum
vay evrimini tamamlamamış bünyeler

Hayat çok aldatıcı ve öylesine seyrediyor bizi... Bizim palyaçoluklarımızı...
"Oynayın!" diyor ve kahkahalarla gülüyor her halimize...

chen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 01-07-2008
  post #4
Kuyucan

deepest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

ben aslında bir meleğim de buraya düştüm .insanlarla ilgili tez yapıyorum
deepest Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 01-07-2008
  post #5
Kuyucan

hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.hkbayram nefis bir insandır.
MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
Yazan: deepest Mesajı Gör
Sana inanıyorum ben .

Eski 01-07-2008
  post #6
Fahri İnsan

chen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
chen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalıchen kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:

meleklerin ruhların evrimide böyle birşey demek ki

Hayat çok aldatıcı ve öylesine seyrediyor bizi... Bizim palyaçoluklarımızı...
"Oynayın!" diyor ve kahkahalarla gülüyor her halimize...

chen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 01-07-2008
  post #7
Kuyucan

MSN ile mesaj gönder

Me-ee-ee-e .Öhö öhö .Pardon tersine evrim .

Eski 01-07-2008
  post #8
Kuyucan

deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: hkbayram Mesajı Gör
Sana inanıyorum ben .
aferim çocuğum
ahiret kapısında beni bul seni cennete sokacağım.selamımı da söylersin orda .
Eski 01-07-2008
  post #9
Kuyucan

Alıntı:
Yazan: chen Mesajı Gör
meleklerin ruhların evrimide böyle birşey demek ki
biz de evrim olmadı evladım
öhöm
sıradaki...
Eski 01-07-2008
Kuyucan

MSN ile mesaj gönder

Alıntı:
aferim çocuğum
ahiret kapısında beni bul seni cennete sokacağım.selamımı da söylersin orda .

Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı