Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 01:23 AM.  

Geri Dön   dipsizkuyu.net » Genel » Güncel - Politika » Köşe Yazıları

Köşe Yazıları Beğendiğiniz ve paylaşmaya değer gördüğünüz köşe yazılarını kaynak göstererek sunabileceğiniz bölümümüz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 03-07-2008
  post #1
zifiri disi

arwen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Blog Mesajları: 1
arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.arwen nefis bir insandır.
Varsayılan Ergenekon oldu heryerekon

Darbe dönemi gibi...

Heryerekon soruşturması

İlhan Selçuk gözaltına alındığında Cumhuriyet’e gitmiştim. Balbay dedi ki: “Artık sabahları birbirimizi arıyoruz; bu sabah alınan var mı diye...”
Aynen öyle oldu.
Dün sabah telefonu kapalıydı.
Dilek’le koşup evine gittik.
Site güvenliği, polislerin 6.40’ta geldiğini, 4 saattir içeride arama yaptıklarını söyledi.
Vatansever Kuvvetler hareketiyle ilgili bir şeyler arıyorlardı.
Az sonra bir sivil polis, bilgisayar kasasıyla çıktı dışarı...
Hemen ardından da Balbay göründü kapıda... Yanında 4 sivil polis vardı. Bizi görünce gülümsedi. Endişelenmememizi söyledi:
“Gocunacak bir şeyim yok; ne yaptığım ortada” dedi.
Ekip otosuna bindirildi; gitti.
Yeni çocuğu olmuştu. Diğer kızı yeni ilkokula başlamıştı.
Birtakım adamların eve gelip her tarafı aramasını ve bilgisayarı yüklenip gidişini ona nasıl açıklayacaklardı?
“Bilgisayara virüs girmiş. Amcalar onu temizleyecekler” dediler.
* * *
Darbe dönemlerinde yaşadığımız türde sahneler bunlar...
“Sivil”de pek sevimsiz kaçıyorlar.
Balbay, 25 Mart’ta NTV’deki Neden programında konuğum olduğunda Yücel Aşkın örneğini hatırlatmıştı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Aşkın hakkında çete kurmaktan 3150 yıl hapis cezası istenmişti.
Bir de yazıyla yazalım:
Üç bin yüz elli yıl...
Kendisi bu cezayı almadıysa da yardımcısı, tutukluluğunun üçüncü ayında buna dayanamayarak intihar etmişti.
“Şimdi onun katili kim?” diye soruyordu Balbay ve Hükümet’in 8 kişilik asansöre “Belki kaldırır” diye 30 kişiyi sığdırmaya çalıştığını söylüyordu.
Türkçeyle oynamayı sevdiğinden Ergenekon’a yeni bir isim takmıştı:
“Heryerekon!”
* * *
“Ergenekon” adlı bir kitaba imza atmış biri olarak son 10 yılı bu çeteye dair yazılar yazarak, programlar yaparak geçirdim.
AKP dahil hükümetleri, zamanında darbecileri yargılamadığı için eleştirdim. “Yargılamazsanız, yargılanırsınız” dedim.
Ama burada, başından beri ben de Balbay gibi “Ergenekon”dan ziyade “Heryerekon” kokusu alıyorum.
Daha seçimler öncesinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “Ümraniye’de bulunan bombalara dikkat edin. Bunun arkası gelecek” demişti.
O zamandan beri soruşturmanın üzerindeki siyasi etiket silinmedi.
Soruşturma bahanesiyle Hükümet muhaliflerine gözdağı verildiği, hoşa gitmeyen isimlerin listeye dahil edildiği, gece yarısı gözaltına almalarla, yazdırılan kitaplarla hedef haline getirildiği ve nihayet (dünkü gözaltıların zamanlamasında açıkça görüldüğü gibi) dikkatlerin AKP davasından buraya çekildiği görüldü.
Ve ne yazık ki, gerçekten de provokasyonlarla darbe tezgâhlayan bir kanlı çetenin ortaya çıkarılması ihtiyacı, bu siyasi niyetin gölgesinde kaldı.
“Asansör” öyle partizanca dolduruluyor ki, içinde yargılanmayı hak edenler bile “Asansör düşecek” kaygısıyla saklanıyor.
* * *
Şu anda yaşanan, asırlık bir hesaplaşmanın son raundunda tarafların birbirlerine düello teklifidir. Seçilen silah, hukuktur.
“Seninkiler benim partimi kapatırsa benimkiler de seninkilerin ipliğini pazara çıkarır” hesaplaşmasından ne kapatılmak istenen parti ne de hedef alınan çete zarar görür.
Zarar görecek şey sadece yargıdır.
Ben, dün Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararında ne hissettiysem, bugün bu soruşturmada aynı hisleri taşıyorum.
Hukuka inancımı giderek yitiriyorum.
Bütün izah çabalarını da “Bilgisayara virüs girdi, amcalar onu temizleyecekler” yalanı gibi dinliyorum.
Ağustos erken bastırdı Ankara’ya...
Sıcak... Ve korkarım daha da sıcak olacak.

Can Dundar

insan hayatında trajedi daha çok albayım. insan, çarkları tersine çeviremiyor. ne olurdu bazı sözleri hiç söylememiş olsaydım! seni, bütün kötülüklerinle birlikte seviyoruz, diyorlar ya, sevseler de neden hiç unutamıyorlar? genel af ne zaman çıkacak albayım? hani bütün sonuçlarıyla suçları affeder ya, ne zaman kavuşacağız ona? ' genel affı görür gibi oluyorum albayım.' gülümsedi. delileri de affederler mi acaba?
arwen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-07-2008
  post #2
tazmanya

Rapist nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Rapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandırRapist herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: ergenekon oldu heryerekon

bunlarda biraz abartımış,
adamlar yavaş yavaş göçüyor işte ama bunu kabullenemiyorlar çırpınıp duruyorlar. darbe marbe hikaye.

bekleyelim ve görelim.

Zaman kavramı kalmadı anlayış yok

Savaş her beyinde pozitif olasılık

Dikkat et merhamet el verdi şiddete
Zimmetimde kaldi Rap
Rapist Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-07-2008
  post #3
hımını mımını mınt.

dontsorry nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı

Bazen hukuk çiğnenmedikçe birşeyleri düzeltemezsin.

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.
dontsorry Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-07-2008
  post #4
-Türkolog-

Kemalist nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Kemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandırKemalist herkesin tanıdığı bir insandır

Her şey açığa çıktığı zaman,hiç mi utanmayacaklar merak ediyorum?Ama bunu yapabilen bir zihniyetten utanç duyabilmesini beklemek te saçma oluyor.Bunlarda zerre kadar utanç olsa,henüz iddianamesi bile ortada olmayan bir dava için,yasa dışı bir şekilde insanları toplayamazlar.
Başbakan Erdoğan,ülke yönetmenin okuldan kaçıp futbol oynamaya benzemediğini ne vakit öğrenecek acaba?

Yaşamıştır derim en hoş ve uzun rüyada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.

Kemalist Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-07-2008
  post #5

Jeremiah nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005
Jeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalıJeremiah kendisiyle gurur duymalı

Can Dündar la hiç bir sorunum yok ama bu adam hep bana itici gelmiştir.
Jeremiah Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 14-07-2008
  post #6
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: Ergenekon oldu heryerekon

ergenekon oldu orgenekon...

tamamlanınca eksik kalıyor bir şeyler...
semazen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 14-07-2008
  post #7
Devrimci

mehmet donmez nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
mehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandır

onlar demokrat oldu bizler darbeci...
mehmet donmez Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 14-07-2008
  post #8
Devrimci

mehmet donmez nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
mehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandırmehmet donmez herkesin tanıdığı bir insandır

inanmazsanız sosyalist enternasyonalin atinada olan son toplantısını gözden gecırın.CHP nin katılmadıgı toplantıya gözlemci gondererek Türkiyede asıl demokratların kendileri oldugunu iddia ettiler.
mehmet donmez Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 14-07-2008
  post #9
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı

hadi bakalım...

tamamlanınca eksik kalıyor bir şeyler...
semazen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı