![]() |
|
||||||||
| Güncel - Politika Dünyada ve Türkiye'de meydana gelen olayların tartışılabileceği, son dakika gelişmelerinin duyurulabileceği, politik görüşlerin değerlendirilebileceği fikir paylaşımı ortamı. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
hımını mımını mınt.
Giriş Tarihi: Jun 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Asker Kuzey Irak'ı bombalıyor 06 Ekim 2008 Pazartesi 13:05 Aktütün baskınını gerçekleştiren PKK'lıları asker takibe aldı. Avaşin'de kıstırılan teröristlere bomba yağdırılıyor. Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak bu sabah saatlerinde Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu yapıldığını bildirdi. Reklam |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
TERÖR BELASI!...
Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na saldıran ve 350 kişi civarında olduğu sanılan PKK’lı teröristler tarafından 1 astsubay, 8 uzman erbaş ile 8 erbaş ve er olmak üzere 17 askerimizin şehit edilmesi ve 6'sı ağır olmak üzere 20 askerimizin yaralaması yüreklerimize bir kor gibi düştü. Yıllarda terör belasından kurtulamayan ülkemizde ne yazık ki siyasiler işi askere havale edip, gözle görülür ciddi bir önlem almamakta ve olay sonrasında şehit cenazelerinde timsahın gözyaşlarını dökmekten de geri kalmamaktadırlar. Terör uzmanlarının ve Genel Kurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ’un açıklamalarında belirtildiği gibi terörün sadece askeri önlemlerle durdurulması ve bitirilmesi olanaksızdır. Askeri önlemler yanında ekonomik ve sosyal önlemler gündeme alındığında terörün önüne geçmek olası iken, AKP ve önceki iktidarlar bu yönde gerekeni yapmadıkları için, her seferinde şehitlerimizin arkasından ağıtlar yakmaktan kurtulamıyoruz. Yıllardır terör örgütü, içerden ve dışardan her konuda yardım aldığı halde, bu kaynakları kesecek çaba gösterilmemektedir. Bir zamanlar komşumuz Suriye’yi üs seçen terör örgütünün bu dayanağı, Örgüt başı Abdullah Öcalan’ın sınır dışı edilmesi ve Suriye ile imzalanan Adana mutabakatı (Uzlaşması) sonucu kesilince, terör bir süre kontrol altına alındıysa da, Irak’ın 2003 yılında ABD tarafından işgal edilmesi ve kuzey Irak’ta fiilen oluşturulan oluşumun PKK’yı bağrına basarak her türlü desteği sağlaması, PKK’nın yeniden eylemlerine başlamasına olanak sağladı. Ne yazık ki güney komşumuz durumuna gelen ABD’ye karşı eli bağlı iktidar, gereken önlemleri almakta yetersiz kalmaktadır. Aktütün Karakolu’nun uzak korumasını sağlayan Bayraktepe’deki askerlerimiz hedef alan, uçaksavar ve ağır makineli silahlarla saldıran teröristlere, bu silahları sağlayanlar lojistik destek verenler ve barındıkları yer belli olmasına karşın etkin önlemler almak yerine Irak’a nota vermekle yetiniyoruz. Alınacak en etkin önlemler, derhal kuzey ırak’a sınır kapıları kapatılmalı, ucuz elektrik vermekten vazgeçmeli, güvenliğimiz açısından kuzey Irak topraklarında, teröristlerin barındıkları yerlere operasyonlar düzenlenmelidir. Bunun içinde siyasi irade olması gerekir. Bizde eksik olan budur. Kuzey Irak’ta askerimizin başına çuval geçirilirken, ülkenin onuru için gereğini yapmakta aciz kalan siyasi irade bu olayda da yetersiz kalmıştır. Kürt kardeşlerimizin ve onların temsilcisi olan DTP’nin de, Kürt sorununun terörle halledilemeyeceğini, birlik ve beraberlik ruhu ile konunun çözümünün olası olacağını kabul ederek, terör örgütünü kınaması gerekmektedir. Maazallah Altınova’da meydana gelen olaylar, iç ve dış provokasyonlar (kışkırtmalar) nedeniyle yurt geneline yayılırsa, ülkede büyük bir kargaşa kaçınılmazdır. Bundan her kesim büyük zarar görecektir. Yurt güvenliğini sağlamaktan öte bir düşünceleri olmayan evlatlarımızın, şehit edilmesi hepimize büyük acı vermiştir. Şehitlerimize rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. 5.10.2008 Gündüz AKGÜL Emekli Cumhuriyet Savcısı |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Gezgin
|
Alıntı:
![]() Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954) |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
hımını mımını mınt.
Giriş Tarihi: Jun 2007
Açıkçası bu 350 kişilik gurubun sınırımızın dibinde toplanabilmiş olmasından sonra ben de gidip dağı taşı bombaladıklarını düşünüyorum. Hatta daha da ileri gidip sırf bombalansın diye yapılar yapılıp bombalandığını bile düşünmeye başlayacağım.
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
MANTIKLI
Giriş Tarihi: Feb 2008
7 Ekim 2008
Bekir COŞKUNbcoskun@hurriyet.com.tr Bize ağlamak düşer...TASALANMAYIN birazdan geçecek. Gazetelerdeki "Yüreklere ateş düştü" manşetleri unutulacak, televizyondakiler "gazoz kapaklarını" konuşmaya dönecekler, siyasetçiler içlerinden "işte unutuldu gitti" diyerek ve sırıtarak dolanacaklar, Genelkurmay yine Kuzey Irak’a kaç sorti yaptıklarını açıklayacak. Sizler unutacaksınız... Ben unutacağım... Sadece orada bir yığma evde, bir gelin gizli gizli ağlayacak, bir anne sabahlara kadar acı çekecek ve bir çocuk okulda "Bu şehit çocuğudur" diye başının okşanmasını boşu boşuna bekleyecek. * Niçin?.. Çünkü kimliğini yitirmiş toplumlar böyle yaparlar. O şanlı-şerefli savaşları bile inkár eden, bir ulusun şahlanışını dahi küçümseyen... Kutsal savaşının yiğit komutanı Mustafa’sına küfredenleri başına taç yapan... İslam áleminin son asırlarda kazandığı tek şanlı zaferin kurduğu cumhuriyetini tekmeleyen halklar... İşte böyle olurlar... Silik... Ezik... Çaresiz... * PKK Kuzey Irak’ta, Genelkurmay’ın yaptığı açıklamaya göre asıl saldırı oradan yapıldı. Kuzey Irak ABD’nin, Kuzey Irak ordusu ABD’nin, cumhurbaşkanları ABD’nin, başbakanları ABD’nin, hükümetleri ABD’nin, bize verilen istihbarat ABD’nin, kurşun atacaksak o yana izin ABD’nin... ABD; bu utanmadan şehit cenazelerine gidenlerin strateji ortağı. Yapıştıkları kuyruk... Sıkıysa Türkiye’yi yönetenler, ağızlarını açıp birkaç laf dahi etseler ya ABD’ye... Ne gezer?.. Çünkü; koşup koşup yaladıkları yer ABD’nin... * O zaman bize ağlamak düşer. Ve unutmak... Yolunu kaybetmiş milletlerin yazgısıdır bu... Kaybettiği değerlerden, unuttuğu tarihinden, büyük kahramanlarına ihanetlerinden, varlık nedenlerine vefasızlıklarından sonra, geriye bu kalır: Ağlamak ve unutmak... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
MANTIKLI
Giriş Tarihi: Feb 2008
Bunuda kopyalamak istedim, cunku gercekten okunmasi gereken yazilar...
Peki 300 terörist karakola nasıl geldi 7 Ekim 2008.hurriyet2008 ![]() Fatih ÇEKİRGE YAZIYOR Hepimizin aklında aynı soru: - ABD ile istihbarat paylaşımı sürüyor mu? Ve diğer soru: - Sürüyorsa karakolun dibine kadar yaklaşan 300 kişilik terörist grubunu nasıl atladık? Bana ilk gelen bilgiler istihbarat paylaşımının kesintiye uğradığı şeklindeydi. Az önce ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ndeki basın sözcüsü Kathy Schalow konuştum… Aynen şöyle diyor: - Türkiye ile sürdürdüğümüz istihbarat paylaşımı programı hiçbir şekilde kesintiye uğramadan devam etmektedir. Soruyorum: - Peki her metrekareyi, Kuzey Irak’taki her gelişmeyi, uyduyla takip edip 24 saat istihbarat sağlamak mümkün mü? Kathy cevap veriyor: - Size bu konuda detaylı bilgi veremem. Ancak şunu bilmenizi isterim ki Türkiye ile ABD arasındaki istihbarat paylaşım programı dünyadaki en iyi programlardan biridir. Daha ne desin… ABD Büyükelçiliği açıkça en gelişmiş şekilde istihbaratın Türkiye’ye sağlandığını söylüyor... Kathy’nin vurgulamalarından da anlıyorum ki ABD bu konuda üzerine düşeni yapıyor... Bu durumda geriye çok daha önemli bir soru kalıyor: - ABD teknolojisi uydu üzerinden Kuzey Irak’taki büyük grup hareketlerini rahatça gözleyebildiğine göre ve istihbarat desteğinin tam olduğu açıkça söylendiğine göre bu 300 kişilik terörist grup nasıl sınırı geçip Aktütün Karakolu’na kadar ulaşabildi? - Bu grubun hareketi istihbarat olarak Türkiye’ye ulaşmış olabilir mi? - Ulaşmış ve önlem alınmasına rağmen bu kayıplar verilmiş olabilir mi? Evet sevgili hurriyet.com.tr okurları; bu sorular gerçekten çok önemli. Daha da açarsak şöyle diyebiliriz. ABD Büyükelçiliği sözcüsü istihbaratın dünyadaki en iyi programlardan biri olarak sürdüğünü söylüyor… Bu durumda terörist grubun hareketi tespit edilmiş olmalı… Eğer bu istihbarat Türkiye’ye ulaştıysa Aktütün Karakolu’nun üst tarafındaki Bayraktepe’de bir mevzii oluşturulmuş ve oraya takviye yerleştirilmiş gözüküyor… Demek ki istihbarat var ve önlem alınmış… İhtimal dahilinde buradan çıkan sonuç böyle olmalı… Bütün bunları “eğer” ifadesiyle söylüyorum… Bu durumda soru işaretleri daha da keskinleşiyor… Ulaştığımız nokta şu: - Eğer ABD Büyükelçilik sözcüsü Kathy‘nin söylediği gibi istihbarat tamsa ki ben buna inanıyorum, bu durumda terörist grubun hareketi Ankara tarafından biliniyordu… Elbette Türk Genelkurmay’ı bu konuyu uzun uzun inceliyordur; o karargâha güvenimiz tam… Bu soruların mutlaka bir açıklaması vardır. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geleneği hiçbir soruyu cevapsız bırakmayacak kadar köklüdür… Bu arada bir konuyu da belirtmem gerekiyor: - Biliyorum hemen herkesin ağzında şu söz ve şu soru var: - ABD, PKK’ya göz mü yumuyor? - Teröristlere destek mi veriyor? - ABD izin vermeden Kuzey Irak’ta kuş uçmayacağına göre bu nasıl oluyor? - Bu işlerin arkasında ABD mi var? Sevgili okurlar bu soruları ben de en az sizin kadar sorabilirim… Zamanında çok da sordum… Ama şimdi görüyorum ki bu olayda ABD üzerine düşeni yapıyor… Yani verdiği sözü tutuyor… Bu yüzden hiç boşuna komplo teorileri üretip başkalarını suçlamayalım… Sonuçta bu sorun bize ait… “Bu işleri ABD karıştırıyor” gibi bir ucuzluğun içine düşmemek gerekiyor… Bu gerçeği size Mustafa Kemal’in çok sevdiğim bir olayını anlatarak aktarmak istiyorum… VONKERESS PAŞA’NIN DÜRBÜNÜ Mustafa Kemal Suriye cephesindedir… O dönem Osmanlı Genelkurmayı, Alman Genelkurmayı’nın etkisi altındadır ve Suriye cephesine Alman General Vonkeress gönderilir… İşte o cephede bir gün Mustafa Kemal, Vonkeress Paşa ve genç bir Osmanlı zabiti düşman cephelerine bakarlar. Vonkeress Paşa’nın elindeki dürbün son Alman teknolojisidir. Alman general dürbününü alır ve Mustafa Kemal’a “Buyurun bir de bununla bakın” der… Mustafa Kemal dürbünden bakar. Gerçekten de düşman cepheleri bütün detaylarıyla görünmektedir… Sonra dürbünü genç Osmanlı zabiti alır… O da bakar… Ve hayretle şöyle der: - Komutanım, Komutanım. Şu hale bakın bizim göremediğimiz bütün detaylar, düşman tabyaları, mevziileri açıkça görünüyor… Vonkeress Paşa’nın dürbünü her şeyi gösteriyor… Mustafa Kemal gülerek genç zabite şu cevabı verir: - Elbette cepheyi o dürbünle gözle. Olanı biteni incele. Ama sakın ola ki dünyaya Vonkeress Paşa’nın dürbünüyle bakma… Bilmem anlatabildim mi... Tekrar hepimizin başı sağ olsun... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Oct 2008
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir ABD yetkilisi, Türkiye-ABD istihbarat paylasimini "en iyilerden biri" olarak nitelendirdigi icin Fatih Cekirge icin ABD "üzerine düseni yapmistir"... Kathy "bu böyle" dedigi icin bu böyle, haydi baska yerlere bakalim.
Ilginc. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |