Alıntı:
|
Yazan: muhtesem insan
Şu an için windows'un üstün olduğu gözle görünen bir gerçek özellikle kullanım kolaylığı açısından linux windows'un yanına yaklaşamıyor.
|
Kesinlikle.
Alıntı:
|
Ama açık kaynak temelinde özgürlük felsefesi vardır.
|
Açık kaynağı savunmak ile anti-microsoftçu olmak arasında bayağı fazla fark var, dikkatini çekerim.
Alıntı:
|
windows'un ticari amaçlarla hangi bilgilerini microsoft'a gönderdiğini bilmiyorsun.
|
Bilmiyorum ancak tahmin edebiliyorum ve bu konuda maalesef ki senden daha çok rahatsız oluyorum.
Alıntı:
|
Ya da sence windows'da yanlış olan şeyleri modifiye edemiyorsun. (tabii bunlar için çok iyi bir programlama bilgisine sahip olmak gerekir)
|
Dediğin gibi, iyi derecede programcılık bilgisine sahip olman şartı ile, bunları modifiye etmek yerine etkilerini ortadan kaldıracak ya da değiştirebilecek programlar yazabiliyorsun, zira Windows'un bir takım 'derin' özellikleri ve komutları isteyen her programcının ulaşabileceği kadar açık.
Alıntı:
|
Ayrıca windows için linux gerçekten ciddi bir tehdit şimdi mahsus bu yönde açıklamalar yapsalar da belki kısa vadede windows'u tahtından edemez ama linux windows'dan çok daha rahat gelişiyor açık kaynak olması sebebiyle ayrıca microsoft'un dediğinin aksine oldukça organize bir şekilde hreket ediyorlar 3-5 kişi toplanıp yapmıyor linux dağıtımlarını (bu şekilde dağıtımlar da var ebette) ve linux çekirdeği için çok büyük bir ekip çalışmakta bnu oldukça iyi örgütlenmiş bir şekilde olmakta yani linus torvards kendine gelen mailleri inceleyip "ulan iyi fikirmiş bunu koyalım şu linux'a" demiyor. Bunları yapanlar da büyük şirketler. (haaaa microsoft kadar büyük değil ama açık kaynağın avantajıyla çok daha verimli şirketler)
|
Bir tek Microsoft Windows'a karşı hangisi tehdit acaba onlarca distronun arasından, ya da hepsi birden mi tehdit, öncelikle burada bir tespit yapmak lazım. Microsoft'u asıl tehdit eden Linux değil, Linux'u yaratan açık kaynak felsefesidir. Ancak yine de tehdit o kadar belirgin değil bence, yukarıda söylediğim gibi açık kaynak taraftarı olmak ile anti-microsoftçu olmak aynı şeyler değil ve ikinci tanıma uyanlar çoğunlukta maalesef. Organizasyon konusuna gelirsek, ürünün adını duyurma konusunda Microsoft'dan daha iyi olduklarını söyleyemeyeceğim açık kaynakçıların. Konu ile alakalı olan herkes
www.microsoft.com adresinden bir takım güncellemeler indirilebileceğini bilir, herkes
www.asp.net adresinden bir takım scriptlerin (ücretli de olsa) indirilebileceğini bilir ama kaç kişi
www.mandrakelinux.com adresini bilir,
www.linuxiso.org adresini bilir? Açık kaynak bir veritabanı olan MySQL'i ve MSSQL'i yanyana koyalım, hangisi RDBMS sayılır ona bir bakalım...
Ben burada para verilen her şey güzel olur demiyorum, yoksa Fenerbahçe çok başarılı bir takım olurdu, ancak iyi çizilmiş bir strateji ile gerekli yatırımlar yapılarak elde edilebiliyor başarı, yüzden fazla parçaya bölünmüş olarak değil.
Unutmadan, para kadar iyi bir motivasyon aracı yoktur.