Ynt: Kafayi yemis yazilar...
|
|
(Kim)iligime kadar kurudum. Yokum bugun. Zamani sildim. Zifiri karanlik bir bosluk icindeyim gene. Dogmayi bekleyecegim, buyumeyi erteledim bugun.
Bu aksam Gaia Uranos'u bekleyecek simsicak yataginda, belki sabaha dek sevisecekler. Tan vakti iniltileri bitince, akan beyaz salgiyla hayat baslayacak...
Gaia hem kotuyu hem iyiyi doguracak. Kronos babasi Uranos'u oldurecek; ama kader onun da yazgisini ayni cizmis, onu da Zeus oldurecek. Ben babami oldurmedim hic, babam olumu beklerken bile...
Khaos; Gaia'nin dogurmasini bekleyecek, sonra cekip gidecek. Ben babamla annemin sevismesini bekleyecegim, sonra o kutsal topraga gidecegim. Dokuz ay, Odysseus gibi dort tarafi suyla cevrili bir adada kalacagim. Belki onun gibi cesurca savasmayacagim. Ama ay parlarken geceleri, denizin sesini dinleyecegim. Beyaz kopuklerini seyredecegim, herbiri bir opucuk danteli, Poseidon'un yureginden kopup karisinin yanagina islenen.
Dogmayi beklerken, annemin korkularini emecegim. Annemin tabularini, kurallarini. Daha dogmadan, adimi koyacak annem, kurallarimi cizecek. Daha dogmadan, yapacaklarimi, yasaklarimi yazacak...Ben dogunca bir elbise gibi giyecegim hepsini...
Ama daha dogmayacagim, daha dokuz ay var onumde...
Maviyi seyrediyorum. Gunes dogacak birazdan. Yeni heyecanlar...Ben henuz duygu yuklemedim yuregime, yuregim bakire.
Kendimi kesfedecegim. Kolomb degilim ama. Kendimi kesfederken, kan akitmayacagim. Kizilderili de oldurmeyecegim.
Bir ugultu duyorum, bir kavga sesi. Hera, kiskanc tanrica. Zeus'a bilmem kacinci sevgilisinin hesabini soruyor. Zeus piskin guluyor.
Ben gulmuyorum. Henuz gulmeyi bilmiyorum. Bir maske alacagim Antik Yunan'dan, duygularin kazindigi. Belki bu yalnizlikta aglamak da gulmek de icap edecek.
Bu aksam bu yalnizligi Aristofanes'in oyunlarini seyrederek dindirecegim. Gulmeyi ogretecegim bugun kendime. Bu issiz adada, uzun surecek geceler. Bakhoss senliklerine gitmeliyim, sarap icmeliyim. Dans etmelyim ben de...Sarhos olmaliyim. Sevismeliyim.
Daha dogmaya cok var.
|