Tek Mesaj Gör
Eski 04-04-2006   #1
kafayi yemis dusler
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Adresi Olmayan Mektuplar...

Baska bir sayfayi siir icin acabiliyorduk, ben siir yazmayi beceremem...Ama uzun cok uzun mektuplar yazarim kendimi bildim bileli...
Kimisi adresine gider kimisi hic gitmez, yuregimin tozlu raflarinda oylece durur...
Burada, o tozlu raflardan kaldirdigim mektuplari yazacagim..

Eskimis bir dosta kirinti sozcukler...
'ayrilali asir oldu o sehirden
seni gormeyeli,
seni unutali asir oldu
adin ayseldi biliyorum
gerisini hatirlamiyorum.'

Eskimis bir dost yuzu...Bu sabah, bu kentin yabanci sokaklarinda surunurken golgem, bir kadin gordum, sen dusuverdin hatrima...Ne cok benziyordun ona..Bir an selam verecek oldum, engelledim kendimi...
Sen kimdin hayatimda? Ne isin var su an aklimda?
Anilar...(D)aglayan anilar dokuldu yuzumun penceresine, sen bir kosesine kivrilmistin gunlerimin...Yuzun soluk, saclarin bakimsiz..Adin Aysel'di hatirliyorum. Bu bes harfin hayatimda bir anlami olmaliydi...Fakat seni unutmama sebeb neydi? Seni anilarima surgune gonderen neydi?
Aci bir kahve iciyorum bir cafe'de...Ansizin aklima dusen bu bes harfin yuregimdeki izlerini kaziyorum, bir yerlerinde olmasin bir katinda olmasin icimdeki kentin...
Bulacagim saniyorum, eskimis, porsumus yuzunu...
Hayal mayal bayat gulusler ususuyor dusunlerime, portlek bir bakisi var sozlerinin, icimde bir yerde sizisini duyumsuyorum.
Sendin o, hatirliyorum. Kactigin bir zaman vardi, kimden bilmiyorum, sadece gittigini hatiliyorum. Farkliydin, farkini bilmiyorduk, sen anlatmiyordun...
Sigara iciyorsun, saclarin geliyor yuzune...Soguktan gulusun catliyor, sonra kayboluyorsun yine...
Amaclarin vardi, hayallerin...Onlari, onlari anlatmistin bir aksam...Beni kucumsemistin sozlerini bitirirken, bir yerlere, daha yi dostlari bulmaya gidiyorum demistin...
Gitmistin...
Bu kadar miydin hatrimda? Kac yilina ugramistin omrumun? Kac hatirlik kahvesini icmistin?
Hatirlamiyorum, adin bes harfti bu bes harfe ne sigdirdin, bu bes harfle dostuluga ne kattin, hic bilmiyorum artik...
'Baska bir sehir bulamasin'a inat, Kavafis'le dalga gecerek terk etmistin hepimizi. Aradigin baska bir sehirin koynu muydu?
Bilemedik, sormadik da sana...
Bir gun, kisacik saclarla karsimi ciktigin an, soracaktim, vazgectim, anlamsizdi gelisin kadar...Tam bes yil sonra, gozlerini kacirarak, poyraz bir gulusle, ki duygularim catirdadi o an, selamlamistin beni.
Renksiz, rutussuz sozcukler yigdin masamiza...Kuru, ciliz, duyulmaz duygular postisiydi socuklerinin...
Bir an, tam bes yil sonra, karsimda oturmus cayimdan dem caliyordun...Olmedigine sevinmistim ama gulusumun tum kuslarini kaciran bostan korkulugu durusun urpertmisti icimi..Kimdin? Ne isin vardi karsimda? Bilmiyordum, bilmeyecektim...
Sen giderken bilememistin neleri yiktigini, geride kalanlar ayni saniyordun...Degildik.
Savurdugun dost bahcelerinde rencber huzunler birakmistin, duygularimizi huzun ekip bicmisti. Haberin olmamisti.
Bes yil sonra, karsimda, ucuz bir sigarayla boguyordun beni, ucuz birkac bahaneyle...
'En cok seni aramak istedim, hayatimda bambaskaydin.' Usumustum. Cok ugrasmistim inanmak icin, o an sana gulumsemek icin becerememistim. Asik bir suratla kurmustum kuru cumlelerimi ki sen de bilirsin(bilir misin?) yapmacik sozcukleri sevmedigimi...
Giderken 'istersen ara' demistin. Istememistim, aramamistim. Hic sormamistim seni. Unutmustum.
Iste onca zaman sonra bugun, yabanci bir kadinin suratindan dustun aklima, cayini icip gideceksin yeniden...
Gidiver hemen, icimde bir aci var...
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla