![]() |
|
|||||||
| Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
kılıçtan keskin
|
NEW YORK - Ünlü Web 2.0 eleştirmeni ve yazar Andrew Keen “The Cult of the Amateur: How Today’s Internet Is Killing Our Culture” (Amatör Kültü: Bugünün İnterneti Kültürümüzü Nasıl Öldürüyor) adlı kitabında YouTube, Wikipedia, MySpace gibi sitelerin ve blogların, kaliteli içerik anlayışına zarar verdiğini ve bilgi kültürünü dejenere ettiğini iddia etti.
YouTube, Wikipedia, MySpace aptallaştırıyor NTVMSNBC
|
|
|
|
#2 | ||
|
kılıçtan keskin
|
Yazının devamında aslında konu çok iyi bir yere değiniyor. Öğrencilerin google'dan konu araştırıp ödev vermelerini yazar yaratıcı fikir üretme bakımından bu öğrencileri kısırlaştırdığını düşünüyor ki bence doğru bir noktaya parmak basmış. Sizce arama motorlarının böyle bir dezavantajı olabilir mi insan üzerinde?
|
|
|
|
#4 | ||
|
kılıçtan keskin
|
Çok büyük bir kolaylık bizim için aslında fakat bu tip etkileri de yok değil. Ben bile tezimi hazırlarken milyon tane kaynak tarattım google'dan neticede bir ihtiyaç interneti kullanan için. Fakat bence direk olarak araştırma sonuçlarının alınması ile değil de araştırılan konu hakkında birşeyler öğrenilerek, feyz alınıp, fikirler geliştirilse daha iyi sonuçlar doğar diye düşünüyorum. Copy-paste mantığı burada asıl eleştirilen durumda.
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|