![]() |
|
|||||||
| Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
dönüyorsunuz etrafımda..
Giriş Tarihi: Dec 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türk Telekom, Silivri 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla internet arama motoru google'ın 'groups.google. com' subdomain'ine (alt alanı) erişimi engelledi. Gerekçe olaraksa kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar hakkında eleştiri sınırlarını aşan ifadeler bulunması gösterildi. YouTube'dan sonra Türkiye'de ilk kez google da yasaklanmış oldu. Üyelerin mesaj yazabildiği google gruplarına getirilen yasaklama google'ın tüm alan adına değil, sadece Google Groups subdomain'ine yönelik.
'İNCELİYORUZ' Siteye erişim, yalnızca Türk Telekom altyapısı üzerinden internete bağlanan aboneler için söz konusu oluyor. Siteye erişilmeye çalışıldığında, "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir" yazısı çıkıyor. İnternette, kişileri hedef alan suçlarda kişiler, mahkemeye başvuruyor. Mahkeme, başvuruyu yerinde görürse siteye erişimi engelleme kararı veriliyor. Öte yandan google yetkililerince yapılan açıklamada, 'groups.google.com'a erişimin engellenmesi kararının alınmasına neden olan dava konusunun incelendiği belirtildi. alıntı:sabah
|
|
|
|
#2 | ||
|
Fahri İnsan
Giriş Tarihi: Dec 2006
wordpress.com açıldı aman ne güzel derken ,kaldırın kaploları
|
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
hımını mımını mınt.
Giriş Tarihi: Jun 2007
ben birşey anlamadım google bu ayağı ne iş yapıyormuşta yasaklanmış ?
|
|
|
|
#4 | ||
|
dönüyorsunuz etrafımda..
Giriş Tarihi: Dec 2005
google'ın gruplarının birinde adnan hoca hakkında yorumlar yapılıyormuş...
|
|
|
|
#5 | ||
|
Sergüzeşt
Giriş Tarihi: Jun 2007
Gün gelirde http://groups.google.com/group/turkgrup adresine girmek istediğinizde şöyle bir yazıyla karşılaşırsanız:
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir Yapmanız gereken en basit işlemi bilenlere hatırlatmak, ilk defa duyanları da bilgilendirmek istiyoruz. Anahtar kelimemiz OpenDNS ( OpenDNS | Providing A Safer And Faster Internet ) Ne işe yarar uzun uzun yazmadan direk yapmanız gereken şey nedir derseniz? Kullandığınız DNS sunucu adreslerini değiştirip OpenDNS sunucu adreslerini kullanmak. Yukarıdaki OpenDNS iplerini bilgisayarınıza uyguladığınızda ilk başta engellenen siteler gene de açılmayabilir. Bunun sebebi bilgisayarınızda, eski sansürcü Türk DNS sunucularının yanlış verdikleri bilgilerin halen “ön belleğinizde” durmasıdır. Kullandığınız tarayıcının ön belleğini temizlemek veya Başlat > Çalıştır >cmd yazıp komut satırına (kara ekran) geçipHer işletim sistemi için görsel olarak DNS değişimini sizlere nasıl yapılabileceğini anlatan İngilizce bir link vermek istiyorum. https://www.opendns.com/start Görev çubuğunda şuraya tıklayın: Açılan pencerede şuraya tıklayın: Açılan pencerede şuraya çift tıklayın: Açılan pencerede şuraya, içinde gördüğünüz değerleri girin: Not: üstteki IP ADRESİ KISMINI DEĞİŞTİRMEYİN BOŞSA BOŞ KALSIN ÖNEMLİ OLAN ALTTAKİ "Aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan " kısmıdır Kırmızı kare alanın içi 1) Modemi açıp kapatın, yani resetleyin. 2) Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin veya erişime engellenen sitelere girmeye çalıştığınızda yine aynı kırmızı yazıyla karşılaştığınızda Ctrl+F5 kombinasyonunu uygulayın. 3) Bitti. Kolay, hızlı ve etkili çözüm bu. Ötesi yok. Keyfini çıkarın, hayırlı olsun. Sansürsüz internet dileklerimizle... Alıntıdır...
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|