Geri Dön   dipsizkuyu.net » Bilgisayar » Internet

Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 04-08-2008
  post #1
Gracias Dios mío!

maloone nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2008
maloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Facebook kullanıcılarının dikkatine!!

Facebook'a solucanlar dadandı; yani virüsler... Tüm bilgisayarınızı ele geçiriyor. Bakın bu işlemi nasıl yapıyor?
Popüler güvenlik yazılımı şirketi Kaspersky, 2 yeni tehdidin varlığını açıkladı. Yeni virüslerin hedefinde Facebook hesabınız var.

Networm.Win32.Koobface.a ve Networm.Win32.Koobface.b olarak bilinen trojan, Facebook ve Myspace hesabınızı ele geçiriyor ve yoluna devam ediyor. Bu tehlikenin kurbanı olan kişi, hiçbir şeyin farkında olmuyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Facebook hesaplarına gözünü dikmiş olan Networm.Win32.Koobface.b, bir kez girdiği bilgisayardaki Facebook kullanıcılarının arkadaş listelerine mesajlar gönderiyor. Bu mesajlar, Paris Hilton gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu magazin haberleri ile ilgili.

Mesaj içerisinde YouTube bağlantısı gibi görünen linke tıkladığınızda ise YouTube benzeri adresi olan bir Rus sitesine yönleniyorsunuz.

Videonun olduğu sitede size "Flash Player’ın sürümünün eski olduğu ve güncellemek isteyip istemediğiniz”" soruluyor.

Onay verirseniz, trojan’in içinde olduğu dosya indiriliyor ve kuruluyor.

Böylece listeye yeni bir kurban daha eklenmiş oluyor ve sıra, bu kurbanın listesine geliyor.

Alıntı

Alçakgönüllük ve kibir, zekayla ilgili ahlak konularıdır ve vucutla ilgileri yoktur. Sınırlı ve zekaca geri kimselerde kibir vardır; zekası parlak ve yetenekli kimselerde ise asla..
Gothe
maloone Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 04-08-2008
  post #2
Gracias Dios mío!

maloone nickli kullanıcının avatarı

maloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandırmaloone herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Facebook kullanıcılarının dikkatine!!

Bu yeni virüs çok can yakabilir. Anti virüs programlarınızı devamlı olarak güncellemeyi unutmayın..

Alçakgönüllük ve kibir, zekayla ilgili ahlak konularıdır ve vucutla ilgileri yoktur. Sınırlı ve zekaca geri kimselerde kibir vardır; zekası parlak ve yetenekli kimselerde ise asla..
Gothe
maloone Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 04-08-2008
  post #3
Kuyucan

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

virüs programı var.ama dikkatli oluruz sağolasın
deepest Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-08-2008
  post #4
KeLimeLeR

Mr.StaTiK nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
Mr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalıMr.StaTiK kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: maloone Mesajı Gör
Bu mesajlar, Paris Hilton gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu magazin haberleri ile ilgili.

Mesaj içerisinde YouTube bağlantısı gibi görünen linke tıkladığınızda ise YouTube benzeri adresi olan bir Rus sitesine yönleniyorsunuz.

Videonun olduğu sitede size "Flash Player’ın sürümünün eski olduğu ve güncellemek isteyip istemediğiniz”" soruluyor.

Onay verirseniz, trojan’in içinde olduğu dosya indiriliyor ve kuruluyor.

Böylece listeye yeni bir kurban daha eklenmiş oluyor ve sıra, bu kurbanın listesine geliyor.

Alıntı
Aslına bakılırsa nadir bulaşabilcek bir virüs çeşiti. Yani 3 adımı da uygulamaya sokacaksın ki virüs sisteme o zaman bulaşıcak. Önemli olan sadece dikkat !

Onun gözü sende evlat.

Mr.StaTiK Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 05-08-2008
  post #5
Zamansız...

Lostera nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2008
Lostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyorLostera çevresine ışık saçıyor

Tüh ben de nasıl bir şeymiş diye üye olacaktım : ) Nyse sağlık olsun virüs temizlendikten sonra artık : p

Beni öldürmeyen şey, beni güçlendirir... F.Nietzsche
Lostera Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-08-2008
  post #6
Gri
Yönetici

Giriş Tarihi: Nov 2004
Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı

Sazanlık etmezseniz bulaşmaz. Bana niye bulaşmıyor?

Not: Ama tabi pardon, foruma ikinci bir duyuru yapana kadar mesaj yazmayın dediğimiz halde ve o duyuruyu gördükleri halde inatla yazmaya devam eden insanların bu tip virüslerden korkması çok normal.
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-08-2008
  post #7
eskici

veda havasi nickli kullanıcının avatarı

veda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandırveda havasi herkesin tanıdığı bir insandır

...ben facebooku merak ettim... ama virüsle uğraşıcak halim yok...
veda havasi Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 07-08-2008
  post #8
Shiny

Rigel nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Rigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalıRigel kendisiyle gurur duymalı
MSN ile mesaj gönder

Öeh çok sazan işi bir virüs.Milleti elemesi iyi olur bence...

Bir tanrının kabuslarına yaraşan karalıktaki gözlerim, yeniden gönlünü yakıp geçtiğinde,
bir "ah!" tınısı dökülecek kurumuş ağzından,
işte o vakit gözlerim veda edicek en günahkâr diyara.
Rigel Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 08-08-2008
  post #9
Kuyucan

Giriş Tarihi: Mar 2007
freebird farklılığını belli etmeye başlamış

merhaba arkadaşlar ben aynı şeyi yaşadım youtube de hiçbir videoyu açamadım sürüm eski dedi flash player tekrar yükledim ama yine izleyemedim demekki o virüstenmiş.Şuan bir sorun yok gibi görünüyor. Nasıl anlarım virüslendiğimi?
freebird Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı