![]() |
|
||||||||
| Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
![]() |
![]() |
|
Gracias Dios mío!
Giriş Tarihi: May 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Facebook'a solucanlar dadandı; yani virüsler... Tüm bilgisayarınızı ele geçiriyor. Bakın bu işlemi nasıl yapıyor?
Popüler güvenlik yazılımı şirketi Kaspersky, 2 yeni tehdidin varlığını açıkladı. Yeni virüslerin hedefinde Facebook hesabınız var. Networm.Win32.Koobface.a ve Networm.Win32.Koobface.b olarak bilinen trojan, Facebook ve Myspace hesabınızı ele geçiriyor ve yoluna devam ediyor. Bu tehlikenin kurbanı olan kişi, hiçbir şeyin farkında olmuyor. NASIL ÇALIŞIYOR? Facebook hesaplarına gözünü dikmiş olan Networm.Win32.Koobface.b, bir kez girdiği bilgisayardaki Facebook kullanıcılarının arkadaş listelerine mesajlar gönderiyor. Bu mesajlar, Paris Hilton gibi ünlülerin de aralarında bulunduğu magazin haberleri ile ilgili. Mesaj içerisinde YouTube bağlantısı gibi görünen linke tıkladığınızda ise YouTube benzeri adresi olan bir Rus sitesine yönleniyorsunuz. Videonun olduğu sitede size "Flash Player’ın sürümünün eski olduğu ve güncellemek isteyip istemediğiniz”" soruluyor. Onay verirseniz, trojan’in içinde olduğu dosya indiriliyor ve kuruluyor. Böylece listeye yeni bir kurban daha eklenmiş oluyor ve sıra, bu kurbanın listesine geliyor. Alıntı Gothe |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
KeLimeLeR
Giriş Tarihi: Jun 2007
Alıntı:
Onun gözü sende evlat.
![]() |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Yönetici
Giriş Tarihi: Nov 2004
Sazanlık etmezseniz bulaşmaz. Bana niye bulaşmıyor?
Not: Ama tabi pardon, foruma ikinci bir duyuru yapana kadar mesaj yazmayın dediğimiz halde ve o duyuruyu gördükleri halde inatla yazmaya devam eden insanların bu tip virüslerden korkması çok normal. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Mar 2007
![]() |
merhaba arkadaşlar ben aynı şeyi yaşadım youtube de hiçbir videoyu açamadım sürüm eski dedi flash player tekrar yükledim ama yine izleyemedim demekki o virüstenmiş.Şuan bir sorun yok gibi görünüyor. Nasıl anlarım virüslendiğimi?
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |