![]() |
|
||||||||
| Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Aug 2008
![]() |
Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen RIATALKS'daydım. Konferansta genel olarak zengin internet uygulamalarıyla ilgili en son gelişmelerden bahsedildi. Sunumlar kurumsal ve teknik olarak 2'ye ayrılmıştı.
Teknik mevzular benim için biraz ağır kaçtığından çoğunlukla kurumsal sunumları dinledim ve iyiki de öyle yapmışım. Yoksa Knowband'den çok daha geç haberim olacaktı muhtemelen. Knowband, ODTÜ'lü bir grup arkadaşın başlattığı bir öğrenme odaklı sosyal ağ projesi. Herkesin herkese bir şeyler öğrenip öğretebildiği bu esnada tanışıp bağlar kurduğu, kullanıcıların her konuda açabildiği "kurs"lar etrafında dönen bir sosyal network bir "birlikte öğrenme-sosyalleşme" aparatı. Projeyi duyduğumda "Vallahi de benim de aklıma gelmişti" dedim kendi kendime ama iş işten geçmiş adamlar yapmış boynu büküklüğüyle ayrıldım konferanstan. Ne yalan söyleyeyim "bizden de bir facebook çıkar mı?" diye ümitlendim. Henüz site alpha aşamasında olmasına rağmen altında yatan fikir çok güzel. Eğer projelerini gerektiği gibi yürütürlerse yakında bizden de facebook ayarında bütün dünya tarafından kullanılan bir web sitesi çıkabilir, diyor ve yorumlarınızı bekliyorum... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Aug 2008
![]() |
Alıntı:
Knowband'in güzel tarafı üniversitelerin kullandığı türden bir e-learning uygulamasını popülerleştirip sosyal ağ fikriyle birleştirmesi gibi geliyor bana. |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
kılıçtan keskin
|
Alıntı:
![]() Belli konularda kurs ve bilgi paylaşımı benzerlikle knol'da da olduğu için iki siteyi ilişkilendirdirm birbiriyle. Tabi ki birebir benzerlikten söz edemeyiz ki bu kopyacılık olur zaten.
"doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların" |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Gezgin
|
ODTÜ'den daha ciddi işler bekliyorum, robot falan yapsınlar ne bileyim?
Not: Bugün de nedense pek bir yüzeysel hissediyorum kendimi... ![]() Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954) |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |