Geri Dön   dipsizkuyu.net » Bilgisayar » Internet

Internet Her geçen gün daha da fazla büyüyen bir topluluk olan internet üzerine herşey.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 16-08-2008
  post #1
Kuyucan

Giriş Tarihi: Aug 2008
webiki farklılığını belli etmeye başlamış
Varsayılan ODTÜ'lülerden facebook ayarında proje(mi)?

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen RIATALKS'daydım. Konferansta genel olarak zengin internet uygulamalarıyla ilgili en son gelişmelerden bahsedildi. Sunumlar kurumsal ve teknik olarak 2'ye ayrılmıştı.

Teknik mevzular benim için biraz ağır kaçtığından çoğunlukla kurumsal sunumları dinledim ve iyiki de öyle yapmışım. Yoksa Knowband'den çok daha geç haberim olacaktı muhtemelen.

Knowband, ODTÜ'lü bir grup arkadaşın başlattığı bir öğrenme odaklı sosyal ağ projesi. Herkesin herkese bir şeyler öğrenip öğretebildiği bu esnada tanışıp bağlar kurduğu, kullanıcıların her konuda açabildiği "kurs"lar etrafında dönen bir sosyal network bir "birlikte öğrenme-sosyalleşme" aparatı.

Projeyi duyduğumda "Vallahi de benim de aklıma gelmişti" dedim kendi kendime ama iş işten geçmiş adamlar yapmış boynu büküklüğüyle ayrıldım konferanstan.

Ne yalan söyleyeyim "bizden de bir facebook çıkar mı?" diye ümitlendim. Henüz site alpha aşamasında olmasına rağmen altında yatan fikir çok güzel. Eğer projelerini gerektiği gibi yürütürlerse yakında bizden de facebook ayarında bütün dünya tarafından kullanılan bir web sitesi çıkabilir, diyor ve yorumlarınızı bekliyorum...
webiki Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008
  post #2
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 2
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: ODTÜ'lülerden facebook ayarında proje(mi)?

Yakın zamanda yanlış hatırlamıyorsam google'ın benzer bir sitesi ile karşılaşmıştım. Yine aynı şekilde insanların belli bir konudaki bilgi birikimlerini dökmelerini amaçlayan bir site idi. Biraz onunla benzer olarak bulduğum içn fikre yeni diyemiyorum ancak ODTÜ'nün güzel bir çalışması ve çabası olmuş.

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."
kurşun kalem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008
  post #3
Kuyucan

pregnant nickli kullanıcının avatarı

pregnant farklılığını belli etmeye başlamış

Sosyal ağlar canımı sıkmaya başladı. Google'ın yeni 3 boyutlu sosyal ağ projesi gelecekten bazı ipuçları vermeye başladı
pregnant Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008
  post #4
Kuyucan

webiki farklılığını belli etmeye başlamış

Alıntı:
Yazan: Parhelion Mesajı Gör
Yakın zamanda yanlış hatırlamıyorsam google'ın benzer bir sitesi ile karşılaşmıştım. Yine aynı şekilde insanların belli bir konudaki bilgi birikimlerini dökmelerini amaçlayan bir site idi. Biraz onunla benzer olarak bulduğum içn fikre yeni diyemiyorum ancak ODTÜ'nün güzel bir çalışması ve çabası olmuş.
Google'ın Knol'undan bahsediyorsun herhalde. Bence bu iki proje çok farklılar. Knol Google'ın Wikipedia'ya karşı çıkardığı akademik(ya da belirli bir otoriteye sahip)makale paylaşım platformu ve bir tür wiki uygulaması özünde.

Knowband'in güzel tarafı üniversitelerin kullandığı türden bir e-learning uygulamasını popülerleştirip sosyal ağ fikriyle birleştirmesi gibi geliyor bana.
webiki Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008
  post #5
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Blog Mesajları: 2
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: webiki Mesajı Gör
Google'ın Knol'undan bahsediyorsun herhalde. Bence bu iki proje çok farklılar. Knol Google'ın Wikipedia'ya karşı çıkardığı akademik(ya da belirli bir otoriteye sahip)makale paylaşım platformu ve bir tür wiki uygulaması özünde.

Knowband'in güzel tarafı üniversitelerin kullandığı türden bir e-learning uygulamasını popülerleştirip sosyal ağ fikriyle birleştirmesi gibi geliyor bana.
Evet ondan bahsediyormuşum şimdi hatırladım.

Belli konularda kurs ve bilgi paylaşımı benzerlikle knol'da da olduğu için iki siteyi ilişkilendirdirm birbiriyle. Tabi ki birebir benzerlikten söz edemeyiz ki bu kopyacılık olur zaten.

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."
kurşun kalem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008
  post #6
Gri
Yönetici

Gri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalıGri kendisiyle gurur duymalı

ODTÜ'den daha ciddi işler bekliyorum, robot falan yapsınlar ne bileyim?

Not: Bugün de nedense pek bir yüzeysel hissediyorum kendimi...
Gri şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı