![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
Konuk
|
gecenin G noktasına değdi tenimiz kırmızı bir zelzele tenin tenha yerlerinde dilbaz oldu şehvet nefesin örtününce bedenime nefesin ki önsözüdür yağmurlu devinimlerinin kâşifi benim gövdenin saklı şehrinin ellerimle heceleyerek kat ettim boydan boya beyaz atlasını teninin yüzünün güneyindeki minik gelincik tarlasına konuyor eşek arıları dilimin ah yarim, ömrümün gizli öznesi ah o memelerin Çanakkale Geçilmez gibi uzanıyor Çin Seddi gibi bir omzundan ötekine bu imlâsı şaşı gecede egemenlik kayıtsız şartsız memelerinde serkan engin Ünlem Temmuz 2006 2006 Şiir Yıllığı ( Veysel Çolak / İle Dergisi ) |
||
|
|
|
#4 | ||
|
Konuk
|
kentin Aşk gerillası
bir gelincik tarlasıyla bir molotof kokteylini karıştırırsak aynı cezvede fincana dökülen ben oluyorum öfke’ye yaslanarak dik durabiliyor hayatın ortasında kalbim parmaklarımın arasından sızan uçurtma gölgeleri,mor bir düğme gibiyim yalnızlığa ilikli bu gece kadehlere bölüştürdüğüm Güzel şarabın Marmara’lı Nilgün’ü Ömer Hayyam ve ben şarâbi rubailer okuyoruz hüznün yüzüne karşı Aşk yakamızdan düşsün için ( aslında her Aşk yanmaya bir bahanedir kendine dönen bir pervaneyim nârım özümdedir ) bu gece dalgın gemiler geçiyor yine kıyılarından gözlerimin gene de tek başıma Çin ordusuyum karşısında kederin keder ki acı’nın ağır abisi kim hesaplayabilir ki hayal kırıklığımın hacmini ( yüklemi hep aynı nesnesi çok bir cümle Aşk dediğin aslında ben nâra aşıkım Aşk bana nâr ) bu gece buruk bir anons olup geçiyorum haber ajanslarının sarhoşluğundan : - dikkat ! kederden kanayan ağır bir yalnız için acele Aşk aranıyor... ( aslında her Aşk ‘görülmüş’ eski bir mektuptur, kalbimin köhne çekmecelerinin dibinde hangi birinize ağlayayım ne çok terk ettiniz beni be ! ) serkan engin Damar Kasım 2004 Ekin Sanat Nisan 2006 |
||
|
|
|
#5 | ||
|
cesur
Giriş Tarihi: Apr 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısmî felç geçiren bir gölge taşınır bazen şiirin avuçlarında. Kristal bir çığlık atar şair gri şehirler boyu. Sonra durup yankısını bekler. Kimi zaman ayakta kalmak da şiirin yankısıyla baş etmek de zordur. Tüm bu zorluğa rağmen devam edenler gölgesi sökük bırakılmamalı.
Hele şiir "nefesin ki önsözüdür yağmurlu devinimlerinin" diyorsa ve gizli şehirlerin hecelenerek bulunmasını anlatıyorsa… Yankısız bırakmak yılkının yersiz seslerine ayıp olur. Bence...
|
|
|
|
#7 | ||
|
mutlu
|
( aslında her Aşk ‘görülmüş’
eski bir mektuptur, kalbimin köhne çekmecelerinin dibinde hangi birinize ağlayayım ne çok terk ettiniz beni be ! ) Hoşgeldi sesiniz , şiiriniz.
|
|
|
|
#9 | ||
|
Konuk
|
kırık çırak
kalbimi çekiç yaptım da düzeltemedim hayatımın eğri büğrü kaportasını ezikliğini bana kusuyor ustam üstüpü gibi harcıyor çocukluğumu kaynak tutmuyor heveslerim dünden yarına kırılmışım ‘senin failin devlettir’ diyorlar ‘üreme bonkörü ailen bir de’ - sahi devlet’e nasıl gidilir abi? dövüyorlar düşlerimin misket mavisini küfre ve tütüne bulandı masumiyetim bir işbaşı bile almadılar abimin küçüklüğüdür giydiğim egzoz dumanı siniyor umutlarımın körpeliğine tebeşir tozu ağartacağına aklımı acının çelik dikenleri batıyor kalbime avuçlarım zaten nasır tarlası - doğru söyle abi bana yakışırdı di’mi ? okul önlüğü mavisiyle kırmızı sırt çantası serkan engin Ünlem Haziran 2005 2005 Şiir Yıllığı ( Veysel Çolak / Eski Dergisi ) |
||
|
|
|
#10 | ||
|
Ruhum istemıyor..
Giriş Tarihi: Oct 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Okudugum ve gerçekten benı bıryerlere göturen ender şiirlerden..Elinize yuregınıze saglık.
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|