Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Edebiyat » Kendi Çalışmalarınız

Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 20-08-2007
  post #1
hımını mımını mınt.

dontsorry nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Buraya da ben yazacağım

şimdik baktım burda böyle bir köşe varmış sonra yahu yazayım yazmayayım diye düşünürken aklıma eskiden yazdığım bir yazı geldi bununla başlayalım vakit buldukça buraya zırvaladıklarımı eklerim şimdi asıl olan soru şu bunu niye yapıyoruz kendi kendine yazıp sakladıkça duvarla konuşan yada kendi kendine konuşan deliden farkımız olmuyor ehhh madem öyle yazdıklarımızı okutursak ne olur kendi kendimize konuşmuş olmayız çok şişirdim gene yaaaaa bir vazgeçemedim şu huyumdan

saygılar

Keşkeler...
Keşkesi bol hayatlar yaşıyoruz, keşke dememiş olsaydım yada keşke demiş olsaydım, keşke gitmeseydim yada keşke gitseydim. Bunun gibi bir sürü ikilem arasında kalmış bir hayat yaşıyoruz. Acaba keşkesiz bir hayat sürdürülemez mi yahut en aza indirilmiş keşke tutamağı olan bir yaşam yaşanamaz mı? Keşke dediğimiz andan itibaren bir kaybediş başlar, çünkü kaybetmişizdir, pişmanızdır ve bunun sonunda keşke demişizdir ve eskilerin deyimiyle atı alan üsküdarı geçmiştir.
İşte tam o atı alırken buna bir yol bulup düşünmeden konuşmasak veya hareket etmeden önce sağduyu ile düşünebilsek. Gitmesini istediğimize yürekten "git" diyebilsek ve gitmesini istemediklerimizede aynı yüreklilikle "kal" desek. Kaybedenler derneğinin parolasıdır keşke...
Ve keşkelerimizin bize kaybettirdiklerini fark etsek, aynı keşkeleri dememek için fakat insanız bunu da yapamıyoruz. Bencilliklerimizden sonra ardına sığındığımız bir kapıdır keşke ve tabi pasifliklerimizden sonrada aynı sığınağa koşarız keşke...
Keşkenin bir de kardeşi vardır, Eğer... Eğer ama bu bildiğiniz binek hayvanlara vurulan eğer değil (böyle bir yazıda gülücük işareti olmaz ama mazur görün) Peki ne yapacağızda bu keşkelerden ve eğerlerden kurtulacağız?
Düşünerek konuşacak, düşünerek yaşayacağız, öfkenin değil sağduyunun kılavuzluğunu kabul edeceğiz. Şayet ki yeterli hayat tecrübesine sahip değilsek bunları tecrübe etmiş insanların sözlerine illaki de kulak vereceğiz, doğruluğunu yanlışlığını tartışmadan dinlemeyi öğreneceğiz. Ve belki de keşkelerden eğerlerden kurtulacağız.
Keşkesiz, amasız, eğersiz, günler dilerim...

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.

Son düzenleyen: dontsorry : 20-08-2007 08:50 PM. Neden: yazıyı iki kez yapıştırmışım bende diyorum niye bu kadar uzun oldu bu :)
dontsorry şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-08-2007
  post #2
(!)

Giriş Tarihi: Nov 2006
Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.
Varsayılan Ynt: burayada ben yazacağım

Bizlerle yazılarını paylaşma kararı aldığın ve bu konuyu açtığın için ilk önce tebriklerimi sunar, sonra da yazılarının güzel devamı dilerim : )

dontsorry madem elin kalem tutabiliyormuş (hmm ya da parmakların klavye kullanabiliyormuş mu desem ki ) artık senden içinde gökkuşağı olan bir yazı bekliyoruz şöyle renk renk olsun, cıvıl cıvıl olsun
(iyi ki bi gökkuşağı var, dediğini duyabiliyorum cık cık cık evet var nolmuş yani ne güzel iyi de var )
Eflin Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 20-08-2007
  post #3
hımını mımını mınt.

dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı

bende gökkuşağı yok ki bendeki renkler al al mor mor
gerçi her yazı bir gökkuşağı sayılır içinde bir sürü cümle kelime var renk renk oluyor evet sana slogan eflin her yazı bir gökkuşağıdır

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.
Eski 20-08-2007
  post #4
Kuyucan

deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

ben daa önce okumuştum bu yazıyı eline sağlık diyorum bir daha .
deepest şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 21-08-2007
  post #5
Kültürel Çatışık

Arje Nova nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Blog Mesajları: 1
Arje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalı

Eline sağlık, devamını bekliyoruz dontsorry

Age is an issue of mind over matter. If you don't mind, it doesn't matter.

Mark Twain (1835 – 1910)

http://www.soundupload.com/pop_audio...u2qydvf4bb5w9b
Arje Nova Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 21-08-2007
  post #6
sevgi seli

WATER nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
WATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalıWATER kendisiyle gurur duymalı

evet ben hep söylüyorum dontsory nin kalemi süpper diye eline düşüncene sağlık...bir kere not veririm geriye dönmem ben

AKIŞINA BIRAK..
WATER Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 27-08-2007
  post #7
hımını mımını mınt.

bu benim yazım değil ama manası derin akıllı kıssadan hissesi mevcut bir yazı o yüzden ....

En ünlü avukatın kaybettiği tek dava.... Ünlü bir futbolcu karisini öldürmekle suçlaniyordu. Futbolcu yakalanmisti. Ama karisinin cesedi ortada yoktu. Durusma Amerikan filmlerindeki gibiydi. Futbolcu sanik sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tuttugu avukati jüriyi ikna etmeye ugrasiyordu: "Sayin jüri üyeleri, müvekkilimin suçsuz olduguna yürekten inaniyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksiniz. Neden mi? Bakin, simdi 1' den 10' a kadar sayacagim ve müvekkilimin öldürdügü iddia edilen karisi bu kapidan içeri girecek... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..." Bütün jüri kapiya döndü. Kimse girmedi içeri. Avukat bir savunma dahisiydi, öldürücü hamlesini yapti: "Bakin, siz de kadinin öldügüne inanmiyorsunuz. Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapiya baktiniz. Iste karari buna göre vermenizi talep ediyorum." Jüri, ünlü futbolcuyu suçlu buldugunu bildirdi ve dava bu sekilde sonuçlandi. Mahkeme çikisinda avukat, bayan jüri baskanina yaklasti: " 10' a kadar saydigimda siz de diger üyeler gibi kapiya bakmistiniz. Neden böyle bir karara imza attiniz?" "Dogru" dedi jüri baskani; "Ben de kapiya baktim, ama müvekkiliniz kapiya bakmiyordu!.."
NOT: En iyi analist her kes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakışları izleyen kişidir.

Eski 11-09-2007
  post #8
hımını mımını mınt.

Az önce askerdeyken tuttuğum defteri okudum bu lanet şarkılar hala inmedi vakit geçirecek meşgale arıyorum. İşte o sırada fark ettiğim birşey

Eskiden yani 20 lerin başındayken hayata karşı duruşumla şimdiki duruşum arasında hani derler ya dağlar kadar fark var. Şimdilerde başkalarında duyduğumda gülüp geçtiğim dalga geçtiğim bir hissiyat varmış. Tamam kabul ediyorum biraz arebeskmişim o zamanlar yazdığım yazılar var o zamandan kalan okudum güldüm kendi kendime
Herşeyi kabullendiğimiz gibi değişimide kabullenmişiz iyimi olmuş kötümü bilmiyorum ama artık daha az sevip daha az üzülüyorum.

Eski 11-09-2007
  post #9
(!)

Giriş Tarihi: Nov 2006
Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: dontsorry Mesajı Gör
Az önce askerdeyken tuttuğum defteri okudum bu lanet şarkılar hala inmedi vakit geçirecek meşgale arıyorum. İşte o sırada fark ettiğim birşey

Eskiden yani 20 lerin başındayken hayata karşı duruşumla şimdiki duruşum arasında hani derler ya dağlar kadar fark var. Şimdilerde başkalarında duyduğumda gülüp geçtiğim dalga geçtiğim bir hissiyat varmış. Tamam kabul ediyorum biraz arebeskmişim o zamanlar yazdığım yazılar var o zamandan kalan okudum güldüm kendi kendime
Herşeyi kabullendiğimiz gibi değişimide kabullenmişiz iyimi olmuş kötümü bilmiyorum ama artık daha az sevip daha az üzülüyorum.
Ben orta okulda başlamıştım günlük tutmaya ama şimdi yıllar oluyor bir günümü bile yazmamışımdır...Günlüklerimi okuduğumda değişimleri her yönüyle görebiliyorum...Öyle aynaya bakınca belli olmuyor ama kelimeler insanın yüzüne değişimleri, farkları çok iyi vuruyor...
Yaşım henüz yirmili yaşların başında, daha ne değişimler ne "hey gidi günler" dedirtecek şeyler yaşayacağım...Bu yaşımda bile geriye döndüğümde bugünkü halime hayretler içinde bakıyorsam, gelecek günler kim bilir yüzümün şeklini ne hallere koyacak...
Evet, değişimi istesen de istemesen de kabulleniyorsun...Değişirken farkında olmuyor insan ama yitirdiklerini özleyince, aradaki farklar bıçak yarası gibi acıtınca çok iyi anlaşılıyor...
Eflin Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 11-09-2007
başımda dumanlar

kurtcuk nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
kurtcuk bir mücevherdirkurtcuk bir mücevherdirkurtcuk bir mücevherdir

Alıntı:
Yazan: dontsorry Mesajı Gör
bu benim yazım değil ama manası derin akıllı kıssadan hissesi mevcut bir yazı o yüzden ....

En ünlü avukatın kaybettiği tek dava.... Ünlü bir futbolcu karisini öldürmekle suçlaniyordu. Futbolcu yakalanmisti. Ama karisinin cesedi ortada yoktu. Durusma Amerikan filmlerindeki gibiydi. Futbolcu sanik sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tuttugu avukati jüriyi ikna etmeye ugrasiyordu: "Sayin jüri üyeleri, müvekkilimin suçsuz olduguna yürekten inaniyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksiniz. Neden mi? Bakin, simdi 1' den 10' a kadar sayacagim ve müvekkilimin öldürdügü iddia edilen karisi bu kapidan içeri girecek... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10..." Bütün jüri kapiya döndü. Kimse girmedi içeri. Avukat bir savunma dahisiydi, öldürücü hamlesini yapti: "Bakin, siz de kadinin öldügüne inanmiyorsunuz. Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapiya baktiniz. Iste karari buna göre vermenizi talep ediyorum." Jüri, ünlü futbolcuyu suçlu buldugunu bildirdi ve dava bu sekilde sonuçlandi. Mahkeme çikisinda avukat, bayan jüri baskanina yaklasti: " 10' a kadar saydigimda siz de diger üyeler gibi kapiya bakmistiniz. Neden böyle bir karara imza attiniz?" "Dogru" dedi jüri baskani; "Ben de kapiya baktim, ama müvekkiliniz kapiya bakmiyordu!.."
NOT: En iyi analist her kes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakışları izleyen kişidir.
zeki insanları hep sevmişim ve takdir etmişimdir

mukemmel insan yoktur çunku insanın dogası kusurludur...
kurtcuk Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı