![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Dec 2007
![]() |
[COLOR=#000000]Babam anam kardaşım[/COLOR] [COLOR=#000000]dostlarım merhaba merhaba.[/COLOR] [COLOR=#000000]Gitsem canım kalır darda.[/COLOR] [COLOR=#000000]Bir ölecek askerin var[/COLOR] [COLOR=#000000]oğlunla gurur duy baba.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ayrılmak ne zormuş sizden.[/COLOR] [COLOR=#000000]Son bir kere daha sarıl[/COLOR] [COLOR=#000000]ardımdan dua et [/COLOR] [COLOR=#000000]yalvar Allaha.[/COLOR] [COLOR=#000000]Anam gardaşım ne olur[/COLOR] [COLOR=#000000]bu son deyip sarıl daha[/COLOR] [COLOR=#000000]sarıl daha[/COLOR] [COLOR=#000000]daha daha çok sımsıkı.[/COLOR] [COLOR=#000000]Biliyorum sarılmanın [/COLOR] [COLOR=#000000]gelmez sonu. [/COLOR] [COLOR=#000000]El sallamak yaşlı göze.[/COLOR] [COLOR=#000000]Bunlar giderken söylenen.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ya dönmeyen geliş nasıl.[/COLOR] [COLOR=#000000]Adım anıldığı anda[/COLOR] [COLOR=#000000]bir yıkıma döner her şey[/COLOR] [COLOR=#000000]köşe bucak dostlar ağlar.[/COLOR] [COLOR=#000000]Söylenmemiş sözüm saklı içimde.[/COLOR] [COLOR=#000000]Söylenmemiş sözüm ağlar[/COLOR] [COLOR=#000000]Mehmet ağlar satır satır. [/COLOR] [COLOR=#000000]Hani ağlama demiştim sözlüme.[/COLOR] [COLOR=#000000]Söz verdi [/COLOR] [COLOR=#000000]sözün zoruna.[/COLOR] [COLOR=#000000]Veda demek bu son mektup[/COLOR] [COLOR=#000000]kendini bırakma bana.[/COLOR] [COLOR=#000000]Susmak demek geleceğe[/COLOR] [COLOR=#000000]susmak demek bu son mektup.[/COLOR] [COLOR=#000000]Birçok Mehmetlere sıra[/COLOR] [COLOR=#000000]gelir tükenmez Mehmetler.[/COLOR] [COLOR=#000000]Makineli ölüm kusar[/COLOR] [COLOR=#000000]neler gelmez ki hatıra.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ama en son [/COLOR] [COLOR=#000000]kalem susar[/COLOR] [COLOR=#000000]ben susarım[/COLOR] [COLOR=#000000]hasret susar[/COLOR] [COLOR=#000000]ölüme.[/COLOR] [COLOR=#000000]Babam anam gardaşım[/COLOR] [COLOR=#000000]dostlarım merhaba merhaba.[/COLOR] [COLOR=#000000]Yıllar geçti yemin ettim[/COLOR] [COLOR=#000000]hıncımı alacağım.[/COLOR] [COLOR=#000000]Dalıma bastılar inadına[/COLOR] [COLOR=#000000]baş için omuz aradım[/COLOR] [COLOR=#000000]şimdi dostsuz kalacağım[/COLOR] [COLOR=#000000]bu haykırış ondan bende.[/COLOR] [COLOR=#000000]ilk göz ağrım değil bu[/COLOR] [COLOR=#000000]bende acılar[/COLOR] [COLOR=#000000]müzminleşti[/COLOR] [COLOR=#000000]kinim ondan.[/COLOR] [COLOR=#000000]Yeminim[/COLOR] [COLOR=#000000]ondan.[/COLOR] [COLOR=#000000]Bir hainin ayak izi silindi[/COLOR] [COLOR=#000000]toprak şimdi çakırkeyif.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ellerim kalem tutmuyor babam[/COLOR] [COLOR=#000000]Yanı başımda[/COLOR] [COLOR=#000000]şehitler var canım acır.[/COLOR] [COLOR=#000000]Şimdi yas tutmak zamanı [/COLOR] [COLOR=#000000]üzüntü bende at başı.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ben sussam ağlar yüreğim.[/COLOR] [COLOR=#000000]Sarıldım sımsıkı öfkeme.[/COLOR] [COLOR=#000000]İçime akarken gözyaşı[/COLOR] [COLOR=#000000]zor veda edeceğim.[/COLOR] [COLOR=#000000]Biliyorum mektubumun[/COLOR] [COLOR=#000000]gelmeyecek sonu.[/COLOR] [COLOR=#000000]Kalem susar[/COLOR] [COLOR=#000000]ben susarım[/COLOR] [COLOR=#000000]hasret susar[/COLOR] [COLOR=#000000]ölüme [/COLOR] [COLOR=#000000][/COLOR] [COLOR=#000000]Ahmet Canbaba[/COLOR] |
||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Kuyucan
![]() |
ANNEM- ANNELERİMİZ
Karnında dokuz ay taşırken beni sen kanınla besleyerek can, veren annem. Bir ana kucağı özlemi duyup doğmuşum senin şefkatinle şefkatli ellerinde. İlk defa tenini okşayıp sütünden emmişim huzurla anam Çocuğuna yanık bağrını açan can suyuna değer şefkatin annem. Uyutur bir ninniyle sesin ve usulca öpüşünde sıcacık nefesin uyutur. Hem fedakar, hem cefakar yürekte derin uykularını böldüğümden uykusuz gecelerin sebebi bendim. Anlatılmaz verdiğin emekler bize. Yıkaman, sıcacık sarıp sarmalaman ve kundaklaman öpüp yüzümü. Kırıp dökmemize gülüp geçerdin Ya bizi tehlikelerden kurtarman tutup ellerimizden kaldırıp. Yüreğin dayanmazdı düşmemize bir boynuma sarılışına hasretim ve birde yüzümde gezdirmene ellerini. Ben ilk gülmeyi senden öğrenmişim anne İlk abalayıp, ayakta durmayı İlk anne, baba demeyi Ve ilk soru sormayı masallarınla büyürken Bu günlere kolay gelmedik anne. Kuruyken yeşeren bir ağaç gibi seni görmek bile beslerdi beni. Gülüşün sabırdı, gülüşün keder herşeyde acılar sana düşerdi. Sözlerin teselli bütün dertlere. İlacımdı saçlarımı okşaman. Derdimizde sabrın tükenmez anne Senin ellerinin değdiği her şey odamızı doldururdu bir güneş gibi. Dertleşmeni özlüyorum anne. Birazda çekiştirmeni kim olursa. Gönlünü bir dinlendiremedin bizlerle. Bir yanın hep hasreti yaşadı, bir yanın yorgunluğunu hayatın. Resminde bir kınalı elini görsem ve görsem bir kınalı saçının telini cız eder yüreğim hasretinle bil. Neleri sığdırmadın derya gibi gönlüne Bayram sevincini yaşatırdın öptüğümde elini Yollarıma bakıp geç kaldın diye sen çalardın zor günlerde kapımı. Neyin varsa paylaşırdın benimle bize kuldun bize köleydin anne Hep omzunda ağır yüktük, ağır yük. Ardımızda yıkılmayan kaleydin. Yavrum diye kucaklayıp bağrına basardın, gurbetten gelsek. Işığın geliyor sönmüş yıldızlar gibi. Gözün açık, hasret gittin oğluna. Can damlalarıydı sözlerin, hayat veren. “Yavrum seni çok özledim, tütüyorsun burnumda” derdin. Bizim içinde sen öylesin anne her şey sen varsa bir anlam kazanır. Sensizlik düşmanımdır uğramasın yanıma Şiirlerim tedirgin, seni anlatamıyorum. Sen bir mihenk taşısın yaşamımın. Senin sevgin son durağı yüreğimin. Son istasyonu gönlüm orada in. Sıcaklığın tenimde Sözlerin kulağımda kalsın. Resmin, avutmuyor beni annem. Tutamıyorum ellerini senin karşılıksız sevgin varya onu tadamıyorum Ben sevgi sarhoşuydum sen varken. dokunulmazlığımın tadını yaşardım. Sen benim özgürlüğümün sınırıydın sen benim günahlarımın ceza keseni. Sen benim sevaplarımdın anne, aydınlık penceremdin. Sen benim bereketimdin sen benim örfüm. Yaşamda en güzel şeyleri bana layık görendin, yedirendin, tadına bile bakmadığın ne varsa. Öğütlerin ayaklarımın altında yol öğütlerin gözümün önünde bir perde büyüklere saygı derdin, küçüklere sevgi Ben onun için sayar ve severim anne. Hep senin içinde çocuktum sen affedendin. Şimdi affedenim yok. Acımasız sensiz herşey Senin varlığın umuttu, umut. Sensizlik hüznümün kaynağı şimdi. Sensizlik bir uçurum. Sensizlik yalnızlık demek. Sensizlik sevgiye acıkmak demek, bilemedim affet anne. Şimdi mezar taşlarına pişmanlıklar okunuyor dua diye. Bir rüyaya mahkum oluyor sevenlerin. Rüyalar bile terk ediyor kimi zaman sevenlerini. Bir resme mahkum oluyor bu gözler. Bir misafir gibi sessiz göz göze geliyoruz her andığımda. Sensizliğe hazırlıksız yakalandım anne zaman hep hasret dokudu tezgahında. Hep gelişini düşündüm son gidişinin, umutlar boşa çıkıyor, boşa. Muson yağmurlarına benzerdi dua edişin. Bir çöl fırtınası gibiydi kızışın. Hem sıcaklığını tadardım hem acının özsuyunu. Sevgi çıkmazlarını yaşıyorum seni düşünürken. Zincirlerinden kopmuş bir halka gibi, hasretim boşlukta anne. Üstü kapalı bir gülüş dudaklarımda uykuya dalarken seni düşünüşüm. Bir girdap yaratıyorsun rüyalarımda. Yeniden keşfediyorum seni, uyanıp hayata merhaba derken. Pusuya yatmış bir canavar gibi dünya telaşesi. Her gün savaşla uyanır günaydınlar. Ahh!... annem, anneler, annelerimiz. Çocuklarınız şehit olurken, en çok üzülensiniz. Tüten ocağımızda hem kordunuz, hem de duman. Yavru çığlıkları gözyaşlarında Vatanını benden çok severdin bilirim. Onun için ölmeye yollarsın vatan uğruna. Onun için doğurmadınmı beni? Ama şimdi gelgörki anne nice evlatlar Bile bile gidiyorlar dünya barışı diye ölüme Sen mutlu olmalısın anne vatan için Hala o ölecek yürek var bende. Hala o ölecek yürek var bende. Ahmet Canbaba Son düzenleyen: Gri : 29-12-2007 06:50 AM |
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Kuyucan
![]() |
[COLOR=#000000]MAVİDE ÖLÜM [/COLOR] [COLOR=#000000]Göz bebeklerime işlenmiş donup kalan[/COLOR] [COLOR=#000000]hasretin mavi geleceğinde sızım.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ve ben o sensizliğimde[/COLOR] [COLOR=#000000]mavide cansızım.[/COLOR] [COLOR=#000000]Balıklar üşüştüler ölüme.[/COLOR] [COLOR=#000000]Belli değil[/COLOR] [COLOR=#000000]etim nerede.[/COLOR] [COLOR=#000000]Mavi bir okyanus sessizliğinin de[/COLOR] [COLOR=#000000]bir nostaljisi olurmuş be gülüm.[/COLOR] [COLOR=#000000]Yoksulluğa yaslanmış bir sermayede[/COLOR] [COLOR=#000000]kölelerde başlarmış önce ölüm.[/COLOR] [COLOR=#000000]Açlık ve salgın bir hastalıkla[/COLOR] [COLOR=#000000]batık bir gemideyim. [/COLOR] [COLOR=#000000]Yosun kaplar asırlar sonra üstümü.[/COLOR] [COLOR=#000000]Göremezsin [/COLOR] [COLOR=#000000]iskeletim nerede.[/COLOR] [COLOR=#000000]Yeşillikleri kıyılarına sermiş [/COLOR] [COLOR=#000000]bir suyun uykusundayım.[/COLOR] [COLOR=#000000]Alma gökyüzünü üstümden[/COLOR] [COLOR=#000000]uyanmasın sözcüklerim dizelerimde.[/COLOR] [COLOR=#000000]Şahlanmışken uçan atım dört nala[/COLOR] [COLOR=#000000]bir tarih olmuşum. [/COLOR] [COLOR=#000000]Ama gel gör ki şimdi[/COLOR] [COLOR=#000000]gözüm arkada.[/COLOR] [COLOR=#000000]Ben mavisinde uyuyorum okyanusun[/COLOR] [COLOR=#000000]bilemezsin. [/COLOR] [COLOR=#000000]Memleketim nerede[/COLOR] [COLOR=#000000][/COLOR] [COLOR=#000000]Ahmet Canbaba[/COLOR] |
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Kuyucan
![]() |
BEDDUA
Yalnızlıktan, köpek besle düzüne Açlıktan saldıran itle öl dürzü Hiç kimse bakmasın kırk yıl yüzüne Tahta kurusuyla, bitle öl dürzü Evin yansın düşman gelip söndürsün Eşin süründürsün, dostun kandırsın Bora çıksın, dalga terse döndürsün Denizde gezdiğin yatla öl dürzü Herkes gibi sende güzel seversin Anan seni iki kere eversin Biri gıdıklasın, biri su versin Gülmekten katılıp çatla öl dürzü Kurşun yesen ta alnının çatından Düşüp çifte yesen koşu atından Kırk katlı binanın teras katından Kimse kurtarmasın atla öl dürzü Deli ol kendine zalimce davran Sefalet içinde geçin bu devran Daha çok acılar içinde kıvran Ömrünü ikiye katla öl dürzü Para için gözünü hırs bürüye Köpek gibi gez ürüye ürüye Katılıp ta davar gibi sürüye Ağzında bir tutam otla öl dürzü Kul hakkı yiyerek rahata erdin Hem camiye gider hem haram yerdin Bayram namazını kaçırmam derdin Dilerim elinde putla öl dürzü Kalen fethedilsin, piyon ah çeksin Filin yensin, vezir gülüp oh çeksin Dilerim Azrail sana şah, çeksin Satranç oyununda matla öl dürzü Oğlundan kızından yüzün gülmesin Can bedenden çıkıp çabuk ölmesin Yatalak kal dosttan yardım gelmesin Çıldırıp hırsından patla öl dürzü Ahmet Canbaba |
||
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Kuyucan
![]() |
SONRADAN GELİR Birazcık terin aksın yapacağın her işte Zoru gör ki kolayın yolu sonradan gelir Tanrı ile girdiğin zorlu alışverişte Çıplak yaratır kulu, çulu sonradan gelir Hastalık kuyruğuna gariban dünden gider İsyan eder tanrıya üstelik dinden gider Ganimet paylaşırken hırsızı önden gider Emeklisi yetimi dulu sonradan gelir Sen çok kuvvetlisin ya herkesi kündelersin Zayıfları oyunla teker teker elersin Yaradan sağdan vurur birazcık sendelersin Ardından Azrail in solu sonradan gelir Kim söylenmez sırrını içinde saklayacak Tanrıya rüşvet verip günahı aklayacak Hedefe varan kimse parsayı toplayacak Akıllı önden gider deli sonradan gelir Nasılsa pabucu ters giydirirsin şeytana İşte o zaman ancak sen benzersin insana Böyle bilgi çağında bilimsellikten yana Tanrı katında ermiş veli sonradan gelir Hep almayı düşünme birde dene vermeyi Unutma sevenlere bir selam göndermeyi Büyütme gözlerinde amacına ermeyi Önce Gerede’yi geç bolu sonradan gelir Ahmet Canbaba |
||
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Kuyucan
![]() |
SERMAYESİ DİN OLANLAR
Sermayesi din olanlar Pazarlar Allah’ı kula Yüreğinde kin olanlar Kızarlar gelmezler yola Coşku taşımaz neşemde Can mola verir köşemde Hayat denilen yaşamda Satarlar ömrü bir pula Yol kesiyor bakkal kasap Yokluğa çıkıyor hesap Bakır leğen kalaysız kap Komşu muhtaç olmuş küle Rahman ile başlar işe Yediği dokunmaz dişe Yaratan zevkten dört köşe Eziyet ederken kula Kiminin gözü yukarı Kiminin yok ki akarı Koca bulamaz bekarı ]Yüz sürer çaputa çula Tanrıya yaparlar koğu Biter dinde varı yoğu Umut bağlamışlar çoğu Şişedeki kutsal kıla Canbaba caymaz sözünden Kaçmaz gerçekler gözünden Çeker hurafe yüzünden Gönül dergahında çile Ahmet Canbaba |
||
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Kuyucan
![]() |
NERDESİN
Susarsa dudaklar bakışlarında Gözlerin gözümde erir nerdesin Atma çelişkiler içine beni Sabırlar nereye varır nerdesin Hani geleceğin günler yakındı Yağmalanmış zaman cana dokundu Sabah ezanları çoktan okundu Saat beş buçuğu vurur nerdesin Hep sıçrarım saat tamda yarımda Hayat gele düşer gele zarımda Yeni filizlenmiş damarlarımda Aşkın ilk bahara yürür nerdesin Her an ben kendimi sende bulurum Her zerreni her nefeste solurum Anıları görür gibi olurum Hayalin karşımda durur nerdesin Sancılar çatlayıp uykumu bölme ] Bahar kışa dönüp üstüme gelme ] Hasret türküleri geceden kalma Tesellide huzur verir nerdesin Senden bir haberi sözü izlerim ] Derin aşkı yüreğimde gizlerim ]Düşünemiyorum nasıl gözlerim Senden başkasını görür nerdesin ] Şimdi anılarda Antalya Side Tandır etli ekmek kıymalı pide Konya’da hasretin büyür gitgide Gözler hayalini görür nerdesin İçimize şeytan bir ateş yaktı ]Güneş, ay dururken yıldıza baktı Yağmurlar sel olup mayısa aktı ] ]Umut hayalleri sürür nerdesin Bahar sensiz yaza boyun büküyor Ağaçlar zamansız yaprak döküyor Horozlar ötüyor şafak söküyor Dağlarda çakallar ürür nerdesin Böyleymiş yaşamak vay be diyorum Bende onur kötü huy be diyorum Artık ümidimi kaybediyorum Gözlerimde yaşlar kurur nerdesin Ahmet Canbaba |
||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Kuyucan
![]() |
ÖBÜRÜ-
Gönül pansiyonu olmadı yerin Hisseder manalar içinde derin Biri ne diyecek, sezdi öbürü Dedi; çalışanın hakkını verin Kurumadan teri, kızdı öbürü Genç kestirdi bir kez kızı gözüne Ana pişman oldu vurdu dizine Ayrılığı kader yazdı öbürü Oğlunu kayırıp elin kızına Dedi elin kiri , kızdı öbürü Çalarak çıkmaza sokarken yurdu Kemikle susturdu köpeği, kurdu Biri çukur dedi, kazdı öbürü Birisi birinin önünde durdu Biri dedi yürü, kızdı öbürü İhanet edenin devrilsin boyu Kandırıp güderken bir kere toyu Yardımla yaşatıp ezdi öbürü Hep aynı partiye verene oyu Biri dedi sürü, kızdı öbürü Yaptığı şer, yüzü yok ki utana Eşitsizliklerden batan batana Biri sevinirken üzdü öbürü Alan bozuk malı verdi satana Almam dedi geri, kızdı öbürü Bilincinde biri yaptığı suçun Dedi kazancımız olmasın niçin Dernek, dergah, cami gezdi öbürü Tarikat’a deri toplamak için Dedi tamda yeri, kızdı öbürü- Cebine cukkayı koyarken hani Sakal sıvazlayıp soyarken hani Biri içti ama sızdı öbürü Göster bu dünyada diyorken hani Nerde dedi peri, kızdı öbürü Aç karnınla aç gözünle doy yaşa Zengin fakir hiç ayırma soy yaşa Ateşin içinde közdü öbürü İpini koparıp gelen ayyaşa Dedi kimin piri, kızdı öbürü Gözüne bakarken söylüyor yalan Var mı birlik olup hakkını alan Bizi üzen gene bizdi, öbürü Bunlar benim, sana geride kalan Dedi üçün biri, kızdı öbürü Ahmet Canbaba Son düzenleyen: Gri : 14-03-2008 07:48 AM Neden: Mesaj okunulabilir hale getirildi... |
||
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Kuyucan
![]() |
SEVDA ÇİÇEĞİM
Göze değdi bir gülüşün dibine düştü aşklar olgun bir meyve gibi. Sabırsızlığımın sınırlarını zorluyor. Ellerim uzanacak yasak meyveye. Bir tatlı sürprizin sevinci su katmayacak pişmiş aşıma. Rüyalarımı dolduruşun…… Ömrümden kaç gece biriktirdim uykusuz. Sessizce taşıdım aşkları gözyaşıma. Seni nasıl anlatayım sevda çiçeğim Örülmüş geçidime duvarlar. Zirveler çoğalıyor üstümde Ne ışık olmaya duruyorum ne çiçek. Nefesimde tomurcuklanıyor hayat açmaya duruyorum seninle. Mahsul bereketi istif istif şaşırmış yönlerim. İçimde husursuzluğu Allahın bir kaçamak yapar ilk ışıklarda. Acıların olurum avuçlarında ve ilk ışıklarında sabahın. Seni nasıl anlatayım sevda çiçeğim Bir kurşun yiyor bazen aşk kanadı kırık bir kuş gönlüm sensizliğe yorgun. Duyguların hele yeni bir aşka acıksın seni bir yüreğime gömsünler hele ilk günaydınlarınla bir uyanayım bakışlarını baştan çıkarıp acı bir çığlık gibi sevincin hele içinde bir busenle yanayım. Seni nasıl anlatayım sevda çiçeğim. Aklımda güneş yanığı isteklere açılan gönül kapısı yaşlı bir ırmak yatağı kuru su. Ne zaman kapım çalınsa can yürek olur can soluk uykusu. Sesin sarılır nefeslere kanar yüreğimden bir yarın. Gözlerin kan çanağı dudaklarımda acın ve dudaklarımda efkarın. Seni nasıl anlatayım sevda çiçeğim. Ahmet Canbaba Son düzenleyen: Gri : 14-03-2008 07:47 AM Neden: Mesaj okunulabilir hale getirildi... |
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Kuyucan
![]() |
[COLOR=#000000] [/COLOR]
[COLOR=#000000]GÖZLERİNDE AY TUTULACAK[/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Bir kere güleceksin[/COLOR] [COLOR=#000000]İçim ısınacak baktığımda gözlerine[/COLOR] [COLOR=#000000]Gözlerimde gezecek gözlerin[/COLOR] [COLOR=#000000]Kendine mahkum olacak sevdan[/COLOR] [COLOR=#000000]İçinden gelip[/COLOR] [COLOR=#000000]Bir selam vereceksin[/COLOR] [COLOR=#000000]İsmimi söyleyeceksin merhaba deyip[/COLOR] [COLOR=#000000]Uzatacaksın ellerini[/COLOR] [COLOR=#000000]Varsa öyle sıkılacak[/COLOR] [COLOR=#000000]Dostça eller[/COLOR] [COLOR=#000000]Varsa öyle kolay tutulacak[/COLOR] [COLOR=#000000] [/COLOR] [COLOR=#000000]Hayatımın akışını sana çevirip[/COLOR] [COLOR=#000000]Bedensel hazda bulmalıyız sevgiyi[/COLOR] [COLOR=#000000]Aydınlığa yürümeliyiz aydınlığa[/COLOR] [COLOR=#000000]Kendi içimizde saklı hayatın mucizesi[/COLOR] [COLOR=#000000]Biliyorum gene de[/COLOR] [COLOR=#000000]Küs kalacak umutlarımız yarınlara [/COLOR] [COLOR=#000000]Bütün dünya girecek aramıza[/COLOR] [COLOR=#000000]Güneşler girecek güneşler[/COLOR] [COLOR=#000000]Gözlerinde ay tutulacak[/COLOR] Ahmet Canbaba |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|