![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
Giriş Tarihi: Feb 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili gunnuk
yalniz uyudugum yatagimda, yuzlerce kez uyandiriliyorum, oldurdugum yuzler, beni oldurenler, yuzlerce yuz, bolunmus yuzlerce dus geceden payima kalan... Terazisi yoksa bu hayatin, neden ruhu agirlastiran kefe hep agir basan taraf oluyor.. Yalnizligin sizofrenisi benimkisi gunnuk ve hastaligini kabul edemeyecek kadar 'hasta olmak' var serde... beren i gordugumde oluyor hani gunnuk, riyakar olmamaliyim duslerime... ama neden ruya perisi beren i ruyama sunarken flash gordon kadar hizli ve neden bekleyislerimi sunarken jack in kaplumbagasi kadar yavas...sanirim ikimizde biliyoruz cevabi gunnuk... belki ruya periside beren e asik ... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kültürel Çatışık
|
Sevgili Günlük,
7-8 kardeştiniz, Belki de 10'u bulurdu şimdi sayınız. Ama sizi yırttım, yaktım. Dayanamadım geçmişe günlük. Hala dayanamıyorum. Herşeyi ardımda bırakıyorum, öyle gidiyorum gideceğim yere. Oysa ne çok şey paylaşmıştık. İlk aşk, illk terkediliş, ilk ihanet... Ama olmadı işte. En küçük kardeşiniz kırdı bizi en çok. En çok o incitti. Hiç kimsenin gücü yetmemişti olacakları tahmin etmeye. Kimse ummamıştı bu kadarını. Kitaplarıma yaslanıp kalmıştı. Onu aldım ve göz attım hızla. Kaçarken okunmasını umarak bıraktım. Açık bıraktım. Mahrem değildi. Acı verdiği kadar yalandı da. Ama şimdi külü bile kalmamıştır mahrem ellerde. Keşke eskisi gibi olsa da saklasam sizi. Eskisi gibi olsa ve ben bir parça tutsak olsam. Ne kadar tatlı olurdu özgürlük bir gün olsa ve o gün bugün olsa. Burası bir başkasının günnüğü günlük. Tarzını beğendiğim birinin, lalena'nın. O devam etsin değil mi günlük... Mark Twain (1835 – 1910) http://www.soundupload.com/pop_audio...u2qydvf4bb5w9b |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
sevgili benim gunnugum
gulumsedim ben kendime utun var mi diye soruldu az once, utu gormeyeli yillar oldu utum yok benim... pantolununu gomlegini utuleyecegim kimse yok evimde, bendenizde utulenecek seyler pek giymemekteyim, ee haliyle bu sekilde yasayan bir insaninda sakiz gibi carsaflari utulenmis perdeleri olamiyor :) bu durumda evde de utu olmaz, evet ya utuleri ve utu masalari vardir degil mi insanlarin? cogu evde bulunur bu, bir cok kadin nefret eder hatta utuden, bir utu edinmeliyim hemen, belki hayatimin kirisikliklari bu yuzdendir, evime bir utu alirsam soyle guzelde bir utu masasi, hatta kendime bir kac gomlek filan alayim, yikadigim carsaflari perdeleride utulerim, guzel sirin bir hayatim olur. evet evet utu almaliyim. hatta dikis kutusuda alayim, igne iplikde yok evde simdi dusundumde. ben balkondan baktigimda uzaktaki evlerin isiklarina hep merak etmisimdir...gunnuk, benim evimin isigina bakildiginda uzaktan neler dusunurler acaba, oysa hayatimin ne cok eksigi gedigi sokugu kirisikligi var, utunun, utu masasinin, igne ve ipligin olmadigi bir ev, sicakcik trt1 seyredilen evlere benzemiyor iste, ne yaparsam yapayim benzemiyor, bir kalip hacisakirde bulabilsem keske, eger birseyler degiscekse, kirilan hayaller yamalanacak, yirtilan dusler dikilebilicek, kirisan umutlarim duzelebilicek ve kahrolasi dimagim o bir kalip haci sakirle yikanip tertemiz olacak ve unutmami saglayacaksa, bunlari hemen edinmeliyim... hayatimi onaracak eksiklikler listesi yapmaliyim ben,hani herkesin alis veris listesi vardir... ki benim hic olamadi :) bari boyle bir listem olsun (bkz.gif aci tebessum) hayatimi onaracaklar listesi... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
Sonuc ( friends list is empty ) arkadas bulunamadı.... profilime boyle birsey yazmislar gunnuk.. dogru soyle sen mi soyledin onlara ? yoksa nerden bildiler tekilligimi...
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
Bekleyendemidir hata bekletende mi sevgili gunnuk? sayet bekleyen hep edebiyatimiza guzel siirler kazandirmisdir... bekletense zeki oldugu kadar kustahdirda.. askin bir prospektusu olmali gunnuk, okumali asik olunmadan once...himm demeli bunda da huzun olabilir yan etki, yada keder demeli sonra belki o ilacdan vazgecmeli.. yani asik olmamali, ama yok gunnuk sanirim ask denen illet vucudun kemoterapisi, huznu enjekte eder damalarina yahut aciyi ama umudun hep iyilesmekde oldugu icin o zehirler sana ab-u hayat gibi gelir, sonunda sevdigin vardir...onun cilek kokusu, gul yuzu dogayla ozdeslestiremedigin bi suru vasfi... baskadir sevgililer gunnuk, bir omur verilir... olsa ikincisi bile dusunmeksizin verilir...
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
olmadiklarindan var edilmis bir hayata ait olabilir misin ki gunnuk? Evet cevabi ikimizde biliyoruz koca bir "Hayir"...bana cizilen rolleri yapabiliyorsam iyi bir hayat dubloru olurum ama asla basrol oynayamam biliyorum, soyledimde oysa bunu.. Gereksizliklerden olusan bir din olusuyorsa, basitce kolpa bir tanri olurum ben... Ama benim mabedim olsun gevelemelerim ve asla anlayamadiklari Hazretlerinin... Hep derler ya vegas kumarhanelerinde" elin ne kadar iyi olursa olsun kazanan hep mekandir" ... Cok dusunmuyorum sanirim artik gunnuk, derelerde yikanan camasirlar nasil akisina birakir kirlerini, bende birakiyorum aitliklerimi, sahipliklerimi akintiya dogru, Aslinda suyun akisidir hayatta kalani belirleyen biliyorum lakin artik baraj olamayacak kadar yiprandi ruhum sanirim... Tek dilegim kudretli bir "Kelam" duymakti, onca palyacoluga, onca saklabanliga denk... ama sanirim ona bile laik gorulmedik ki yine seninle konusuyoruz gunnuk... hayata donmeliyim, gercegime, bana cizilen toplumsal kurguya... hoscakal gunnuk...
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
yumruk yedim! aragorn vurdu.. mideme yakin bir yerlere, hani su amansiz zamanlara eslik eden bir bosluk agrisi vardir... bilen var midir o agrinin yerini? ne midem ne de karnim, diyemedigim biryer, ne ultrasyonda cikar ne muayenede, hani icin SIKILIR zamansiz da, orasi sancir ya encok , iste oraya vurdu. annemde yok yanimda soylesem, annesine sikayet etmeye gitse, keske sevmedigim kimya hocam burda olsaydi birde, sorsaydim " kimyasal tepkimelerde yeni bir olusum varolurken birde atik madde cikiyorsa ortaya, beklemenin atik maddeside bu agridir diyebilir miyiz hocam?" ya da bekledikce icimizden bir zift nehri gibi siyah kanlar akar mi o bosluga? beklemek o kani cogaltiyorsa tasmasi gerekmez mi ? neden daha da derinlesiyor o bosluk? olsem gitsem birgun otopsi yapan doktorun elleri kandan cok bu karanlik siviya bulanir mi ? " vah ne cok beklemis" derken acir mi halime ..varligim her bekleyiste cok fazla kan kaybediyor, cok acele A RH pozitif kan araniyor... zatn beklerken kirilir insan ve kirildi mi bir kere, yuregindeki butun gocmen kuslar goc etmeye baslar ve kanatlarina yuklemistirler, senin yureginin en insan olan yanlarini beraberinde goturmek uzre... kirildi mi bir kere insan besinci kattan beton zemine duser ve yuregi, ruhu, beyni tuzla buz olur cam bir vazo gibi... kirildi mi bir kere insan ruhu bedenine Quasimodo gibi gelir ve asla esmeralda gibi olmaz ruh bedene, sevkatsiz olandir artik ruh, nefretlerle doludur bedene karsi... kirildi mi bir kere insan sabah parlayan gunes degildir artik, kirana duydugu ofkeli fikirlerdir...kirildi mi bir kere insan deniz olur icinden tasanlar, debisine sigmayan okyanusa yol arayan,kudretli poseidon unun lanetini almis, arsiz bir deniz... kirildi mi bir kere insan doga ustu guclere sahip olmak ister zarar verebilmek icin kirana, seytana bile ruhunu satmaya razidir keza... kirildi mi bir kere insan gercek olmaz, olamaz artik, bakislari bile yalandan olur... KIRILDIM MI ? diye sorarsan gunnuk... Sessizligin icimde yukselttigi Hoyuklere siginmayi yeglerim cevap vermektense... Yalnizlik ustume coreklendiginden beri kacarim bu hoyuklere saklanmak icin... Bu gunler icin... Son düzenleyen: arwen : 28-03-2008 08:15 AM. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
Sevgili gunnuk
bugun buyulu kelimeler sunacagim sana, sadece icimdekileri disari karalayacagim... lakin ayri dusmus kelimelerle muhatap edecegim seni, ayri dusmusluklerimden pay al diye...yazabildiklerimin yaninda bende kalanlarida olacak kelimelerimin, ve sen asla anlamayacaksin ne demek istedigimi, ayri dusmusluklerimden dolayi... bir ressamin resim cizdigi kagidi kaldirdiginda, cizilen yapraklarin bir kac tanesinin masada kalmasi gibi olacak yazdiklarim... egreti mandallarla tutturulmus camasirlar gibi, ruzgari beklemeden hava bosluguna birakacak kendini kelimelerim...Tren yolunda, raylara en yakin duran onlar olacak..Oyunu kazananlar olacaklar haliyle, yada kazanmaya calisirken hayata veda edenler olacaklar.. Arabesk bir sarkinin nagra atilan nakaratlari olacak onlar, yada sevgiliden daha cok bedene degen yagmur olacaklar, aci sunacaklar girdikleri dimalara... SUSALIM gunnuk, oyle iste oylesine TUM SOYLEYEMEDIKLERIM ICIN... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
kibrit coplerinden sekiller yapardik oyunlar icat edebilmek icin, birde gece lambalari veya aksesuarlarimiz vardi kibrit coplerinden... benim odamda gece lambasi vardi renkli kibrit coplerinden yapilmis ev seklinde ve ben onu kundaklamisdim bir cakmakla, butun kibritlerin yanmasini merak eden simarik bir cocuk olarak annem cok kizmisdi lakin o gun mavi veya yesil kibritlerinde yanabilcegini ve hepsinin alevinin ayni renk oldugunu ogrenmisdim... yani demem o ki gunnuk ne olursa olsun yakan, sundugu alev hep aynidir... hoslukla gunnuk :) |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
| style developed @ GFXstyles Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0
|