![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#61 | ||
|
Kabil
|
Bence sen çok güzel ve çok iç açıcı bir günlüksün. Ben de HeartBeat'e katılıyor ve bu mesajı biraz da o mesajdan cesaret alarak yazıyorum. Yoksa bilirsin, başkasının konusuna çok mesaj yazıp karıştırmak istemem.
|
|
|
|
#62 | ||
|
zifiri disi
Giriş Tarihi: Feb 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili gunnuk
husranlar yaratmak icin degildir aslinda sana yazmaligim, kendimden kalan kirintilari toplamaktir belki de gayem. keza annem kirintinlardan nefret ederdi sofrada, kizardi bana, hayatimin kirintilarini onun goremedigi bir yere serpistirmek icin buralara dokuyorumdur belki de, gercek olmamandir sana bu kadar iclice yazmalarim emin ol... gunnuk senin bile vazgecilmeyenin degilim biliyorum, aslinda isterdim evet en egoist yanimla soyluyorum "isterdim" bright eyes dinliyorum, ruhuma huzun enjekte etmek maksadi ile hava guzel , lakin guzel olan hicbirsey artik ilgimi cekmiyor buralarda, evimi ozledim ondan sanirim guzel olanlara bile kuruntulanmam, ozlemlerimin yansimasi eminim, bahar havasi bile olsa, yalnizken hep kar yagar icime,evet bahar geldi gunnuk, cokta sevimli parliyordur gunes, disari cikip dondurma almak isterdim, haldun taner in onunde saat bes te, sadece on dakika beklerim haberin olsun, dondurmalari ben ismarlarim sana ve sevgili Fom a, tesekkur de etmis oluruz hem... sevdiklerime gidicem gunnuk bir daha donmemek uzre hem de... sanirim sen de, seni boyle bir sebeple birakirsam hayiflanmazsin... az kaldi gunnuk az kaldi...
insan hayatında trajedi daha çok albayım. insan, çarkları tersine çeviremiyor. ne olurdu bazı sözleri hiç söylememiş olsaydım! seni, bütün kötülüklerinle birlikte seviyoruz, diyorlar ya, sevseler de neden hiç unutamıyorlar? genel af ne zaman çıkacak albayım? hani bütün sonuçlarıyla suçları affeder ya, ne zaman kavuşacağız ona? ' genel affı görür gibi oluyorum albayım.' gülümsedi. delileri de affederler mi acaba? |
||
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
mesafenin olcusu metre midir ? yoksa hasret midir gunnuk? gune guzel baslamak icin tanrinin deklansore basmasi mi gerekiyor ? Gunes ve bahar, hangisi once sunacak satafatini bilmiyorum lakin bizimkisi hayattan payimizi almak icin siraya gecmek.Siradayiz tanrim lutfen giseleri kapatma. Beni unutmak kullarina has olsun.Gunnuk basladigimiz yerdeyiz bir labirentte sanirim, lakin muhakkak cikisi buluruz sen merak etme.. hep vardik, unutulsakta oluruz, yuksunmenin zamani degil bahara teslim edelim ruhumuzu ve bedenimizi , hic kimsenin yoksa eminim onun bize dair tasarruflari vardir.
insan hayatında trajedi daha çok albayım. insan, çarkları tersine çeviremiyor. ne olurdu bazı sözleri hiç söylememiş olsaydım! seni, bütün kötülüklerinle birlikte seviyoruz, diyorlar ya, sevseler de neden hiç unutamıyorlar? genel af ne zaman çıkacak albayım? hani bütün sonuçlarıyla suçları affeder ya, ne zaman kavuşacağız ona? ' genel affı görür gibi oluyorum albayım.' gülümsedi. delileri de affederler mi acaba? |
||
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
Tahrip gucu yuksek olan bir hikayeyle savrulmus bir ruh sahibi olmak en parlak isiktan bile degerlidir kanaatimce. Ulasilamayan olmak degildir zirveyi degerli kilan, zirveye cikarken ki manzaranin can aliciligidir bence, durup ruhumu beklemeliyim gunnuk, cok hizli at suruyorum geride kalmis olabilir, ne diyelim gunnuk,ey sevgili beklenen; sukutun altinsa, biz kuyumcu degiliz ama..
||
|
|
|
|
|
#65 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
yine tasinacagim galiba, sigamiyorum ben bu dunyaya, hayatimi surekli kolileyip ordan oraya tasimak hic eglenceli degil, aman dikkat edin o kolide beklentilerim var kirilmasin, su koliyi de bas koseye yerlestirebilirsiniz huzunlerim onlar,baskosede dursunlar, oysa ne cok isterdim sadece bir evde eskimeyi, mesela cocuklugumun gectigi o aksam sefalarinin balkonuna sarildigi ev olabilirdi, bos odasi kor odasi olan, o canim evde, sevdigim memleketlerde, ne guzel demis edip cansever; "İnsan yasadığı yere benzer,O yerin suyuna, o yerin topragına benzer, Suyunda yuzen balıga,Gogune benzer ki gozyasları mavidir,Denize benzer ki dalgalıdır bakısları, Evlerine, sokaklarına, kosebaslarına oylesine benzer ki, Ve bir gun birinin adres sormasına benzer Sorarken sorarken uzunclu bir goruntusune,oyle bir cıgara yakımına, birinin gazoz acmasına, Minibuslerine, gecekondularına, Hasretine, yalanına benzer, Ne kadar benziyoruz Turkiye'ye Ahmet Abi." ya ben ? ben o yuzden mi birseye benzemiyorum ahmet abi? o yuzden mi bir kadin siginma evi bir multeci kampi gibiyim. insan gercekden yasadigi yere benziyor. -20 derecede bir yalnizlik, ruhum donuyor.usuyorum.
||
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
super kahraman aramaktan yoruldum gunnuk, her telefon kulubesinin yanindan gecerken iclice bakmalar clakr kent i bulurum umuduyla ve ardindan gelen ince husran..Dulsinya ya sahip olmak icin donm kisot; rosinant olmayi kendine yedirir miydi diye dusunur oldum simdilerde.. kelebeklerin sirlari kanatlarinda dedilerdi bana lakin simdi anladim asil gizemin, kisa omurlerinde oldugunu, guzel kanatlari var onlarin zira kisa omurleri var.. her guzel olan kisa olmak zorunda ya bu hayat denen lanet oyunda, sikayetlerim rolume degil asla, isikcinin bana sundugu yalandan projectorlerden canimin yanmaligina, motor lutfen, disimi SIKIP suflkemi alirim ve rolumu yapip giderim, yemin ederim... ya da bana basit bir agac rolu verin sayin yonetmen, uykuya bahsedecegim kimsenin dikkatini cekmeden celimsiz bir omur uzerine olan... biliyorum fenerci olamam ben yol gostereyim seyorcilere, kor bir fenerci oyunumuza golge dusurur, kendini bile goremeyen birisi yol gosteremez ta, olsun gunnuk buda benim olmak istedigim olsun... not: evim yok artik gunnuk insanin kendini emniyette guvende hissetmedigi hic biryer evi degildir...
||
|
|
|
|
|
#67 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
zamanin birinde bir adam cok gulmek istemis, ama gulemez olmus, bu durum oyle caninini SIKMIS ki doktora gitmis ve durumunu ozetlemis.. doktor ince bir gulumsemeyle bunun basit bir tedevi olacagini iki blok otedeki sirke gitmesi gerektigini ve oradaki palyacoyu seyretmesini telkin etmis tedavi olarak... ve eklemis oyle cok guleceksin ki bir muddet gulmek istemeyeceksin diyede...adam doktora bakmis ve "o palyaco benim" demis... o palyaco benim gunnuk...
||
|
|
|
|
|
#68 | ||
|
zifiri disi
gunnuk
"insanların yalan soylemesi icin bir gerekce gormediginden, onlara inanmakta gucluk cekmiyordu. insanlara inanmadan, onlarla birlikte olmanin mumkun olmadigini saniyordu. insanlara inanmadigi zaman onlardan kaciyordu soylenenlere inanmadigi zaman, inanir gorunmenin, insanlara ihanet etmek oldugunu dusunuyordu ve bu ihanetin anlasilmamasi icin, ortalikta gorunmemeyi tercih ediyordu." "nedense baslamadan bitiyor benimle iliiskileri....sahte olmaktansa yasamamak iyidir." demis oguz atay -(tutunamayanlar-selim isik) hayat gosteri peygamberleri ile dolu gunnuk oyle kolay ki ibadet...ben kendime kolpa malzemeden tanrilar yontmakdan vazgeciyorum... siradaki... sira sende.. butun neonlar senin icin artik, gozlerini kamastircak bu tutku, kelime cumbusu, bu arzu, bu gozyasartici sizoid buhranli soylevler senin icin artik...sahne dekoru bile degistirilmeden masrafsiz ucuz tekrarlanan yepyeni bir gosteri... hepsi senin icin... gecmeyecek gunnuk bu icimdeki koskoca yalanlardan insa edilen her ne ise.. gecmeyecek...
||
|
|
|
|
|
#69 | ||
|
zifiri disi
sevgili gunnuk
sana yukledigim anlamlar degismis olsa bile sen ebedi dostum olarak kalacaksin... unutma bunu...yani seni terk etmeyecegim gunnuk :)
||
|
|
|
|
|
#70 | ||
|
zifiri disi
gunese bakan ay cicegi gibiyim gunnuk... Gecede gunesi aramak ay cicegine verilmis isim kadar komik lakin basimi cevirmek ve gunesi bulmak ugruna adimin aycicegi olmaligina bile razi olurdum. Yokluklarda aranan ac tavuk gibi halisilasyonlarim. Gerci dusmelerimin sonu yok sanirim, ama dizlerim cuvaldizla dikilebilicek kadar mesinlesdi. Var olmasi gerekenler yoklar cevremde lakin yok olmalarini dilediklerimde cikageliyorlar aci sunmak amaciyla.Bahar kralicesinin seslerine karsi beynimdeki quasimodo nun cani. Birisi dinsin diye kulaklarimi mi kesmeliyim gunnuk? lakin benim resim yetenegim yok, kesilebilicek iki saglam kulagim olsa bile...sifresini cozmek yuzuncu adin ve dileklerimi emir kilmak isterdim gunnuk. Bas edemiyecegim felsefeleri bana sunan hayata misilleme olsun diye eflatunun yanina gomulmek istiyorum ...ironilerle yasadiysam ironik bir sonsuzluk sanirim hakim olur...iyi geceler gunnuk..
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|