![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
Yasaklı
Giriş Tarihi: Jun 2008
![]() |
kalbimi çekiç yaptım da düzeltemedim hayatımın eğri büğrü kaportasını ezikliğini bana kusuyor ustam üstüpü gibi harcıyor çocukluğumu kaynak tutmuyor heveslerim dünden yarına kırılmışım ‘senin failin devlettir’ diyorlar ‘üreme bonkörü ailen bir de’ - sahi devlet’e nasıl gidilir abi? dövüyorlar düşlerimin misket mavisini küfre ve tütüne bulandı masumiyetim bir işbaşı bile almadılar abimin küçüklüğüdür giydiğim egzoz dumanı siniyor umutlarımın körpeliğine tebeşir tozu ağartacağına aklımı acının çelik dikenleri batıyor kalbime avuçlarım zaten nasır tarlası - doğru söyle abi bana yakışırdı di’mi ? okul önlüğü mavisiyle kırmızı sırt çantası serkan engin Ünlem Temmuz 2005 2005 Şiir Yıllığı ( Veysel Çolak / Eski Broy Dergisi ) |
||
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Yasaklı
![]() |
peralı güzele gazel
şimdi Aşk yırtılan bir kağıt deniz mavisi eksik sormuyorum nereden tutuşur bir çift ela göz silemediğin gök yıkılır ömrümüze üstümüze ince harfler bulaşır kanar durur aksak kuşlar sol anahtarına yalnızlığın şimdi dirim yıkık bir duvar düşlerime usturayla çizdiğim kim susar bunca hayal kırıklığını bilemediğim lâl ömrüme teyellediğim flu şiirler aklar beni ancak ne kadar dönsem de çevremde kekeler tarumar günlerim şimdi tenim kafiyesiz bir dize ellerin olmayınca sormuyorum nereden tutuşur bir çift ela göz silemediğin serkan engin Afrodisyas Sanat Kasım-Aralık 2007 |
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Yasaklı
![]() |
taşrada isyan hazırlıkları
“topunuza gülle koyayım” bahadır elal dilim sürmene bıçağı sokarım istanbul dükâlığına taşralı bir dizeyim dirimin alnına yazılı serkan engin Güney Ocak-Şubat-Mart 2008 |
||
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Yasaklı
![]() |
"Mazarat" nedir diye google'dan arama yaptım :
mazarat orta anadolu'da yaramaz anlamında kullanılan sözcük. (bkz: bozlaklar köyü) Kaynak : Ekşi Sözlük Sözcük dağarcığıma bir katkısı oldu eleştirinizin. İlk kez yapıcı bir eleştiriyle karşılamış oldum böylece... ![]() Sitede yeniymişsiniz...Demek beni muhtelif yerlerden biliyorsunuz ama fark etmediğiniz bir şey var ki beni ben yapan zaten o "mazaratlık"... |
||
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Yasaklı
![]() |
genelev travması
çürümüş düş kokulu odalarda ıslak bir hayal kırıklığına açılır kapıların köhneliği duvarlara sinmiş sahte orgazm senfonileri arabesk sloganlar hecelenir aynalarda sımsıkı utanca susar pencereler kirli bir nehir akar buruşuk yatakta kadın ki acının asi cambazı dikenli teller üzerinde dirimle ölüm arasına gerili yırtık hevesleri diker kasıklarında içinden geçer kezzaplı gecelerin yaslayarak başını umudun omzuna kirli banknotlar işgâl eder hoyrat coğrafyasını şehvetin serkan engin Alaz Eylül-Ekim 2007 |
||
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Yasaklı
![]() |
gün delik Gülizar
günün deliğini kalbinle yamar gündelikçi Gülizar yoksulluğun bodrum katında üşür düşleri rakı rampasını tırmanırken gün boyu kocası akşam dayak dağları karşılar gündelikçi Gülizar’ı mülkiyeti aklayamaz silmekle açlığa barikat avuçları yatamaz bir gece huzurun koynunda düşlerini tartaklar mıh gibi ömrüne saplanmış acı günün deliğini kalbinle yamar gündelikçi Gülizar hüznün minör notalarıyla çağrılır adı serkan engin Berfin Bahar Nisan 2006 |
||
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Yasaklı
![]() |
kız Veysel
Veysel ki geberesi(!) kangren babasının zürriyetinde fazla kuzusu anasının sokağa düşmüş düşleri gecenin kirli pençesinde Veysel ki ıssız bir monolog kendini ezberleyen karşı kıyısında hayatın umudunun sırtında nal izleri yılkı atlarının Veysel ki kahrolası(!) ıskartası mahallenin sokağın utanç hanesinde iliklerine sinmiş dik açılı acılar elleri kederin ceplerinde Veysel ki sağır bir sandal şiddet denizinin dibinde kendine sıkılmış bir mermi intiharı heceleyen : ki Veysel bir imlâ hatası ömrünün önsözünde serkan engin İLE Dergisi Eylül-Ekim 2007 |
||
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Yasaklı
![]() |
yüzün güneş öpücüğü
feci halde kadın yüzün güneş öpücüğü sen ki düşlerime teyellediğim sarı papatya harbi söyle hiç yüreğin kekelemeden: sahi kaç amperdir kalbinin akım şiddeti kaç desibel susar kırmızısı umudunun bulutları öperken tenindeki ince kuşlar fena halde ela gözlerin uçurtma şenliği sen ki ömrüme yağan umut sağanağı harbi söyle hiç yüreğin kekelemeden: sahi kaç kırlangıç silindi göğünün seyir defterinden kaç baharı ıskaladın elinde ölüm çiçekleri karanlığa koşarken içindeki masumiyet tayları serkan engin Berfin Bahar Kasım 2006 |
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Yasaklı
![]() |
her dilde Aşk
dünyanın bütün dillerinde sev beni ama Lazca sevişelim horon tepsin dilimin dalgaları kuzey kayalıklarında gövdenin dünyanın bütün dillerinde sev beni ama Kürtçe bakışalım doğu kanatlı şahinler uçsun Aşk’ın mor dağlarına gözlerimizden dünyanın bütün dillerinde sev beni ama Türkçe yaz kalbimi serkan engin Andız Güz 2006 |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|