![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
Zamana Karşı Yarışan Poetika
günahlarımı yazmaktan defteri bitti omuzumdaki meleğin kapım açık gözü dönmüş arayışlara ütopyalardan devşirdiğim mutluluğumla bir derviş gibi soyunuyorum tüm zevklerden mutluluktan yana hep hırsızlama ve aceleci sensizliğimle başbaşa çırılçıplak sensizliğime akıl yürütüyorum felsefi yoksun ya yok randevusuz çıka geliyor bu aptal trajedi gördüğü yerde yakama yapışıyor bağbozumu anıların sarhoşluğu olmamanla sözleşiyorum ve gün veriyorum olmana öpüşmeler çiziyorum bir ressam gözüyle buzul çağında da olsa yüreğim alev alev yanıyorum bu yolculuk hazırlığında gün sayıyorum belirsizliğe bulutsu bir akşamda kaybediyorum kendimi uyuyan bir çocuğun yastığının altında arıyorum seni seni arıyorum seni aristo gibi içimde yaşatıyorum zamana karşı yarışan poetikam benim Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Çıkar At[/COLOR]
[COLOR=#800000]çıkar at kirlendim gözlerinde çıkar kisvesini bakışlarının izahı yoktur bomboş gövdende intiharımın ayrılığımın sakın düşleme beni kendini kış ve üşümek bizi aldattı git istemem yalan güneşini gün ki bizi sadece ağlattı ara nağme: “sokağımızda güz olacaktı bir başka gri soluyacaktık hazan olsak da solmayacaktı son soluğumuz gül kalacaktı” çıkar yorgunluğumu teninden sevişmelerimiz üvey kalsın öpüşlerimi sök kederinden acılarında boşluğum kalsın uykularımın katli gözlerin sorgulandığım tatlı sözlerin yağmurların manalı yüzlerin isterim ölümün bende kalsın son ara nağme: “çıkıp gelsen de akşamlaşarak dağ yıldızın ben olmayacağım puşt ölümlerle hesaplaşarak aysız çöl gibi suskunlaşarak” çıkar benliğimi benliğinden çıkar at kalmasın sarhoşluğum aydınlığımı tüm kuşluğundan alır haylazlığım çocukluğum çıkar at at ve git ellerimi saçlarından kazı izlerimi isterim ölümüm sende kalsın avutsun gidişini yokluğum[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]
Asla[/COLOR] [COLOR=#800000]bittik yittik gittik mi desem ne karşı kaldırımdaki gölgen ne ne aradığını bilen adımların ölüme boyun eğmeyen aldırmazlığın meraklı değil artık yanılgılı uykusuz yangınlarıma biliyorum yargısız yanlışlı evet öyle biliyorum öğrendim sandığım gibi acıya koşmadık aslında yağmur ıslanır ateş yanar gece kararırdı biz ayrılmazdık sözün gelişi okyanus kendi suyunda boğulsa güneş kendi sıcağında cayır cayır yansa biz kendi kurşunumuzla vurulmazdık yılmaz güney’in bakışlarına öykünürdük sokakların zengin ruhuyla militanca kim ki militan sokakların yıkılmaz onur duruşudur sokağın kendisiydik ya kendimizin sokağı bizdik bittik yittik gittik mi desem kuşlarımızı vuramazdı hiçbir kurşun bizi ancak kendi yüreğimizin namlusu aşka nehir taşımaktan vazgeçince vururdu sesimizi kısamazdı hiçbir kanun faşizme serseri mayındık nar gülüşlü vicdanımız susarsa küserdi göğe sesimiz avucumuzdan gökkuşağına yağmur içirirdik sokakta değilsek avuçlarımız küçülürdü bir militan sokakların tek ruhudur bittik yittik gittik mi desem diyemem asla[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Adı Ayrılık Değildi[/COLOR]
[COLOR=#800000]kesin çizgilerle ayrıldık hep aynı başlangıca bakan gözlerimizden izdihamları horlamayı boşladık bir devrimcinin mezarı tüm evrendir odalarımızı terk ettik bir öğlen sonunun dinginliğine kırlangıç olmak için bize dinginlik yok özlemle yol gözlüyorsa hala tırnakları kirlenmiş bir çocuk bize dinginlik yok adres defterlerinde gizleniyorsa adımız yaman huruç eyleriz talan oluruz gururumuzdur istisnasız her dala bahar her bahara dal oluruz lâl oluruz ışkın paylaşan kelebeklerin kanat çırpışını bölüşürken kimine akla ziyan kimine an be an ümit oluruz hani sokaklar daracık olurdu güya karanlık olurdu geniş gülerdik akşamı da gün bilerek ve bilir bilenler karanlığa gülmek bizdik biziz hani yüreğimizin kanıyla desenlenirdi duvarlar hani alnımıza öpücükler konardı adı ayrılık değildi yeni iklimler sevdalısı olduğumuz arkadaştık gizlimiz saklımız yok varımız yoğumuz paramparça edilememişliğimiz arkamıza bakmadan gül dallarını tutuşturarak vazgeçerek tüm mevsimlerden arkadaştık emekçi gülüşlü birer tarih kendi için kendi olmayan şiirlerin yarım yazılmasını şarkıların eksik bestelenmesini göze alarak göç artığı acıları kanıksamış zamana aykırı birer serçe arkadaştık kendinde kendinden başkası kirpiklerinin ucundaki tuz zerreciğine düşkün seninle sende ve senden istediğini istediğin kadar hariç tutarak tüm vedalaşmaları akşama yakın duran bulutlardan ayrıldık kesin çizgilerle hep aynı sona bakan gözlerimizden[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Gidişinle Tanıdım Korkuyu[/COLOR]
[COLOR=#800000]gidişinle tanıdım korkuyu ölümle aynı kaderi paylaşıyor dudaklarım sen yoksan ölümde yok ben de yokum bu yok oluşta hangi gidişinin peşine düşsem ölüm ağlar ben susarım su hayallere düşer su çaresizleşir hayatın hangi yanında olduğunu bilemez kışı beklemek dürtüsü bende bıraktığın bu kıyamet bu merhameti ayrılığın bu muğlak yara sensizliği sunuyor kederin yüzyıla değer susuşuna senden geçtim tüm gidişler bulsun isterse adresimi yeryüzü acılarıyla bilenmişim aşka ya aşk ki gidişlerle varmaktır hayatın tadına tüm gölgelere bir parça gözyaşı incisi sunmaktır sen ki üşürken yaz rüyası görmeksin temmuz boylu ırmaklara tek ihanetim güze hazırlanan bir sokak suretidir şimdi ellerim tenha ve açık sözlü bilirsin gidişinle kaldım orta yerinde çocukluğumun ayrılık öykülerine bilenir şimdi yalnızlığım[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
Çoktan Seçmeli Bir Yalnızlığın Hiçbiri Yazan E şıkkı
[COLOR=#000000] hayal olur bozkır tenli akşamlara karışırsın bir sıkımlık canı var ölümün imkansızlık garipsiliğinde saatlere veryansın etsem el değiştirir ölümüm bir ucundan bir ucuna yüreğimin kıvrak dağ yolları özlemli resimler duvarlara mecbur bakımsız ben sana anlama sen nolur ekşimtrak sevişmelerin huysuz kuğusu sonbahar yakınsa söyle hayret ederek söyle sonbahar başlangıcıdır ilkbaharımızın özlem sen olsan sen sen olmazsın özlem kim olsa o özlem değil özlem anlamamışçasına anlamak yaşamı çözmek ilmek ilmek bir sana bir bana garezli yaprak dökümünü sılasız sılalı yeryüzüne sığmasız tuz bastığımız gökyüzü daha nahoş yağmurlu yarasını dert ettiğim yollar nereye varırsa varsın sonuç sen senin yokluğun olmaksızlığın sırf senin için attım ölümle hem fikir yanlarımı bizli son yok uçurumsuz unutmak unutmamaktır unutmayı bizi var eden felsefenin bitmişliği ben şimdi çoktan seçmeli bir yalnızlığın hiçbiri yazan e şıkkı kılığımı değiştiren acımtrak aşklarımın yazgısız kayboluşlarına uyumlu tragedya nerede yazdığımı unuttuğum şiirimin anlamsız can sıkıcılığı bilemedim aahh akıl edemedim mevsimsiz göçlere bilenmek gerek yapayalnız aşk ikimize fazla gözüm seyriyor yolları çeker canım son fasıllara hazırlıklı aşk ikimize fazla yollara sığmaz iki yürek kendi yolunu çizememektir aşk yarınsız Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir [/COLOR] |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
Aşkı Tükettik
aşkı tükettik karşılığı yok yaşamın herşey düz bir çizgi gurbete çıkmış yapraklar ağaçlarda yağmur kendine ıslak sıcak güneş kendine rüzgar kendine serin kollar kendine açık yaşlar akıyor içine gözün aşkı tükettik aşkı tükettik anlar dondu resimler zamansız tebessüm anılar yıpranık sevişler gibi teselliler ne bencil benciller ne kadar ötekinde anlamsız çocuklar koşmuyor peşimizden üstelik hepimiz de büyüdük aşkı tükettik aşkı tükettik oysa tek kelimeye sığıyordu dünya şimdi milyon kere ifadeler sözlüksüz şimdi ne sen kendinle barışık şimdi ne ben seninle savaşta hani herşey zıttıyla anlamlıydı hani çelişkiydi gelişmenin tek nedeni hani tek ölüm ayırabilirdi bizi şimdi tek başına ölüm bizsiz yok karşıtı yaşamın aşkı tükettik aşkı tükettik şimdi acıyorum sadece ölüme ömürler değersiz ah ölüm ne denli yalnız ah bakışları ne denli zavallı aman ki aman nasıl bitti bu telaş ya şu karmaşa nasıl son buldu içimde çözümler çözümsüzlükte buldu çareyi herşey içi boş bir sonsuzlukta buldu ayakta kalmanın sözde tılsımını herşey böylesine kof devirdi devranı anarşik aşkı tükettik aşkı tükettik bu defa on ikiden vurulduk bu defa yalnızlık ilk defa bu defa yalnızlık sensiz popüler yazgımız bardağı taşıran son damlası yaşamın ölüm başköşesinde anlamsızlığın içine kapanık biz birbirimizle biz birbirimizde yittik tutkular soğukluğa esir biz yittiğimizle birbirimiz şarkısını yitirmiş ara müziği ömürler aşkı tükettik aşkı tükettik ilk defa ölüm yaşamla böyle ve bu kadar eş anlamlı gündüz geceyle böyle ve bu kadar sesteş artık düşünmek yok artık beklemenin eski tadı artık beklemek beklemeyi tek erek terk eylerek baharı kurşuna dizdi dalında umudu gerçeğe geçit yok tüm mecazlar iş üstünde suratlar kırık ayna boşvermişlik bile iğreti üstümüzde aşkı tükettik haydi dinleyelim şarkılar nasılsa boş seyran eyleyelim evren yeknesak tüm diller bir tek sözcük sessizlik esperanto göç yolları kapanmış kuşların çocuklar düşünmüyor artık yağmurun nedenini aşkı tükettik aşkı tükettik içilmemiş su kadar kırık kalbim demek yazmakmış tek uğramakmış hecelerine bebelerin hayalli bir ırmağa girip geleceğe kanmakmış yetersizmiş dostlar sağolsunun samimiyeti kadehler yalnız bitmek içinmiş sofraların başında beklemezmiş melekler aşkı tükettik aşkı tükettik kirlendik aşkın sonu bu değil bir şarkıyı mı sır etmedik ki aramızda aynı kitabın aynı sayfanın aynı satırın aynı cümlenin aynı sözcüğün aynı harfini mi sevemedik aynı anda biz demek paylaşmaktı oysa paylaştırmaktı bir elmayı insanlığa biz demek nelere değmezdi değil mi biz öykünmekti baldırı çıplak bir devrime aşk bir ormanın büyümesini beklemekti titizce ölmekti hatta bizin anlamı aşkı tükettik aşkı tükettik sayfalara sığamam boşuna son pişmanlığın sonu bu olsa gerek ah şirin ellerin ayrı rotaların yıldızı ah şirin ellerin kimin göğünde kayar şimdi yeni dileklere ah şirin ellerin en güzel şiirim değil artık aşkı tükettik aşkı tükettik ben yalnızca şair ben artık yalnızca işçen soyadlı bir adım bile yok adımdın sen artık yalnızca yazmaksın bilmez miyim aşkı tükettik aşkı tükettik bu ilk harcadık bakışlarımızı bakışlarımızda harcandık utanıyorum tanıyorum ölüm birden fazla ama birbirine bitişik sanıyorum aşk beraberliğimizle çelişik bir şair yazdığı müddet yaşar yalanını bırakıyorum çünkü biz aşkı tükettik hem de aşk tüketmeden bizi farklılığımız aşkı yendi farklılığımızı aramızda hallettik çünkü biz aşkı tükettik hem de aşk bizi tüketmeden aşkı tükettik aşkı tükettik sonsuz bir şey kalmadı evrende aşkı iç ettik aramızda en doğal karşı devrimdi bu bunlar güneşin batış öyküsü belki uyanmaya can attığımız çok kötü düş demeye dilimin varmadığı çok kötü bir rüya beni unuttuğun gibi vefasızlığı gibi şu seni yazan ellerimin kendime aşkı tükettik aşkım aşkı tükettik Kağan İşçen |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Çat Kapı Şiirler[/COLOR]
[COLOR=#800000]I. şiir yazacak kadar büyümemiştim sarı yapraklarıyla hüzün kaplı defterimde annem uykuya çağırırdı düşlerimi ama sen uyutmazdın son göçüydün baharımın şiir yazacak kadar büyümesem de güzelliğin yazılasıydı kör keseye randevusuz çat kapı ölümsüzlüğüm gibi II. sonbaharlarımı toplayarak tüm hüznümle geleceğim karışacağım ırmaklarına derinlerinde kaybolsun şiirlerim dans etsin yalnızlığın yalnız benimle III. kırmızı kalemlerimle atmıştım sarsıntımızın etimize yapışkan başlığını her bakışım aşkın yenilmesi olurdu kar dolu saçlarına aynalardaki ben kendime son veririrdim diğer bir yarım yoktu sen yoktun çocuktun çocuktum dünya cahildi kırmızı kalemlerim çok değerliydi onları zor bulmuştum seni kaybettiğim gibi anılarının izlerine hiç rastlamadığım gibi IV. begonyaları ürkütsek de pencerelerimizden kılıç izleri gibi hala ellerimizde hüzün tomrukları gün artıkları ezberlenememiş şarkıların kekre tatları kış gelirse yüzünün bembeyaz iyimserliğine bulaştırdığım gözyaşlarımın ılıklığı kan sıcaklığında bitmez zorunluluğu ağaçları düşünmenin V. begonyaları ürkütsek de penceremizden ay ışığı ihanet etmez geceye aşkı yaşatmak için sevgilim[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Gözyaşlarımın Köprüsü
hiçbir nehir kendini inkar edemeyecektir güzelliğin şöyle bir akıp gittiği sürece caddelerimden gözlerim bir sana bakıyorsa aşka inanır sözcüklerim bakışlarına sığınıyorsa yiter üşümek unutmak ciddileşir ölümlere bileniyorsa sevmek üşümeye meyleder ömür ağustos öğlesi başı sonu olmaz hiçbir sözün sözcüğün hayat bir dal kırığı gibi düğümlenir çözümsüzleşir şiirlerin şafağa ermek arzusu kısık sesli sabah alazlanmaları gibileşir aşk… ama aşk… anlam yok sonsuzluk sınırlayamaz seni seninle ilgili olanı ne dil ne alfabe notaların yetmediği yerde tanrı suskunluğu ölümün tek firariliği turnaların göğü terk ettiği yerdeki bu imkansızlık ama aşk… ama sen… “o kimdir kötü bir duygu mudur yoksa duygusal bir kötümü” konuş ey şair: gözyaşlarıma köprüdür gülüşlerinin mavi bulutlu izi ağlarsam çocukluğuma dönüyorum üşüyorum üzerinden geçmekten korktuğum köprülerden düşüyorum nefesimde sensiz geçirdiğim şubatların sert kokusu ve ellerimde hala eldivenlerim yok gerek yok güneşe çünkü ben seni düşünmenin kendisiyim[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |