![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#51 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]sararsın alevlerimi ölüme bir şey bırakmaz gözlerin öfkem bir sana söner bilirsin iç rüzgarım kırılır erik çiçeklerinde yağmur bende âlâsı olur tüm çocuk ağlayışların geceyi hesapsızca içer israf ederimbulutlara ay ışığının vuruşunu sen olmazsın roman kahramanları yok olur kahramansız kalır dünya her şey aynılaşır kör bakar aynalar beyazlara ışıkları söner iç ülkemin biter o ara sessizlik başlar o en acı ömür gerçeği sensizlik uykusuzluk sensizliktense yakışır yüzüme geceyi gece yapan aşksa baş tacımdır uykusuzluk kıyamam düşlerime düşlerimle yıkarım gözlerimin sana bakmalardan kalan gri tortusunu aşkımıza dokunmadan sabahın ilk ışıkları karşımda öyle duruşun imgelerin parçalaması göz kapaklarımı ben görünmez adam Çarli okul yolunun en iddialı kaçağı ateş böcekleri yıllar sonra ışıksız kaldığı zaman ellerinin yokluğunun ölümü anımsatmışlığı kalbimin ansızın duracakmış gibi açması gözlerimi bir gece ansızın kollarını açar gibi beklerken Samanyolu yokluğunla adam olur ölüm bile bir ben olamam bilirsin yağmur düşkünü o korkak çocuk haylaz serseri fütursuzum sonbahara ayrılığa çıkacaksa her yaz yorgunluğunun sonu adres defterimin arasında gazelleri saçlarının çalacağım her kapı kumral bir cehennemdir artık yaşadığım her ev cehennemî bir kumrallık acılarımın ayracı ela bakışlarının yankısı kıvılcımı sensin kirpiklerimin en sabah halinin en yalın halinin bir yaşam özetidir seni böyle düşünmek içimdeki kırıklığın acımasız kırılganlığı[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Seni Hep Sabah Yağmurlarıyla[/COLOR]
[COLOR=#800000]seni hep sabah yağmurlarıyla anımsıyorum üstünde yeşil yağmurluğun dişlerinin bembeyazlığıyla saçlarımız çamurlarla dost sapı kırık şemsiye evimiz olurdu ıslık çalmayı beceremezdik ellerimiz dudaklaşırdı ellerimizle öpüşürdük biz okul zamanı yağmurlarında tutuşurduk kimseler anlamazdı çiçekli eteğini giydiğinde kalbim orkestra olurdu aşık olmak ince fikirli bir orkestraydı ben yüreğimdekilerle söylerdim söyleyeceğimi gönül mahzenimden sunduğum gözyaşlarım ikimize de yeterdi seninse saçların zaten her şeye kâfi gelirdi ve mutluluğuna dönerdin mutluluğun dut ağaçlı bir evdi benimse mutluluğum da ağacım da sendin tek mutluluk ağacım her öykünün sonunda giderdin yaşayacak başka öyküm olmazdı öyküleyecek bir başkalığım olmazlayacak bir yaşamım aslında sen gitmezdin çocukluğum giderdi çaresiz alışırdım ayaklar altında olmana büyüdükçe azalırdı günahsızlığın yağmura bakarak yalan söylerdin ya azalırdı dokunulmamışlığın aslında sen gitmezdin arsız bir tufan kopardı saçlarınla gidişini lacivert gözlerine yakıştıramazdım beni unutmakla bırakmazdın yaralanmışlığımı beni unutmayı da unuturdun yağmura bakarak yalan söylediğini[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#53 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Huzurlu, rahat bir tarzınız var, elinize sağlık.
|
|
|
|
#54 | ||
|
Kuyucan
|
Kalkıp Yattığın Yerden Ara Sokağına Daldın Gözlerimin
kalkıp yattığın yerden ara sokağına daldın gözlerimin gez göz arpacık oldun gecenin yağışlı olmasına biraz bira hayatı enine boyuna sorgulamalarım gibi uçsuz bucaksız başsız sonsuz deli dolu bir keskin virajımdın gerimiz yok ilerimizde sil baştanların kıs kıs gülüşmesi can çekiştirecek ellerimizin sıcak menevişli denizlere değmesine biliyorsun hayattan şundan bundan dem vurarak zincirledik şimdilerimizi yarınsızlaştık sevgilim dünden sonrası yokluk yolların dürtüklemesi gibi tüm niyetlerimizi iyi kötü hani şu sokak kedilerini sevişimiz gibi yatağımızda sevişmelerimizin kırık naif duyarlılığı ah şu söyleşilerimiz hiçbir mecraya akmazdı kan olsaydık keşke kanlaşsaydık bir damarda birleşseydik ölümde de ama beynimizle sık sık her şeyi unutmakla başlasak işe eminim selamlaşırdık kapısıyla ellerimizin ellerimizin başka elleri bir başka sıkışı genelev kapısı gibi açılırdı hayata tumturaklı olurdu dillerimiz ha ha ha sanki gerçekten severmiş gibi kırışırdı gönül defterimizin sayfalarının uçları gözlerini kapayışın atacımızdı oysa uzun uzun anlatarak hayatı kısacık ölmek gibi keşkeli bir seramoni bu haylaz mı haylaz anlaşılması zor herkesi tüm her şeyi aynı anda paylaşmayı sevmeye zorlarcasına kadınların gözlerine girmek için yakışıklı sözcüklerle atılmak gibi her tür soytarılığa Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir |
||
|
|
|
|
|
#55 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Yokluğunun İzi[/COLOR]
[COLOR=#800000]keramet mi var ki ayrılıkta ona varır her darmadağınlığın sonu suçsuzluğun yol ayrımıdır o ormanların yeşilliğini kanıksamakla kanıksamamak arasında masum masum akan sular gibi görünse de en mahzun hırçınlıktır soğukluğu milyonlarca eylemin öznesizliğiyim ben ışıyan denizler vurur yalnızlığıma nedeni sensen çocukluğuma vurmuşluğumun asırlık tereddütlerle gelir reddetmek yokluğunu yudum yudum kezzap içer gibidir toprak yağmurdan sen yoksan düşlerimin oyuncağı bulutların yok olmama telaşında yokluğunun izi kaldı zamanda silemez seni hiçbir yangın karlı dağlarından yalnızlığımın yalnızlığımın yokluğunla avunmuşluğunun uçurumlara kafa tutan küskün bakışlı taylar gibi balabanlar gibi kaybolmaya uçsa da ömür özlemlerin sarp kayalığında bir sensizlik üşür bir de saçlarımda bıraktığın şu çığ öfkesi döner kömür gözlü bir çocuğun körleşmesine sakındığım hiçliğin değildi şiirlerimden zamanla dinerdi huysuzluğu üşüdüğümün eski taşların yerinden oynaması gibi susturamamak kirpiklerimin sensizlik haritasını ölçeği boşluğu öpmelerimden sakındığım uçuk boyalı sarhoş bir ölümdü şiirlerimden şiirlerimde kaçtığım kendimle zamanla yüzleşmek yokluğunun zamanda açtığı bu yara iyileşmeyecek mavisi hiçlik akşamlarının büyülü bir son gün gibi bilmem son gecesi mi bu karanlığın izi yokluğunun yaylası konar göçer sözcüklerimin karanfil dallı sabahlarda bir yürekten diğer bir yüreğe kırık esriklikler taşıyan buluşarak çırılçıplak bir yargısızlıkla kabullenerek avuçlarımın boşluğunu bütünleşecek ne de olsa kendimi sende aramalarım sonsuz bir yalnızlıkla[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#56 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Haikuların Çığlığı 20 Hançer Yarası
1. inşaattaki işçilerledir kalbim yarınlar için… 2. kalem ve kağıt leyla ve mecnun gibi hem bir hem ayrı… 3. bahçede ağaç çocuklarla oynar da kimseler bilmez… 4. içtiğim şu su zehir gibi çok acı yok musun artık… 5. uykusuzlaştım düşlerken nefesinin sıcaklığını… 6. çocukken kışın gene elim ayağım sensizdi böyle… 7. dağlarda mısın? .. bir seni düşleyince üşüyorum da… 8. beyaz atlarla gelecek mi /özgürlük kara gün dostu… 9. yamaç çiçeğim hangi selden kaldın sen? .. gözlerimdeki… 10. üşü bir türlü yan bir türlü /ortası yok aşkımızın… 11. kardelenimsin nazlı kuğum huysuzum ama bembeyaz… 12. gözlerimdeki yumukluk ölüm müdür? ... sensizlik midir? ... 13. söz verdik sana ey aşk! yemin ettik duy! seniniz yalnız… 14. darağacısın çokluğuma… tınmadan… tekleşmeliyim… 15. gece odamda istisnasız düşüyorum sensizleşmeye… 16. çığlığın mıydı? ... boşluktaki o ışık uzaklığın mı? ... 17. sokaktaydım ve seni düşünüyordum sana rastladım… 18. kafanı eğ de bir bak yeryüzüne be! o benim işte… 19. sensizliğimi değişmem saraylara sırça köşklere… 20. sustuk mu yavrum dudağında şarkın yok gözünde yaşın….[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Zifiri
uykusuz kaldım gece öyle bir fallik ki aklımı başlımdan alıyor karanlığın al benili unutturması çoğulluğu çoğullaşmak en büyük utançtır zifiri bir rezillik mevsimleşmek yalnızlıkla olurdu tay gibi hınçlı amma nazik uçar adımlarla sevişmeye caddelerle sonbaharın imlası bozuk olurdu yağmurlar redakte ederdi ağaçları sonbahar hayatın yanlış yazılmasıydı yarım yamalak bir sarımtraklık bu alaca duygularda sakinleşen titreşen kalplerimizi söküp götüren berraklığı tutuşmakla sabit saf su kime nasıl anlatsam gitarlaşırdım seksi bir bozukluktu yaprakları düşünerek sevmeyi anlatmak taşlara bile kısıntısız üstüne üstlük bir de sakar düşlerimiz düellodayken yalnızlık rollerinin orospulaşmasıyla işte sırıtıyorum kahkahayla kirpiksizleştim adeta bu kavgada bir ben kaçak değilim ellerimin geçmişi tertemiz şarkısızlığı hiç okşamamış samimiyetle gözlerim büyüyerek güldüm hep sonrasızlığa sevmekte kendinden emin olmaktır sonrasızlık kendine güvenmek şarkısızlığı okşamazken sonrasızlık aşktır her yönüyle öncesizliği doğrulayan beni anladığın için teşekkürler sevgili bücürüm tek öz eleştirimizdir intihar derdin ya aynen öyle uçlaşmak hayatın kıyısında biz isim yaparsak ölümle yaparız sadece hıh değil mi kutsal sığınağı sözcüklerimin şairleşmemizin gün günü rapor edilmesi yalnızlaşmaya yazdıkça acıları çoğaltmaktı ve kara tahtasıydı dudak dudağa olmak yazmayı özleyen gözlerimizin[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Çık Mat Yeşilliğinden Gözlerinin
muson ormanlarıyla karıştırdım sağ salim ayaklanışını tüm acılarımın dünyanın neresinde olursan ol sen… sen benim fırtına ayaklı keşfimsin özgürlüğü haydi…çık mat yeşilliğinden gözlerinin evren sığar ama aşk sığmaz gözlerine bensiz… tropik bir mevsim kuşluğunda sevişmektir yalnızlık gözlerinin yeşilliğine aldıysan beni ve aşkı birer ucunda da olsak dünyanın sırılsıklam sulu sepken zayıf ince bacaklı kız çocuklarından al ister çiçeklerini ister çekik gözlü tombul oğlanların kısık bakışlı umutlarından ister kapkara derisi inci dişleriyle kıvırcık saçlı bir esmer mutluluk gözlerken yollarını… sereserpe uzanacak kırmızı yağmur böcekleri gözlerinin kibar narin nazik avlusuna ağlamaklı bakışlarınla incinecek kötülüğü evrenin kazanan biz olacağız sevgilim iyilik ve aşk olacak[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Kuyucan
|
Sancıdaydı Kırmızısı Kanımın
sancıdaydı kırmızısı kanımın zamanı kalmadı ağlamanın tınısını yitirdi kış suları kıt kanaat otobüs duraklarında ayaklarımın sızısı savunmasız beklemeye seni daha mavi bir ülkede yaşamazdık o zamanlar… yapraksızlığı caddelerin canımın kan yongası bir tek ayrılığı hatasız yaşayanda ön yargısız resmederek kangren kendime ihanetleri gözlerime gökyüzü kendine gurbet akşamı beklemek başlı başına bir iş gün yüzünü yüreğine gurbet bilene sabrını puslandırarak gönül değirmenimin yeni bir ölüme yol açarsa yokluğun sevgimden öte bir korkunç sonsuzluk boşluğu kalır ve kim çeker gözlerimden asırlık soğuk suyu seni susturabilmek için içimdeki avuçsuz ellerinde yanan çığlığımı… Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
||
|
|
|
|
|
#60 | ||
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Yeşil Gömlekli İntihar[/COLOR]
[COLOR=#800000]huylanır en derin yaraları katran tadında düşlerde / kara bir leke gibi durur mayhoş sabaha karşılarda gözümden sakındığım acılarımın sessiz sakin kilerinde avazımın çıktığı kadar bağırdığımın… ıslıklar bile çekmez nazımı hayretler içinde kalır bu baygınlık sabaha karşı ölümle tanışmak kabuslar içinde seni haykırarak uyanmak… aydınlıkların sinirleri gergin yeşil gömlekli bir intihardır şimdi seni değil ama gözlerini anımsamak nedeni ayrılıksa tımarıdır ölüm tüm acıların ama ben yalnız gitmem hiçbir yere bilirsin bir kolumda ay ışığı bir kolumda güneş gözüm kalmaz hiçbir eşiğinde mutluluğun[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|