![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Hicrandı[/COLOR]
[COLOR=#800000]hicrandı fısıldaştığımız akşam rüzgarıyla İstanbul uzakta sinemalar avutmaz gönlümü tiz sesli bir cigan gibidir özlemin eski bir anı haykırır içimde hastalıklı bir sarı lime lime ağlayarak boşaltır tüm anlamların içini birden senleşir herşey yaşamak ölmek ya da en kötüsü sensiz ölümü beklemek[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR] Bu şiirin hikayesi: evet sadece hicrandı... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]İntihar Renkli Bir Yörüngesizlik[/COLOR]
[COLOR=#800000]Kışları Ülke Yaptık Kendimize İntihar renkli Bir Yörüngesizlik caddelerde eylül telaşı yaprak kurusu gönlümse hala nisan yeşili sözlerinden mi damladı bu sabah yağmuru ellerimin en ağrılı yerine ne dersin ellerim ne zaman sana dokunmasa yalnızlığımla avunur üşürüm bilirsin nasıl ki kışları ülke yaptık kendimize gözlerimizi çok gördük birbirimize ufkun avuçlarında ağlamak tek atlasımızdı yıllar bir senin güzelliğinle görkemli Leyla gibi neye uğunduğumu bir bilsem böyle üşümeyi özler miyim hiç yarı aydınlık ıssız mı ıssız çocukluk şehirlerinde kasaba yaralarıyla da desem yanılmış olmam sevgilim içimdeki hayat kepenklerini indirirken ömrüme kötürüm dudaklarıyla bir yangınsızlık yanılmaların alevlerine bırakır düşlerimi kendi gözlerime çivi çakar gibi zamanın dışındayım artık bir başka bambaşka bir ölümse benim içimde iki arada bir derede kalmış çocukluk konuşur: ağlaşırız asma damlı çardağımızın göğermesiyle yabancılaşırız biraz daha biz ömre az geliriz ömrümüz sığmaz yüreğimize bilekleri kesilir mevsimlerimizin artık her bahar intihar rengi bir yörüngesizlik babalar gibi yanacağız sevgilim dünya olacak tek teneşirimiz ölerek aralayacağız mutluluğun kapısını ağacın yapraklanışı kadar doğal neresinde olursa olsun çelişkinin kazanan biz olacağız sevgilim bu aşkı yanacağız ya babalar gibi acılarımın tembihini tutuyorum seni terk etmeyerek dilimin ucunda gözlerimin budanışı sensizlikle gürleşerek akmak için tüm sana bakmaların yatağında dudaklarım acıyor öpmeliyim sözlerini son sözünü söylemeden zaman[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
İyi Uykular Anla Aşk
iyi uykular bebeğim türkülerimiz solmadan anla aşk yorgunluktur uzaklaştıran seni maviye çimenlere uzanmış dostumuzdur şimdi hasret bulutlara ağlamaklı iyi uykular meleğim karda yürüyüp izini belli etmez sevda yarası kandırır gençliğini süt beyazdır tüm yorgunluk anla aşk yorgunluktur bir atımlık yere küstürür adımlarını iyi uykular tek sebebim en çorak yalnızlığındır aşk kırlangıçlı kendi sesini duymaz olur dağlar gölgesinden ölüm bile korkar çaresiz çaresizliğine ağlar zaman hiçbir vakit anlamaz yorgunluğunu anla aşk yorgunluktur ancak bir kelebeğin kanatları kadar hevesli hayata kan revan içinde iyi uykular yarım kalan yanım kahır dolu güvercin saatlerinde odaları boş evler gibi gömüldüğün sessizlikte bir ben yokum artık gitmelerinin enkazını kaldırsın bu ağrılı suskunluk anla aşk yorgunluktur demek ki kalbimiz kırılmak için çarpacak en küçük çıtırtıya bile demek ki hiçbir kahramanlık bizi ağırlayamayacak hiçbir macerasında iyi uykular yarınımın dün gibiliği dünümüzün yarın sevdiğin sularda yunsun yangınlarım belki on geçe belki on kala anla aşk yorgunluktur yollarına adım olsam dönüp bakmam ardıma adımlarına yol olsam gene aynı değil mi ki bahara dal bana gözlerin gerek ölümse eğer telvesi ayrılığın Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Bol Gamzeli Uçurum[/COLOR]
[COLOR=#800000]kalabalıktı aramadığım her şey bir sen tektin elim kolum bağlıyken şiirlerle gökyüzü halinden memnundu ağaçlarda bu yalın kanıksama bir ben uyumsuzdum böyle sensiz yakışmıyordum evrene sen her şeydin ve herşeyde olan bir bende yoktu uysaldı kendiyle barışık çoğulluğa yabancı herkesle olanın benimle olmaması cır cır cır ağustos böcekleri gibi önümdeki tek ayrık otu yalnızlık bol gamzeli uçurumdu insanlar bilerek ve isteyerek seçerdim saf ayrışma noktalarımı gürültülü dudaklarda ve gözlerde tuz yok öpüşler ve bakışlar bulanık duru olansa sonbahar oyunlarıyla tenselliğe düşkün bir yankı yalnızlık[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Bu Benim Yalnızlık Şarkım[/COLOR]
[COLOR=#800000]akşam alacasında çocukça düştüğüm yanılgılarımla gözlerim seni sevdiğimi anlardı ben gözlerime inanamazdım ben kendime benzemezdim sana inanırdım kapıldığım kış bulutlarını kabullenişine acılarım senden yanaysa hiçbir mutsuzlukla örtüşmezdi susarak ağlamayı bekleyişim bu yalnızca benim yalnızlık şarkımdı senin şarkısızlığına şarkı olmak isteyişimin şarkısı dünya dışlardı beni güneşin kötü çocuğuydum sabah serinliğinin şiirini çalmıştım senin için birlikte üşümek için birlikte özlemek için beyaz bembeyaz sessizliğimizi[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Haikular
1 dudak büküşünü atamam bir köşeye karanfilsizsen… 2 seni beklemek zinası umudumun hem de ölümle… 3 yağmur böceği ayağımın altında dolaşmasana… 4 o uzak gemi nereye gidiyorsa götürse beni… 5 yelkenler fora iskele alabanda kaybolmak için…[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Kızıl Gülüşlü Gerekçe[/COLOR]
[COLOR=#800000]cahil takvimlerin yaprakları yazmazdı seni ya da yazılan her şey sendin tepeden tırnağa acılarımın yanı başına gelip oturdun mu ki hiç sen beni anlamanın kuşkusuzluğunda olmadığın sürece hiçbir gölge aydınlıkla yıkanmayacak uykusuzluğu artacak hayat gerçeğinin doğal sonrasızlığıyla hep bir çocuk koşacak portakal bahçelerinin yağmur yemiş sızısıyla ben hep akşamlarla özdeşleştirmiştim üşümez sandığımız göz göze gelmelerimizi sonramız yoktu hiç olmamıştı öncemiz birbirimizle geçirdiğimizin dışında zaman kısa boylu kibar bir tekrardı biz ne geçmiş ne gelecektik zamanımız yoktu zamanı düşünmeye biz geçmişle gelecek arasında kızıl gülüşlü bir geçiş anıydık ve buna ağlayan masal kuşunun tek ağlama ve yaşamayı düşleme düşünme gerekçesi[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
Kimi Tutsam Bir Başkası
hani akşamlar açılırdı yüzümüze aydınlığı sarı odalı kapılar çocuk neşesiyle okşanırdı hüznümüz ağlamak isterdik ağlayamazdık boğazımızda düğüm düğüm hayat dışarının ölü karanlığı sokak lambalarına bakan penceremiz ayrı bir dünyayı yaratan bize acılarımızı sıcak gözyaşlarımızı ılık tutan tuz ve küf kokuyor bu hazan gurbeti ayakkabılarımdan kanlar taşıyor sanki yorgunum belki sensiz bir roman bitirdim belki gene akla ziyan bir aşka tutundum korkmuş çocuklar gibi sende ağlamalıyım bu gece senin kokun susuşun her şeyime kafa tutuşun evrenim sözcük hanemden kaldırdım tüm çoğul zamirleri korkmuş çocuklar gibi sende ağlamalıyım bu gece ayaküstü ölmek de yok artık sende sadece ağlamalıyım biliyorum sebebim bu kısık sesli armonisi değişken bir aşkın kimi tutsam bir başkası ölümün gözü dışarıda gel benim ol bu gece Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |