![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Çocuksu Biyografi[/COLOR]
[COLOR=#800000]saçlarını mavi esir alırdı bir şarkı biterdi dudaklarında rüzgarın ağlamasından anlardım çocuktum deniz kumlarıyla oynardım sonbahar akşamlarını anımsardım her şeyi bırakıp bir seni unutmazdım denize benzediğini şehirler denize yaklaşırdı yaz akşamları yalnızlığıma gülerdi eğilip şöyle bir yıldızlara baksan belki beni aklının ucuna not ederdin çocuktum yakamozları yatağıma alırdım gene de olmazdı beyazdın upuzun bir bembeyazdın hiçbir şeyi bırakmazdım ışığını kıskandığımı seni görmek ak deniz kıyısı olurdu uyumazdım kalbim yorulurdu çivit derinliğinde boğulurdum gözlerini önüme serişinin çil çil gözyaşlarımı anneme saklardım sana koşardım ömrümün önsözüne ömür kitabımın önsözü olurdun son sözü mavi gözlerinin denizi söylerdi kıyısına vuran dalgalarda ben olmazdım bir başkası olurdu[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
? S s
ben seni nasıl yasaklarda bilmem hangi yasalarda yaprak yaprak ilmek ilmek batırdım arzularımın en çıkmaz noktalarına karanlığım oldun en aydınlık en sıcak arkadaşımdı ölüm tek inancım saplandığım nokta hayata bıraktığım tek nota göle vuran samimi güneş sureti istediğim seni tek seni kurbağalarımız vardı ateş çemberiydi annemlerimizin yakalaması ilkli sonluluğumuzu kulaklarına taktığım kirazlar kadar acımsı yaşamak sınırsız ev ışıklarıyla aşk.............. kalp krizi sıcak ve kirli bir lambanın ışığında sevişmek isteği baymışken ömrümüzü suratında suratli sureti işte istekli o im ben/im mi ? istiyorum seni yalnızca böyle en/li ve sıkıcı bir pazarlı uzak dağları izler gibi olmalı olacaksa yasak sınırsızlığımız koca kentte otobüssüz bir durakta beklemelisin telefonumu ve ben gene itiraf etmeliyim kendime sana olan ihanetimi çiçekçiler hüzünlü ceplerim parasız olmalı korkmalıyım ölümse tek tabumuz olmalı yalnızlık kalbimizin vatmansız tek tramvayı itişmek ölümlü bir zamanla bizdik o aptal bulutlar gözlerimizin eşsiz orgazmı ara yollar amaçsızlık trafiği yalnızlığımızın aşk diyorum aşk anla benim tek sorunumu tek sorumu zorunluluğumu kuşandım sana yağmurlarına kuşattım özgürlüğü yönsüzlüğümsün bense senin tek yönün büründüm aydınlığına karanlık ıslak sıcak kılıklı bürüdüm ayrılığı Kağan İşçen (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. puan -- (0 kişi) yaz | oku -------------------------------------------------------------------------------- |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Ötesiz Ayrılırdık
kışladır gözlerin ömür nöbetime sırım gibi olur bakışlarında sabrım tiril tiril hayallerine yakın acılarımın kuzgunuyum ötesiz elim kolum bağlı beynimin baş köşesinde parmak uçlarının sadeliği saplanır şimşeksiz bir karanlıkla yıkanmış yalnızlığıma kıvranır şarkıların bittiği yerde kıvranır içimde [COLOR=#ff0000]gözü[/COLOR] dönmüş hançer gibi yıldızlar sürünür sokağında anılarımın rezil rüsva olurum samanyolu düğümlenir boğazımda kaldırımlarda sahipsiz çocukların sıtması devler dünyasında ben çürümüş o eski fırtına kanar gökyüzü penceremde suskunluğun kanar geride bıraktıklarını düşünmeden şimdi kim bilir kaç sensizlik uğunur yastığımda kaç bensizlik silmiştir yanağındaki yangının sayrısını hıçkırığını saklama sakın bak bu bizim sonbaharımız hiçbir yaprağımız tozlanmasın raflardan dökülmesin kitaplarımız hıçkırığını saklama sakın sesin kalbimde saplı kalsın yıllanır intihar düşkünü çocuksuluğumuz bir kapı açılır vapurlarımıza önümüz aydın mı yoksa sevgilim rüzgar nerden ne zaman eser belli olmaz zamanla süslediğin o buruk avuntu bilmem ki ben miyim ne de olsa çıkmayan candan ümit kesilmez şımarık akşamlarımız olurdu gürül gürül solardık gözlerin dalar özlerdin saksında büyüttüğün çocuğu biz hayatın olurduk hayat bizim olmazdı bir türlü sabahları yokuşa sürerdik geceler tek korkumuz olurdu dallarına su yürürdü aykırılığımızın ötesiz ayrılırdık anladığım caddelerinde salınırdı ince serpintisi yüreksizliğinin kurulu bir düzeni vardır her şey gibi umutsuzluğun da son sözsüz bitmeliydi bu hece ışıldayan iş saatleriyle ölürdük yaşar gibi ötesiz ayrılırdık kandırılırdık söylenilmezliğin kollarında birer yabancı kandırılırdık aldatırdı bizi kendi sesimiz doğrularımızda kuşlar kanat çırpmazdı yerli yersiz yalanlarımızı yalanlardık şavkına tutunduğumuz o içten kopuk acı sürerdi atını yanlışlarımızın dağına kandırılırdık acılarımızın sahte atıyla yollarımızın adı gelip çatardı gelip dayanırdı bir yerde bir ayrılığa ötesiz ayrılırdık ölürdük ışıldayan iş saatleriyle yaşar gibi ötesiz ayrılırdık[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]İsimsiz Konçerto
çıkarsız bu sarsıntı sırf senin tıpatıp güz sarısı suları dünyanın düşünceli hali suya yatmış nilüferin değme keyfi çıkarsız iki gök taşı gibi iner gözlerin çocuklar gölgeleriyle saadetlere boğarken söylemlerimi kaldırımlarda harem’de kız kulesini izlerken adana’da daracık bir sokakta giriş kapılarını kaplayan huzur bu sarsıntı zaman uzaklaştırır sirenlerini kalp ağrısındaki hiçbir toz bulutu sendelemez ardından okyanus da izlesek aşmayı akıl da etsek suları ayağımızın altında esmer yaşar acı adacıkları durgunluğumuz kırışır bir damla kan izi ağaçları yapraksız bırakır tutkumuzdan olmalı ah şu bizim kıskançlı geceyi ortadan ikiye bölen dünyalığımız güze doğruluğumuzdayız suya yatmış ölümsüz boşluğu bekliyoruz bir martı uğrar mı ki öncesizliğimize akşam ağaçları son kuşları uğurluyor evlerde o boyun eğiş kabulleniş ah sular içimi kesiyor yapraksız dallar batıyor kalbime tevekküllü[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Erken Uyanır Kışların Kaşların Daima Senden Önde[/COLOR]
[COLOR=#800000]erken uyanır kışların kaşların daima senden önde imalarınla bana kurduğun dünyayla avunur haylanmazlığım doğurganlaşsan diyorum eritsek [COLOR=#ff0000]kar[/COLOR] boran hüzün kışlarını dört mevsim olsa yatağımız bu beyazlık sona erse solsa solsa kuşkularımız bir bir solsa “haydi güle güle gözükara kardan adamımız kaldırımlarımız apayrı balkon çiçekleriyle dolu göğüslerimiz” çekincesiz savaştık aksa dedik caddelerimizden bu balkon kuşlarımız dudağımızdaki bu en son senfoni güncelleşen farklılığımız birleşen uykusuzluğumuzda göçük tüm eldelerimizi bıraktık çırçıplağız ey sevgili sonbahar düşüm varlıksız kabusum kaybolmuş çocukluk oyuncağım tüm eldelerimizi bıraktık köprülerimiz kavuştu ortak bir paydada… kısırlaşır soğuk kalemim düşmez çağlayanlardan uçurumlar dolaylarında dolanırken gizlenmişliğimiz görsel şölendir yeryüzü seninle mürekkebim kurumadan kızarır bir sahil kasabasında sana açtığım kalp atışımın yaprakları alelacele alelacele “bir ara yerdeyse sensizlik göğüs kafesim kendime yaptığım bir son şaka gibidir” sular bir kendine mavileşir tenhalaşır isteklerimiz gülümsemek arzularımızın denizleşmesine küs kabarır öfke ayrılık göğerir gündemleşir dağların sultası yolumuzda sen gittiğince sen gittiğince sımsıkı doğallaşır sevişmek isteği ve siyahî bir keşmekeşlikte solduğumuzdur saflaşan ayrılık bulanıklaşır her kuşbakışı: gazete köşelerinde ufacık bir punto sarılmamız kesişmemiz rotatiflerde içten içe bir göz zinasıdır en son savaşımız saçların kibarlaştığında yiter en anlamlı sükut ellerin elsiz kolların kolsuz bacakların bacaksız çocuklaşmaz hiçbir köpüğümüz bakmaz gibileşir bakmalarımız ayrılık iner ufka kör keseye seferberlik ilanlarında bir biz şahaneleşirdik şiirselliğimizle günahsızlaşırdık dudaktan dudağa kimse engelleyemezdi kinsiz ayçiçeği duruşluluğumuzu yosunlar tutuşurdu ayva tüylerini icat ederdim balık sürüleri olurduk hırçınlaşırdı dalgalarımız sevdalaşırdık gözümüz kimseyi görmezdi sevdalaşmanın anayasası senin bana kendi ellerinle teslim olmandı[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
|
[COLOR=#800000]Akordiyoncu Kız[/COLOR]
[COLOR=#800000]bahariye'de akordiyon çalar kız önünde çil çil bozuk paralar yıldızlar toplanmış ayaklarının dibinde[/COLOR] [COLOR=#800000]Kağan İşçen [/COLOR] [COLOR=#808080](c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.[/COLOR]
|
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |