![]() |
|
||||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Sep 2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
(Asansör boşluğu, Hiçbir saat bileklerimi sen kadar sıkı saramadı)
Pembe panjurlu hayaller saf sevdalar içindir sevdiğim Ve sen ne kadar büyüsen çocuk olamazsın Ah, Sonbaharın kollarında büyüyen yumurta sarısı çocukluğum! Az önce kız kulesinin kız olmadığına dair bir duyum aldım Nasıl yıkıldım bir bilsen… Oysa yeniden inşa edebilirim sanıyordum Birde kalbime kazma kürek dalmasaydın Ucuza kapatıyorsun göğsümün amele pazarından, Derme çatma bir aşkı… Ölüyorum, bilmiyorsun Gözümde ne buldumsa denize döküyorum Türbülansa mı kapıldım yoksa bakışlarına mı bilinmez Boğaza karşı sövüyorum Ki sanadır tansiyonu narkozla düşürülmüş küfürler İnce belli bardaklarda bir komadan çıkma telaşı Birde bu acıya lüferin suç ortaklığı (Aşka klorür katılması bir yarar sağlamıyor, Muhteva ettiği acı açısından ) Ya da rakıya su katılması kadar… Ne kadar büyüsem çocuk kalamıyorum Apartman topuk bir aşkın asansör boşluğunda çürüyorum Küf/382 |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Lambuka
Kırk beşlik plak gibi dönüyordu dünya Türk sanat müziği eşliğinde ölüyorduk Saçların hafifçe dökülürken yan masaya Başka bir karı yok sanki şu adı batasıca dünyada Diye düşünüyorum, ama sana sormuyorum Şebeke suyu karışıyor rakıya Zaruret miktarınca ölüyoruz ya Gereksiz bir hüzzam takılıyor, Boğazımın serin sularına ''İntihar girişimimden alı koyan yok mu?'' Diye bağırıyorum Ölürsem bu antik acıdan Ben diyordum ben… Salıncağımı bu ceviz ağacına kurarım Anlarsın ya, Bu saatlerde asılırım Menekşe gözlüm boynunu bükme! En çok martı seslerini gömdük ya gökyüzüne Taksimini yapıp gidiyor keder Bu nezih ortama yakışmıyor beyler Aklımın ırzına o gece geçmişti keder İşte tam o sırada kalbimde bir şişe kırılır Her filmde vardır kötü kadınlar Ne olacak kan işte, kıvamı ne eksik ne fazla… Küf/382 |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Çekirdek, Rus yapımı bir topluya, bi' de dudaklarına... Çok yakışır
Uykularımda küfür ettiğime dair sorguya alınıyorum Oda arkadaşım tarafından, Üstelik İsmetpaşanın göbeğinde… Bir karıya sahip çıkamadığım için Önce kendi kafama sıkmalıyım Sonra zaman kalırsa sana… Dudağımda detone olmuş bütün izmaritleri Bedenimde söndürüyorum Yalanım varsa; İsraf olsun damardan aldığım alkolüm Kaçak yapmış serum hortumu vasıtasıyla… Tadından yenmiyor hayat Bal kabağısın lan sen! Lalelideki bir film setinden çıkıp geliyor tüm o kötü adamlar Hız sınırını zorluyorum, Kadranı kendinden geçmiş otomobilimle… Ölemediğime mi yanayım, Yüzümde ziyan olan akaryakıta mı? İmge yığını olmaktan kurtulamıyor, Yokluğuna maruz kalan şiirim Merakla bekliyorum Ağustos böceğinin çalacağı şarkıyı Karınca gibi boş boğazlık edecek değilim, Lütfen devam edin şefim! Bildiğim bütün baba yadigârı küfürlere eşlik ediyorum Bu müessesemizin trajikomik bir ikramıdır Repertuarımızda mermi çekirdeğinin ikiye ayrılması da varmış Ziyan olan iki beyin adına tanrıdan özür dilerim Zamanlaması kötü birer intiharız İhtiyaç anında camı kırıp Bileklerimi doğradığım şiirlerden birisidir bu… İzninizle şimdi taziye dileklerinizi kabul edeceğim Küf/382 |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
Kirpiklerindeki bürokrasi
(Darağaçlarını taşlıyor çocuklar Geç olmadan, beni bu daldan kopar) Kirpiklerine tutunmaya çalışan, Sade bir vatandaşım ben Ki gözlerin hayattı senin Eğer gidersen; Damarlarımdaki o asi kan, bulanık akar Bir demokratı daha ipe götürür bu ihtilal Boynumda yaşamamam için bürokratik engeller var, kal! Gözlerin görgü tanığı değil, Cinayetin ta kendisidir o zaman Ah o kekeme kurşunlar! İdeolojik bir savaşta çocuğun babasını yitirmesiyim Beynimde çıkan isyanı bastırmaya gelmiyorsun Silah zoruyla alıkoyuyorlar masum bir çocuğu Eğer dönmezsen; bu çocuk ölecek Soluduğum hava bile aleyhimde delil olarak kullanılırken, Nefes alıp geri vermeme hakkımı kullanmalı mıyım? Ölerek yaşamak şairlerin yaşam biçimidir Kirpiklerinde can çekişirken; Anca sade bir vatandaş kalabilirdim, bağışla! (Kirpiklerin öyle güzel tasarlanmış ki, Darağacından sonra en iyi icat bence bu) Küf/382 |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Kuyucan
İzmarit ve Dudak ilişkisi
''Bedenime kaç kefen çıkacak, o taze teninden?'' Ne güzel akıp gidiyor koca ipek yolu… Hızla akan o trafikte bir karmaşaya yol açardı dudakların Dur, kanun namına dur! Dudaklarını *kesik çekiyorum Aynı izmarite talim etmiş bir çift dudak… Al bu dudakları, bedenimde söndür! Hatta yak, tekrar yarıda bırak! Suçüstü yakalanalım, o ay şaftı kaymış teninde Zıvanadan çıkmış acı tütün gibiyiz, yandı nasırlı yürek Acıyı tellendirmeyi seviyoruz, ne güzel! Serseri mayın gibi dolaşırdı parmaklarım teninde Gölgesinden utanan serçe parmağım… Söz... yüzüğümü de çıkarıp attım, hala kanayacak mısın? (Bir melekten sonra, anca bir kadın bu kadar güzel kanayabilir) Artık hiçbir şey için söz vermiyorum Hatta şu an kendi cenazemi bile terk edebilirim Ucuza kapatıyorum bu aşkı Elbet birimiz zayıf kalacaktı… (*Kesik çekmek = El koymak) Küf/382 |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |