dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Kültür - Sanat > Edebiyat > Kendi Çalışmalarınız
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz.

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 24-06-2006   #121
cesur

mordefter nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2005
mordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Mor defterin gizi

[COLOR=#000000]Ab-ı hayat derlermiş eskiler bir imkânsız yorgunluğa… Oysa aşkmış kanın damardaki garip hızı ve buna inanmazmış bir hayalin koyu tadı…[/COLOR]

[COLOR=#000000]Katolik bir sancının koynunda adını sayıklıyorum. Alfabemdeki hiçbir harf güzel durmuyor sesinin yankısında; ben de bir altı patlar çıkarıp hepsini alnının ortasından vuruyorum. Çok gülüyorsun bana. Tuhaf bir kadınım sana göre. Tutkulu yalanlar biriktiriyorum çalışma masamın en üst çekmecesinde. Aşina olmadığım zamanların fotoğraflarını alıyorum eskicilerden. Kocaman cepli bol pantolonlar giyiyorum sonra. Gözlerim saydam bir renge bürünüyor güneşte. Üstelik cebindeki jilete inat seviyorum seni. Sırtını dönüyorsun sen plaklara geceleri oysa akortsuz bir şehvet besteliyorum ben uyku sarnıcında. Tuhaf bir kadınım sana göre. Üstelik cebindeki jilete inat seviyorum seni…[/COLOR]

[COLOR=#000000]Hamiş: Saklambaç oynayan ellerden hazin masallar yaratmayı da bilirim ben; bakmayın böyle durduğuma. Suskunluklardan bronz dantel kenarları yapmayı, havlulara ölmüş deniz kızlarının suretlerini işlemeyi, kavanozlarda ayrılık biriktirmeyi, duvarları mor örümceklerle süslemeyi de bilirim… Lakin hayat zorlu bir oyun ve ben seve seve el kaybediyorum…[/COLOR]
[COLOR=#000000]İnatla lanetli adamlar seviyorum…[/COLOR]
Eski 24-06-2006   #122
irtifa kaybı

SophieSebastiana nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006
SophieSebastiana çok ince bir insandırSophieSebastiana çok ince bir insandırSophieSebastiana çok ince bir insandırSophieSebastiana çok ince bir insandırSophieSebastiana çok ince bir insandır
MSN ile mesaj gönder

inatla lanetli adamlar seviyorum ne kadar güzel bir cümle bu böyle.. yazdırana sağlık,mutluluk,tebessüm diliyorum yokluğunda.

SophieSebastiana çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 24-06-2006   #123
cesur

mordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandırmordefter herkesin tanıdığı bir insandır

[COLOR=#000000]ben tüm bu cümleleri siz rahat rahat gidin diye kurdum efendim ya da gitmeyi rahat rahat düşünün diye. ya da nihayetinde gitmenizi istediğime kendinizi rahat rahat inandırın diye…[/COLOR]
[COLOR=#000000]zira aşk küflü bir bıçağın tende bıraktığı kesif korkudan öte değildir. siz de benim kadar bilirsiniz efendim şehirlerin tenha kalabalığını. her halükârda sahibi sayılırsınız bu cinayetlerin; keyfini çıkarın. [/COLOR]
[COLOR=#000000]her rüya maziye açılan bir kapıdır demiştiniz çok önce. ben şehirlerin yakası açılmadık küfürlerini biriktiriyordum gözlerimde. ihtimaller gecenin koynunda büyür sanıyordum; ne kadar yanılmışım.[/COLOR]
[COLOR=#000000]yorgun kedilerle konuşuyorum şimdi arka sokaklarda. siz ardınıza bakarak ölüyorsunuz gölgeli yalnızlıkta. [/COLOR]
[COLOR=#000000]ben tüm bu cümleleri siz rahat rahat gidin diye kurdum efendim. ya da nihayetinde gitmenizi istediğime kendinizi rahat rahat inandırın diye…[/COLOR]

[COLOR=#000000]* lanetli adamları sevmenin hazin hazzını bilen kadınlara ve onların mor kenarlı seslerine... yani sana; bu defa sadece sana...[/COLOR]
Eski 25-06-2006   #124
cesur

[COLOR=#000000]Her söz alfabesini yakar gözlerin; bu yüzden suskundur sevgilim ellerim… Ne yazık artık gitmeliyim…[/COLOR]

[COLOR=#000000]Ahkam kesiyor kötü çocuklar keşlere[/COLOR]
[COLOR=#000000]Piç olmanın alâmet-i fârikasından söz ediyorlar[/COLOR]
[COLOR=#000000]Oysa renksiz sevişmeler planlıyor hayat onlar için[/COLOR]
[COLOR=#000000]Kadınlar elbise dolaplarına asıyor serseri sözleri [/COLOR]
[COLOR=#000000]Ütüsü bozuluyor istemeseler de aşkların[/COLOR]
[COLOR=#000000]Erkekler dişi mezarlar taşıyor gözbebeğinde [/COLOR]
[COLOR=#000000]Üzerlerinde iyi durmayan kokuları evsiz barksız sarhoşlara hibe ediyorlar[/COLOR]
[COLOR=#000000]Paylaşmak lâzım yağmurları[/COLOR]
[COLOR=#000000]Bu yüzden kavisli ayrılıklar büyütüyor ruhu keder çocukları[/COLOR]
[COLOR=#000000]Garip trenler olmayan istasyonlara varıyor problemlerden farklı hızlarda[/COLOR]
[COLOR=#000000]Estetik harikası bacak boyları onursuz seslere ev sahipliği yapıyor[/COLOR]
[COLOR=#000000]Ten uyuşmazlığı diyor akbabalar yataklara sığınan ihanetlere[/COLOR]
[COLOR=#000000]Ben çok gülüyorum sefil sevişmelere gönül indirenlere[/COLOR]
[COLOR=#000000]İdam kararımı oybirliğiyle alıyor şehrin gizli orospuları[/COLOR]
[COLOR=#000000]Ahkam kesiyor kötü çocuklar keşlere[/COLOR]
[COLOR=#000000]Adam olmak için koyu bir ton gerekir diyorum[/COLOR]
[COLOR=#000000]Şaka yaptığımı sanıyor korkusu dünde saklı olanlar[/COLOR]
[COLOR=#000000]Ben çok gülüyorum gecenin kapısında titreyen tutkulara[/COLOR]
[COLOR=#000000]Kurşuna dizmeye karar veriyorlar bu kez beni[/COLOR]
[COLOR=#000000]Oysa hikayeleri kurşunlamaya elli sekiz şiir gerekli…[/COLOR]

[COLOR=#000000]* ince keskin bir bıçak yarası evlat edindim aşktan ben; kanmak lâzımdı yalanların en hasına. şahsına münhasır kabuslardan yalnız uyandım. anladım ki ben hayata arızalıyım. şimdi efendim bence siz bana sakın dokunmayın. bırakın yakasını düşlerimin; nasılsa bu gözyaşı benim…*[/COLOR]
Eski 26-06-2006   #125
cesur

[COLOR=#000000]rengine bağışlanan fotoğraflar kardeşiydi düşlerin oysa biz çoktan sökmüştük dikişlerini ihanetin…[/COLOR]

[COLOR=#000000]cellatlar yaşam biriktirir diyorsun şairler bu yüzden mi özenir onlara / soru işaretlerinden yoruldum / bu gece hayaletlerle boğuştum / oysa isimlerden öteydi yaşanan suskunluklar yanılmıştım yine tehirli yazılmıştım şehri ikiye bölen harekete / sarhoşluk kıyısında yan yana yürümeliydik sana göre yoksa kıyardık aşkın sedef gözlerine / sonunu görmek için cam kürelere gerek yoktu düşen gölge dağılıp kaldı / beni sevmiştin oysa ben seni suçluyordum tedirginliğime uygun sevgili ararken / üleştiriyordun suçun azabını / gazabından kim sağ çıkardı / sol yanım ayazdı benim sen çifter çifter sayıyordun tene kazılı izleri / mahrem yalnızlığına ortak olmak mümkün değildi yine de sığ koylarda dalıyordum korkunun koynuna / sırtımı dönüp uyuyordum suretlerine oysa göğsünde dolanan elin kapısıydı üzerimde eğreti duran zehrin / sesimin sendeki yankısını ben senden dinledim bu yüzden yalana gerçek bildim adını diyordun ya ben o anda kaybettim ip uçlarını / kördüğüm oldu sözler ne yapıyoruz biz yeni bir hikayeye doğru seyiriyor acılarımız / can yakmak konusunda senden aşağı kalır yanım yok ustam renklere sarılmış bir pusulaydı / atlaslar vardı sonra yırtık kalplerinde zamanın soluğunu taşırlardı / kendi sesine ihtiyacın var bu yüzden susuyorum diyordu ellerin zira ben yeni bir cinayetin müdahiliyim / dargın gün ortalarından hesapsız geceler yaratmak mümkün mü bu takılıyor aklıma / aşkı körükleyen sol omza dikiyorsun ya habis uru sol göğsüm sızlıyor benim gözyaşı tavan arasına saklanıyor / intiharlara rehberlik ediyor tutkular öyle ya ölümlü düşlerin taşkın bir cazibesi var / edepsiz kahkahalı barlarda unutulan ilk nota hangisiydi ve şehvet bize jiletli bir kazançtan öte neydi / gülümsediğin o fotoğrafta sevdim ben seni diyerek açıyorum kartları / blöflü bir oyun mu diye soruyorsun per’leri başka bir hikayede bıraktık / yaşlanıyorsun / yel değirmenleriyle savaşan yağmur masalları anlatıyorsun dikdörtgen masalarda oysa içaçıları şefkati tutmayan şaraplar içiyoruz kenar mahalle durgunluğunda şarkılar düğümlüyor yolları bunu en hazin efsun sayıyoruz sahi biz kefenleri kolalamayı kimden öğreniyoruz…[/COLOR]

[COLOR=#000000]* yitik şehirlerin tuzağa düşmüş gezginlerine ve elbette ayyaş bir soluğun izini süren çocuklara uçurum manzaralı methiye mahiyetinde hizaya sokulamayan bir gece armağan etti gözleri. ben de tuttum rengini kırık sokak lambasının koyu karanlığına bağışladım. artık rahat rahat gidebilirim. *[/COLOR]
Eski 05-07-2006   #126
cesur

[COLOR=#000000]Hiçbir sevişme yokmuş ki gölgeleri aldatmasın ve hiçbir çocuk yokmuş ki bir sevişmeyi tutkuyla yalanlamasın…[/COLOR]

[COLOR=#000000]Biz çocukken gece kokulu kadınlar damar yollarına bir doz metamizol sodyum enjekte ederdi. Müzayide evlerinde ucuza alıcı bulurdu geçmişleri. Gri adamlar atardamarın en ince bileğine gölgeli saatler inşa ederdi. Mezar taşı şehirlerinden koşar adım geçmek gerekirdi. Saçlarında suçlu sevişmelerin izini taşırdı kadınlar. Erkekler güçsüzlüğün kıskacından hayata gebe yankılarla kurtulurdu. Biz çocukken kelebeklerden ve sürüngenlerden söz etmek ayıp sayılırdı. Riyakâr yağmurlardan şikayet ederdi etamin gülüşleri paltolarının yakalarında taşıyan orta yaşlı kadınlar. Ki orta yaşlı kadınların sallanan sandalyelerinden korkmak gerekirdi. Kıvrımlı morluklardan ve saf yalnızlıktan söz ederdi fötr şapkalarının kenarında yalancı şahitler taşıyan orta yaşlı adamlar. Ki orta yaşlı adamların arzın merkezine dokunan adımlarından kaçınmak gerekirdi. Biz çocukken ihtiraslı ayrılık masalları anlatılırdı. Resmi geçitlerde protokol sandalyelerine düşük yapmış aşklar buyur edilirdi. İçki sofralarında kırmızı kadife eldivenler ikram edilirdi. Omzu duvara yakın sevişmelerden geriye hayata iğnelenmiş eller kalırdı. Zehirli sarmaşıkların ameliyathane titizliğinde büyüdüğü anons edilirdi. Sabah kahvelerinde dedikodusu yapılırdı sabun kokulu arzuların. Sevmeye cesaret etmiş adamların hazin sonları vah vahlı konuşmalara özne olurdu. Biz çocukken tüm şarapçı konyaklar salıncaklı yorgunlukta serum tadında hikayeler biriktirirdi.[/COLOR]

[COLOR=#000000]* Büyümeye meyilli ağrılardan kesik hazlarla kurtulduk. Oysa biz vallahi güzel gözlü bir çocuk korosuyduk…*[/COLOR]

[COLOR=#000000]sadece sana... kıyısına bir okyanusun... saçlarının rengine... sana...[/COLOR]
Eski 09-07-2006   #127
cesur

yazılarımın telifini almış bulunuyorum. onayım olmadan yazılarımın bir kısmını ya da bütününü herhangibir şekilde kullanamaz kimse. bir de dipsizden haber vereyim dedim...
Eski 11-07-2006   #128
cesur

[COLOR=#000000]Efendim,[/COLOR]

[COLOR=#000000]Yıldız sesli çocuklar yaşardı bir zamanlar şehirlerin kalbinde. Coşkulu tenlerde ağır ıslıklı ihtiras sunardı sokaklar isteyene. Fahişe rüzgârlardan söz etmek mekruh sayılırdı dost sohbetlerinde. Boyuna çizgili ihanetlerde yataklar kan kokardı. Oysa kanamak en büyük yalandı. Şerefli aile evlerinin bodrum katlarına gizlenirdi intihar. Barut kokusu pruvasına saplanırdı yüksek boyunlu ukalalığın. Gemili yalnızlık sipariş edilirdi köpek huylu adamlara. Ki onlar ruha keder sevişmeler hediye ederdi çocuklara.[/COLOR]

[COLOR=#000000]Sırr-ı cemali etimi yakan efendim,[/COLOR]

[COLOR=#000000]Böyle bir kaderin kıyısında serzenişli seslerle büyüdüm ben. Rahvan adımlarla geçti gözlerim gerçeğin derisinden. Düşperest iklimlerde aşk yanılgıyla sevişirmiş; sayenizde öğrendim. Sesimi kesen intikam sizin hediyeniz. Suskun gülüşler topladım yastığıma sinen gölgenizden. Ardınızdan yatağıma buyur ettiğim ihtilalci orospu pay etti kokunuzu içime boşalan sancılı adamlara. Oysa edepli ayrılıklar düşmeliydi bu hikayede payınıza. Zira kırmızı size yakıştığı kadar ölüme bile yakışmamıştı. Lakin aşk ağır aksak bir şarkının unutulmuş nakaratıydı…[/COLOR]
Eski 11-07-2006   #129
cesur

[COLOR=#000000]Saçları dağınık düşleri seven adamlar seviştikleri kadınların kokusunu göğüs kafeslerinde saklarmış bu yüzden kalplerine dokunmak infilak etmek demekmiş[/COLOR]

[COLOR=#000000]Gri şehirlerin orta yerinde renklerle sevişen adamlar vardı. Kırçıllı saçlarında gezinirdi elleri. Ardından kalbi tavaf ederdi gözleri. Tiz çığlıkların son sesiydi kirpikleri. Bu yüzden boyunlarına emanet edilirdi gölgelerin en renksizleri. Solukları bir tutam gize batırılmış misket camıydı; eti bileylerdi suskunlukları. Öpüşleri can yakardı oysa. Akşamdan kalma hüzünleri alırlardı koyunlarına. Nasıl seviştiklerini hayal bile edemezdi mengene gözlü kadınlar. Adları günah sayılırdı zira. Aşk avuç içi çizgilerindeki derin bir yalnızlıktı sadece. Bu yüzden güvenirlerdi telvelerin ters izine. Zamanın akla ziyan kıyısında rakı içmeyi efendilik sayarlardı. Nefes kesen ihanetlerden sağ çıkmayı bir tek onlar becerirdi. Oysa sol yanı ayazdı bazı dizelerin.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Alacalı ayrılıklar biriktirirlerdi gömlek ceplerinde. Siyah taşlı yüzüklerinde şehvet taşırlardı biraz zehirli. Mutfaklarından alkol kokusu eksik olmazdı. Heba edilmiş mektupları evlat edinirdi bazıları. Fillerin uğurlarına, kitapların sızılarına inanırlardı. Güneşin doğuşunu kaç defa gözyaşıyla izlediklerini hatırlayamazlardı belki ama unutmazlardı yalana muktedir yanılgıları. Saçları düğümlemeyi büyü, ters çevrilmiş sigaraları şans bilirlerdi.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Kutsal kitaplardan falan söz ederlerdi sohbetlerde. Okunaksız el yazıları kalırdı peçetelerde. Şehrin tüm kiralık katillerini tanırlardı sonra. Ezbere bilirlerdi karamsar düşlerin adreslerini. İnce bilekli orospulardan köşe bucak kaçardı heyecanları. Hazları kırık sokak lambalarına benzerdi. İki kişilik sarhoşluk sipariş ederlerdi tekil yataklarına. Kuytu şarkıları içli bir dertle söylerlerdi.[/COLOR]
[COLOR=#000000]Gri şehirlerin orta yerinde renklerle sevişen adamlar vardı. Gitmek ancak onlara yakışırdı. Atlasların kuzeyi adlarıyla anılırdı.[/COLOR]
Eski 13-07-2006   #130
cesur

[COLOR=#000000]Zamansız ihanetler taşır otobüsler ben bu yüzden güvenmem şehirlerarası yollara. Oysa derin bir sızının hazin kokusu vardır tren garlarında. Sahipsiz gülüşlerin izi karışır dönüşü mümkün olmayan varışlara. El sallanan hüzünlerden geriye bir avuç toz kalır. Ve bazen kendini temize çekmek için ilk trene atlayıp gitmek gerekir. Bazı yollar yatağına kanamalı yüksek ökçe izini hediye eden o şehre çıkar. Her şeye rağmen hayatla yüzleşmek gerekir. [/COLOR]
[COLOR=#000000]İşte tam da bu yüzden bir süre susmak gerekir…[/COLOR]

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı

Bütün zamanlar GMT +2. Şu an 04:43 AM.