![]() |
|
|||||||
| Kendi Çalışmalarınız Bütün edebi türlerde gerçekleştirdiğiniz çalışmaları sergileyebileceğiniz bölümümüz. |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#131 | ||
|
cesur
Giriş Tarihi: Apr 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[COLOR=#000000]Tehlikeli kadınlar şehirler boyu şair olur bu atlasta[/COLOR] [COLOR=#000000]Şairlere aşık olup hazin mısralar doğururlar ardından pazar ayinlerinde[/COLOR] [COLOR=#000000]Suskunluklarını çalar bazıları[/COLOR] [COLOR=#000000]Cümlelerini üzerine alınır ötekileri[/COLOR] [COLOR=#000000]Oysa hüzünlü incelikleri evlat edinmek zordur[/COLOR] [COLOR=#000000]Akrepler, gölgeli zehirler ve sürüngenler kağıt aklığında güzel durur[/COLOR] [COLOR=#000000]Haz taciri yarasalara tahammül etmek güçtür…[/COLOR] [COLOR=#000000]Blöflü oyunları bilmeden şiir yazılmaz[/COLOR] [COLOR=#000000]Saklanarak yaşanmaz…[/COLOR] [COLOR=#000000]Hayatın arka sokaklarını bilmeyen zengin piçler uzak dursun rüyalarımdan[/COLOR] [COLOR=#000000]Dayanması kolaysa buyursunlar alsınlar götürsünler tüm sözlerimi[/COLOR] [COLOR=#000000]Ama narin bilekleri taşımaz jilet sesini[/COLOR] [COLOR=#000000]Yatakları bilmez kanamalı yalnızlıkların sahipsiz sevişmelerini[/COLOR] [COLOR=#000000]Bacak arası yollarda yitirirler en fiyakalı gülüşlerini[/COLOR] [COLOR=#000000]Vakur bakışları aynanın aksinde yok olur[/COLOR] [COLOR=#000000]Onları adam sanmak en büyük yalan olur[/COLOR] [COLOR=#000000]Tehlikeli kadınlar şehirler boyu şair olur bu atlasta[/COLOR] [COLOR=#000000]Mısralara aşık olup hazin sarhoşluklar büyütürler ardından koyunlarında[/COLOR] [COLOR=#000000]Kokularını çalar bazıları[/COLOR] [COLOR=#000000]Sözlerini nüfusuna geçirmeye kalkar ötekileri[/COLOR] [COLOR=#000000]Oysa saklanarak yaşanmaz[/COLOR] [COLOR=#000000]Külü belli yangınlardan kedi merdiveni yapılmaz[/COLOR] [COLOR=#000000]Alacalı harfler niyeti bozuk cümleler doğurur[/COLOR] [COLOR=#000000]Ama beyefendi öznesi aleni bu paragraflar üzerinizde eğreti durur…[/COLOR] [COLOR=#000000]* Aşkın cinai kapısından geçmeye cesaret edemeyenler uzak dursun yaralarımdan. Bu şarkıları hazin ayrılıklarla besteledim ben; çalmasınlar ıslıkla bile suskunluklarımı. Herkes kendi yarasına melhem etsin lügatları. Bu atlası kimseden ödünç almadım ben; bilsinler suçlarını. Vicdanları varsa bıraksınlar hayatımın yakasını *[/COLOR]
|
|
|
|
#132 | ||
|
mutlu
|
[COLOR=#000000]Tehlikeli kadınlar şehirler boyu şair olur bu atlasta[/COLOR][COLOR=#000000]
Şairlere aşık olup hazin mısralar doğururlar ardından pazar ayinlerinde[/COLOR] [COLOR=#000000]Suskunluklarını çalar bazıları[/COLOR] [COLOR=#000000]Cümlelerini üzerine alınır ötekileri[/COLOR] [COLOR=#000000]Oysa hüzünlü incelikleri evlat edinmek zordur[/COLOR] [COLOR=#000000]Akrepler, gölgeli zehirler ve sürüngenler kağıt aklığında güzel durur[/COLOR] [COLOR=#000000]Haz taciri yarasalara tahammül etmek güçtür…[/COLOR] [COLOR=#000000]Blöflü oyunları bilmeden şiir yazılmaz[/COLOR] [COLOR=#000000]Saklanarak yaşanmaz…[/COLOR] [COLOR=blue]hüzünlü incelikler çok serseridir[/COLOR] [COLOR=blue]yeri geldimi şahane küfürdür[/COLOR] [COLOR=blue]her dudaktan dökülemez[/COLOR] [COLOR=blue]işini bilir,[/COLOR] [COLOR=blue]iş bitiricidir...[/COLOR] [COLOR=#0000ff]koynunda avutamazsın zehri kendini öldüren akrebi,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]kendi kuyruğunu koparan kertenkeleyi,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]ve bilimum zehirli mahlukatı...[/COLOR] [COLOR=#0000ff]bu sızı pazar ayinlerinin süslü,fiyakalı kadın ve beylerine ağır gelir[/COLOR] [COLOR=#0000ff]zira hiç bir papaza ''bu'' günahı çıkartamazsın...[/COLOR] [COLOR=#0000ff]ve haklısın atlası kalemiyle kırmızıya boyayan kadın şair,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]saklanarak yaşanmaz,[/COLOR] [COLOR=#0000ff]şiir hiç yazılamaz...[/COLOR]
|
|
|
|
#133 | ||
|
cesur
Soylu bir hırsızdı Arsen Lüpen kimsenin sesini cepkenine yerleştirmedi oysa bunlar sözcük aşırmayı marifet bildi…
Kedi dilinden pasta sunuyorum kabul günlerinde oysa derin bir metafor Freud bugünlerde. Olric’i bilmeyen romanlar büyütüyor kapı komşumuz. Çok gülüyorum inan ben buna. Kadın olmanın mor saçlarını savuruyorum sağa sola. Sen anlarsın ruhumu hapseden bu aptal imgeyi… Kahretsin atlaslara rengini veriyor gözlerim; ah ağartmıyor düşlerimi bahar kokulu çamaşır suları. Boşuna imreniyoruz toz konmayan evlere; saklanarak şiir yazılmıyor nasılsa. Çok garip bunu sadece ikimiz biliyoruz. Bunu sadece ikimiz mi biliyoruz? Zamanın koynuna bırakıyorum zehri kendine katil akrepleri. Bak ben hiç kızmıyorum mesela hırsızlara. Alnının ortasından vuruyorum ihtiraslı intihalleri. Yürüyüp gidiyorum ardından. Bir sen biliyorsun elime dolanan paslı sabahları. Sesinin yankısını tehlikeli buluyor bazıları. Aman boş ver hayatın kurgulanmış sarhoşluklarını. Nasılsa ihanete karşı güneşleniyoruz aşkların kıyısında. Yaraları bilmeyenler anlamasınlar - canıma minnet - sözlerimi. Şair olmanın onulmaz gölgesi saçlarının aklarına düşerken bir sen bilirsin zaten sırta yapışık buzdan hayaletleri… * Şehrin ıssızlığında ortak bir yazgıyı büyütür şairler; bu yüzden aynı kurşunla vurulur hikayeciler. Yersiz yurtsuz kadınların hırçın mısralarından korkar bazı adamlar ki onlar kadınlarla içmeyi edepsizlik sayarlar. O vakit akıllarına terbiyesizliğin hası gelir. Onlara göre bir kadın ancak bir er suretin sesini taklit ederse zehirli düşler kurar; recm edilir böylece mısralar. Çünkü onlar bir kadın ve erkeğin sadece sevişebileceğine inanır oysa dostluk şehvetten daha büyük bir afrodizyaktır. Anlamadıklarını karalamaksa hayattan öğrendikleri yazık bu zamana kadar boşa yaşamışlar. Afrodizyak takılır düşüncelerine ee bırakın çocuklar oyalansınlar. * Hamiş: Şiirimin yankısına cevap veren şairin gizli mektuplarına; elbette Bahadır’a beceriksiz bir teşekkür tadında…
|
|
|
|
#134 | |||
|
Yasaklı
Giriş Tarihi: Nov 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#135 | ||
|
cesur
Felsefenin kıyılarına düşse de aklınız üzgünüm beyefendi beş para etmez sözleriniz. Zira siz çokbilmiş bir yanılgıdan öte derin bir hiçsiniz…
Kuantum fiziğinin saçaklı devriminden söz ediyorsunuz habire. Oysa basit denklemlerin tek bilinmeyenini bile çözemiyor yüreğiniz. Karşınızda size aşık olduğuna inanan bir kadın durmakta beyefendi bu kurutulmuş kaçak tadı nedensiz. Yakışmıyor zamansız öfke nöbetleri ellerinize. Acınası bir heyecanla sarılıyorsunuz yalnızlığınızın beline. İçine aktığınız her düş sırça bir köşk; farkında değil misiniz? Sahi siz hangi yanlışın eksik harfisiniz? Eskiyen sevişmeleri yok pahasına satıyor eşkiyalar; siz hangi yılın başarılı katilisiniz? Din adamlarının tefekküre dönen seslerinde ani bir küfür yağmuru gözleriniz. Zira siz tanrının intiharına sebepsiniz. Boşuna beklemeyin rötarsız seferleri beyefendi hayata geç yazıldı zaten teniniz. Madenlerin coğrafi dağılımından söz ediyorsunuz yüzünde falçata izi taşıyan çocuklara. Oysa kalbin coşkun debili nehirlerinde rafting yapmaya uygun değil isminiz. Siz bize en iyisi Latin edebiyatını anlatınız; ardından klasik makamlı bir erkeklik hikayesi yazarsınız. Elbette rakı içen kadınlara tahammül etmez vakur spermleriniz. Zira siz erkekliği seviştiğiniz kadınlarla ölçecek kadar beceriksiz bir sevgilisiniz… * Kimse suçlu değil elbette beyefendi zira bu sadece benim akıl kaybım. Rujumun tonunda bir akıl hastanesi buldum; size de tavsiye ederim… Sayenizde öğrendim intikamı; teşekkür ederim. Hadi şimdi okkalı bir serzeniş eşliğinde sahneyi terk edin… *
|
|
|
|
#136 | ||
|
cesur
farazi, dipnotlar satıraralarını keşfetmek için gereklidir bence... modaysa benim çok da umrumda değil nasılsa...
beğenmene sevindim zira kanamadan yazmayı becerecek kadar büyüyemedim... iyi ki
|
|
|
|
#137 | ||
|
cesur
dilbilgisi kurallarını hiçe saysam da adım büyük harfle yazılır hayatın kırık koynuna benim siz artık şiirlerimden yavaş yavaş gidin…
sözcüklerin gizinden anlamak için hüznü bilmek gerekir saygıdeğer kız çocuğu bence siz boşuna çaba sarf etmeyin manalarını sorduğunuz suskunluklar etinizi yakar kıymetli canınıza zeval gelmesin eski dilde yaşanan aşkları çözemez sefil ruhunuz kiralık sevişmelere güvenmeyin ödünç seslerle bir hayat yaşanmaz çocuğum benim arızalı gözlerimi boşuna sahiplenmeyin tevazuya gerek yok hayat konusunda ben sizden daha gözü pek bir serseriyim… diyelim aylardan nisan serin rüzgarlı ayrılık gibi kentin koynunda dörde göz kırpan bir zaman saat takriben ihanete on var ve renkli bir ışık huzmesi o yosmanın göğüslerinde siper almış sarsak bir gezgini arar ki o gezgin becerdiği kadınlarla büyüyeceğini sanan alelade bir çocuktur nihayetinde elbette renklere tutkun bir hikayecinin en aptal suskunluğudur bir başka kentin gözlerinde kırık zamanlar vardır; bilmezsiniz çocuğum deniz kokulu sevişme maratonları düzenlenir yasak kıvrımlı saçlarda siz utanmadan yalan söylersiniz tanrıya saçma rüyalar görürüm ben cam soğukluğunda yüzüne dokunur bozuk sesli bir çığlığın iffetsiz bir papaz sıkılgan erkekliğini cezbeden cazibeli bir intihar olur pozisyon çeşitliliği oysa oyunlara aşina değildir kalbi karanlığın koynunda büyüyen hüzün tecavüzcüleri gibi masum sayar boşluğa asılan gölgesini diyelim aylardan kasım soğuk bir kaybın kenarında saati vuran bir öpüşme ihanete beş ay uzaktan selam edilmekte ve koyu bir intihar sömürüsü bilmem kaçıncı kere düşmekte yere ki tüm sömürüler kızıl bir aptallık kokmakta söze dönemeyen gözlerimde elbette o gezgin mısralarında yılkısız bir yalan büyütmekte inanmamak gerekir saygıdeğer kız çocuğu elveda demeyi bilmeyen gezginlere çünkü onlar çarşaflara sinen sperm kokusuyla bileklerini inceltmekte çocuğum , onursuzluğunuzun suçunu sakın sesime yüklemeyin zira aldatılan hayattır bu oyunda zaferinize güvenmeyin… diyelim aylardan temmuz korkusuz bir aşka yol alınan tüm hikayeler gibi sıcak bir zaman ihanete umursamaz bir veda edilmekte ve kararlı adımlarla terk etmekte hikayeyi anlatıcı ki anlatıcı kızılcık şerbetini kandan ayırt etmekte elbette o gezgin kendini istikrarlı ihanetlerin piri bilmekte… * öfkenin kıyısında tükenen bir okyanustu adı. tutuldum aynadaki omuzsuz aksine. ütü tutar sandım buruşuk kalbi. kanamalarla büyümeyi onursuzluk sayanlara inat rüyasız yalnızlıklara daldım. ardından tenime düşen şeklini aşkı bilmeyen müsvette dizelere sattım. şimdi tüm sevişmelerin izniyle falçatama bulaşan hayalleri suya tutayım. ihanete ortak tüm bedenlere huzursuz sabahlar dilerim; şiirleri hırsla yazmayın çocuğum tavsiye ederim. edepsizliğiniz açmadan soylu küfürlerin yakasını çekip gidin yalnızlığımdan; rica ederim...*
|
|
|
|
#138 | ||
|
cesur
* sevgili gizli mektupların çok sevdiğim ve içimi çok acıtan bir yazısını sizinle paylaşmak istedim. izin almadığım için bağışlar umarım beni sevgili şairim. bağışlarsın değil mi Bahadır?
*Olabilecek , bir gün , belki... Ölüm aktığında , göğüslerinin arasından , aşağılara , içine doğru yol aldığında sakın telaşa kapılıp , irkilme... Belki günlerden pazardı , kötü bir yağmur yağmaktaydı ,sen günleri isimlerine aldırmadan yağmalamaktaydın , mektuplarımı yakmak geçiyordu içinden , ağlamaya direnmekteydin , ucuz bir şarap açmıştın... Yoldaydın belki , eve geç kalmıştın , sırılsıklamdın , belki çakırkeyftin , yorgundun yaşamaktan belki... Belki oturuyordun camın kenarında , banyodan yeni çıkmıştın ,şiir kitapların gelişigüzel sıralanmıştı başucuna , bir acıya kiracıydın biraz , biraz ciddiye alındığım kara parçaları , biraz sevda sözleri , yuvarlağın köşeleri belki , belki bir şairin hiç bir zaman yazamayacağı bir şiirdin... Sen olsan yalınayak girerdin ölümün tenine , yarı uyur yarı uyanık... Neden ölüme de en çok şiir yakışır? Adam akıllı yaşanan bir hayattan kime , ne kalır? Hayatı bir pranga gibi senden başka kim taşır? Acılara gönüllü yazıldığın o günlerde... Ölümde gitmek değil miydi senin için? Ölüm gitmekti düpedüz işte! Kalanları da öldürmekti işte!
Korkmuyorum artık yola çıkmaktan... Son düzenleyen: gizli : 29-05-2008 08:51 PM |
||
|
|
|
|
|
#139 | ||
|
cesur
Kokusuz bir rapsodi besteledim kısa yolculuklar için. Muavin unutulan kalpleri son durakta azat edin…
Huzursuzluk güzel durmuş boynundaki mor kravatınla Oysa hep yenildik biz mahalle arası maçlarda Kenarları kolalı yalnızlıktan da söz edeceğim elbette sana Şuraya bırak yerleşik gülümsemeni Tenine uygun bir ölüm buluruz nasılsa… Vakitsiz şehirlerin en yankılı çığlığı olmuştu adın Edepsizlik eğreti durdu belki de bu yüzden soluğunda Etini kesen sarhoşluklardan dudağını yakan sigaralarla kurtuldun Ne yazık alacalı sonlara tedirgin yağmurlar biriktirdin Çatısı akan korku konaklarında illetli şiir dersi verdiğinden beri Gönüllü yazıldın tüm ihtiraslara Arzuların da ağzı bozuktu; geç öğrendin. Çocuğum, şehveti tek kalemde sildin. Dilini kana buladın ısırırken koynundaki kadının başıbozuk marifetlerini Akisli sevişmelerden ışık hızıyla geçti gözlerin Serserilik güzel durmuş gömleğinin yakasında Sakın ellerini soğuk duvarlarla yıkama… Koyu renk saçlar kıyısına vurmuş erkekliğinin Sırtını açık bırakma alazlı deliliğinin…
|
|
|
|
#140 | ||
|
s/ezgisel yalnızlık
Giriş Tarihi: Jun 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yüreğine ve kaLemine sağLık mor defter...
harika keLimeLer yine,en az diğerLeri gibi...
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|