![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
cesur
Giriş Tarihi: Apr 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
büyümemi istiyordun ya bak büyüdüm işte... bak ses çıkarmıyorum gidişine... madem pelerinini savurup sözlerini toparlamak istiyorsun öykülerden; madem geldiğin gibi sessizce kaybolmak istiyorsun... bak büyüdüm; bak "söz vermiştin; hep yanımda olacaktın" demiyorum...
bak... yansa da canım susuyorum... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
temize çekilmiş öykülerin alacasındayım
dönülmüş yolların ardında sana biraz hayat, biraz intikam getirdim dudağımın kıvrımındaki zehri bilmediğin bir coğrafyada bıraktım baş ağrısız sarhoşluklar getirdim sana ödenecek ne kadar bedel varsa ödedim de geldim adından okyanus geçiyor boğulmayalım diye renkler getirdim şehrin meydanına kazılı yalnızlıklar getirdim biraz hayat biraz intikam biriktirdim geldim... * " sonra tenime indirdiğin yemin: sol omuzumda adının baş harfi mor dövme tam günah meleğinin durduğu yerde gölgesi hâlâ düşer yazdığım bazı şiirlere" Murathan Mungan |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
vahşi atların rüzgarlarından çaldın sözlerini. kurak bir denizin can çekişen gemileriydi gözlerin. ellerin yol yordam bilmeden tutunmuştu geceye. mor bir düşüşün izini taşıdın suretinde üç hırçın zaman. suskunluğun, hoyratlığıydı belki de şiirlerin...
mor dövme... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
koynunda vazgeçişler taşıyan bir delinin çocuğusun. bebeğim sen bilmediğim diyarların rüzgarısın. sebepsiz bir gözyaşısın rüyalarımda. baharın habercisi cemresin; yalnızlığımın tortusu. anlamadığım dillerde söylenen şarkılar, öğrenmeyi beceremediğim oyunlar, öyküler var bir de boynumda taşıdığım. yalanlardan arda kalan ne varsa yaktım. şiirlerle öğreneceksin büyümeyi; ben yolumu onlarla kaybettim. bebeğim sen bilmediğim diyarların rüzgarısın; içimi ferahlatan...
|
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
bunca hoyratlığın ardından huzura dair yalanlar söyledim. ruhum fahişeydi benim oysa; ruhum mora tutkun bir yurtsuz...
tut elinden suskunluğumun; koynuna al düşlerimi. ben ikimizin yerine de ağlarım; ben ikimizin yerine... paramparça yataklar vaad ediyorum sana; birkaç gece sevişmelerden çalınan. küllerimi serpeceğim göğsüne. ruhum fahişe benim oysa; ruhum mora yatkın. yersiz yurtsuz kadınlar hırçın birer tehdittir; sırtından vururlar hayatı... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
arkasına dönüp ellerini ovuşturdu
işte hepsi bu kadardı - karanlıkta sen de ağlardın aldandığını düşündü neden? şimdi yazıyor işte düşten sayfasına hayatını kırıldığında uzayabiliyorsa hâlâ öğle vakti boyunun gölgesi çocukluğundandır kahvesinde saçlarının sen dağlıydın rüzgarda henüz kıvırcık sırtını dayadığın buzdan duvarlar hâlâ sırtına yapışık... 25.06.2005 Sevgili şairim, dostum bunu bana yazmıştı; o vakitler yorgundum ben... O konuşmasak da biliyordu. Bunu yazdı... Teşekkür etmek için çok mu geç? Son düzenleyen: gizli : 02-04-2008 12:15 AM. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
cesur
palamarı bırak
batsın gözlerin karanlığın ortasında mor yaşların yatağı olsun saçlarım bırak bu gece seninle ağlayayım. ellerim ortak olsun yangınına bırak bu gece ziyan olsun şiirler zaman yorgun nehirler gibi yakıp yıkarken şehirleri dolunayda seviş benimle. kırgın sözlerin hesabı bende bırak bu gece seninle ağlayayım. serserim, ruhu ayaz yatağı boranım yüzüm kana keser hayat seni boş verdikçe yılkının yersiz tayı, yurtsuz siyahı azraille seviştiğin onca gecenin sonu olsun düşlerim. bırak bu gece seninle öleyim... 17.11.2005 |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
| style developed @ GFXstyles Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0
|