![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
[COLOR=black]affına sığınarak sayfana ekliyorum bu şiiri kalbimce yeri burasıdır,belki bir gün bu mektubu okur...[/COLOR]
[COLOR=black]ezberini unutmuş bir mektup yazılsa...[/COLOR] [COLOR=black]gizli mektuplar taşıyordu kahraman melekler göğüslerine sim sırma nakışlı bir adamın göğsünde okuyacaktın adam uykuya dalamadı[/COLOR] [COLOR=black]uykuya dalamadı zaman [/COLOR] [COLOR=black]tüm altı aylık bebekler geceler boyu ağladı[/COLOR] [COLOR=black]bir kalbim olmalıydı mutlaka olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]bir aynanın sihrinde muhtemelen yüzünde sırra kadem basan[/COLOR] [COLOR=black]olmalıydı mutlaka olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]aydınlık bambaşka bir karanlık oysa ten[/COLOR] [COLOR=black]başka bir sihir taşıyor nihayetinde[/COLOR] [COLOR=black]nihayetsiz soluklar karışmıştı birbirine[/COLOR] [COLOR=black]birbirine karışan iki ten arasında [/COLOR] [COLOR=black]ıslak bir buhur[/COLOR] [COLOR=black]hummalı bir huzur[/COLOR] [COLOR=black]kokusunda yalpalayan [/COLOR] [COLOR=black]aşk[/COLOR] [COLOR=black]aşkı unut[/COLOR] [COLOR=black]tanrının peygamberine ilk vahyiydi oysa[/COLOR] [COLOR=black]aşk[/COLOR] [COLOR=black]olmalıydı bir kalbim[/COLOR] [COLOR=black]sağ yanımda[/COLOR] [COLOR=black]küt küt atan bir kalbim [/COLOR] [COLOR=black]muhtemelen olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]er melekler olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]göğüsleri sım sırma işli[/COLOR] [COLOR=black]bir uykun olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]göğsümde unutacağın [/COLOR] [COLOR=black]bir rüya olmalıydı[/COLOR] [COLOR=black]bir mektup bulmalıydın kapının altından atılmış[/COLOR] [COLOR=black]gizli bir mektup[/COLOR] [COLOR=black]ve mutlaka okumalıydın...[/COLOR] |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
Alıntı:
|
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Yasaklı
Giriş Tarihi: Dec 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
ezberini unutan bir mektup var mıdır ve kaç -meli -malı ekiyle cümleler dağılmıştır içimizde... |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Tesekkur ederim Baha. |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Alıntı:
Tesekkur ederim gozlerimi yasartan, varligima anlam katan bu sozlerin icin. Kalemim aslinda sadece sayikliyor, emekliyor...Yine de bu sozler, oyle sicak bir gulusle yol aldi ki yuregime, anlatamam... Yine ve hep tesekkurler sana ve yazdiklarima zaman ayiran, bana zaman ayiran Dipsiz aileme... |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
....
Ve ne kadar az konuşur olduk günboyu Birden ayrımsadık ki ayrılık orda başlıyor Tam da susuşların birbirine eklendiği yerde (A. Telli) Susmak ezberlenir mi? Kekeliyorsun kalbim...Bazen kelimeleri yutuyorsun, bu endise niye? Ezberlenir mi cografyasi yuzlerin? Aklimda haritasi o bakislarin, tozlu yollari gulusun...Bir konaginda, kirmizi sarapli gunleri...O yuz terk edilmis bir ulke mi simdi? Bircok ad var icimde, kalbim birak o tozlu sayfalari, herkese yetecek cumle var icimde, herkese yetecek gozyasi... Bu mektup biraz herkese biraz hic kimseye..Biraz sadece birine... Yuregimden baska hicbir yerde gormedigim her ulkeye, yuregim disinda gordugum hicbir ulkeye... Belki en cok kirilganligima, belki gozlerimdeki yarali marti cigligina, denizin tuzuna, belki sadece dort nala kosan zamanin kendisine... Cigliklarimizin susustugu an'lardan, gozyaslarimizin sozlerimizi emzirdigi o deli aksamlardan arta kalan bir gunce bazi yasanmisliklar, sen diyorum ey yuz! Ey sehirleri terk edilmis ulke, birikmis birkac soz kusacagim meyhanesine bakislarinin... -agla saki, sarap dokulsun yuzume- Bu yuz, oylesine yakin ki, oylesine cok akraba ki...Bu yabanciligini yadsiyor kalbim. Gulusum gozlerinden siginma hakki istiyor, sevgim ellerimde, hava soguk, yuregine kurdun mu sobani? Kiyisinda isitabilir miyiz elimizi? En son, bir sususta kaldi sozlerimiz...Konusmayi henuz ogrendigimiz, kelimelerden korktugumuz evcil gunlerindeydik hayatin... Biraz ablaydim ben, sen kardes... Biraz portatif rollerdi verdigi tanrinin...Katlanabilir, katlanilabilir/biraz atilabilir... -daha sevginin herkesten sikayeti var. (Y. Odabasi)- Henuz sevgiye ad koymadigimiz gri zamanlarindaydik rollerimizin, ezbere birkac skec oynadigimiz an parcalarindaydik.. Ezbere birkac cumleden sonra geriye hep susmak kalirdio vakit...Bilmiyorduk rolumuzun disina cikmayi, elimizde avucumuzda aglamaya hazir kelimelerden baska ne vardi? -Biz o susus cinnetlerinde kac ucurumda parcalandik?- [Kalbim bir tutun sar simdi] Biraz ablaydim ben, sen biraz kardes...Ortak bir babamiz vardi, ortak yalnizliklarimiz... Bir de hic soylenmemis yetim ozlemlerimiz... Kiyisinda bulustugumuz bir catimiz, hep yalnizliklari peydahlayan... Kendimizden goc edip uzak benliklere yolculuk yaptigimiz o gunlerdeyim biraz daha, daglarindan nergisler topladigim, kekik topladigim o kasabanin icinde... Yuregimdeki yanginlardan geriye kalan kul guluslerin grisindeyim biraz... Geriye kalan sususlarin turkusunde...O gunlerden kalma hayalet suratlarin bozuk imlasinda... Simdi, seninle, yillar sonra, konusmaya geldim iste...Aramizdaki o bosluklari doldurmaya, sozcukler ekmeye... Abla degilim artik, coktan unuttum o rolu...Sadece 'ben'im... Ve sen yaramaz, soz dinlemeyen kardes degilsin...Sadece 'sen' Kisi'yiz, kimse... Bir de oyle deneyelim konusmayi...Gel... Yuregimde sususan nice yuzden biri sen olma, terk etme yuzundeki cocuk ulkeyi... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Yaşlı Çocuk..
Giriş Tarihi: Nov 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seninle tartisiyoruz. Bazen, yeniliyorum. Bazen o kadar sozcugu nereden bulduguna sasirip sadece yuzune bakiyorum. Hicbir baharin boylesi guzel gulumsemedigi yuzune...
Bazen belki seni biraz kiskanip beraber oynuyoruz oyuncaklarinla, begenmiyorsun yaptiklarimi, bozup yeniden yapiyorsun. Sonra, nasil oynanam gerektigini anlatiyorsun. Rolleri degistiriyoruz yani bazen... bizide ıslatırdı o yağmur .. yani bazen.. yüreğine sağlık.. Je vous dis bravo. Vive la Mort! " Paris'te bir duvar yazısı böyle diyor. ( Sizi kutluyorum. Yaşasın Ölüm!) |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Adin Su;
askla buyumus birkac acin var. Elinde bir sise raki, konusmuyorsun. Gozlerinin dili tutulmus, sagir da biraz... Meger buyumek degilmis asik olmak. Meger buyumek degilmis aglamak... Hala cocuksun, duslerinde sek sek oynayan... Bazi asklar sumuklu bir cocuktur aslinda, emzikli bir bebek... Bazi asklar yitip gitmis bir ucurtma sozlerden... Hala cocuksun, sozcuklerindeki bu telas... Simdi kimbilir hangi harfin acisini isliyorsun yuregine...O sehir, bildigim sehir mi hala? Hala, vurdumduymaz mi? Hala, horluyor mu geceleri sokaklarinda cinayet islerken ask fedaileri? Adin Su; akip gidiyorsun, bazen duygularin bulandiriyor rengini. Cevir sayfasini bakisinin, nefesi curuk bakiyor... Biraz öluyor insan, biraz asklasinca... Her ask buyuk ask sanilir ilk opustugunde, ilk sevistigine hayatinin adami sanirsin. (Ah bu sanrilari omrumuzun...) Oysa yanilgi, hep yanilgidir tum asklari buyuk sanmak... Bazi asklar aslinda bir aradir ask icin, bir parasut dusmemek icin... Kimi adamlar mevsimlik iscidir yureginde... Aynayi kac defa kirdin terk edildiginde? Cirkin sandin kendini. \Bu salas bakislar, bu gecekondu gulus...\ Oysa cocuksun gok gurlediginde, elmali seker yediginde... Meger ask degilmis buyumek, meger ask degilmis... Eksildin, yarim kaldin bir siirde... Simdi, bir car beynindeki cadilari yakiyor, oglu sevisirken en guzeliyle... Gider ayak dus ulkesinden, haremine kapatiyor padisah seni... Gecikiyorsun gune, gecikiyorsun kendine... Ruhundan geliyorsun yorgun, muharebe bitmis, talan edilmis gulusun. Geriye birkac esir kaliyor, birkac nota dusunden... Bir sarki soylerdik seninle, bin sarki dinlerdik...Bir sarkida cadir kurmustuk hani bir gun, denizi seyretmis, kumsalda ates yakmistik...Yuregimde biraz kul var, birkac ses o sarkidan... Hala bildigim gibi o sehir? Hala ayyas hala sevisir mi en guzel kadinla geceleri? Hala o sehirde misin kimbilir? Adin Su; cocuksun pamuk sekeri elinde... |
||
|
|
|