![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Kizligim
Ah kizligim! Nereye gideceksin seni yitirdigimde? (Birinci ses) Bir daha donulmeyen bir yere gidecegim Tatli gelin Bir daha sana hic donmeyecegim! (Ikinci ses) Kapilar kilitlendi uzerlerine, ah! Kapida bekleyenin ayagi yedi kulac… …. Neden agliyorum? Yiten kizligim mi Yasini surduruyorum? (Sappho) Cok geriden geldi sesin, belli ki ozledim seni Suna. Simdi biliyorum bu ismin icine baska birini sigdirdin, biraz yabanci bana\sana daha cok… Yitip gidenler, hatirliyor musun? Bir Istanbul aksamiydi. (Orada\iki aksamda\ozlemle,elemle\yikilip kaldik\olmadigimiz yerde;O.Aruoba) Iki kiz\iki yurtsuz oyku\iki kaos... Gozlerinden dusen nice unlem\hala yuregimde izmis meger...Bugun yahut bugune benzer bir gundu\seni hatirladim\yahut oyle sandim seni animsatan bir oykuyu okuyunca... Suna...Isminden niye kacar insan? Ismimdeki acilar demistin\degisiyorum. Ismini degistirmek demistin evvela\ustune o dokulen lekesi kalacakti besbelli. Yeni ismini sormadim\nasilsa o isimle baglarim kopacakti. Tanimadigim harfler, hic isinamadigim noktaciklar ustunde, biraz da yanik\yuregimin bir yerini acitan... Bir gun\ne gunler dusurduk omrumuzden\ve gecelerde ne dusukler yaptik(cocuk muydu adi o huzunlerin ?) Bilemedik; bilmeden ne yollardan gectik\bilmeden ne cok agladik katran karasi gecelerde. Ah ah… Bir bilsen diyorum ta icimden\seni agirladigim o yerinden yuregimin\nasil da goresim geldi seni… Oysa biliyorum dokulen her takvim yapragi seni bitirdi\sen yasiyorsan bile simdi\yasamak nefes almak midir(Hatirladin mi uykusuz gozlerle nasil bakmistim bu soruna?) \ biliyorum yuregimdeki sen degilsin artik… Bilmek yakiyor beni bazen. (Bilmemek\sormamak isterdim\ cahil bir kocam\birkac cocuk ve ben yemek yapan, kocamla oynasan olmak isterdim: bunlari soylerken kahven sogumustu.) Gozler nedir insanin hayatinda? Gozler satirlarda saklanan kendimizi ele verir hatirliyor musun o bunak hocayi\oyle demisti. Ama hak vermistim ona\belki hala hak veriyorum. Sen konusurken, gozlerinde siliyordun agzindan cikani ivedi…Sen konusurken gozlerinde silahlar patliyordu. Soylesene kac sozun katilisin oyle? Bir gun\gunler cok benzer birbirine bazen… Bir gun, gecenin bir vakti kapimi caldin. Bilirsin korkarim oyle hizli ve gec saatte calinan kapilardan. Korktum, bekledim bir an, belki kabus dedim\yahut oyle umit ettim\kabuslardaki korkulari yumruklamak daha kolaydir\ya da bu benim kandirmacam. Israrla caldin kapiyi\actim. (darmadagin bir siirdin, ayakta zor duran) Iceri gectin\yuregimde o gunlerden kalma bir keder izi ‘Bittim ben’ dedin. Bitmistin, makyajin yuzune akmis\aglamistin besbelli… Ama o korku gozlerindeki\ o hic unutamadigim korku… Bazi korkular adami yerle yeksan eder\galiba biraz ben de bittim o gun(senin icinde, belki korkundan, belki cikmazindan yasadiklarinin) Sen de bittigim gundu o gun\kendini ve ismini degistirdigin gun… Acidir birinin hayatindan cikacagini bilmek, acidir\kekremsidir ayrilik kokusu o vakitlerde… Yandim ki ne yandim\ama bittim… Dayak yemistin\sevgilin miydi o hergele? Daha cok pusttu gozumde\bak bunu hic soylemedim sana\senden sakli nice seyim var(seni senden habersiz ozluyorum mesela) Once tabularini yiktin onun icin\kisa bir siirde agladin yitirdiklerine(artik babamin gozlerindeki o prenses degilim\galiba cirkinlestiriyor zaman beni: gulmustun) Sonra\sonrasi kelimelere sigmiyor iste: rezildir bazi kelimelerde hayat! Aldatti\aldandin\aldattin: giden kizligin miydi hic bilmedim, giden sen miydin? (Giden omrunden\inandiklarindi\giden guzel dediklerimizdi biraz) Kadin olmak\sevismeden kadin mi olunur(universite bahcesinde o tombul kizin suratinda tokat gibi patlamisti cevabin, utangacligi hala aklimda nedense, bir de kacisi bizden) Morarmisti vucudun\ben bitiyordum hayatinda\anilarimiz talan: gulusunun bahcesinde bir iz miyimdir hala? Unutacaksin demistim sana\terminalde\evlenmeye gidiyordun(hangi arada buldun bu kocayi\sorum hala asili aklimin bir kosesinde) Bazi sorular ne kederlidir cevap alamayinca/kac sorumuz oyle cevapsiz olmustur icimizde\icimizden bir seyler kopararak? Cok cook… Gitmistin\evlenmemistin\namus(?)un engel olmustu sana\babandan gelip kizligini dilemisti adam\yoktu(bilmediler) Dondun\kactin hani... Sonra, sonrasi sigmiyor iste kelimelere. Hayat rezil rusvadir bazi kelimelerde. Ben giderek kayboluyordum sende\galiba anilarimiz intihara kalkismisti o gun(kelimelerde hala bir jilet izi) O hergele\sevgilim dedigin pust\evlendi seninle\temize cektin kendini… Sonra kentin en zengin semtine tasindiniz\biraz suslendi biraz kilo aldi yeni sen...(Yoksa o sen miydin hep\kimdi bende kalan?) Bunlar degildi\yok bunlar degildi benim bittigimi soyleyen\ Hani Taksim’de\bir cafede\yeni ve zengin arkadaslarinla otururken(salas giyinirdim o vakit) gulumsememi kursunladin ya\Hani demistin ya ‘Okuldan biriydi, not alirdim ondan’ Iste orada bitmistim ben, okuldan biri olarak…Aldigin notlarda, hep karikatur cizerdim sana bir de komik seyler yazardim\saklar misin hala? Bugun iste bugun\yine de seni goresim geldi\ama Suna’yi hani\ hatirliyor musun oyle birini, gulusunde izi var midir ki? Sonra, sonrasi bos iste, ah ulan bos…Bazi kelimerlerde yitiktir hayat, yitik… |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Uykucu’ya(bazi lakaplar bazilarinin isimlerini unutturur insana)
-sah mat- (Nyks’e\gece\ asiktin...Nyks’in oglu Hypnos’a\uyku\...) Hypnos Thanatos’un\olum\ kardesidir demistim sana; yari olu geziyorsun abdal... Gulmustun satranc oynarken bilgisayarda\bira iciyordun. Zamani baskalarindan farkli yasardin, yahut henuz oyle saniyorduk: bilirsin buyudukce kendimizi hic tanimadigimizi ogreniriz. Sevgilin seni terk etmis\duydum cok oldu... Bir baska dostun sozlerinden ‘birbirlerinden farklilastilar, kiz evlenmek istiyor duzen\duzen bizimkinde ne arar’ ogrendim ayrilma sebebinizi\seni aramadim\biraz kusmusum galiba. ‘Hep farkliydilar\biri uykuyla bir isle sevisir\ask masturbasyon yapar duslerinde. Kiz, hayallerini ozlemis iste\erteledigi belki. Uykucuysa hep ayni nakaratinda kalmis gunun…’ dedim o baska dosta, baska da diyecektim\bilir misin demek iyi gelmiyor bazen bana… Ama severim hala seni, hem de hep sevdigim gibi/dosttun icten. Unutmam ki hic elimden ‘dusmemem’ icin tuttugun gunleri, biraz yamaliydi gulusum hani. Biraz titrekti kelimelerim, biraz odlekti ruhum. Biraz marazi gunlerdeydim hani.. Yureginin kapilari, biliyordum, sonuna kadar acikti. Sigindigim o gulusun\hala isitir dusleyince. Ama unuttun beni ‘unutmayacagim’ dedigin halde, hic aramadin hic sormadin bir daha... Kuslugum ondan galiba\unutulmayi sevmiyorum, canimi yakiyor\ruhumu. Bir kis gunu, kar yagiyor\sigaramiz bitmis-vizeler yakinda\ben agliyorum. Sen o sogukta, sigara almaya gittin, bir de bira\icmistik(yine cinnet geciriyordu yalnizligim hani\yine korkuyordum uyumaktan) Sen, hic tanimadigin bir kizla sevismistin\bazen unutmak icin bazilarini\sevismeli derdin. Oysa ne unutmak istediklerini unuturdun ne de sevistiklerini... (yuregindeki bu kalabalik izdir bu yuzden) Sonra siir yazardin aklinca\sen okuyunca ben gulerdim ne bu sacmalik diye. Sen kizardin ‘ruhsuz’ derdin bana. (Ruh cagirmami soylerdin\kotuydu bazen espirilerin) Ama severim hala seni, hem de hep sevdigim gibi\dosttun icten... Cocukken okula gitmeyi sevmezdim derdin,(ulan simdi gittigin mi var, nasilda gulerdin sana kizinca) uyumak isterdim evde, sonra kahvalti etmek…Niye kafamiza gore yasayamiyoruz bu hayati? Bu kadar kurali kim koydu …(bazi kufurler uc noktaya saklanir.) Kuralsizlik\kendinelik diyordun…Calismasam ve hep uyusam\Orhan Veli geldi mi aklina? Su kavga bir bitse dersin, Acikmasam dersin, Yorulmasam dersin, Uykum gelmese dersin Olsem desene! (Rahat) Okula, asik olunca giderdin\sevgilini gormeye. Yemekhaneye giderdin bazen\sevdigin tatlilarin cikacagi gunler. Tabii, ders notlarini bulmak icin kosusturdugun, fotokopi cektirdigin gunleri unutmamak lazim. (bir de beni unutmasaydin) Sahi, gitarin vardi\mirildandigin geceler : asktan soylerim ben\baska yok derdin. Bir sarki hani severdim ben ‘kac yil oldu saymadim\koyden goceli\mevsimler geldi gecti gorusmeyeli\hic haber gondermedin\o gunden beri\yoksa bana kustun mu unuttun mu beni?’ Galiba bu sarkiyi duymasaydim radyoda yazmayacaktim bunlari, seni hatirlamak\dahasi beni unuttugunu hatirlamak icimi burkuyor. hoscakal(cakalin hosu olmaz\igrencti bazi espirilerin) |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Dogum gunundu dun; bir sarki gonderdim yuregimin derinliklerine, bir de boncuktan kus yaptim \ senin icin...
Esmer, otuzunu coktan gecmis kadina...(Aklimda bir de catik kaslarin...) Yillar oncesi bir hatira\ mekan Istanbul Aksamdi sana geldigim vakit, kapini calmistim. Gorusememistik seninle, araya nice hata\yikim girmisti. Kapiyi actin, catik kaslarinla yuzume baktin. Nerdesin hain? -Her yerde ve hicbir yerde demistim, biraz cocuksu buzerek dudaklarimi. Sarilmistik. (Bazi aralar vardir\yuzyil sanir insan) Memleketini anlattin, anneanneni, bunamis biraz. Sonra ablanla, tartistiginizi\buyumemissin, hala lolipop yiyormussun sokakta... (Herkesin bir cocugu vardir, kimisi buyuyunce rolleri karistirir sadece\kendini icindeki cocugun annesi sanir.) Kahve ictik, kucuk odanda. Fal bak diyecek oldun\kufur ettim sana. (Kim uydurdu hic bilmedim fal baktigimi\hala dusunurum ara sira\cunku mektupta bile fal bak dileyenler var hala) Yemek yemis miydik hatirlamiyorum, ama icmek istemistik. Yoktu ickin\ cay icmistik. Sarhos olmak icin alkol gerekmezdi her zaman... Sabahlamistik seninle, uykusuzluktan sacmalayana kadar oturmustuk. Sonra guzel bir kahvaltinin dusuyle uymustuk ikimiz de\gozlerin aklimda kalmisti. Oglene dogruydu belki\hatirlamiyorum\ once ben uyandim, disari gittim, kahvaltilik aldim, sigara. Eve kosturarak dondum\actim yahu. Kapiyi actim, icerisi kahve kokuyordu: uyanmistin. (Ruya gordum dedin\kabus. Anlatmistin. Cirilciplak sokaklarda kostugunu, herkesin sana dokundugunu, vucudunda izler kaldigini, herkesin pesinden kostugunu, korktugunu anlatmistin. Issiz bir tarlaya gelmistin, olmek istemistin delice\tanri izin vermemisti dedi titretyen dudagin. Ruyani yorumlami istemistin. 'Korkularindir seni kovalayan' demistim kisaca korkularim da beni susturmustu cunku.) Kahve ictik, sigara kahvaltiyi hazirlamadan once. Gozlerinde bir kadin kendini asiyordu elinde olu bir bebek\gormezlikten geldim: Nasil korkuyordum onun sen olmasindan\yuregim aglamaya hazir. Sormuyordum, biliyordum anlatacaklarin vardi. \Derdim coktur hangisine yanayim Ben bu derde hande derman bulayim\ Gozlerin bir turku soyluyordu, yuregim sakliyordu gozyaslarini... Kahvalti ettik, zengindi soframiz. Kahvaltidan sonra yine kahve yaptik\telvesinde katran bir huzun mu sakliydi, bilemedim. Gozlerine baktim ,sen bardagina baktim sanirken. Sonra\havamda degilim dedim sana, bir de gulecek sandim seni cinlerim izinde. Gulmedin, korkmaya baslamistim iyice. Tamam ulan anlat artik... Once aglamaya basladin\bebekle anasi dokuldu gozunden. Bebek kucucuk\henuz dogmamis...Annesi rahmini tutmus, bebegi icine aliyordu\igne ariyordu rahmini dikmek icin... 'Biliyorsun' dedin. (Bilmiyordum dost, bilmiyordum canimin ici, boylesi yandigini bilmiyordum) 'Ismail'i cok sevmistim. Onu oyle cok seviyordum ki...(Hickirmaya basladin, bitmedi cumlen) Ayrildik, canimi alip gitti.(Bazi ayriliklarda olurmus insan) SEvdim sandim, diyerek\tum o guzel sozlerini, siirlerini yirtarak yuregimde. \Kacinci sigaramdi bilmiyorum, korkuyordum\anasi igne bulmamisti\kiz kaybolup gitmisti yuzunde. Memlekete gittim, kimsenin yuzune bakamiyordum\sevdigimin kadini oldugumu bilmiyorlardi\bana ceyiz hazirliyorlardu\ mutlu evlilik hayalleri kuruyorlardi benim icin. Sicakti, cok sicak. Kusuyordum, yemek yemiyordum\ vucudum yaniyordu. Doktora gittim\hamileydim. Sevdigimden bir iz icimde\hastaydim ustelik\sevdigimden bir aci icimde. (Ben, kendimi hic oyle gormemistim\nasil da daglaniyordu yuregim.) Bebegini aldirmistin\sevdiginden izler silinmisti icinde... Hastaligin zaman istiyordu. Ben de tum zamanlari diliyordum tanridan. Konusman gerekiyordu, seni avutmam, seni sarmam. Oysa, susmustum, konusamiyordum\ariyordum yoktu kelimeler... Yani dost, beni oyle bir bicaklamistin ki oturdugum yerde tum sozcuklerim kan kaybindan tukenmisti icimde... Ne soyleyebilirdim... Kactim.. Bir kahve daha baska bir kahve sigara kahve sigara kahve... Konusmami erteledikce gozlerime bakiyordun\ezilmistim. Hep bir kizim olsun istemisimdir, dedin gulumseye calistin. Acaba kiz miydi? Onu dogurmayi ne cok isterdim ki hasta olmasaydim, doguracaktim belki... Sersemlesmistim, dilim tutulmustu. Ismail de kizi olsun istermis\bilmiyor. (Ben ne biliyordum, bilmek de kurtarmiyor adami oyle aciyla kivrandigi vakit.) Sarilmistim sana\bagisla\kelimelerimi kurtaramadim\gozyaslarim akiyor senin icin\yuregim yaniyor... Tum gun aglamistik seninle\gozlerimiz yaniyordu...Yuregimizde bir yangin ki... Baska konular konusmaya baslamistik seninle, baska hayatlar\kacmak icin o yangindan... Kactikca alevleri yakaliyordu bizi\cehennemdi bazi huzunler yuregimizde. Birkac gun daha kalmistim sende, konusmustuk...Nice hatira\nice aci Ah, catik kasli dostum, yillar sonra bile oyle yandi yuregim, tipki seni dinlerken yandigi gibi. Bir de kaybolusun aklimda, unutmuslugun beni... Kimbilir diyorum, evlenmistir, bir kizi olmustur belki...Bilmiyorum, bilmeyi cok isterken... Unuttun ya beni... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Bazi evler; hic yikilmaz\bazi evlerden hic ayrilmaz insanlar.
(Iki kucuk odasi, minicik bir mutfagi vardi o evin. Nice sirlara kulak misafiri oldu\nice guluslere\aglayislara tanik...) (efkarim yarali bir ayriliktan beslenir) Bir gece vakti geliyor hatrima, bir gulus/sen misin o? Yuzunu ariyorum gulusun, gozlerini... Kucucuk bir eve surukluyor beni ruhum. Bu ev...Unuttugumu sandigim ama sanki hic ayrilmadigim bir ev...Okula ilk geldim zamanlarda, kucucuk bir odasinda kaldigim, duvarlarina karikaturler cizdigim, siirler yazdigim bu ev... Gulusu daha net duyuyorum simdi, diger odadan geliyor\gidip bakiyorum. Taniyorum seni...Elinde sarap, gozlerin kizarmis kendi kendine soyleniyorsun, ne zaman cok icsen muhakkak sevgilinle kavga etmissindir. Haline guluyorum. 'Bu sefer kesinlikle terk edecegim, bak gor.' Yuzune bakiyorum, inanmiyorum tabii soylediklerine... Ama ses etmiyorum. Karsina oturuyorum, darmadagin saclarina bakiyorum. 'Kavga ettiniz degil mi?' diye soruyorum cevabini bildigim halde. Sanki seninle kavga eden benmisim gibi ters ters baktin yuzume. 'Birakacakmisim bu cocuklugu, fazla naz iyi degilmis. Ne naziysa bu? Beni surekli aramasini istemek, beni hatirlamasini, oyle birden cikip gelmesini istemek naz mi? Buyumemismisim. Buyumedik mi sahi? ' Yuzune baktim, oyundan kovulmus bir cocuk gibi zirliyordun karsimda, hani seker istemissin de almamislar gibi... Buyumedik mi sahi? Sorun kulagimda cinliyordu... Bilmiyordum, her zaman her seyi bilmiyordum. Bazen buyuk saniyordum kendimi, mesela annen\gelip yuregindeki yaralari sariyordum, goz yaslarini siliyordum. Bazen oyle cocuklasiyordum ki mesela ev sahibine inat odamin duvarlarina karikaturler ciziyordum, siirler yaziyordum. Sarabi bitirmistin, oyle hizli icmistin ki...Sanki o an buyudugunu ispatlamak istercesine... Iki yanimiz vardi, biri acilarla olgunlasan yanimiz, buyumus halimiz; digeri, hala elinde sekerle cigizlayan yanimiz, cocuk halimiz... Sarhostun. 'Onu seviyorum, ama nesini seviyorum biliyor musun? Kendisinin hic tanimadigi ya da kabul etmedigi o cocuk halini. Buraya geldiginde, onu tetris oynarken izledim, cocuk gibi nasil kizip delleniyordu kendi kendine...' Bazilari oyle ugrasirlar ki cocuk hallerini saklamak icin yakalandiklarini bilmezler, gormezler/cocuk olmak zayifliktir onlar icin\saklarlar, ya da sakladiklarini sanarlar cocuk hallerini... Mutfaga gidiyorsun, koyu bir kahve zamani...Odama gidiyorum, gulen karikaturlerimi seyrediyorum. Siirlerimi okuyorum : 'aglayamaz herkes\aglamak icin buyumek gerekir. ' Yaniliyordun bu kez sair, biliyordum buyumeden aglandigini, biliyordum cocuksan daha cok agladigini... Buyumek nedir sence sair? Suskun bakiyor yuzume duvar...Kendi yazdigim bir cumleye bakiyorum: 'Hep basladigi yere geliyordu; gittigini sandikca donuyordu.' Kimbilir diyorum, kendimden kactigim her donemde kalinlastirdim bu harfleri/kendimden kactikca kendime geliyordum cunku. O resimlerin ustune hangi boya cekilmistir simdi? O yazilari terk ettikten sonra kimler okumustur kimbilir...Okumus mudur? Ya onlar istemisler midir okunmalarini, sevmisler midir emdikleri boyanin rengini...Bilinmez... Oturup gecelerce asklarimizi fisildadigimiz\ozlemlerimizi\kendimizi odalar hangi sirlara gebe simdi? Kim yasar odalarimizda simdi? Bilinmez... Kahve iciyoruz seninle, kucucuk balkonda, minik taburelerin ustune oturmusuz. Sokaktan gecenleri seyrediyoruz. Dedikodusunu yapiyoruz karsi komsunun\abus suratliydi. Bir cocuk hatirliyorum, kucuk. Surekli dayak yerdi annesinden. Odevlerini yapmaz, tum gun top oynardi sokakta. 'Ben buyuyunce evlenecem.' derdi\okumak istemiyorum. Gulerdik haline, acidirdik da hani. Kahvelerimizi icerken en salliyor bize\el salliyoruz biz de\gulerek aksama gene tantana var diyoruz. 'Buyumeyi ben de isterdim kucukken. ' uzaklara bakiyordun sozcukler dokulurken dilinden... ' Artik istemiyorum, korkuyorum buyumekten.' Bilmiyorduk cunku zamanin bize ne getirecegini\belirsizdi gelecek... Biraz da 'tutunamayandik' hani... Simdi, uzaklarda bir yerdesin, nerdesin biliyorum\ama bilmek konusmaya, kosup sarilmaya yetmiyor... Aramizda buyumus bir ayrilik var... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Yaşlı Çocuk..
Giriş Tarihi: Nov 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taniyorum seni...Elinde sarap, gozlerin kizarmis kendi kendine soyleniyorsun, ne zaman cok icsen muhakkak sevgilinle kavga etmissindir. Haline guluyorum.
'Bu sefer kesinlikle terk edecegim, bak gor.' Yuzune bakiyorum, inanmiyorum tabii soylediklerine... Ama ses etmiyorum. Terk'e giden yürek sırtındaki çantasına mutlaka bir dönüş yolu koyar.. adresini bilmediği.. Je vous dis bravo. Vive la Mort! " Paris'te bir duvar yazısı böyle diyor. ( Sizi kutluyorum. Yaşasın Ölüm!) |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
Oykusunu yazamadigim adama:
Nereden geldi aklima bilmiyorum o Istanbul aksami..Yagmurlu, insanin icini karartan bir gundu... O gunlerde bir de bunalim takilirdim, sigara icerdim pespese, icki! SAnki en dertlisi bendim sehirin; aciyor muydum ki kendime? Yok oyle degil, arabesk fantezilerim vardi herkes gibi...Jiletledigim siirlerim, kanini akittigim guluslerim... Biraz saclari agirmis bir huzundu bendeki, kime baksan azicik dalgalanirdi saclari.. Babama kizmistim, kufur etmistim...O gunlerde kuralmis saygimis ne gezer? Yahut oyle serseri sanmisim kendimi, kufur ciklet gibi agzima yapismis\kim geldiyse onume hay senin... Bankamatikten elim bos donmus yuruyorum, Besiktas'a gittim, cebimde gunu kurtaracak birkac kurus... Sonrasini kim dusunur o sinirle\hay sonrasina... Cay bahcesine gidiyorum, babami sikayet edecektim Kizkulesi'ne... Boylesi serseri bir ofkeyle yururken bir seye takilip dustum...Camur elbiselerime kur yaparken ben dususumun komik mi oldugunu anlamak icin insan suratlari ariyorum...Nabza gore dagitiyordum mimiklerimi... Birkac kisi bos bakiyorlardi yuzume\bir iki kadin telasli...Bazen yuzler hicbir sey anlatmiyor adama. Sonra ayaga kalktim, yuruyecektim ki seni gordum adam...Meger olu bir adamin vucuduna carpip dusmustum Nasil bir ofkeydi icimdeki, gormemisim seni? Nasil bir insanlikti bu oyle sokaklarda kalakalmisti cesedin? Kirliydi yuzun\elbiselerin pacavra... Donup kalmistim. O an ilk defa utanmistim simarik huzunlerimden...O gun ilk defa utanmistim arabesk fantazilerimden. Insanlar telasla geciyordu yanindan, kimi vapuru kacirmamak icin, kimisi utanmamak icin...Bazisi fatiha okuyordu icinden bazisi dunya bir pislikten kurtuldu diye seviniyordu. Oysa o an oyle inamistim ki yuzun kadar kirli olmadigina yureginin... Orada, seni seyrederken gecen zamani hic bilmedim, saatim durmustu\ikinci eldi zaten\ertesi gun cope attim. Polis geldi sonra\yuzume bakti... 'Acima dedi, boyle it surusune acimayacaksin...' Polisin yuzune ofkeyle baktim, o da bir insan dedim...Kahkaha atti... Dondum, artik sozlerim firar ediyordu beynimden...Oyle kuculmustum ki, oyle endise etmistim ki bizi duymandan... Sonra kactim oradan, ne cay ictim ne de sikayet ettim babami Kizkulesi'ne... Ama cok utandim kendimden... Eve geldim seni anlatan bir oyku yazacaktim. Defterimi, kalemimi aldim...Karsimda Nazim'in 'Dunyanin En Tuhaf Mahluku'...Siiri okudum, bir an cok uzun bir oyku yazacak sandim kendimi... Basligi yazdim : 'Suskun gozlerin dinletisi' Gozlerini dinledim, agladim... Sonra oyle kaldi hikayem...Ta yillar sonra bugun, bu basligi hatirladim... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
don ki$ot
|
'kimse bilmeyecek bu mektubu sana yazildigini, yuregim sirlayacak adini'
'Adini iki harfe sakladim, soylesem kim tanir ki zaten seni Su? Seninle konusmanizin ustunden ne kadar gecti bilmiyorum, saate sorsan yuzyil once yuregimse simdi... Seninle ne zaman tanismistik sahi? Seni ne zaman 'cok ozleyecek kadar' sevmistim?... Ne zaman en sevdigin rengi gordugum yerde aklimda kalan satirlarini mirildanmaya baslamistim? Hatirlamiyorum... Seninle hic karsilastik mi Istanbul'da, simit kirintilarimiz masada, elimizde kirli cay bardaklarimiz seyrettik mi beraber Kiz Kulesi'ni? Seninle agladik mi saraplarimizi yudumlarken ve keserken karsidaki garsonu? Laf attik mi gordugumuz yakisikli bir oglana... Hatirlamiyorum... Bir gunu cok iyi hatirliyorum ama... 'Herkesi kizdiracak bir karar aldim' dedin soluk soluga gelip karsima oturdugun bir cafe'de... Ben cay iciyordum muhtemelen, elimde sigara...Yuzune bakiyorum, sasirmami bekliyorsun, oysa sen soylemeden kararini fisildiyorum sana... Duraksiyorsun, belkide henuz mayalanmamisti dostlugumuz, gozlerindeki ikircikli ifade... 'Bu kararim yuzunden cok dostu kaybedecegim, bircok insan bana cephe alacak. Uzulur muyum bu kaybettiklerim icin?' Hic farketmiyorsun gulumsedigimi, hala korkularini kovmakla mesguldun. Kahve icmeyi teklif ediyorsun, kabul ediyorum. Yuzume bakiyorsun, bir seyler soylemelisin der gibi. 'Bazi mutluluklara oyle kavusur insan, eksilerek bazen, baskalarini terk ederek. Kaybedecegini sandigin dostlari pekala hic kazanmamis da olabilirsin. Pekala kaybettiklerin kazandiklarin da olabilir. Belkide cogalmak icin bazen eksilmek gerekir.Kimbilir? Icimdeki kurallara, kaliplara uymuyor diye seni mutlu olabilecegine inandigin bir yoldan alikoyamam.' Susuyorsun, kahvemiz geliyor. Iciyoruz, kekremsi bir suskunluk aramizda. Konusursak hani dusmekten korkuyoruz. Konusursak aglamaktan... 'Kiyamet kopacak biliyorum, yerle bir olacak yuregimde iz birakan nice insan. Bir gun kacip gidecekler, onlari dinlemedigim icin uzulur muyum?' Simdi hatirliyorum Istanbul'du sehir, Beyazit'in bir kahvesi, otantik dosenmis. Etrafimiz ogrenci dolu, kimisi haril haril ders calisiyor. (Yahut ben oyle olsun istiyorum, baska sehirlere yakismazdi bu bulusma.) Bekliyorsun...Bir yuzyil gecti mi o sususun ardindan? 'Biliyor musun dost? Ben her insan kendi yolunda yurusun isterim. Benden cok farkli olmasi, aykiri olmasi etkilemez onunla yanyana yurumemi. Hele 'sevmissem' hele hatiri varsa 'yuregimde' bazi farkliliklar hatirlanmamasi gereken ayrintilar olarak kalir. Dost dedigin insani yermek kadar, onun sozlerine onun 'kendi' kararlarina guvenmesini de bilmek gerekir.' Gulumsuyorsun, gulumsuyorum...Bir ani sadece oyle yasiyoruz seninle... 'Yuregin hazir mi yasayacagi muharebelere?' 'Hazir' diyorsun, sesinde hafif bir titreme. 'Ne olursa olsun dogru yaptigima inaniyorum.' Titremene ceki duzen veriyor cumlen. Kacinci sigaranin dumani kacmisti gozume? Kacinci kahve ictigim? Hic hatirlamayacagim. 'O zaman ne yapacaksan yapmalisin' diyorum, telvesini yerken kahvenin. 'Ayrintilarini hatirlamam ama bir kitabin adini cok severim 'yureginin goturdugu yere git!' Aradan kac kis gecti sence? Yureginin goturdugu yer, gulusune turkuler cigiriyor mu? Kac omur gecti ustunden o kahvedeki bulusmanin? Yuregime sorsan 'simdi' der, saati bosver... 'Bazen sadece kendi sesini duymali insan, bazen sadece kendi mutlulugunu dusunmeli !!!' Cok sevmezse demis sair cok ozlemez insan, hala mektuplarini bekliyorum bir gun gelecek diye. Son düzenleyen: kafayi yemis dusler : 02-12-2006 03:16 AM. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Ötekiler ve berıkıler
Giriş Tarihi: Oct 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
. .. ablasııı yazın yıneee harıkaaaaaa ne dıee bılırımmmm..senı ve yazılarını çok çok sevıyorummmmm....sen benımmmmm hayalll ettıgımmm fakattt ulasamadugımmmm duygularımmmmsınnnnnn..senı çok sevıyorummmmm.ablasıııı ellerınn dert görmesınnnn...yaaaa gecenın bu vaktııı yapılıurmı buıuu yahuuu...offfff... ![]() |