![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
CEVAP
anla sana anla yarım kalacak gümüş tozu isyan bu alnıma sürdüğün geçici sahiciliklerle oynadığım körebe surları kıramasam bile içime saldığın kanı akmaz eti yokluğun kemik anlam savaşı yaratılış kaosu kelimelerinin bendeki geçici istihdamı aslolan şimdi aslolan realist anlamlara yüklediğim düşün ve maskı gözleri dağlı sürme sürgün benden başka bilen yok sen rüyalarında patlat bombanı sanki kraterisin karanlığın sahi sandığım yanılgım sana anla sana Son düzenleyen: gizli : 16-02-2007 06:59 PM. |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
Gezgin
|
Alıntı:
![]() Robert Houghwout Jackson (1892 – 1954) |
|||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
Pois Sirenleri
iniltilerini dinle bak koca şehir ağlamaya direniyor polis otoları zanlıları arıyor bir kadın bir erkek erkek uzun boylu siyah deri ceket siyah kazak siyah pantolon giyiyor kadının eşkali belirlenemedi sana diyorum geçmişi getirdim bunlar tüm fotoğraflarım şunlar tüm mektuplarım şuça iştirakten şuçlanacakmışsın ben sana iştirak etmek istiyorum burada çimenlerin üzerinde evet hemen şimdi planlanmamış bir eylem hain bir pusu dönüşü olmayan yol biz çıktık şapkadan iki yanlış yol gidile gidile aşınmış şarabı uzatsana bana bildiğim şeylerden yoruldum gözümü kapasan kirli yüzün yüzümü gömsem içime içim almaz yani planlı bir intihar mektubuyuz biz ikimiz en görünen yerine bırakılan şehrin yani bir anlamda alnına ya da koynuna yalnız biraz gürültülü sen taşı buldun ben attım taş mektuba sarılıydı dedim ya planlı sirenler yaklaşıyor eve gitmeli şehir alkollü sehir zil zurna |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
mermerim
* mermerim kılcal damarları çatırdıyor / iki kanat sesi düştü zeminin üstüne / gösterişli sesizlik tarumar / tek kapısı var mekanın / giriş kapısı aynı zamanda çıkış kapısı olabiliyor ki bu niyetine bağlı / yüzsüz suratında çift kanatlı çift sürgülü kapılar / eşiğini adımlıyorum / eskiden kalma alışkanlıklar gibi bir alışkanlık yüzsüzlüğüne alışmak / çat kapı sözediyorsun beni örselemekten / çat / işte düşüyor mermer sesizliğim göğsüne / akciğerlerine aşktan hasıl incecik ödem / sular yükseliyor bogazına doğru / kırılıyor mermerimin taş sureti / olmayan yüzünün kaç çeşit silueti? / canhıraş söze giriyorsun niyetin çıkmak aslında / roman oluyormuş / seriliyormuş / düğümleniyormuş çözüme gelmeden yoruluyormuş çifte kanatlar kapanıyormuş / sana ait yüzsüzlükle hesaplaşmak bana düşüyormuş / ben sakınıyormuşum / seyrediyormuşum / seyrim kalkıp kapılarını ardına açıyormuş / sen seyirlik kadınlar gibi "seyirlik kadınlara bakınca / seyirlik kadınlar göğe bakınca gölgeleri hapsolurmuş sözde mermere" / şimdi karşımdasın / hangi yüz”ün”le duruyorsun boşlukta / bedeninin altında zemin yüzlerce gölgeyle boğuşurken hangi nazar çatırdatıyor taş"ın" bağrını ve neden beni örseleyerek giriyorsun söze / kalkıyor içim / baş edilemez bir öğürtüyle / sana kalkıyor içim / sana yüzlerini kusuyor / susuyor öptüğüm dudakların/ niyetini açık ediyor bakışlarım / eşik aşılıyor / vuruş ritminde sallanıyor bakışım çekiç / mermerimin kılcal damarları çatırdıyor... |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
mutlu
|
Hareket
kötüsün, en çok akan rimelin yakışıyor bakışlarına bir de şarap dilini düğümlüyor, dilinde öperken seni dilimi düğümlüyor… bu şehrin gözleri bizi tutup alnımızdan vuracak,ağlatacak,akınca gözyaşı,acının özsuyu yol bulunacak yol gözünün yaşı aktı mı yarına sekiz saat sarkmış uzağı seçemiyor hint fakiri fikrim uzun öyküler içindeyiz, bir de kuruşsuz oda başka bir öykü koyu siyaha boyanmış yol yol gözyaşları akmış kötüsün, en çok akan rimelin yakışıyor bakışlarına bir de şarap dilini düğümlüyor, dilinde öperken seni dilimi düğümlüyor… düğümüz altı üstü vur bıçağı yol görünsün akalım iki damla teriz bu şehrin alnından yat diyorsun, soyun, karakalem eskizimi rüyalarında kurşunluyorsun hareket bu şehir infilak edecek sustur diyorum,bu şehir tenor deyip saçlarını topuz yapıp odada seğirtiyorsun… |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |