![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
dalgana bak
|
Hareket (Aldanış)
hareket aldığını verme zamanı belki gelmiştir belki yalandır göğsünü yasladığın adamın göğsünün bakır olduğu kalay tutmadığı ağladığı güldüğü ateşinin kendini erittiği hareket aldığını verme zamanı belki gelmiştir soluğunun yetmiyeceği bir akşam vakti şaçlarının arasındaki beyazlara bakıp daldığın adına kalmalar ile gitmeler arasında kaldığın düştüğün aldanmak isteyip aldanmaya meyletmediğin yalancı masallar avuttuğun hareket aldığını verme zamanı belki gelmiştir |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
dalgana bak
|
ekim kırılganlıkları
uçurumun aynası kırık ve yazgı tekerrürde hangi yenilginin uzunlamasına hesabı bölmüş uykunu ekimde mavi bir intiharı seyretmiş çocukluğa kaçan gözlerin sallanan odur sehpasında irisinin inmeler mavi adımlarla geceyi sıyırarak ürpertisi ayın aklının öpülesi günleri güzleri ve ne olduğu belirsiz binlerce sezi |
||
|
|
|
![]() |
![]() |
|
dalgana bak
|
Son (Hareket III)
Sesin ağır yolculuklara meyil Odayı böyle bırak Renksiz düşlerim Şu kanepede uyur Şu bardakta altı kollu ırmağı yorgun şehrin Benim başımda işte öyle yorgun Valizlere gerek yok diyor yan odadan gözlerin Geldiğimiz gibi gitmeli Ben kanepeden usul dolanıyorum beline Ufak bir dünya masalı serpiyorum yüreğine Hareket diyorsun masallar tehir Bu şehrin iniş çıkışları alçalıp kabaran göğ(s)ü İç geçirmez mi siyahlar giymez mi gidişimize yenilmez mi Sus diyor dileyen ellerin sus Anıların kapağını açma Ağzından ağzıma döktüğün şiirleri hele hiç konuşturma Hareket diyorsun anılar tehir Bir an sezdim Günlerdir daha çok içip daha çok susuyordun Sen gitmeyi kurarken susuyordun Akan rimelin değil artık gözaltlarına Eski bir aldatılmışlık uğultusu duyduğun Hareket diyorsun suskunluk tehir Kalkıyor renksiz düşlerim huzursuzca yerinden önünesss o kitapları seriyor “Görünmez Kentler”in büyüsü yerleşiyor bu kez yüreğine Anladım artık bir gezgini yerleşik kılmak mümkün değil Seğiriyor gözlerin Hareket diyorsun kitaplar tehir Şarabı aç diyor içim Dilim diline dolanır belki Hareket diyorsun ümit tehir Daha içmeli diyor dalgın tedirgin kirpiklerim gözyaşlarının açtığı Yolu da kana kana içmeyi bilmeli (göz yaşı öz suyu acının) Bu hikaye nasıl bitmeli Hareket diyorsun göz yaşları tehir Ah işte umulmuyor beni yerleşik kılan sendin bu şehirde Sendin saçlarını topuz yapıp odada seğirten Bu şehir tenor deyip beni avutan Oysa bu şehir bir infilakın eşiğindeydi Kan göğü usul usul yağmak taktaydı Sendin bizim kanımıza giren bu şehir değil miydi aldanıp sana korkularını içine gömen Hareket diyorsun aldanmak tehir... |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|
![]() |