dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Dünya
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Dünya Ekoloji, çevre sorunları, hayvanlar alemi...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 16-08-2008   #21
hєp тєк hєp γєк..

okang92 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2008
Blog Mesajları: 1
okang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandırokang92 herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Usta bana bir kuşbaşı at kanlı olsun lütfen

felaket et tüketirim.. balığı bi yerimki hayvan dunyaya geldigine pişman olur.. Çöpe sadece kuyrugu ve omurgası gider.. gerisini yalar yutarım..
Eski 16-08-2008   #22
Kuyucan

deepest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

insanlar öldürülüyor derken insalar konusunda pek bir şey yazılmamış ona istinaden söyledim.ki aslında burda ceset meset diye insanlar neden öldürülüyor nedir bu savaş bunu tartışmayı ve hatta bir şekilde yararımın olmasını tercih ederdim.onun dışında sebzeyi de olmamış meyveyi de dalından koparıyorsun. o da bir cinayet o zman bu düşünceye göre.her halukarda ceset yiyoruz inek cesedi veya marul cesedi.o yediğin salça mesela o caanım domatesler öldürüldü biliyormusun dalından koparıldı ezildi içine kimyasal katıldı ve sana salça diye önüne geldi.niye insanlar beslensin vitamin alsın diye .besin grubuna giren eti ceset olarak düşünmek ilginç bana göre.bu insanların yararına yapılan şeyler .besin yani besleniyoruz vucudumuzun ihtiyaçlarını karşılıyoruz.o hayvanlara işkence yapmıyoruz...
he işte daha ne diyim ?
Eski 16-08-2008   #23
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
Blog Mesajları: 2
kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır

Meyva ve sebzeleri dalından düşmeden tüketmeyen insanlar da var o mantıklı geliyorsa sana buyur : ) Yok eğer bu mantıklı gelmiyorsa lütfen artık bu argümanı kullanma.

Ayrıca işkence yapıyorsun yani direkt sen yapmıyorsun ama sen yediğin için onlar üretiyorlar. arz-talep kanunu bu. Üretim şekilleri de çok vahşice bunun için internette çok çeşitli döküman resim vs. var. Mesela amerikada domuzları bir yere doldurup elektrik ile öldürüyorlar topluca veya daha önce dediğim gibi çamurun içinde bir oraya bir buraya gitmeye mecbur bırakıyorlar hayvanları ki bu sistematik işkencedir daha ne olsun.
Eski 16-08-2008   #24
Kuyucan

deepest nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
deepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalıdeepest kendisiyle gurur duymalı

dalından düşenleri yersen yine aç kalırsın ?!
burası müslüman bir ülke ve dua edilerek kesilen koyunlar var biliyorsun değilmi .o koyun gözü bağlanıyor korkmasın diye ve dua edilerek kesiliyor.o da allah rızası için yapılıyor öyle değil mi.ihtiyacı olan ve et yiyemeyen insanlar yesin diye.mesela çocuk esirgeme kurumuna da bağışlanıyor.neden hey çocuklar bakın ceset geldi hadi yumulun parçalayın onu diyemi hayır değil.insanların hayatını devam ettirebilmesi için ve ayrıca çocukların da zihinsel ve bedensel gelişimleri için gerekli bu.sebze gibi gerekli bir besindir et.et gereklidir balık da tavuk da yumurtada sebze de meyvede vs vs.besin bunlar besin ceset değil...

neyse ben gidiyorum işim var sonra görüşmek üzere.

Son düzenleyen: deepest : 16-08-2008 11:58 PM
deepest çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 16-08-2008   #25
Compos sui!

Taedium nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Taedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalıTaedium kendisiyle gurur duymalı

Ben eti çok keyifle yiyenlerden değilim, çok sevmem yani fakat ailemden ayrı yaşadığım için, tüm öğünlerimi de dışarda yediğim için sık tüketmek durumunda kalıyorum.. Ben de hoşnut değilim bir ceset yiyor olmaktan.. Bu anlamda aslında katılıyorum kısıtlı optimizasyon'a, hayvanlar bizim yüzümüzden acı çekiyorlar, bu da bende bir vicdan azabı yaratıyor.. Lakin et yemek zorunluluk değildir kısmına katılmıyorum, sağlıklı bir bünye için fazla abartmadan belli ölçülerde et yemek gerekir.. En basit örneği B-12 vitamini eksikliğidir.. B-12 beyaz lahana turşusu hariç hiçbir bitkide bulunmayan bir vitamindir çünkü ve yalnızca turşu tüketerek de eksikliğinin giderilmesi mümkün değildir..

Bir de şöyle bir durum var, doğanın dengesi av-avcı ilişkisi üzerine kurulmuştur.. Besin ağlarında muhakkak her hayvanın (1. basamaklardaki otobur hayvanlar hariç) bir avı bir de avcısı olması gerekir.. Aksi takdirde doğanın dengesi bozulur.. Avının soyu tükenen bir hayvan topluluğundaki hayvanlar, yiyecek bulamadığı için açlıktan ölmeye başlar bir müddet sonra.. Buna bağlı olarak onun da avcısının sayısı azalır vs vs. Yada avcısı ortadan kaybolan bir hayvan topluluğunun sayısı hızla artmaya başlar, ama bulanabilen av sayısı artmaz.. Bu durumda yine av bulamayan hayvanlar açlıktan ölmeye başlar ve sayıları da azalır..

Valhasıl kelam, insanların hayvanları yemesi durumunu sevimsiz bulsam da karşı değilim.. Önemli olan hayvanların acı çektirilmeden yetiştirilmesi ve kesilmesi.. Bu koşulların düzeltilmesi için tepki koymak gerekir.. Ayrıca, hayvanlar acı çekiyor diye yalnızca et yememek de başlı başına bir çözüm değildir asla.. O zaman ilaç da kullanmamak gerekir örneğin, onlar da hayvanlar üzerinde test ediliyor çünkü..
Eski 17-08-2008   #26
I am the Walrus

The Beatles nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: kisitli optimizasyon Mesajı Gör
Ben bir şey söylersem olayı kişiselleştirme zırvasına sarılacaksın farkındayım ama yapmayacağım sadece şu temennimi belirteyim umarım bir gün gelir o hayvanlar da sizi mangal yapar inşallah yani şu hayatta en çok bunu istiyorum. Ayrıca toplum yelpazesinde en sağcısından ya da en cellosundan en entellektüeline hatta solcusuna kadar birleşilen tek nokta bu yani öyle geri hepsi. Hele şu entellektüeller yok mu alt sınıflara burun kıvıran size söylüyorum aynısınız o adamla bu noktada hiç kıvranmayın ukala ukala.
Kerevizlerde seni kaynatsın (yok kardeş ben bir daha bilim kurguya bulaşmayacağım )
- The Beatles
The Beatles şu an çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 17-08-2008   #27
I am the Walrus

The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.The Beatles nefis bir insandır.

Alıntı:
Ben o ilgiyi de gösteriyorum eğer merak ettiğin buysa.
Ayrıca gözümde insan ile hayvan arasında bir ayrım yok yani. Olmaması da doğal tek özelliğin var onlardan ayrıldığın o da baş parmağın. Baş parmağın var diye bu ne burnu büyüklük birader. Bi de insan insana yapıyor onu bu meşru mu kılıyor şimdi bu durumu? Hı? İyiymiş ha. İnsan insanı soydu öldürdü diye ineklerin fabrika misali ahırlarda sıra sıra kesilmesi meşrulaştı hehe komik. Sen böyle deyince 1985 yılında bilim tekniğin bir sayısının kapak konusu geldi aklıma. Bu dünyanın en vahşi yaratığı: insan.

İnsanla hayvan arasında sadece baş parmak farkı mı var ? Sanırım ayda bir George orwell'in hayvan çiftliğini okuyorsunuz.Hani Hayvanlar orada konuşuyorlar ya.Devrim yapmaya da çalışıyorlar aynı zamanda ... Tabi gerçekte de böyle koyunlar aralarında ''süleyman çekil ben yiyim lan şurayı'' diye muhabbet ediyor
p.s. kitaba hiç bir uyuzluğum yoktur.Çok güzel bir kitaptır.
- The Beatles
Eski 17-08-2008   #28
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır

Evrim oku orwell değil o politik bir şey.
Eski 17-08-2008   #29
I am the Walrus

Alıntı:
Evrim oku orwell değil o politik bir şey.

Hayır benim kastettiğim sanki hayvanların duygu ve düşünceleri varmış gibi göstermendi sen konuyu evrime çekiyorsan evrim bilgim çok kuvvetlidir sağol kalsın.
- The Beatles
Eski 17-08-2008   #30
Tembellik Kutsaldır!

Var tabi sinir sistemleri var bu ne demek? acı çekiyorlar falan demek.
Belli.

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı