dipsizkuyu.net  

Geri Dön   dipsizkuyu.net > Genel > Dünya
Anasayfa Forum Oyun Parkı

Dünya Ekoloji, çevre sorunları, hayvanlar alemi...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 26-08-2008   #1
Tembellik Kutsaldır!

kisitli optimizasyon nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2008
Blog Mesajları: 2
kisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandırkisitli optimizasyon herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Hayvan

domuz, sırtlan, köpek, yılan, sıçan, akbaba, çakal, kurt ayı, karga, ahtapot, köpekbalığı, hamamböceği, kene, sivrisinek, örümcek ve daha niceleri adı kötüye çıkmış hayvanlardan bazıları. bir çok dilde, tek başına hayvan kelimesi bile çoğu kez olumsuz bir nitelemedir.

hayvan adları bütün diğer adlar gibi insan tarafından uydurulmuş. çevresindeki, dünyadaki, evrendeki her şeyi adlandırıp anlamsızlaştırmaya meraklı olan insan tarafından.

bu hayvan adlarının özgürlükçü insanlar tarafından olumsuz niteleme olarak kullanılmasına ne demeli? karşı devrimci, gerici, otoriter dil sürçmeleri midir bu nitelemeler?

polise polis, faşiste faşist, kapitaliste kapitalist, patrona patron, otoritere otoriter, fırsatçıya fırsatçı, ikiyüzlüye iki yüzlüylü, muhbire muhbir, maçoya maço demek yetmiyor mu? belli ki yetmiyor. yetmiyor çünkü bu suretler (polislik, kapitalistlik, faşistlik vs.) insana yakıştırılamıyor belki. öyleyse ne yapacaksın? sana benzemeyeni, yerinde olmak istemediğini, lanetlediğini, nefret ettiğini, devirmek istediğini, senden aşağı olanın adıyla niteleyeceksin!

bu insan suretlerine kendi adları yakıştırılan hayvanlar, bu nitelemelere hiç aldırmıyor. onlar, bu nitelemeleri kullanan özgürlükçü insanların yaşayamayacağı kadar doğayla uyum içinde yaşıyorlar; ölümden korkmadan, ihtiyacı kadar tüketerek, yazmadan, konuşmadan...

hiyerarşinin, otoritenin, iktidarın ortaya çıktığı "an"dan beri mevcut olan devrim koşulları, hayvanlara hiç öncelik tanımayacak gibi görünüyor çünkü devrimci olan insandır. dünyaya karşı, kılları dökülmüş çıplak teniyle, iki ayağı üzerinde tuhaf bir şekilde yürüyebilen, koca kafalı, koca kafasının içinde lanetli bir beyinle doğaya karşı çıkan insan. bu yüzden devrim insanla mamüldür. devrim, doğayla bir karşılaşmadır. bu karşılaşmada kenara çekilip yol verecek olan taraf insandır.
Eski 27-08-2008   #2
Günebakan

Misir kocani nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Misir kocani çevresine ışık saçıyorMisir kocani çevresine ışık saçıyorMisir kocani çevresine ışık saçıyorMisir kocani çevresine ışık saçıyorMisir kocani çevresine ışık saçıyorMisir kocani çevresine ışık saçıyor
Varsayılan Ynt: Hayvan

Küfür olarak levrek veya mezgit dendiğini hiç duymadım ama nedense.
Misir kocani çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 27-08-2008   #3
okyanusotesi

Giriş Tarihi: Jun 2006
nuveyla turegun saygın bir insandırnuveyla turegun saygın bir insandır
Varsayılan Ynt: Hayvan

ben bugun bir parktan gecerken bunu gordum arkadaslar...."ne kadar egitilmis olursa olsun hayvan iste, ne yapacagi belli mi olur baglayacaksin bunu, benim korkup korkmamam onemli degil" dedigim; tasmasi cozuk birakilmis agzindan salyalar sacan bir canavarin sahibi kadin, bana oyle havladi ki, karsimdaki figurlerden hangisinin daha hayvan oldugunu anlayamadim ama tabanlari yagladim tabii.
nuveyla turegun çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı