![]() |
|
|||||||
| Dünya Ekoloji, çevre sorunları, hayvanlar alemi... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#11 | ||
|
Compos sui!
Giriş Tarihi: Mar 2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Smooth Criminal
|
Küresel isinmanin oldugunu bir mucize oldu da kabul ettiler diyelim. Cözüm icin de yine basvuracaklari yöntemler belli.
Nasil belediyeler kuraklik oldugunda yagmur duasina cikiyorsa, bakanlik da ayni sekilde cözüm arar, hutbe filan okutur hatta . Ben de diyorum bu AKP imam hatipleri niye bu kadar savunuyor nasil da farketmemisiz. Devletin her kademesine sorunlarin cözümü icin dua okuyacak onbinlerce kadrolu imama ihtiyac var, gelecegi görememisiz hic.
|
|
|
|
#13 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Nov 2005
![]() |
küresel ısınmaya takdiri ilahi demek çok komik oluyor...
sen doğayı onun şartlarına göre kullanma ,hasar görsün ardından takdiri ilahi de.. net olarak yapılması gerekenleri kaç kişi yapıyor onu merak ediyorum.. küçük şehirlerde mahalle aralarında yine halılar yıkandı.. çizgili pijamalarıyla amcalar tüm yaz arabalarını yıkamaya devam etti.. kaç tane 4*4 sahibi havayı normalden fazla kirlettiği için aracını değiştirdi.. bu daha uzar gider..ama ben bunların çok küçük detaylar olduğuna inannıyorum kitleleri değil kişileri etkiliyecek sorunlar.. fakat rusya kanada arasındaki gerginlik buzulların erimesi ve yeni haritaların ortaya çıkmmasıyla başladı..ingiltere ve abd her zamanki gibi burnunu sokuyor...enteresan gelişmeler oluyor..ve olacak.. |
||
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
(!)
Giriş Tarihi: Nov 2006
Küresel ısınmanın nedeni insan
İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin araştırmasına göre, birçok ülkede büyük çoğunluk küresel ısınmaya insan faaliyetinin neden olduğunu düşünüyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 21 ülkede 22 binden fazla kişinin katıldığı araştırmada, büyük bir çoğunluğun küresel ısınmayla mücadelede yakın zamanda ciddi adımlar atılmasının gerekli olduğu konusunda görüş birliği içinde bulunduğu ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler’de 150 ülkenin katıldığı iklim değişikliği doruğunun hemen ertesinde yayımlanan araştırmada, katılımcıların ortalama yüzde 79’u, “endüstri ve ulaşım dahil olmak üzere insan faaliyetinin, iklim değişikliğinin en önemli nedeni” olduğu konusunda hemfikir görüldü. 10 kişiden 9’unun bu konuda eyleme geçmenin ve üçte ikisinin de çok yakında önemli bir adım atmanın gerekli olduğunu söylediği araştırmada, katılımcıların yüzde 73’ü, sera etkisine yol açan gazların salımına sınır getirecek ve kalkınmakta olan ülkelerin de dahil olacağı bir uluslararası anlaşmaya destek verdi. BBC’nin araştırmasına göre, Türkiye’deki katılımcıların yüzde 59’u küresel ısınmayla ilgili çok yakında büyük bir adım atılmasının gerekli olduğunu, yüzde 19’u gelecek yıllarda mütevazi adımların atılmasının gerekli olduğunu, yüzde 11’i herhangi bir adım atılmasının gerekli olmadığını, yüzde 11’i de bu konuda fikri bulunmadığını söyledi. Kaynak: Küresel ısınmanın nedeni insan |
||
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Paylaştığın için sağol Eflin...
![]() Amaaaa BBC'yi bu konuda tebrik ediyorum doğrusu, nasıl olup da böyle bir sonuca ulaşmışlar, nasıl bu sonucu elde edebilmişler hayret... Demek ki bütün bunların tek bir suçlusu varmış o da insanoğluymuş, bunu nasıl şimdiye kadar düşünemedik yahu!
|
|
|
|
#16 | ||
|
ağlak
|
ya ben bu kuresel ısınma konusunda cok ılgınc bısey duymustum
kuresel ısınmanın yuzde 60 ı ıneklerın geırmesınden oluyormus..hatta bunu engellemek ıcın ıneklere sarımsak yedırıyorlarmıs.. yanı bu teze gore ınsandan cok ıneklere yonelmelıyız derım ben..
|
|
|
|
#17 | |||
|
(!)
Giriş Tarihi: Nov 2006
Alıntı:
Evet katılıyorum, çok yanlış düşünüyorlar aslında. Ama bu hatalarını hoş görüyorum ben, sayın Sezer’in varlığından ve iklimlere olan olağanüstü etkilerinden bihaber olabilirler. Zaten insanoğlunu sorumlu tutmalarından gayet rahat anlayabiliyoruz Sezer’in olağanüstü gücünden habersiz olduklarını ![]() Hem artık küresel ısınmanın bilinen sebeplerinden çok olası tehlikelerini ortadan nasıl kaldırabilirizle uğraşılsa, az biraz daha kafa yorup da haber yapılsa daha çok değer görür belki…Yani aslında sebeplere karşı önlemler alınmadıktan sonra sebeplerini bilsek ne bilmesek ne… |
|||
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Smooth Criminal
|
Muhteşem pazar ekonomisi küresel ısınmayı da bir pazarlama ve tüketim unsuru olarak bizlere satmaya başladı ya daha ne diyeyim...
|
|
|
|
#19 | ||
|
neşeli yürekler=)
Giriş Tarihi: Oct 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pithana paylaşımların için teşekkürler.
''İnsanlar ne olduk değil ne olacağız demelidir.''
|
|
|
|
#20 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Aug 2008
![]() |
Muhteşem pazar ekonomisi küresel ısınmayı da bir pazarlama ve tüketim unsuru olarak bizlere satmaya başladı ya daha ne diyeyim...
pithana bu konuda cok haklısın.Bu artık dünya ekonomisin yeni actığı bi tezgah haline geldi.İnsanların neden olduğu küresel ısınmayı, yine onları sömürerek satmaya çalışıyorlar. |
||
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|