Tek Mesaj Gör
Eski 18-02-2007   #57
kafayi yemis dusler
don ki$ot

kafayi yemis dusler nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Blog Mesajları: 5
kafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalıkafayi yemis dusler kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ynt: Adresi Olmayan Mektuplar...

Ablama;

'ayagi kirik bir at var kalbimde
kim vuracak?' (K. Iskender.)

Soguk bir gundu, ruzgarli ve yagmurlu soguk bir gun. Eski sarkilar dinliyordum, hepimizin dinlemeyi sevdigi sarkilari. Birkac ani koynumda, disariyi seyrediyordum. Telefon caldi, urkek bir ses 'olsem kurutulur muyum yuregimdeki acilardan?' diye sordu. Yagmuru seyrediyordum, sesin sarkinin sesine karisti. Yagmurun sesine...
'Akil hastanesinden ariyorum seni, ablan icin delirmis diyorlar, delirdim ben kizim, yok oldum, aynaya baktigim zaman gordugum kim bilmiyorum, sesimi tanimiyorum, olsem diyorum gercekten tukensem biter mi butun bunlar?'
Cevap vermiyorum sana, bilmiyordum, olumden sonra acilarin bitip bitmedigini kim bilebilir ki?
'Sevdim, cok sevdim ve hayatim boyunca bunu ispatlamak bunu anlatmak icin savastim. Anlamadi beni, hicbir zaman sevmedi.'
Seni sevmeyen bir insana olan askini ispatlamaya calismak neydi? Ben de hic anlamamistim seni. Yillarca seni sevmesi icin pesinden kostun. Yillarca onun yureginde hukum surebillmek icin cabaladin.
Sevgi karsilik gormedigi zaman paslanmaz mi , bitmez mi abla? Bitmez mi? Sen bana kalirsa yenilgiyi kabul edemedin. Sen bana kalirsa sevgin icin savasmadin.
On bes yilini geride biraktin simdi. Bir akil hastanesinde, kucuk bir odada cocuklarin icin siir yaziyorsun. Onlari kaybetmekten, onlari bir daha gorememekten korkuyorsun, sesin titriyor.
Kaybetmekten hep korktun abla, annemin cesedini gosterdikleri, anneme sarilip gitme diye yalvardigin gunden beri. Sen degil miydin yillarca geceleri odasina gidip babamin kalbini dinleyen?
Bu korkularin degil mi seni bu hale getiren? Korkularin yuzunden yutmadin mi o ilaclari, yemedin mi o dayaklari,? Vucunda mor izler birakmadi mi o korkularin?
Susuyorsun, hickiriklarin yuregimi eziyor, agliyorum. Bilmiyorsun, hic bilmedin senin icin cok agladigimi.
On yedi yasinda korkularin yuzunden tutunacak dal diye secmedin mi kocani? Elindeki tum firsatlari, okulu bu yuzden tepmedin mi?
Bilmiyorsun. Yaralayici bir sessizlik baslamisti aramizda, kimbilir o an hangi anilar bicakliyordu yuregini?
'Ben kotu bir anneyim, hem de cok kotu. Cocuklarimi unuttum kocamin sevgisini kazanmaya calisirken. Onlarin onunde dayak yedim, hakaret isittim. Butun bu acilari onlara sirf babalarini kazanmak icin yasattim.'
Kizin sessiz, oglun ofkeli...Ikisi de derin yaralar tasiyor yureginde ama sadece senin sucun degil bu. Evet sen de suclusun, anlamsiz bir askin pesinde kostugun icin, kendini tukettigin icin. Kendinden bilmelisin tukenmis bir anne istemez , guclu, onlari saran, onlari koruyan bir anne ister cocuklar.
Ask, degildi seninkisi, sevgi degildi. Bunu bilmiyordun, bunu gormuyordun. Asik kalinabilir mi dayak atan, hakaret eden, gece yarisi seni sokaga atan bir adama?
Asik kalinabilir mi seni yillarca ailenden mahrum eden bir adama? Asik kalinabilir mi defalarca intihara surukleyen, cocuklari elinden alip gormeni yasaklayan bir adama?
Yanina bir kadin geliyor, adi Zeliha diyorsun. Cinler bugun onu cok guzel bulmus, kendini bu yuzden iyi hissediyormus, diyorsun. Zeliha, cirkin bir kadin. Hic evlenmemis, hic opusmemis, hicbir erkegin elini tutmamis. Ama cinlerle sevistigini saniyor. ASlinda iyi biri, aslinda neseli bir kadin Zeliha diyorsun.
Ya sen abla? Sen aslinda kimsin biliyor musun? Hatirliyor musun o buyuk cam agacinin altinda bana soylediklerini? Hani elimde kucuk bir sopayla topragi eseledigim annemi aradigimi soyledigim o gunu? 'Onu hic bulamayacaksin, ama uzulme ve hic korkma ben hep yaninda olacagim, seni hep koruyacagim.' dedigin o gunu?
Eskiye ait cok seyi hatirlamiyorsun, guclu bir insan oldugunu unutmussun. Herkesle kavga eden, korkmayan o hallerin nasil da yabanci geliyor sana. Nasil da sasiriyorsun sana kendini anlattigimda.
'Gec kalmadim mi sence? Her seyi duzeltebilir miyim? Yeniden kendime guvenebilir miyim? Cocuklarimin gurur duyacagi bir anne olabilir miyim kardesim?'
Evet diyorum sana, insanoglu olmedikce gec kalmaz bir seye. Yeniden baslayabilir hayatina, yeniden ve yepyeni bir insan olarak devam edebilir yoluna.
Peki, unutabilecek miyim her seyi? Yuregimdeki acilari silebilecek miyim?
Hayir diyorum, unutma hicbir seyi unutma. Acilar yureginde sizladikca bu yeni hayata neden basladigini hatirlayacaksin.
Hadi diyorum sana, kendine inan, seni sevmeyen insanlar icin caba gosterme. Kimseyi zorla kendine asik edemesin, kimseyi zorla seni sevmeye zorlayamasin. Seni sevenleri gor, sen oldugun icin , hicbir caba yapmana gerek kalmadan seni sevenleri gor...
Zeliha sana selam soyluyor diyorsun. Seni anlatiyorum ona, konustuklarimizi, senin yazdigin komik seylerden soz ediyorum guluyoruz kantinde. Zeliha o bizden daha deli nerden buluyor bu komik seyleri diyor. Guluyorsun. Guluyorum.
Hep gul istiyorum, artik sadece gul...
kafayi yemis dusler çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla