![]() |
|
|||||||
| Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler... |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları |
|
|
#1 | ||
|
por favor, matarme
Giriş Tarihi: Apr 2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok guzel bir gun ve siz çeşit çeşit hayvanları goruyor,hakkında bilgiler ediniyorsunuz. Kafeslerde ki yırtıcı hayvanları,normalde yaklaşamayacagınız tehlikeli aslanları kafes arkasından kolayca izliyor hatta ,özgur olmanın verdiği duyguyla türlü yüz mimiklerine girip,kafes arkasındaki hayvanlarla eğleniyorsunuz. Sizin için çok eğlenceli bir gün... Bölümler arasında gezerken camdan büyük kafeslerin olduğu Maymunlar bölümüne dalıyorsunuz ve cama yapışıp maymunları izliyorsunuz. Birden bir maymun size doğru hareket edıyor ve camın arkasında yanınıza kadar geliyor.Aranızda sadece bir cam var ve karşınızda kocaman bir maymun gözlerini dikmiş size bakıyor... Maymunla göz gözesiniz ama siz korkusuzca orda durmaya devam edebiliyorsunuz çünkü aranızda cam var. İşte o anda sizce Maymun size gözleriyle ne anlatmak istiyordur...?
''bir gün yolda yürüyordum... bir şarkı duydum, kalbim acıdı ... bu kadar ...'' U.U. Son düzenleyen: kafayi yemis dusler : 17-04-2007 02:50 PM |
||
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Yasaklı
|
nefreti anlatır o maymunun gözleri çakmak çakmak kocaman kocaman gözleri, insanlığa olan nefretini, öyle bırakılmışlığına öyle hapsedilmişleğine orda öylece...
kinkong'u izlemesiniz ve eğlencelikolsun diye izlememelisiniz, yine teraziyi kendi kefelerinden yana ağır bastırmış insanların ne büyük bir yanlış içersinde olduklarını anlamalısınız...aklıma bu film gelmişken söyleyeyim dedim... |
||
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Maymunun kafasından esaret veya nefret gibi duygular geçmiyordur bence, cama yaklaşıp da bin türlü kaş göz işareti ile iletişim kurmaya çalışan canlının aslında ne kadar da salak olduğunu hissetmiştir, ona bakıyordur.
Herşeyde bu kadar derin manalar aramayın, kapılırsınız sonra kendinizi unutursunuz...
|
|
|
|
#6 | ||
|
Huge ego, sorry.
|
Üzgünüm ben düşünemeyen bir yaşam formuyum.
|
|
|
|
#7 | ||
|
Kuyucan
Giriş Tarihi: Apr 2007
![]() |
ya kusra bakmayın diğerleriyle çok alakasız olcak ama...
bi oyun var bilirmisiniz bilmem prince of persia... biz ona aramızda maymun cuma diyoruz... )heralde bi maymuna bakcak olsam aklıma direk; güç gelişimi..crow master..dahaka falan gelir bide bi sözz..."kill him!!..."
|
|
|
|
#8 | ||
|
soluk...
Giriş Tarihi: Mar 2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Üzgünüm;ama bu bana biraz saçma geldi.Felsefede açılmış olsa da konu,yapacak bir şey yok
![]() Kingkong çok güzel bir film,yalnız sadece bir film... Bu konu biraz hayalci,romantik yaklaşanlara hitap ediyor felsefeye değil sanırım.Gerçi siz daha iyi bilirsiniz.En fazla acındırma,kurtulma hevesiyle bakıyordur diyebilirim,her ne olursa olsun biraz gerçekçi olmak lazım
|
|
|
|
#9 | ||
|
por favor, matarme
Konu buraya taşınmış olsada felsefe ile ilgilenen bir kesim varsa ,felsefede ,doğal ortamından alınıp sınırlı yasam şartlarında yasamaya mahkum edilmiş ve insan oglunun ego tatminleri yuzunden ,doğal cevresiyle alakalı olarak kısıtladıgı özgurluk anlayışının ,aslında bir nevi örneklendirmesidir.
Konuyu ''maymun'' kelimesi yuzunden fazlaca geyik bulan kişilerinde aslında sözlerdeki mecazi anlamla gercek anlamın arasında sıkışıp kaldıgını ve aslında su an acılan bu konunun kokoloji konularinda felsefi yonunden kullanıldıgını belirtmek isterim. ''maymun'' un özgurlugunun ksıtlanıp ,insanalrın kendi ozgurlukleri ugruna diger ''insan''dışı bireyler uzerinde yaptıgı etkinin olumsuzlugu karsısında, bence bu konu hakında buraya yazan bazı uyelerin ,olayı belkide felsefe boyutuna tasıyamamasından kaynaklanıyordur. konu buraya tasınmıssada daha fazla soyleyecek sozum kalmaz ben bu olayı geyik olarak konusamayacagım diyebilirim. tesekkurler
|
|
|
|
#10 | ||
|
por favor, matarme
suan burada bu konu hakkında cok fazla konusabiliriz,
bu konu hakkında her bakış acısı bunu farklı alabilir ve degerlendirebilir? aynı felsefe bolumunde acılan bir cok konu gibi.. mutluluk belkide bir felsefi konudan cok farklı gelebilir kişi adına. ama felsefe yapmak içinde direk ana hattını cizip hadi özgurlugu tartışalım diyerekte konu acilmasi sıg ve dusunceyi geliştirici olmaz. Felsefe direk olarak ana konu kelimeleri dısı olaylar ve yargılarla da kişiyi dusunmeye iten bir bilimdir. Evet bu konu hakkinda alınabilirm ,Felsefe hakkında bilgiye sahip olmak yada ilgilenmek alınganlık boyutunu değiştirmez ![]() Felsefeciler bu kadar alıngan olmasaydı belkide bugun pek cok seyı dusunmeye yenı başlamış olurduk. Tabi burda insanoglunun atladıgı devreler sonunda suanda ''Özgurluk Nedir'' i bu kadar basit bir şekilde sormuyoruz kendimize empati yetenegimizi geliştirmeye calışmak ve gunumuzde bunu hiç yapmadıgımızı bilmek ne kadar acıysa, Her konunun farklı yollardan yaklaşım acılarının olduguda unutulmamalıdır. Konuyu bu kadar uzatmamın sebebi ise ''felsefi bir konu olarak adlandırılmayan''maymun'' konulu kucuk bir özgurluk-empati temalı konun neye gore felsefi dısı oldugunuda anlayamamış olmamdan kaynaklanmaktadır. Felsefenin çercevelerinin neye gore oturtuldugu belkide forumda ilk once tartışılması gerekn unsurdur derim.. hoş bazı duzen berlirleyici olark forumda belli kişiler varsada ,ve kurallar belirlenmişssede beni bagıslayın bazı kuraları sanırım okumayı unutmusum
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
|
|