Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 28-09-2008
hayatın sonuna mı geldim

ÇİTA nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2004
ÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandır
Varsayılan Ynt: Ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur.

Ölümsüz bir hayat düşünemiyorum düşünsenize insanlar yaşlandıkça birilerine muhtaç olmaya başlıyorlar, organlar iflas ediyor ve sağlıklı bir yaşamdan sağlıksız bir yaşama gidiyoruz.Hayat standartları buna bağlı olmakla beraber düşüyor ve temel ihtiyaçlarımızı istediğimiz şekilde ve yeteri düzeyde gerçekleştiremiyoruz,Bu koşullarda ister cennetten bir bahçe olsun yaşadığımız yer ister çok paramız olsun ben mutlu olunacağına inanmıyorum.Bize biçilmiş bir hayat vardır bunu herkes bilir, bunu bilerek yaşamını devam ettiren bizlere de zamanı en iyi şeliklde kullanmak ve keşkelerimizi azaltmak kalır.

Yaşamı anlamaya başladığın andır durabilmek ayak üstünde... Sorun bu zaten ... Başkasıyla olmak, başkasının olmak değil. Kendi başına başkasıyla, başkasıyla kendin olmak...
ÇİTA Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-09-2008
Anormalliğin Olasılığı

NeOsiris nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
NeOsiris saygın bir insandırNeOsiris saygın bir insandır

Alıntı:
Yazan: Kavurd Mesajı Gör
Hayatı sadece bu dünya ile sınırlamayın. Bir de öbür taraf var(inananlar için söylüyorum). Hepsini tümden düşündüğümüzde insan varoluşuna mahkumdur. Hiçbir zaman yok olmayacak, çok tuhaf aşırı bir sıkıntı bu...

Bu dünyadaki ölümden bahsetmek gerekirse, ölmek büyük bir nimettir.
Bu dünyadaki ölümsüzlükle öbür dünyadaki ölümsüzlüğü aynı bakış açısıyla değerlendirmek yanlış olur aslında. İkisini birbirinden ayıran en önemli kavram ''zaman''dır. Dünyadaki ölümsüzlük kavramı elbette insana sıkıntı verir, algılamak çok güçtür bunu, o yüzden nimet olarak görmek de mantıklıdır. Ancak ''zaman'' kavramının olmadığı bir yerde ölümsüzlük kavramını algılamaya çalışmak gerekmez, çünkü ortada algılamayı gerektirecek bir durum olmaz.

Biliminiz nerede? Hümanizminiz ne oldu? Düşünen kamış onurunuzdan ne haber?
NeOsiris Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-09-2008
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı

ben varoluşumun ölümsüz olduğuna inanıyorum ve bana anlamlı gelen de bu zaten...

tamamlanınca eksik kalıyor bir şeyler...
semazen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-09-2008
1944

Kavurd nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2008
Kavurd farklılığını belli etmeye başlamış

Alıntı:
Yazan: NeOsiris Mesajı Gör
Bu dünyadaki ölümsüzlükle öbür dünyadaki ölümsüzlüğü aynı bakış açısıyla değerlendirmek yanlış olur aslında. İkisini birbirinden ayıran en önemli kavram ''zaman''dır. Dünyadaki ölümsüzlük kavramı elbette insana sıkıntı verir, algılamak çok güçtür bunu, o yüzden nimet olarak görmek de mantıklıdır. Ancak ''zaman'' kavramının olmadığı bir yerde ölümsüzlük kavramını algılamaya çalışmak gerekmez, çünkü ortada algılamayı gerektirecek bir durum olmaz.
Evet. Aslında ben ikisini aynı bakış açısıyla değerlendirmeye çalışmıyordum. Mevzu öbür hayat olmadığı için fazla birşey söylemedim. Mevzu o olsa şunu da eklerdim: dünyevi bakış açısıyla(ki insan şuan an itibariyle buna da mahkumdur) öbür dünyanın sonsuzluğunu değerlendirmek imkansız ve öyle büyük bir sıkıntıdır ki, ilahi bir müdehaleyi gerektirmektedir. Bu da senin bahsettiğin öbür dünyadaki ''zaman'' kavramının farklı oluşu...

O sarmalayıcı karanlıkta, başka birinin kolları arasına hapsolmuşken, hayatta elde edebileceğiniz her şeyin sonunda çöpe gideceğini anladığınız zaman ağlamak çok kolaydır.
Kavurd Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-09-2008
hayatın sonuna mı geldim

ÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandırÇİTA herkesin tanıdığı bir insandır

Alıntı:
Yazan: semazen Mesajı Gör
ben varoluşumun ölümsüz olduğuna inanıyorum ve bana anlamlı gelen de bu zaten...
Herkesin varoluşu ölümsüzdür en azından genlerimizin aktarılacağı bir ihtimal, yazımızın burada kalacağıda bir ihtimal, seni unutmayacağım bir kesinlik

Yaşamı anlamaya başladığın andır durabilmek ayak üstünde... Sorun bu zaten ... Başkasıyla olmak, başkasının olmak değil. Kendi başına başkasıyla, başkasıyla kendin olmak...
Eski 28-09-2008
dönüyorsunuz etrafımda..

semazen nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2005
semazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalısemazen kendisiyle gurur duymalı

Alıntı:
Yazan: ÇİTA Mesajı Gör
Herkesin varoluşu ölümsüzdür en azından genlerimizin aktarılacağı bir ihtimal, yazımızın burada kalacağıda bir ihtimal, seni unutmayacağım bir kesinlik
hayır mana olarak herkesin ölümsüz olduğunu söyledim ben...
taş olsak değişirdi...

tamamlanınca eksik kalıyor bir şeyler...
semazen Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-09-2008
hayatın sonuna mı geldim

Alıntı:
Yazan: semazen Mesajı Gör
hayır mana olarak herkesin ölümsüz olduğunu söyledim ben...
taş olsak değişirdi...
Merak etme taş bile zamnala rüzgarın aşındırması ile ufalıyo kendini, görünmez olabiliyor ama her yere dağılabiliyor.Ay saçmaladım ben

Eski 06-10-2008
Kuyucan

Giriş Tarihi: Oct 2008
murat123 farklılığını belli etmeye başlamış

yapma ya sen ölümsüz bir hayata gidip geldin galiba cennetin en güzel meyvelerinden yedin galiba.senin dünyada 80.000 hizmetçin var mı?hayır yok.ama cennette olacak.eğer sonu cehennemse sonsuz bir hayat çekilmez.ama cennetse hiç şüphe yok sonunda mevlaya peygembere kavuşmak varsa o hayat çekilir.bu işler böyle yerlerde konuşulmaz.bunları kuran söyler
murat123 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-10-2008
Ötekiler ve berıkıler

123 123 nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.123 123 nefis bir insandır.

Alıntı:
Yazan: murat123 Mesajı Gör
yapma ya sen ölümsüz bir hayata gidip geldin galiba cennetin en güzel meyvelerinden yedin galiba.senin dünyada 80.000 hizmetçin var mı?hayır yok.ama cennette olacak.eğer sonu cehennemse sonsuz bir hayat çekilmez.ama cennetse hiç şüphe yok sonunda mevlaya peygembere kavuşmak varsa o hayat çekilir.bu işler böyle yerlerde konuşulmaz.bunları kuran söyler
Peki bu işler nerelerde ?nasıl?kımle?Niye?Ne zaman konuşulur?Neyi kuran söyler ?Emredın ona göre uygun yolu bulup uygun şartları hazırlayalım .

o gece bicaklanmis dualar bulundu, otopside tanrinin kaburgasi incelendi, sonra kimseler konusmaya cesaret edemedi. tanri yine alayli icti sarabini, korkmasaydin boyle susmazdin dedi ona.kyd
123 123 Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 06-10-2008
hımını mımını mınt.

dontsorry nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı

Ölümlüsünün ne kadar anlamı var ki ölümsüzünün olsun. Ölümsüzlük olsaydı eğer boşa geçirdiğim zamanlara acımazdım. Bir tek bu anlam katabilirdi

Ayrıca ben merak ettim şimdi 80000 hizmetçi neyime hizmet edecek benim? üç aşağı beş yukarı bir rakam mı bu ?

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.
dontsorry şu an Çevrimiçi   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı