Geri Dön   dipsizkuyu.net » Kültür - Sanat » Felsefe

Felsefe Hayatınızda kilometre taşı olan felsefi kimlikler ve felsefe ile ilgili tartışmalar, makaleler...

Yanıt

LinkBack Konu Araçları
Eski 28-08-2007
  post #1
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 3
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı
Varsayılan Ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur.

Hayat bir hedeftir. Bir sona ulaşma hedefi. Bu yüzden kıymetlidir kimi sonunu önceden getirmeyenler için. Bitişini bekleyen bir başlangıçtır hayat. Sona ermesidir onu değerli kılan. Bir göz açıp, kapamama mesafesi.

Nedir bu konudaki düşünceleriniz?

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."

"
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların"
kurşun kalem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-08-2007
  post #2
Kuyucan

onart b nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
onart b çok ince bir insandıronart b çok ince bir insandıronart b çok ince bir insandıronart b çok ince bir insandıronart b çok ince bir insandıronart b çok ince bir insandır
Varsayılan Ynt: Ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur.

ölümsüz bir hayat çok güsel olurdu bence. Herşeyin değişiğini yaşayabilirdin. .) farklı tatlar alırdın herşeyden.
onart b Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-08-2007
  post #3
Yasaklı

Giriş Tarihi: Aug 2007
oznr iyi bir üye değildiroznr iyi bir üye değildiroznr iyi bir üye değildiroznr iyi bir üye değildiroznr iyi bir üye değildiroznr iyi bir üye değildir

bence bir anlamı yoktur yaw ölümsüz dünyanın. heran ölüceğini bilerek oyüzdende hayatı dolu dolu yaşamak ayrı bir zevktir
oznr Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-08-2007
  post #4
(!)

Giriş Tarihi: Nov 2006
Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.Eflin nefis bir insandır.

Evet tabi ki de ölümsüz bir hayatın hiçbir anlamı yoktur, yani benim düşüncelerime göre yoktur. Ruhumuz bu dünyaya ait değil ve her şey gibi ait olduğu yerde olmak ister....Bedenimiz ve nefsimiz ise her daim dünyaya düşkün ve dünyalık olan herşeyi çok seviyor, sevebiliyor...Nefis zaten ölümsüz olmayı, her türlü doyumsuzluğu doyasıya yaşamayı ister her zaman...Ruhumuzun dünyaya aitsizliğini farkedebilenler, bu fani dünyadaki bu geçiçi süreyi yaşamanın sonsuzluğa başlamak için gerekli bir zaman aralığı olduğunu kabullenebiliyor...Burdaki zamanın hakimiyetini nefise vercek olursak da bırakın ölümsüz olmayı istemeyi, kendimizi Allah bile sanabiliriz...Ölümsüz bir hayatım olmasını hiç istemezdim...Ruhum zaten ölümsüz, buna inanıyorum, ve ait olduğum yere bir an önce dönmeyi bekliyorum, hayat ve yaşamak elbette güzel ama bu dünyada ölümsüz olma düşüncesini düşündükçe bile ölesim geliyor...
Eflin Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-08-2007
  post #5
Chaotic Neutral

Crazy Diamond nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.Crazy Diamond nefis bir insandır.

Itiraf etmeliyim ki, teistler icin gayet totolojik bir yargi olmus konu basligi. Soyle ki: teizm perspektifinden bakarsak hayat zaten sonsuzdur, olumsuzsunuzdur, bu baglamda hayattan zevk almak, anlamlandirmak size kalmistir. Olumsuz hayat anlamsizdir diyemeyiz.

Eger olumden kastimiz biyolojik olum ise, sunlari soyleyebilirim: Hayat dedigimiz dava bir kontekst icersinde anlam kazanir. Yani Hergun yuzlerce kilogram mal tasiyan birinin hayati sadece lafta hayattir lakin bir eli yagda bir eli balda olan bir lordun hayati "hayat"tir. Olumsuzlugune gelirsek, olumsuz bir lord dusunun yukarda verdigim paradigmaki gibi bir eli yagda bir eli balda yasiyor. Simdi bu adam hayattan zevk aldigi icin "ya olumsuz hayatin da pek bir tadi yok be hafiz, siz olumlulere ozeniyorum" demez, en azindan benim gozumde canlandirdigim, hayattan zevk almasini bilen ve hayati hayat olan bir lord demez. Yani bir dusunsene kral hayati suruyorsun ve olmek istiyorsun, e niye peki? E iste cennete huriler varmis altindan soguk sular akan kopruler varmis hede hodo, E bu dunyada da var aynisi. Zaten cennet hayati yasiyorsun. Neyse kisa kesecek olursak, olumsuz olmak isterdim zira olunce bir gubre parcasi olacagima inaniyorum ve olumsuz bir hayatin da anlami olduguna inaniyorum. Umarim aciklayici olmusumdur.

Ps: Bir hayati sonlandirmak hedef olmamali, bilakis bir hayatta muvaffak olmak hedef olmali.

Selamlarimlan : )
Crazy Diamond Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 28-08-2007
  post #6
Kuyucan

flbit nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
flbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyorflbit çevresine ışık saçıyor

kesinlikle anlamsızlaşırdı...
flbit Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-09-2007
  post #7
kılıçtan keskin

kurşun kalem nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2004
Blog Mesajları: 3
kurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalıkurşun kalem kendisiyle gurur duymalı

Ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur. Çünkü hayatın bize ilginç ve her anının keyfini çıkarma fikri, onu güzel ve alımlı yapan şey bir gün bitecek olmasıdır. Hayat bir lunapark'a gidip hiç bitmemesini istediğiniz bir zaman dilimidir. Eğlencelidir, korkutucudur, heyecan vericidir, alımlıdır..vs. hiç bitmesini istemediğiniz tecrübeleri edinirsiniz. Bu yüzden bir gün bitecek olması edindiğiniz tecrübeleri de önemli kılmaktadır. ükü karşısında ölüm gibi bir son vardır ve yaşanılan her an ve o naın getirdiği tecrübe bize haytla ilgili yeni bir gizli sandığı bulmuşuz hissini vermektedir. Hayattan eğer heyecan duyuyorsak, yaşamaktan dolayı heyacan duyuyorsak bunu sebebi ölümün onu bizim gözümüzde değerli hale getirmesidir. Bu yüzden ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur.

"Kötüleri affetmek, Tanrı ile onlar arasında olan bir mesele. Ben sadece buluşmayı ayarlarım."

"
doğdum ve irkildim büyüklüğünün karşısında dünyanın, gördüm ve şaşırdım açgözlülüğüne insanların"
kurşun kalem Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-09-2007
  post #8
Kabil

Arje Nova nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2006
Blog Mesajları: 2
Arje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalıArje Nova kendisiyle gurur duymalı

Ölüm olmasa hayat nasıl olurdu sorusunu soruyorum kendime. Sanırım ölüm olmasa-kastettiğim biyolojik olarak tabii ki-çılgınca şeylerden korkmazdım en başta. Nasılsa ölmeyeceğim diyerek bir çok tehlikeye mağruz bırakabilirdim kendimi. Bilirsiniz, bir film vardır, adam her sabah aynı gne uyanır. Ne yaparsa yapsın ölmeyeceğini bildiği için trafik kazasından bile kaçınmaz. Sanırım ben de o hesap tehlikeli işlere girişirdim.
Dünyadaki herşey zıttıyla güzeldir. İyilik-kötülük, aydınlık-karanlık, siyah-beyaz...Hayat da emin olun ölüm diye bir kavram olduğu için güzel.

Sen ve ben biliriz ki, doğmak ölmeye başlamaktır ve böyle oldukça söylenecek onca az şey var ki...
Arje Nova Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-09-2007
  post #9
hımını mımını mınt.

dontsorry nickli kullanıcının avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007
dontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalıdontsorry kendisiyle gurur duymalı

sonu olmayan hiç birşey yoktur herşeyin bir sonu vardır ve bu son yeni başlangıçlara gebedir bir şey bitecekki yenisi başlasın ölümsüz bir hayat gayet anlamsız ve gereksiz olurdu bence

Susmaya değecek birşeyler elbet bulur insan. Ama konuşmaya değecek güzellik her zaman bulunmuyor.
dontsorry Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Eski 03-09-2007
Yasaklı

Giriş Tarihi: Jul 2007
filbahri saygın bir insandırfilbahri saygın bir insandır
MSN ile mesaj gönder
Varsayılan Ölümsüz bir hayatın anlamı yoktur.

Mükemmel hayat yoktur...
Mükemmel olan sadece ölümdür...
Herşeyin mükemmele aktığı gibi, hayatta ölüme akar ve orada mükemmelleşir...
filbahri Çevrimdışı   Alıntı yaparak yanıtla
Yanıt

Konu Araçları

Yeterlilikler
Yeni konu açamazsınız.
Konulara yanıt veremezsiniz.
Eklenti gönderemezsiniz.
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.

[IMG] kullanımı
HTML kullanımı Kapalı